Şimdi Ara

Gragas Rehberi-Meyhanelerin Şahı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gragas Rehberine hoşgeldiniz. Umarım yardımcı olabilirim

Rehberden önce. Oyunu 2012 Nisanından beri oynuyorum. Bu süre zarfında en çok oynadığım hero Gragas. Gragas çok yönlü bir hero. Jungler olabilir. offtank bile olabilir. Ama ben genellikle midi daha ağırlıkta oynuyorum. Gragasla çok az lane kaybettim. Kaybettiğim maçlarda bile kulesi en son giden ben oluyorum Eksiklerim Yanlışlarım varsa affola. Hadi Rehbere başlayalım.

1. Güçlü ve Zayıf yönleri

GÜÇLÜ YÖNLERİ
    +Alan etkili yetenekler
    +Bol CC'si olması
    +Pasifi ve W Yeteneği sayesinde Tanky özelliği olması
    +Sağlam AP Ratio
    +Kaçma Skillerinin bulunması
    +Kolay farm yapma kapasitesi

ZAYIF YÖNLERİ
    -Early game başlarında fazla mana kullanması
    -Melee mid olması (ranged midlere nazaran zayıf kaçması)
    -Early Game CD'sinin fazla olması
    -Tflerde adc'den sonra focuslanması

2.Yetenekler

Happy Hour
    Yetenek kullandığında Gragas, 4 saniye boyunca en yüksek can değerinin %2'sini geri kazandıran bir içecek alır

Oyunun en kullanışlı pasiflerinden biri. Bu pasif sayesinde lane sustain yapabilirsiniz. Tabi blue buff ile beraber bal kaymak olur. Gragasın olmazsa olmazıdır bu pasif.

Barrel Roll

Gragas fıçısını belli bir yere yuvarlar. Fıçı etkinleştirilerek patlatılacağı gibi, 5 saniye sonra kendi kendine de patlayabilir. Patlamaya maruz kalan rakiplerin saldırı hızı azalır

Gragas'ın ana skilli budur. Gerek farm gerek harass gerek poke yani her işi bu skille yapabilirsiniz. Ayrıca bu skill fazla mana emebilir. Bu yüzden dikkatli kullanmaya bakalım ve isabetli atmaya çalışalım. Bu skill ile beraber düşmanı farm yapmaktan soğutabilirsiniz ayrıca.

Drunken Rage

Gragas 1 saniyeliğine fıçısından içki içerek boğazını ıslatır ve manasını yeniler. İçmeyi bitirdiğinde sarhoş gücü kazanır. Saldırı gücü artar aldığı hasar azalır.

Evet. Bu skill en sevdiğim skillerden biri. Yani bu skill sayesinde hem farm yapmanızı hemde mana kullanmanızı dengeler. Hatta bu skill sayesinde maximum 200 AD kazanırsınız.

Body Slam

Gragas belli bir konuma hücum ederek karşılaştığı ilk birime çarpar ve yakındaki tüm birimlere hasar verip hareket hızlarınızı azaltır. Hasar darbe alan birimler arasında dağılır.

Bu skill çok yönlüdür. Kaçmada gank atmada kovalamada bilimum herşeyde kullanılabilir ve CD'si çok düşüktür. Gank yediğinizde eğer çok ilerdeyseniz bu skill ile çok kolay kaçabilirsiniz.

Explosive Cask

Gragas fıçısını belli bir alana savurur. Fıçı düşer düşmez patlar ve patlama alanı içinde kalan rakiplere hasar vererek onları geri savurur.

Gragasın bu ultisi sayesinde TF'ler de takım savaşında çok büyük avantaj sağlar takımına ve ayrıca Gragas bu skill sayesinde kaçanı geri getirebilir. Knockback skilli olduğundan dolayı atılırken çok dikkat edilmeli ve düşmanın gerisine atılmalıdır.

3.Item Seçenekleri

Genellikle zor durumda kaldığımda bu itemi gragasa alıyorum. Ama genel anlamda bu item gragasın tüm ihtiyaçlarını özellikle mana sorununu çözebilecek nitelikte. Alınabilir.

En sevdiğim itemlerden biri. Gragasın ap ratiosu zaten yüksek olduğundan bu item kesinlikle mid game civarında alınmalı. Gragas bu item sayesinde güçlenecek ve daha yüksek damage vurabilecektir. Alınabilir.

Genelde late gamede alıyorum. Karşıda MR kasan biri varsa Sorcerrer ile iyi gider. Eğer karşıda ağır MR kasmışlarsa bu itemi almanızı tavsiye ederim. Alınabilir.

Bu itemi genelde ya jungle giderken alıyorum ya da çok ağır harass yediğimde alıyorum. Zaten cc'niz olduğu için pek gerekli olmuyor bu item. Ekstra bir CC'ye ihtiyacınız yok ama isteğinize göre alınabilir.

