Şimdi Ara

Grafik Ve Web Tasarımı için PC ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızdan bilgi almak istiyorum.
    Web ve grafik tasarımı yapacağım. 3D modelleme vs. gibi bir şey söz konusu değil. Sadece fireworks, photoshop, illustrator, belki flash. Bir de ürün resimleri vs. çekilip boyutlandırma işlemleri yapılacak.
    Bunun yanında çoklu monitör kullanmalımıyım 2 gibi mesela.

Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum, hepinize şimdiden teşekkürler.
    P.S. Bütçe 1700-2000 civarı.

• LCD daihil bir sistem...

intel i5 2500k işlemci
    msı p67 c45 anakart
    4gb gskill ripjawsx 1333 bellekler
    palit gts450 ekran kartı
    1tb samsung f3 disk
    rebel 600w kasa
    Acer 23 inç 2 msn HDMI lcd

toplam: 1695 lira

eksen-----------inventus
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

LCD daihil bir sistem...

intel i5 2500k işlemci
    msı p67 c45 anakart
    4gb gskill ripjawsx 1333 bellekler
    palit gts450 ekran kartı
    1tb samsung f3 disk
    rebel 600w kasa
    Acer 23 inç 2 msn HDMI lcd

toplam: 1695 lira

eksen-----------inventus
    ThE LoSt ilgin teşekkürler,

uzun vadede işe yarar ve geliştirilebilir bir sistem mi. yani şöyleki ilerleyen zamanlarda ram takviyesi, işlemci değişimi...
    alternatifler için biraz beyin fırtınası iyi gelir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: operion

ThE LoSt ilgin teşekkürler,

uzun vadede işe yarar ve geliştirilebilir bir sistem mi. yani şöyleki ilerleyen zamanlarda ram takviyesi, işlemci değişimi...
    alternatifler için biraz beyin fırtınası iyi gelir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    tabik ileri doğru rem--ekran kartı-- gibi değişime uygun bileşenleri yenileyebilir çok daha iyi bileşenler takabilirsin..
    işlemci olarak i5 2500k seni 3-4 yıl götürür sonrasını düşünürüz

• quote:

tabik ileri doğru rem--ekran kartı-- gibi değişime uygun bileşenleri yenileyebilir çok daha iyi bileşenler takabilirsin..
    işlemci olarak i5 2500k seni 3-4 yıl götürür sonrasını düşünürüz

Alıntıları Göster
    dostum çok tşk ler.
    uygun geldi uygulanabilir. :)

görüşürüz tekrar
  • quote:

dostum çok tşk ler.
    uygun geldi uygulanabilir. :)

görüşürüz tekrar

Alıntıları Göster
    kısmet
  • quote:

kısmet

Alıntıları Göster
    Biraz önce vatan bilgisayardan fiyat aldım.
    Ben oradayken Fiyat aldıktan çok kısa süre sonra merkezlerinden bir mail geldi ve tarafıma işlemci ve anakart satışını yapamayacakları bilgisini verdiler. Sebep ise p67 ve h67 chipsetli ürünlerin üretimden kaynaklanan bir hata olduğu ve intelin geri toplatma sürecine girebileceği bilgisi geldiğini ilettiler.

işlemci için uygun anakart olmadığı için işlemciyide satamıyorlar bu durumda.

Bilginiz olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biraz önce vatan bilgisayardan fiyat aldım.
    Ben oradayken Fiyat aldıktan çok kısa süre sonra merkezlerinden bir mail geldi ve tarafıma işlemci ve anakart satışını yapamayacakları bilgisini verdiler. Sebep ise p67 ve h67 chipsetli ürünlerin üretimden kaynaklanan bir hata olduğu ve intelin geri toplatma sürecine girebileceği bilgisi geldiğini ilettiler.

işlemci için uygun anakart olmadığı için işlemciyide satamıyorlar bu durumda.

Bilginiz olsun...

Alıntıları Göster
    hata var fakat satım yapmamaları ilginç geldi.. beklemeni öneririm... hatayı düzeltip yine piyasaya sürüceklerdir..

• quote:

hata var fakat satım yapmamaları ilginç geldi.. beklemeni öneririm... hatayı düzeltip yine piyasaya sürüceklerdir..

