Şimdi Ara

Grafik tasarım sistem Tavsiyesi -2000 TL max- Monitör YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir tavsiye alabilir miyim.
    Kullandığım programlar Adobe ailesinden Indesign, illustrator, photoshop, arasıra corel x6. Ama günün 10 saati INDESIGN açık ve aynı anda hem CS6 hem CS5 hem CS3 açık olabiliyor. Dolayısıyla kasmayacak ve en ucuz şekilde bize mâl olacak bir sisteme ihtiyacım var.

Monitöre gerek yok.

Bütçe yorumlara açığım ama pek eli açık bir patronumuz olmadığı için "mümkün olan" en alt seviyelerde olması gerekiyor.
    2000-2500 TL maksimum kabul eder diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byCraCkPoT -- 16 Eylül 2014; 11:36:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: byCraCkPoT

Arkadaşlar bende bir tavsiye alabilir miyim.
    Kullandığım programlar Adobe ailesinden Indesign, illustrator, photoshop, arasıra corel x6. Ama günün 10 saati INDESIGN açık ve aynı anda hem CS6 hem CS5 hem CS3 açık olabiliyor. Dolayısıyla kasmayacak ve en ucuz şekilde bize mâl olacak bir sisteme ihtiyacım var.

Monitöre gerek yok.

Bütçe yorumlara açığım ama pek eli açık bir patronumuz olmadığı için "mümkün olan" en alt seviyelerde olması gerekiyor.
    2000 TL maksimum kabul eder diye tahmin ediyorum.

İşlemci: AMD FX X8 8320

Anakart: Gigabyte 970A-UD3P

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: Sapphire R7 250 GDDR3 2 GB 128 Bit DX 11.2

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

İşlemci Soğutucu: Xigmatek Red Scorpion S 1283 R Intel / AMD

Kasa+PSU: Gigabyte IF-233 700 Watt MidT ATX Siyah

TOPLAM: 1960 lira.. Vatan'dan toplandı..

• Şimdi bunada çıkar intel 4590 al derler.
    Tavsiyem OC yapmayı bilmiyorum uğraşamam diyorsan fx 8350, Oc yaparım diyorsan fx 8320

yorum burda dursun müşteriyi gönderiyim geliyorum
  • Yok maalesef oc yapmam şirket bilgisayarına, sorumluluk almak istemem açıkçası. Ne kadar risk az olsada ne olur ne olmaz.

Hiç oyun oynanmayacağı ve sürekli grafik programları tercih edileceği için INTEL işlemci düşünüyorum, sizce daha iyi olmaz mı??

ve SSD'ye ne kadar gerek var (biraz lükse kaçıyor gibi geliyor bana SSD). Onun yerine ekran kartını yada işlemciyi biraz daha yükseltebilir miyiz dersiniz?

Teşekkürler yorumlar için @Angelmax @Y2kmtt
  • Video ve oyun performansına ihtiyacım olmadığı için acaba ekran kartı nı 1. GB çekip işlemciyemi yüklensek ?

Bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: byCraCkPoT

Yok maalesef oc yapmam şirket bilgisayarına, sorumluluk almak istemem açıkçası. Ne kadar risk az olsada ne olur ne olmaz.

Hiç oyun oynanmayacağı ve sürekli grafik programları tercih edileceği için INTEL işlemci düşünüyorum, sizce daha iyi olmaz mı??

ve SSD'ye ne kadar gerek var (biraz lükse kaçıyor gibi geliyor bana SSD). Onun yerine ekran kartını yada işlemciyi biraz daha yükseltebilir miyiz dersiniz?

Teşekkürler yorumlar için @Angelmax @Y2kmtt

Hiç oyun oynanmayacaksa o zaman R7 250 yeterli, yükseltmeye gerek yok.. INTEL - AMD seçimi size kalsın, ama önerdiğim sistem epey uzun götürecektir başka bir ekleme yapmadan sisteme.. :)

SSD konusuna gelince, aksine sizin yapacağınız iş için SSD oldukça gerekli bir parçadır.. mutlaka iyi bir SSD alın sisteme, çok faydasını göreceksiniz..

Intel olarak da birkaç parçayı değiştirerek şöyle bir komnbinasyon yapabiliriz:

İşlemci: Intel i5 4690 Soket 1150

Anakart: MSI Z97 PC Mate Soket 1150

Kasa+PSU: Xigmatek Asgard 382 500 Watt MidT ATX Siyah

Diğer parçalar aynı kalabilir.. Hatta işlemci soğutucuyu ve ekran kartını bile listeden çıkarabilirsin fiyatı kırmak için.. :)

• Photoshop çalışacaksanız eğer, Nvidia tabanlı ekran kartı daha iyi olur, yazılım desteği de veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • I5 4690
    8 Gb Ram
    H97 Anakart
    Gtx 750 Ti
    Corsair 200R - Vs550 Psu
    Wd Blue 1Tb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir sistem oluşturdum tavsiyelerinizle uygun mudur arkadaşlar? Eksik yada fazla yada birbiriyle uyumsuz herhangi birşey yok dimi?

Grafik tasarım sistem Tavsiyesi -2000 TL max-  Monitör YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byCraCkPoT -- 16 Eylül 2014; 14:12:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.