Genellikle gragasa bu botu alıyorum. Farm yaparken ve harass yaparken çok işe yarıyor. Ama karşıda ağır magic pen kasan ve ap kasan varsa pek önerilmez. Alınabilir.

Genellikle Gragasa pek almadığım bir item. Ama iş görüyor ve Gragasın buildiyle sinerji yapıyor. Alınabilir.

Gragasın mana sorununu early gamede çözer ve early game bu item sayesinde daha az büyü hasarı yersiniz. Eğer karşıda AD Mid varsa önermediğim item. Alınabilir.

bot+4 pot ile başladıktan sonra alınması gereken item. Early game için çok iyi ve ucuz bir item. Almayanı dövün

Karşıda burst+cc ap heroları (syndra vb) heroları varsa alınması gereken bir item. Alınabilir.

4.Büyüler

Gragas Rehberi-Meyhanelerin Şahı Gragas Rehberi-Meyhanelerin Şahı

Exhaust eğer gragası yeni oynuyorsanız ve ya ulti tutturmakta zorlanıyorsanız alabilirsiniz.

5.Rünler
    Magic resist x9
    Ability power x3
    Magic penetration x9
    scaling health x9

6.Masteries

21-0-9 olmalıdır

Edit=İstek üzerine genel Build sıralaması

7.Build sıralaması

Başlangıçta Gragas aşağıdaki 2 Başlangıç buildini alabilirsiniz ama tercihim 2.'dir. Crystaline Frask ve ward gerçekten çok işe yarıyor

-

Ya da

(bu tercih ile de başlayabilirsiniz. lane sustain için gereklidir)

Daha sonra

(gragas doran ring sayesinde hem sustain yapabilir hemde farma yönelik bir oyun sergileyerek mana sıkıntısınıda aşabilir)

Bundan sonrası (mid game kritik nokta)

Bu itemlerle beraber gücünün doruğuna ulaşan gragas artık tf'lerde karşı takıma terör estirebilir. Mana sıkıntısınıda aşmıştır tabikide.

NOT= Kesinlikle ve kesinlikle botunuza bu enchanmenti alın= Gragas Rehberi-Meyhanelerin Şahı Alacrity

Sonra alınabilecek itemler=

bu itemleri tercihinize isteğinize göre alın. ama ben genellikle void ve yahut rylai alıyorum. tabi diğerleride iyi itemler. siz yinede kendi tercihinize ve kolayınıza giden itemi alın.

Benim buildim=

Genellikle bu şekilde bitiriyorum. Tabi son 2 item size kalmış bir durum.

8.Counterları ve Counterladıkları (eklenecek)

not=Eğer bu buildi kullandıysanız ve olumlu sonuç aldıysanız ss'lerinizi bekliyorum.

not 2: Arkadaşlar bu buildi yaparken TTNET zor anlar yaşattı. O yüzden emeğe saygı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QmDoka -- 1 Ağustos 2013; 12:55:13 >

• Resimler görünmüyor sanırım bende sorun var göründüğü zaman bakarım
  • Bu arada bu benim ilk rehberim. Hatalarım olduysa lütfen bildirin. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yastik1

Resimler görünmüyor sanırım bende sorun var göründüğü zaman bakarım

Hangi resimler gözükmüyor? Hepsimi yoksa bir kısmı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tasase5

quote:

Rylai den sonrası gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yastik1 -- 1 Ağustos 2013; 11:44:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tasase5

quote:

Rylai den sonrası gözükmüyor

hallediyorum o zaman bi saniye.
  • Teşekkürler hocam.Mid oyuncusu olarak hiç gragas oynamamıştım.

Not: resimler gözükmüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkü Hikayeleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

Teşekkürler hocam.Mid oyuncusu olarak hiç gragas oynamamıştım.

Not: resimler gözükmüyor

tamam kardeşim hallediyorum da. Bu TTNET hakkaten ana avrat sövülmeyi hakediyor.
  • düzeltiliyor daha bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QmDoka -- 1 Ağustos 2013; 1:21:01 >
  • Evet beyler resimler düzeltilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun build
  • mastery page 2 yıllık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

mastery page 2 yıllık

Hallettim ama küçük oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QmDoka -- 1 Ağustos 2013; 1:44:38 >
  • uplayalım bari.
  • güncel.
  • Eline Sağlık.
  • Ne zamandır bekliyorum Sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehber için teşekkürler, build sıralamanı da yazabilir misin?
  • Adam gece uyumamış bizler için ufak rehber yapmış teşekkürler + rep
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Rehber için teşekkürler, build sıralamanı da yazabilir misin?

Bot + 4pot > 2 dorans + büyü direnci ve mp5 veren item > Athene > RoA > Rabadon > Void > Rylai şeklinde çıkabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.