Şimdi Ara

grado sr 125 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ogundmr

2 şubat pazartesı ist cevahirde bı adamda grado gordum aslanı boyazına asmışş cekındım izin istiyip dınlemek ıcın ıcım gıtmıstı rock muzıgın adamı grado :)

ben de 1 buçuk saat önce otobüste gördüm birinde ankarada,kulakta süper duruyordu,kulalkık sahibi de bir güneş gözlüğü takmıştı ayrıca karizma katmıştı.diyemedim ki bi takıyım benim alete,deneyeyim ses kalitesini...grado türkiyede yaygın belli:P
  • otobüste dinleyene de bravo yanında oturan adamın canını çıkarır gürültüden
    söyle söyliim ben müzik dinlerken evde kıs şu hoparlörü die tepkiler alıyorum,
    bu arada grado sr 125 i go vibe 6 cep amfisiyle dinlemeye başladım özellikle baslarda
    çok iyileşme var ses karakteri değişti diyebilirm ses farkı gözle görünür biçimde arttı..
  • kullaklın hayırlı olsun, yazılarını okurken anfiden bahsetmisin, anfi( ses yükseltici olarak biliyorum ama kullaklıkla ilşkisini anlamadım farklı bişey oldu kesin) ne oluyor resim filan koyabilirmisin
  • Amfi teoride ses yükselticisi evet.. Yalnız pratikte kulaklık amfileri yalnız sesi yükseltmek için değil sesin daha
    kaliteli alınması içinde kullanılıyor. Çünkü mp3 çalarların içindeki amfiler genelde kalitesiz olduğu için her frekansı
    doğru şekilde yükseltemiyor. Bunu özellikle düşük ve yüksek frekanslarda farkedebilirsin. Ama iyi bir
    kulaklık amfisi her frekansta büyük fark yaratır. Kullandığım amfi genelde " cep amfisi" tabir edilen türden;yani taşınabilir
    pille kullanılabilir bir model. Öte yandan çoğu hi-fi kulaklık modeli 60 ohm üzeri empedans değerine sahip olduğu için
    mp3 çalarların gömülü amfileri beslemek için yetersiz kalıyor o yüzden yine amfi kullanmak gerekiyor.
    Amfiyi ikinci el bölümünden ttf den satın aldım onun ilanında resimleri var sanıyorum modeli go vibe 6 internette de
    biçok amfi modelini inceleyebilirsin

• internette dün araştırdım ama pek yararlı şeyler bulamadım genelde devre olarak var, elmasepetindede senin kulaklığın markasında olan var fiyatı yok
    internette satılan bir mağza biliyormusun çok merak ettim
  • grado nun amfisi 600 tl civarı aslında fiyatlar çok değişken 50 dolara da 1000 dolara da amfi var.
    Türkiyedewww.ampli-fi.com da yapan birisi var tabi giriş seviyesi bi model ses kalitesinden ziyada
    besleme sorunu varsa işe yarar.(sesi yükseltmek için). Onun dışında türkiyede bu işi yapan ya da
    satan yok.
    http://shop.ebay.com/items/__headphone-amp_W0QQQ5ftrkparmsZ72Q253A1234Q257C66Q253A2Q257C65Q253A12Q257C39Q253A1QQ_ipgZ100QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14
    burda bikaç örnek var. yine google dan headphone amplifer diye ararsan daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin

• Merhaba Witness oncelikle yeni kulakliklarin hayirli olsun!
    bende Grado SR80 almayi dusunuyorum amfisiz zune'umda kullanacagim ama benim sana bir sorum var bu kulakliklarla uzun sureli kullandigin bir deneyimin varmi kulagi tam kapliyor gibi gozukmuyor??
    kulaga baski uyguluyormu uzun sureli kullanimlarda(2-3saat civari..)???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khrone -- 7 Şubat 2009; 3:37:17 >
  • Aslında sr 80 nin bir alt ve bi üst modeline sahibim ama sr 80 dinlemedim. Sr 80 in padlari sr 125 ile aynı sanıyorum
    kuağı tam kaplıyor ama okadar da büyük değil(sennheiser hd serileri gibi). Rahatlık konusu gradoların en büyük belası
    diyebilirim uzun süreli kullanımlar için çok konforlu değiller. Ama mesela ben bir albümü rahat rahat dinliycek zamanı
    buluyorum . Sr80 ile sr6o ı kıyaslamak gerekirse sr 80 in açık tip süngerleri en büyük farkı denebilir ve amfiye
    daha iyi tepki veriyor. Eğer amfisiz kullanıcaksan (dinlemedim ama zune iyi ses veriyor bildiğim kadarıyla) sana Grado sr 60 ı öneririm,
    hem fiyatı daha uygun hemde daha konforlu. Zaten dikkat edersen 100 dolar civarı en çok önerilen model sr60. Daha önce hangi
    kulaklıkları kullandın bilmiyorum ama sr60 tan kesinlikle memnun kalırsın. Bu arada belirtmem gerekir bütün gradolar açık yapıda
    dışarıda kullanıma pek uygun değiller.

