Şimdi Ara

GraalVM Nedir? Ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gelecek planlarımda, GraalVM ile Sandbox'a bi giriş, bi başlangıc yapmak gibi planlar var. Sonradan işi daha ileri boyuta götürürüm diye düşünüyorum. GraalVM gerçtekten Python tarafında GraalPy'si olan, JavaScript tarafında ise GraalJS'i olan ve bu iki öneml, popüler ve büyük bir dil ile polyglot app yapma imkanı veren güzel, iyi bir platform. Fakat bazı kısımları tam anlamış değilim. Mesela polyglot app yapma imkanını çok iyi bir şekilde veriyor ama hiç ortada bir common library, platform veya başka birşey yok.

Örneğin, appleri hangi UI framework'u ile yapıyoruz? Bu appler sadece desktop içinmi geçerli? Neden mobil yok? Web bizahmet olamsın çünki şimdiden web olması neredeyse imkansız. Evet sorularım bunlar.

Not: GraalVM'e baktığımda platform image diye birşey var: örneğin iOS image, Android image. Fakat bu image'ların ne işe yaradığını anlamadım çünkü bu image'lar ile ne yapılıyor ne yapılmıyor onu bilmiyorum. Örneğin bir grafik arayüzlü bir iOS veya Android app yapılabiliyor mu? Ve bu yapılan app'lerde polyglot özelliği var mı?

En basitinden sorum şu: GraalVM özünde nedir? Ne değildir?

Teşekkürler.

• Wikipedia sayfası bence gayet güzel anlatmış, orayı incele.
    İşte Kotlin'in dayandığı teknoloji bu. Kotlin Multiplatform, Kotlin Native, Kotlin JS falan hep buradan çalıntı.
    Google zaten sadece çalıp yeniymiş gibi göstermeyi biliyor, Android ekibi tümüyle Sun/Oracle'dan çalıyor, kendi yaptıkları birşey yok, o nedenle zaten C# ve CLI bazlı bir altyapıya geçemedilr çünkü Microsoft mobil platformlar için özgün iş yapmıyor, olmayınca Android ekibinin çalabilecekleri kod da yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, wkipedia'dan mutlaka okumayı düşünüyorum GraalVM'i.

GraalVM gerçekten çok büyük bir nimet ve teknoloji.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan, merhaba. Okumaya vaktim olmadı ama aklıma takıldı. GraalVM de Android yada iOS image'da polyglot app yapabiliyormuyuz, yoksa sadece desktop image'lar için mi geçerli polyglot?

Örneğin Python scripting, JavaScript, Ruby.... vs...

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 4 Aralık 2024; 4:33:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mu'nun açılımı nedir?
    17 yıl önce açıldı
    Bu Gerçek Olabilir mi ? Myfi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.