Şimdi Ara

Grafiker için Sistem Tavsiyesi 2014 (Acil )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Grafikerim.Sadece Photoshop,Adobe illustrator, Corel Draw, Freehand programlarını kullanacağım sistem tavsiye edermisiniz..Sadece iş için, oyun yok. Biraz araştırdıktan sonra aşağıdaki sistemi topladım.Henüz almadım siz değerli arkadaşların yorumlarına göre hareket edeçeğim.

SİSTEM
    *işlemci:intel core i7 4790 3.6 hd4600 lga11
    *Anakart :MSI Z97 Gaming5 5 4xddr3 3300mhz
    *işlemci için soğutucu:Cool master hyper 412 pwm
    *ram :16gb kingston Hyperx fury ddr3 1600mghz
    *Ssd Harddisk: 120gb samsung sata3 840 evo 540/520mb
    *Harddisk:1tb wd blue 3.5 sata3 7200 rpm
    *Ekran kartı:Asus Gtx760 2gb gdr5 256bit
    *Kasa :Thermaltake element t 700w siyah
    *Dvd-Rw samsung sh-224db 24x Sata
    değerli görüşlerinizi bekliyorum..Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orgupdate -- 28 Aralık 2014; 23:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam üstüne biraz daha para koyup aşağıdaki kartı almanız çok daha yararınıza olur 1 GB daha fazla belleğe sahip ve 384bit. Ofisdeki mimarlardan birisi kullanıyor bu kartı, memnun olduğunu söylemişti.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280x-tri-x-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx-112-ekran-karti-17206.html#genel-bakis
  • quote:

Orijinalden alıntı: scalentorn

Hocam üstüne biraz daha para koyup aşağıdaki kartı almanız çok daha yararınıza olur 1 GB daha fazla belleğe sahip ve 384bit. Ofisdeki mimarlardan birisi kullanıyor bu kartı, memnun olduğunu söylemişti.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280x-tri-x-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx-112-ekran-karti-17206.html#genel-bakis

Hocam yazdığım sistemde acaba ekran kartında lüksemi kaçtım diye düşünüyordum.açıkçası bütçe sınırda.nasıl kısabilirim diye diye düşünüyorum.daha ips panel monitör, klavye, mause ups vb.eklemelerim de olacak.photoshop yeni sürümleri ekran kartlarını daha çok kullanmaya başladı diye okuyorum.ama ne ölçüde bilemiyorum.yazdığım ekran kartının bir altına düşmelimiyim.

• Hocam bende grafik tasarim isiyle ugrasiyorum calistigim firmanin bilgisayar bakimindan ozellikleri bu kadar yuksek degildi ama nerdeyse hic sorun yasamadan 160 sayfalik ek bir katalog tasarladim. Corel draw x5 ve photoshop cs5 kullandim. Bildiginiz gibi x5'in kaydederken verdigi hatalar meshurdur sadece bu konuda sikinti yasadim onun disinda ne kasma ne donma hic bir sorunum olmadi. Sistemin ozelliklerini yaziyorum:
    İntel i5 3470 3.2GHZ
    Msi b75 anakart
    4*2 GB corsair vengeance 1600 mhz ram
    Sapphire veya asus olmasi lazim 6850 2 gb 256 bit ekran karti
    1 terabyte wd black harddisk
    600 W tauro psu (acayip sessizdi cok hosuma gitti kendime de aldim)
    Eger katalog tasarimi falan yapacaksan topladigin sistem cok cok yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Duos_X

Hocam bende grafik tasarim isiyle ugrasiyorum calistigim firmanin bilgisayar bakimindan ozellikleri bu kadar yuksek degildi ama nerdeyse hic sorun yasamadan 160 sayfalik ek bir katalog tasarladim. Corel draw x5 ve photoshop cs5 kullandim. Bildiginiz gibi x5'in kaydederken verdigi hatalar meshurdur sadece bu konuda sikinti yasadim onun disinda ne kasma ne donma hic bir sorunum olmadi. Sistemin ozelliklerini yaziyorum:
    İntel i5 3470 3.2GHZ
    Msi b75 anakart
    4*2 GB corsair vengeance 1600 mhz ram
    Sapphire veya asus olmasi lazim 6850 2 gb 256 bit ekran karti
    1 terabyte wd black harddisk
    600 W tauro psu (acayip sessizdi cok hosuma gitti kendime de aldim)
    Eger katalog tasarimi falan yapacaksan topladigin sistem cok cok yeterli

Hocam doğru söylüyorsunuz..Firmada bu sisteme yakın bir pc miz mevcut..Orta ağırlıktaki işlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.. Ama bazen 1 gb--1,5 gb ebatlarında dosyaları çalıştığımızda pc kasıyor ve her işlemden sonra bekliyoruz.. bazende hata veriyor...
    Olabildiğince bu sıkıntıları çözecek bir sistem düşünüyoruz..

