Bildirim
grafik sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
oyunla ilgili bir sorun olamazmı -
quote:
Orijinalden alıntı: gti1
selamlar bilgisayarımda oyunlarda grafik bozuklukları na çözüm bulamadım ekran kartım ramlar psu işlemci hepsini değiştirdim ama genede bu problem çözülmüyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım saygılar
sistemini yaz işlemci ekran kartı ve sistemin yük altındaki sıcaklığını everest ultimateden ss sini upla yardımcı olalım bu kadr parça değişimi sistemi nerdeyse yeniden almışsın montajda bi hatan olabilir fanın tam oturmaması gibi sistem bileşenleri ve sıcaklık değerlerini upla yardımıcı olalım -
sistem biraz gülünç ama ben bu sistemle crysis bile oynadım bazı oyunlarda yapmıyor oyun beyeniyor ama eskiden beyenmiyordu call of 2 yi bile oynadım ikinci kez kurduğumda ondada aynı grafik sorununu verdi
-
ekran kartı gayet güzel kardeşim ancak işlemciye biraz o.c yapmalsını işlemci darboğaz yapmıyor bu şekilde ama oyunlarda biraz o.cli kullanman lazım sıcaklık değerleride gayet normal ve ayrıca işlemci ram kuzey köprüsü ve güney köprüsünün sıcaklık değerllerini tam detaylı gösteren yer var ordan bi daha upla ki şu anlık iyi görünüyor değerler. -
işlemci dar boğazı mantıklı hiç o.c yapmadım uçurabilirim yani -
oyunun grafik ayarlarıyla ilgili bir bozukluğa benziyor. eğer ekran kartında oc varsa default değerlere alıp denemenizi tavsiye ederim. işlemci darboğazı o tür bozulma yapmaz en fazla oyunun akıcılığı yavaşlar (kasar) -
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
oyunun grafik ayarlarıyla ilgili bir bozukluğa benziyor. eğer ekran kartında oc varsa default değerlere alıp denemenizi tavsiye ederim. işlemci darboğazı o tür bozulma yapmaz en fazla oyunun akıcılığı yavaşlar (kasar)
ekran kartı 8800gt amp bu ekran kartını almadan önce bilgisayar servise gitmişti bir ara ondan sonra oldu bende kendim öğrendim çoğu şeyi artık bazen sistemi söküp temizliyorum takıyorum aynı oyunu yüklüyorum problem yok sonra zaman geçiyor aynı oyunu deniyorum bozuk call of d.2 mwf yükledim mesela oynadım canavar gibi belli bir süre sonra tekrar yükledim grafik bozuk mesela şüphelerim ya ana kart yada driverlerin birinde tutarsızlık oluyor
-
ekran kartı sürücüsünü güncellediniz mi hiç ?
bu arızayı verdikten sonra format atıp tekrar aynı sorunu mu verdi ,yoksa hiç format atmadınız mı ?
psu denedim dediniz acaba şu an kullandıgınız ve denemek için kullandıgınız psu lar kaç w ?
kaç farklı oyunda bu hatayı yaptıgını farkettiniz? -
GPU diode 65c yazıyor, bu değer masaüzerinde ise sorunun VGA kartın sıcaklığıyla ilgili, havalar zaty fazlasıyla sıcak ve kartını temizlemediysen (fan kısmı tozluysa) sıcaklıktan kaynaklı grafik bozulması yaşatabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetkep
ekran kartı sürücüsünü güncellediniz mi hiç ?
bu arızayı verdikten sonra format atıp tekrar aynı sorunu mu verdi ,yoksa hiç format atmadınız mı ?
psu denedim dediniz acaba şu an kullandıgınız ve denemek için kullandıgınız psu lar kaç w ?
kaç farklı oyunda bu hatayı yaptıgını farkettiniz?
evet bios güncelleme yaptım formattan sonra psu ocz 600 w psu nun tüm sistemlere yeterliliğini çizgi elek. te şablon var oraya girdiğimde değerleri fazlasıyla yetiyor sisteme aslında sistemim basit bir sistem ama bu hatayı bulmak istiyorum oyunlara gelince mass efect 2 demo oynadım denemk için problemsiz oynadım geçen legend yükledim eski oyun olmasına karşın grafik hatası verdi görüntüde -
quote:
Orijinalden alıntı: DhanTE
GPU diode 65c yazıyor, bu değer masaüzerinde ise sorunun VGA kartın sıcaklığıyla ilgili, havalar zaty fazlasıyla sıcak ve kartını temizlemediysen (fan kısmı tozluysa) sıcaklıktan kaynaklı grafik bozulması yaşatabilir.