• hmm guzel ozaman 1 saatte sorun olmaz simdiki kulakliklarim Zune'un yaninda gelen berbat kulakliklar ben amazondan Fiio e5 adli bir amfi buldum bunla dinlersem bir faydasi olurmu bilmiyorum ama evde Amfi ile dinleyecegim.
    Acik yapida oldugundan bahsetmissin ben cok yuksek seslerde dinleyen biri degilim ama gercekten cok rahatsiz edici duzeydemi ses?
  • Açıkçası 20-30 dolara aldığın amfinin ses kalitesine etki edeceğini düşünmüyorum,belki ses seviyesini yükseltmek için
    işine yarayabilir. Ama ses seviyesi hem sr 80 için hem sr 60 için amfisiz gayet yeterli. Dediğim gibi sr 125 bile sandisk
    fuzeyle amfisiz gayet yeterli performans veriyor. Dışarı ses vermesine gelince bu yalnız grado nun değil bütün açık
    yapıdaki kulaklıkların sorunu. Bence örneğin otobüste dinlemek için iyi seçenek değil ses seviyesi biraz artınca yanında ki
    de seninle dinlemeye başlar
  • witness. anfileri inceledim ama beni pek sarmadı ben taşınabilir bilgisayarda kullanıyorum onun yerine bilgisayara ses kartı alsam m-audio gibi çok kaliteli kartlar alamam ama cretive in kartlarından alsam kulaklık anfisi gibi değişen bişey olurmu bir bilgin varmı bu konuda
  • Tabi daha kaliteli bir ses kartıyla daha iyi ses alırsın ama ses seviyesinde çok önemli bir artış olmaz.
    Koss porta pro amfiye çok fazla tepki veren bi kulaklık değil,sanıyorum bu model için amfi bakıyodun
    zaten işe yarar amfiler 100 dolar civarından başlıyor,
    http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=207&product=17892
    şuna bi bak bakalım notebook ların gömülü ses yongalarından daha iyi ses verdiği söyleniyor
    fiyatı da fazla gelmedi bana
  • ben kulaklığı yeni aldım 2 hafta anca oldu bilmiyorum ama çok şey bekliyorum kulaklıktan ama alamıyorum mp3 çalarım cretive muvo 100 yani o kadar kaliteli bişey değil dizüstüm var onda kullanıyorum kullaklığım koss portapro saten altta yazıyor. dizüstünün ses kartının da kalitesiz oldunu düşünmüyorum mp3 çalar gibi ama cretive kartla daha iyi olcaksa 1 ay sonra alabilirim
  • aslında yeri değil burası ama sansa clip hem uygun fiyatlı hemde iyi ses veren mp3 çalar
    beklentini karşılar, CREATIVE DİGİTAL MUSIC SX 5.1 ses kartı da fazlasıyla işini görür
    ses kartı alıcaksan. istersen yeni bi başlık aç porta pro kullananlar da bi sor önerdikleri
    bişeyler olabilir.
  • bende dün elmasepetinden i-grado kulaklık aldım dün 82 TL'ya,müthiş bişey.metal müzikte çok iyi tepki veriyor ben böyle bi distortion duymadım hiç..i-grado enseden bağlanan kulaklıklardan olduğu için tercih ettim,headphone sitesinde en iyi 10 kulaklıkdan biri seçilmiş.bide kafayı çok iyi kavrıyor 1 milim oynama yok,spor için yürüyüş için 10 numara kulaklık,çok az bi ses farkı için 2-3 misli para vermeyin..
    ürünün tek dezavantajı uzun kullanımda kulakları acıtıyor,ama çok iyide yapışıyor kulaklara tercih sizin..
  • Kulaklığın hayırlı olsun seni memnun etmesine sevindim. Gradoların nun sesini birkez dinleyen başka kulaklıklardan
    tat almaz olur Şaka bir yana ileri bir zaman sonra eğer sr 60 a terfi edersen seni daha da mutlu yapacaktır
  • Sr 60 ile igradonun sürücüleri aynı zaten.
  • teşekkürler witness gerçekten fiyatına göre üstün bir kulaklık,yilmaz196 sana pm attım haftasonu sen gitmeden bizim işi halletsek iyi olurdu
  • grado sr 60 ve igrado nun sürücüleri aynı fakat önemli tasarım farkları var,sr60 ın tam açık yapıda olması
    kabin büyüklüğü ses kalitesini arttırıyor özellikle ses çözünürlüğünü,iki modele de sahip olan birçok kişinin
    yorumu bu şekilde. Aslında grado bunu hep yapıyor mesela sr 125 ve sr 225 de aynı sürücüleri kullanıyor
    fakat sürücülerin daha yakın olması ve metal kabin sr225 in ses rengini değiştirmekle kalmıyor daha iyi bas tepkisi
    vermesine de yardımcı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.