Alıntıları Göster
    Beklenen olay gerçekleşti. Intel hatalı ürünlerin satışını durdurtarak mağduriyeti önlemeye başlamış. Haber çıktığından biraz sonra tüm 6 serisi çipsetli anakartlar Newegg'ten de kaldırılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Beklenen olay gerçekleşti. Intel hatalı ürünlerin satışını durdurtarak mağduriyeti önlemeye başlamış. Haber çıktığından biraz sonra tüm 6 serisi çipsetli anakartlar Newegg'ten de kaldırılmıştı.

Alıntıları Göster
    SATA III lerde problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serpantin

SATA III lerde problem yok.

Alıntıları Göster
    defolu ürün almak pek mantıklı değil... 1-2 aya sorunsuz ürünler piyasaya sürülecektir
  • quote:

defolu ürün almak pek mantıklı değil... 1-2 aya sorunsuz ürünler piyasaya sürülecektir

Alıntıları Göster
    ozamana kadar da bekleyecek süresi olmayanlar ne yapacak belirsiz tabi.
    şimdi intel bunu bilinçli bile yapmış olabilir.
    alt segment - orta segment - üst segment olarak ayırdığı segment gruplardan orta segmenti ortadan kaldırarak elde birikmiş olan alt ve üst segmentleri eritme amacıda güdebilir. Bunu şuradan çıkarıyorum, toplatma kararı açıklanmamış sadece satışları durdurun kararı çıkmış. sorun olduğu bilgisini geçtiler ancak kısa bir süre sonra alın bu kartları ancak şu update i yapın sorun ortadan kalkar derseler hiç şaşırmayın. yada intel bu bir şekilde bulur yolunu da diyebilirim. bundan seneler önce mmx işlemciler için bile yaptığı bir durum vardı anlayacağınız İNTEL şeytana pabucunu ters giydirir ve bizede giydirmiş olabilir.

kısacası tartışmaya açık ki ne açık konu... benim gibi düşünen varmıdır bilmiyorum ama

• quote:

ozamana kadar da bekleyecek süresi olmayanlar ne yapacak belirsiz tabi.
    şimdi intel bunu bilinçli bile yapmış olabilir.
    alt segment - orta segment - üst segment olarak ayırdığı segment gruplardan orta segmenti ortadan kaldırarak elde birikmiş olan alt ve üst segmentleri eritme amacıda güdebilir. Bunu şuradan çıkarıyorum, toplatma kararı açıklanmamış sadece satışları durdurun kararı çıkmış. sorun olduğu bilgisini geçtiler ancak kısa bir süre sonra alın bu kartları ancak şu update i yapın sorun ortadan kalkar derseler hiç şaşırmayın. yada intel bu bir şekilde bulur yolunu da diyebilirim. bundan seneler önce mmx işlemciler için bile yaptığı bir durum vardı anlayacağınız İNTEL şeytana pabucunu ters giydirir ve bizede giydirmiş olabilir.

kısacası tartışmaya açık ki ne açık konu... benim gibi düşünen varmıdır bilmiyorum ama

Alıntıları Göster
    Sandy Bridge'i piyasadan kaldırmak Intel'in başına gelen en kötü olaylardan biri. Kimse alt ve üst segment ürünleri eritmek için 700 milyon dolar ve prestij kaybetmek istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Sandy Bridge'i piyasadan kaldırmak Intel'in başına gelen en kötü olaylardan biri. Kimse alt ve üst segment ürünleri eritmek için 700 milyon dolar ve prestij kaybetmek istemez.

Alıntıları Göster
    SB teknolojisini piyasaya biraz erken sürdü gibi geliyor. 700 milyon rakamı hakkında net birşey söylemek mümkün değil. intelin senelik reklam bütçesinin bile ne olduğu hakkında bilgi sahibi olanlarada danışmak lazım. çünkü İNTEL reklam konusunda çok ama çok marjinal yollar izlemiş bir firma. Prestij kaybetmesi gibi gözüken bir durum söz konusu gibi geliyor. Aslında musibet gibi görünen şeyler bir hayırmış derizya, durumu ona çıkarabilir.
    Bir de bu işin diğer yüzü yani intel i kullanan bilgisayar firmaları var (HP, Lenovo, DELL vs.) bunların SB teknolojili olan ürünlerinin piyasadan çekilmesi veya satışının durdurulması gibi bir bilgi de geçilmemiş. Bu da ilginç geldi.