• orgupdate O kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd cozuyor bu sorunu zaten, corel drawda kayit yaparken ssd'ye kaydederseniz aninda kayit yapiyor bekletmiyor. Ekran kartinin daha ust duzey olmasi size bir katki saglamayacaktir, gtx760 isleriniz icin yeterli bence

• i3-3225
    1600 Mhz CL11 8 GB Ram
    Gigabyte'ın Z77 anakartı
    128 GB Corsair GTX SSD

Bu sistemle dediğiniz programların tamamını çok çok rahat kullanıyorum aynı anda çalıştırarak. Harici ekran kartı bile yok işlemcinin HD4000'i yetiyor.

Render falan yapılmayacaksa boşuna 3000-3500'lük sistemler toplamayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam ssd cozuyor bu sorunu zaten, corel drawda kayit yaparken ssd'ye kaydederseniz aninda kayit yapiyor bekletmiyor. Ekran kartinin daha ust duzey olmasi size bir katki saglamayacaktir, gtx760 isleriniz icin yeterli bence

Hocam acaba gtx760 ekran kartı fazla mı? Bir alt seviyede bir ekran kartını mı düşünmeliyim? Öyle düşünüyorsanız..Tavsiye edceğiniz bir ekran kartı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

i3-3225
    1600 Mhz CL11 8 GB Ram
    Gigabyte'ın Z77 anakartı
    128 GB Corsair GTX SSD

Bu sistemle dediğiniz programların tamamını çok çok rahat kullanıyorum aynı anda çalıştırarak. Harici ekran kartı bile yok işlemcinin HD4000'i yetiyor.

Render falan yapılmayacaksa boşuna 3000-3500'lük sistemler toplamayın.

Render falan yapılmaycak..Kesinlikle oyunda oynanılmayacak..Sadece iş için..Ama hani 3-4 yıl boyunca büyük ebattaki(15metre-30metre) dosyaları sorunsuz bir şekilde işleme alabileceğimiz bir sistem olsun istedik..İşimizde hız,pratiklik ve çabuk sonuca ulaşmak çok önemli..Büyük arşivimiz var oradan dosyaları tek tek kontrol etmek zorunda kalıyoruz.. Bazen bütün programaları aynı anda kullandığımız oluyor..

• Hocam 750ti yeterli performansi verecektir 760 gelecege yonelik bir yatirim olur sakin amd kart almayin grafik programlarinda pek basarili degil amd

Edit: Gaming anakart almaniza gerek yok hocam z97 pc-mate cok rahat isinizi gorur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duos_X -- 29 Aralık 2014; 12:02:53 >
  • quote:

Hocam 750ti yeterli performansi verecektir 760 gelecege yonelik bir yatirim olur sakin amd kart almayin grafik programlarinda pek basarili degil amd

Edit: Gaming anakart almaniza gerek yok hocam z97 pc-mate cok rahat isinizi gorur

Teşekkürler..
  • Anakart ve ekran kartından kısıp daha kaliteli bir monitöre yatırım yapmak yararlı olacaktır. Ben şu an oyun için sistem toplayanlara bile gtx760 önermiyorum gereksiz pahalı çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Anakart ve ekran kartından kısıp daha kaliteli bir monitöre yatırım yapmak yararlı olacaktır. Ben şu an oyun için sistem toplayanlara bile gtx760 önermiyorum gereksiz pahalı çünkü.

