Şimdi Ara

Gram altın biriktirmek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
15.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 yıllık geçmiş verileri de göz önüne alarak gelecek 10 yılda en çok altın mı,teknoloji ,yapayzeka,yarı iletken v.s hangi etf ler artar?

ChatGPT:

Geçmiş 50 yıllık veriler ve mevcut trendler incelendiğinde, önümüzdeki 10 yıl içinde belirli sektörlere odaklanan ETF'lerin (Borsa Yatırım Fonları) daha yüksek getiri potansiyeline sahip olabileceği öngörülmektedir.

Altın ETF'leri: Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre, altın son 50 yılda enflasyonun üzerinde getiri sağlamıştır.

NTV

Bu, altının uzun vadede değer koruma aracı olarak işlev gördüğünü göstermektedir. Ancak, altının fiyatı genellikle ekonomik belirsizlik dönemlerinde yükselir ve ekonomik büyüme dönemlerinde daha durağan seyredebilir.Teknoloji ve Yarı İletken ETF'leri: Teknoloji sektörü, özellikle yapay zeka, 5G/6G teknolojileri ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) alanlarındaki gelişmelerle birlikte hızla büyümektedir. Yarı iletkenlere olan talep de bu doğrultuda artmaktadır. Örneğin, Samsung'un 2027 yılında 1.4nm üretim teknolojisini hayata geçirmeyi planlaması, sektörün ne kadar hızlı ilerlediğini göstermektedir.

Technopat

Yapay Zeka ETF'leri: Yapay zeka, birçok sektörde devrim niteliğinde değişikliklere yol açmaktadır. Yapay zeka uygulamalarının artmasıyla birlikte, bu alana odaklanan şirketlerin ve dolayısıyla ilgili ETF'lerin değer kazanması muhtemeldir. Örneğin, yapay zeka için kullanılan çiplere yönelik talebin artmasıyla, küresel yarı iletken pazarının büyüklüğünün 2024 yılında %13,1 artışla 588,4 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

Haber Global

Sonuç: Önümüzdeki 10 yıl içinde, teknoloji, yapay zeka ve yarı iletken sektörlerine odaklanan ETF'lerin, altın ETF'lerine kıyasla daha yüksek getiri potansiyeline sahip olabileceği değerlendirilmektedir. Ancak, yatırım kararları alınırken risk toleransı, yatırım hedefleri ve piyasa koşulları gibi faktörlerin dikkatlice değerlendirilmesi önemlidir.

Siz ne düşünüyorsunuz? 2015 yılında etf lere yatırım yapma imkanımız yoktu ama şuan var.

şimdi gelecek 10 yılda sizce en çok ne artar?

a)Altın

b)Yapay zeka etf leri

c)teknoloji etf leri

d)yarı iletken etf leri

e)kripto para etf leri veya kripto paralar.

en çok kripto paralar kazandırır gibi ama 10 sene sonra hangi kripto paranın hala varlığını devam ettirebileceğini bulmak zor.

şuan piyasada binlerce coin var bunların %80 i 10 sene sonra piyasada olmayacak yerine başkaları eklenmiş olacak tabiki.

• Altın için banka önerisi olan var mıdır güncelde ? Yorumlarınız üzerine altın için uzun vadeli bir şeyler yatırmak isterim.

• Banka için alım satım makası az bankadan yapmak lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mert bbc kullanıcısına yanıt

Bunu hepsinin sitelerinden görebiliyoruz değil mi ?

• Rigelgeuse kullanıcısına yanıt
    Bankalardan ayrı ayrı bakmak zor hocam. Anlıkaltınfiyatları internet sitesi —> banka altın fiyarları veya canlı döviz sitesinden marjı düşükten yükseğe seçerseniz görebilirsiniz. Mesai saatleri içinde yapmak daha mantıklı tabi

Hocam teşekkür ederim. S1 Altın sertifikasının süreçlerini keşfettim. Belki almaya cesaret ederim diyorum.

Benim gördüm kadarıyla en mantıklısı darphane sertifikası altın yatırımı normal hisse senedi gibi alınıp satılıyor

Gr olarak alınan altının banka komisyonun nerdeyse komisyon çok az diyebilirim bir bakın isterseniz

Örnek hesapmala da bir milyon luk altin alındığında bankalar %3 civarında komisyon alıyorlar 30 bin yapar

Ama altın sertifikası ise %0,2 yani 2 bin ödersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yrs123 -- 21 Kasım 2024; 0:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yrs123 Y kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam, tek farkı altından fazla çıkıyor ve düşüyor duruma göre. 31.5, 32 bantlarında almayı düşünüyorum gerçi kendisi şu anda 34 leri zorluyor gibi ama :)

• Darphane sertifikası s1 için belli dönemleri var alım satım o zamanlarda yapmak gerekiyormuş

Uygulama olarak bu hisseleri takibi en iyi hangi uygulamada sizce ?

en iyisi investing uygulaması bence. hem alarm sistemi var hem geçmiş grafikler var. pro alırsanız hisse sağlık durumu bilgisine de erişim açılıyor

Hocam Midas uygulamasından S1 aldım. Bakalım artık bekleyeceğiz 1 sene :)

• Bişey soracam arkadaşlar. Ben elimde altın var. Bunu cuma günü mü bozdurmak mantıklı pazartesi günü mü ? En karlisi hangisi oluyor.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Ne zaman bozdirursan bozdur fark etmez
    O anki fiyattan bozdurmus olursun iste

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt

Genel bir gün vardır. Mesela toplu altını alacaksan hafta başı, satacaksan haftasonu ya da tam tersi bir laf vardi. Onu hatirlayamadim.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Pazartesi.

Hükümet ne zaman saçma sapan bir karar alsa piyasa az tepki versin diye haftasonu açıklıyor, haliyle genellikle altın da pazartesiye kadar yükselmiş oluyor.

Bu düzenli olarak gerçekleşir demiyorum, riski dağıtmak için pazartesi uygun diyorum

•  Gram altın biriktirmek?

Mümkünse 2 gram alın aylık..

1 cumhuriyet yaparsınız birikince.

• 17 Ocak 2025 saar 18;05
    Ilk yazılan alış (sizden alış)-sonraki satış (size satış)

Gram altın biriktirmek?

Bu konu kalsın Mayıs'ta bakarız ne kadar olmuş.
    Kaynak HaremAltin ve Bigpara hürriyet

• 6 yıldır yatırım işinde olan biri olarak gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim...

Değerli metal, taş, toprak, petrol zart zurt olayları tamamen yanıltmacadan ibaret. Elbette herkes Nvidia gibi şirketleri yakalayamaz ama alırsın bir değişken fon, mis gibi keyfine bakarsın.

Geçen sene "Ralli yaptı, uçtu-kaçtı, zıpladı-hopladı" dediğiniz Gram altının dolar bazında kazancı %36, Türk parası bazında %61. Elbette çok büyük bir rakamlar ama size kötü bir haberim var... Aslında hiçbir şey kazanmadınız :)

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Hiç birşey kazanmadiniz demek ne oluyor ? Maaşından bir kısmını çocuğun geleceği için biriktirmek isteyen birisine ne önerirsiniz ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.