65c bu havalarda bu kart için normal ve sistemi devamlı temizlerim bundan önceki ekran kartındada yaptı bunu başka sisteme taktığımda güzel çalışıyor bu ekran kartının dikkat ettiysen fan hızı bile yarı yarıya sıcaklık arttığında otomatik artıyor fan hızı zaten problem bunlar değil anlıycan kafayı yedirtti bana
slotlardada bir problem olabilirmi acaba aslında tek cevap anakartın test edilmesinde fakat çok eski olduğu için çizgi bakmıyor ana karta genede cevaplarınız için çok teşekkür ederim sizlere
-
Grafik bozulması; kartın sıcaklığı yüksek ise veya kart bozuk ise yada sürücü kaynaklı oluşan durumlardır, diyorsunki; kart eskiden böyle tepkiler vermiyordu öyleyse anakartın veya slot ile ilgili 1 sıkıntı olması düşük ihtimal, üstelik 52% fan devri ile 65c masaüstü sıcaklığı ise bence o kart için fazla, oyunda fan devri yükselse bile 80c üzerine çıkıyor olabilir ve bazı oyunlarda 80c+ grafik sorunu yaratabilir, başka kart'ta aynı sorunu yaptıysa kasanda hava sirkülasyonu kötü olabilir yada şu an kullandığın sürücü ile sorun yaşıyor olabilirsin ama anakartın zaman'la sorun çıkartıcağı ihtimali bana düşük geliyor. -
quote:
Grafik bozulması; kartın sıcaklığı yüksek ise veya kart bozuk ise yada sürücü kaynaklı oluşan durumlardır, diyorsunki; kart eskiden böyle tepkiler vermiyordu öyleyse anakartın veya slot ile ilgili 1 sıkıntı olması düşük ihtimal, üstelik 52% fan devri ile 65c masaüstü sıcaklığı ise bence o kart için fazla, oyunda fan devri yükselse bile 80c üzerine çıkıyor olabilir ve bazı oyunlarda 80c+ grafik sorunu yaratabilir, başka kart'ta aynı sorunu yaptıysa kasanda hava sirkülasyonu kötü olabilir yada şu an kullandığın sürücü ile sorun yaşıyor olabilirsin ama anakartın zaman'la sorun çıkartıcağı ihtimali bana düşük geliyor.
dostum ilgin için saol öncelikle oyun oynarkende sıcaklık kontrolu yaptım kassa kassa kendini en fazla 70c gördüm ve bu ekran kartını başka bir sisteme ve bundan önceki ekran kartını dahi başka sisteme taktım ve aynı oyunları denedim problem yok bence en son servise verdiğime pişman olmadan önce olan oldu çünkü bilgisayarı ordan alırken son testlerde bu grafik hatalarını gördüm (eski ekran kartında)ve sordum o bişi dil dedi amcam bana
anlıyorumki o zaman dikkatsiz söküm ve takımlarda slotlara zarar vermiş olabilir başkada bir seçenek göremedim tekrar saol son olarak zotac ın bu ekran kartı bu sıcaklıkları kaldırıyormuş zaten
-
80c üzerine çıkmıyorsa grafik sorunu ısı kaynaklı değilmiş zaten ve kartı başka pc'de deneyip kartın sağlam olduğunun sağlamasını'da yaptığına göre aklına gelen başına gelmiş sanki, pc'nin servise gidip geldiğinden haberim yoktu ama demekki daha önce serviste test edilirken eski kartınla bile bu sorunu gördüysen aynen düşündüğün gibi pci-ex slotunda 1 problem var demekki.
Geçmiş olsun.
Edit : istersen o slotu elektrik süpürgesi hava tabancası veya üfle püfle elinden geldiğince temizlemeye çalış belki 1 değişiklik olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 24 Temmuz 2010; 17:58:27 > -
quote:
80c üzerine çıkmıyorsa grafik sorunu ısı kaynaklı değilmiş zaten ve kartı başka pc'de deneyip kartın sağlam olduğunun sağlamasını'da yaptığına göre aklına gelen başına gelmiş sanki, pc'nin servise gidip geldiğinden haberim yoktu ama demekki daha önce serviste test edilirken eski kartınla bile bu sorunu gördüysen aynen düşündüğün gibi pci-ex slotunda 1 problem var demekki.
Geçmiş olsun.
Edit : istersen o slotu elektrik süpürgesi hava tabancası veya üfle püfle elinden geldiğince temizlemeye çalış belki 1 değişiklik olur.
EVET MANTIKLI DENEYELİM BAKALIM
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X