• quote:

SB teknolojisini piyasaya biraz erken sürdü gibi geliyor. 700 milyon rakamı hakkında net birşey söylemek mümkün değil. intelin senelik reklam bütçesinin bile ne olduğu hakkında bilgi sahibi olanlarada danışmak lazım. çünkü İNTEL reklam konusunda çok ama çok marjinal yollar izlemiş bir firma. Prestij kaybetmesi gibi gözüken bir durum söz konusu gibi geliyor. Aslında musibet gibi görünen şeyler bir hayırmış derizya, durumu ona çıkarabilir.
    Bir de bu işin diğer yüzü yani intel i kullanan bilgisayar firmaları var (HP, Lenovo, DELL vs.) bunların SB teknolojili olan ürünlerinin piyasadan çekilmesi veya satışının durdurulması gibi bir bilgi de geçilmemiş. Bu da ilginç geldi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar,

malum sb nin durumu içerisinde beklememeyi seçtim ve aşağıdaki konf. için öneri ve görüşlerinizi varsa alternatiflerinizi görmek isterim.

WD 1TB caviar black sata3
    xigmatek pure black 600 w
    benq 21,5" g2222hdal led
    pioneer dvd rw
    microsoft wireless desktop 3000
    intel i7 950 1366 3,06 8 mb
    msi x58a-gd65 x58 soket 1366 2133mhz
    gskill 3*2=6 gb dd3 1600 cl8
    msi gts450 gddr5 1gb dx11

ne dersiniz ?

• quote:

arkadaşlar,

malum sb nin durumu içerisinde beklememeyi seçtim ve aşağıdaki konf. için öneri ve görüşlerinizi varsa alternatiflerinizi görmek isterim.

WD 1TB caviar black sata3
    xigmatek pure black 600 w
    benq 21,5" g2222hdal led
    pioneer dvd rw
    microsoft wireless desktop 3000
    intel i7 950 1366 3,06 8 mb
    msi x58a-gd65 x58 soket 1366 2133mhz
    gskill 3*2=6 gb dd3 1600 cl8
    msi gts450 gddr5 1gb dx11

ne dersiniz ?

Alıntıları Göster
    böyle bir sistem alman taraftarı değilim.. sorunsuz anakartları beklemicekseniz AMD sistem toplayınız...

amd x6 1055t işlemci
    gigabyte 890gx anakart
    4gb ddr3 1333 bellek
    msı 6950 ekran kartı
    500gb samsung f3 disk
    silverstone 500w psulu kasa
    Sunbeam CCF cpu cooler

Acer 23 inç 2ms HDMI lcd

toplam: 2015 lira

• quote:

böyle bir sistem alman taraftarı değilim.. sorunsuz anakartları beklemicekseniz AMD sistem toplayınız...

amd x6 1055t işlemci
    gigabyte 890gx anakart
    4gb ddr3 1333 bellek
    msı 6950 ekran kartı
    500gb samsung f3 disk
    silverstone 500w psulu kasa
    Sunbeam CCF cpu cooler

Acer 23 inç 2ms HDMI lcd

toplam: 2015 lira

Alıntıları Göster
    peki böyle bir sistem almamalıyım nedeni nedir. fiyat mı ? performans mı ?

bende zaten amd taraftarıım ancak görüntü grafik vs. gibi durumlarda intel tercih edilmeli diye öneriler vardı.

• quote:

peki böyle bir sistem almamalıyım nedeni nedir. fiyat mı ? performans mı ?

bende zaten amd taraftarıım ancak görüntü grafik vs. gibi durumlarda intel tercih edilmeli diye öneriler vardı.

Alıntıları Göster
    sandy sistemler varken X58 yongalı bir core i7 bir sistem önermem
    ya AMD sistem toplayın yada sandy bridge toplayın
  • quote:

sandy sistemler varken X58 yongalı bir core i7 bir sistem önermem
    ya AMD sistem toplayın yada sandy bridge toplayın

Alıntıları Göster
    AMD de daha iyi performans alabilirmiyim ki? şu andaki x58 i7 sistemden ?
  • quote:

AMD de daha iyi performans alabilirmiyim ki? şu andaki x58 i7 sistemden ?

Alıntıları Göster
    benzer sonuçlar olucaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.