Hocam.Tavsiye edebileceğiniz anakart,ekran kartı ve monitör var mı?
  • quote:

Hocam 750ti yeterli performansi verecektir 760 gelecege yonelik bir yatirim olur sakin amd kart almayin grafik programlarinda pek basarili degil amd

+1

Hatta overclock yapmayacaginiz icin H97 bir anakart olabilir. Yalnizca stabilite sorunlari yasamamak icin cok da ucuza kacmamak lazim bence.
    Arkadas bu anakarttan cok memnun mesela.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-h97m-plus-intel-h97-soket-1150-ddr3-1600mhz-hdmidvidp-anakart.html

Z97-PC mate ya da ustte arkadasin onerdigi asus H97 alabilirsiniz ama tavsiyem oncelikle msi z97-pc mate
    Uzun vadeli dusunuyosaniz gtx760 ekran karti ama kismaniz gerekiyorsa 750/ti 3-4 yil goturur
    Monitorde biz aoc kullaniyorduk ama tam modelini hatirlamiyorum, ozellikle adobe'da ips panelin canliligi cok ise yariyodu.
    Hocam bi de i7 alma zorunlulugu yoksa i5 4690 alin zaten stabillik adina bu tur sistemlerde overclock yapilmiyor o yuzden k olanini tercih etmenize gerek yok

Edit: Eger 750ti secerseniz guc tuketimi dusuk oldugu icin thermaltake versa ii 500w kasayi tercih edebilirsiniz. Fiyati biraz daha dusurmus olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duos_X -- 29 Aralık 2014; 12:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgupdate

quote:

Anakart ve ekran kartından kısıp daha kaliteli bir monitöre yatırım yapmak yararlı olacaktır. Ben şu an oyun için sistem toplayanlara bile gtx760 önermiyorum gereksiz pahalı çünkü.

Anladığım kadarıyla oc yapmayacaksınız, ilerde de yapmam diyorsanız H97'li bir anakart işinizi görecektir. Bu noktada gigabyte h97 d3h olabilir. Yada z97'li olsun derseniz PC mate alırsınız ama gigabyte olanı her türlü öne koyarım.

Ekran kartı olarak oyun oynamam diyorsanız R9 270 yada 270x'li bir kart işinizi görür. Hatta fazla bile söyledim belki. Gtx 760'a oyun oynamayacaksanız o kadar ödemeyin bence.

Monitör olarak mx239h yada vx239h bakabilirsiniz. IPS kesinlikle olmalı zaten

• quote:

quote:

quote:

Anladığım kadarıyla oc yapmayacaksınız, ilerde de yapmam diyorsanız H97'li bir anakart işinizi görecektir. Bu noktada gigabyte h97 d3h olabilir. Yada z97'li olsun derseniz PC mate alırsınız ama gigabyte olanı her türlü öne koyarım.

Ekran kartı olarak oyun oynamam diyorsanız R9 270 yada 270x'li bir kart işinizi görür. Hatta fazla bile söyledim belki. Gtx 760'a oyun oynamayacaksanız o kadar ödemeyin bence.

Aynen hocam,oc kesinlikle yapılmayacak..Ana kartı çok övdüler ve youtube bir kaç incelemesini izledim diye yazdım..Ekran kartı: 2 gb,256 bit nvidia dedikleri için gtx760 'ı yazdım..Bilmiyorum acaba 2 gb,128 bit nvidia yapsak performansı ne kadar ettikler..Fiyat olarak ne kadar avantajlı olur..

Benimde Corel ve PS için bir sisteme ihtiyacım var ve bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen hocam,oc kesinlikle yapılmayacak..Ana kartı çok övdüler ve youtube bir kaç incelemesini izledim diye yazdım..Ekran kartı: 2 gb,256 bit nvidia dedikleri için gtx760 'ı yazdım..Bilmiyorum acaba 2 gb,128 bit nvidia yapsak performansı ne kadar ettikler..Fiyat olarak ne kadar avantajlı olur..

Oc ile uğraşmayan normal bir kullanıcıysanız anakarta olabilir seviyede en uygununu almanız kâfi. Ekran kartı için çok fazla takılmayın o gb'lara. Benim dediğim modellerle gtx760 karşılaştırmalarına bakın zaten pek farkı olmadığını göreceksiniz. Arada fazla farkı olmayan kartlar için daha uygununu alıp kalan parayı birebir etkileşim halinde olacağınız monitöre ayırmak çok daha mantıklı olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Oc ile uğraşmayan normal bir kullanıcıysanız anakarta olabilir seviyede en uygununu almanız kâfi. Ekran kartı için çok fazla takılmayın o gb'lara. Benim dediğim modellerle gtx760 karşılaştırmalarına bakın zaten pek farkı olmadığını göreceksiniz. Arada fazla farkı olmayan kartlar için daha uygununu alıp kalan parayı birebir etkileşim halinde olacağınız monitöre ayırmak çok daha mantıklı olacaktır.

Teşekküler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.