Şimdi Ara

gran turismo 4 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Endurance Events yarışları biliyorsunuz çok uzun ben 5-6 turda pite girerker uyundaki araçlar 30 turda felan tekerler çok çabuk bitiyor. tekerlerle ilgili bi bilgisi olan varsa lütfen yazsın. bide en gt4 en seri ve hızlı araç hangisi. teşekkür ederim.

• hocam bende gt4 oynuyorum ama endurance events'lere daha gelemedim.
  • racing lastikler iyi yol tutar ama çabuk yıpranır, endurence için normal lastik kullanabilirsin mesela N3 olabilir, lastiğe göre strateji geliştirmen gerek, en iyi araç için birşey söylenemez çok fazla iyi araç var
  • araba nereden çekişliyse eğer oraya sert lastik tak diğerlerine daha yumuşak olandan buda güzel bi strateji bunu kullanıyordum ben
  • Lastik seçimini piste ve aracına göre yapmalısın, ayrıca arabana yapacağın setup ta lastiğin ömrünü etkileyecektir, doğru kamber ve toe ayarlarıyla hem arabanın viraj karakterini değiştirirsin hem de aşınma konusunda avantaj sağlayabilirsin. Ayrıca endurance lar stratejik olmayı gerektirir, başlangıçta tempoyu gruba göre ayarlamalısın, en öne geçip, sürekli fark açmaya ve hızlanmaya çalışarak, geç frenajla, oversteer veya understeer larla, hızlı virajlarla lastikleri yıpratmaya lüzum yok(bunu denk araçlarla yarıştığını var sayarak söylüyorum, yoksa uçup gidip pite girip çıktığında halen önde olabiliyorsan sorun yok...)

Başlangıçta gruba uygun gidip, lastiklerinin aşınmalarına ve grubun hareketlerine göre strateji belirleyebilirsin, hızlı koşan çabuk yorulur... Ben önce follow the leader yap derim, liderin gidişine göre temponu belirle, peşini bırakma. Sonraları temponu arttırıp farkı açarsın zaten.

Nasıl oynadığını bilemiyorum ama eğer destek sistemlerin kapalıysa endurance lar da 4x4 araçları seçmen lastiklerin daha az ve eşit yıpranması açısından iyi olacaktır. Ayrıca slick, super slick gibi hamuru yumuşak olan lastikler ısındıktan sonra var güçleriyle yolda kalmaya çalışırlar ancak kısa sürede performansları düşmeye başlar. O yüzden daha stratejik düşünüp orta karar bir lastik seç(oynamayalı çok oluyor o yüzden sınıflandırmayı hatırlamıyorum malesef) ne tahta gibi olsun, ne de silgi gibi, aracının limitlerini fazla düşürmeden uzun süre gitmene olanak tanısın yeter.

Setup lar çok önemli, yalnızca endurance değil, bütün event ler için bu böyle. pistin karakterine, arabanın karakterine ve kendi kullanım stiline göre en doğru setupları yapıp çıkarsan, kendinden güçlü araçları nasıl ezdiğine sen bile şaşırırsın...

Tavsiyelerim bunlar ama işin önü, sonu sensin ve yeteneklerin. Bazı pistler fazlasıyla teknik gerektiriyor, virajları hatırlaman lazım, aynı yerde 2 kez yanlış yapıyorsan kusuru kendinde ara ve bir daha yapmamak için aklına kazı. Ben map i kapamanın mümkün olduğu her oyunda harita kapalı oynarım, göreceksin bir süre sonra gözün kapalı gidecek kadar bileceksin tüm pistleri ve hangi oyunu oynarsan oyna bu sana bariz avantaj sağlayacak ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rossoscuderia -- 15 Kasım 2009; 12:24:36 >

• arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

ben 2003 ten bu yana oyun oynamıyorum. ps1 de çok iyiydim gt2 1,5 ayda bitirdim. ps2 yi yeni aldım 1 ay oldu. gt4 de yani başladım 3 hafta oldu . liçenseleri 3 günde açtım. şuan oyunun %40 lardabegineri bitirdim profesyonelde son gt yarışında kaldı lastik sorunundan tabi. Special Cond. Events bitti. Mission da son 30-34 kaldı. birkaç görev markaların yerış yerlerinide bitirdim. ama dediğim gibi lastık sorunu yüzünden uzun parkurlarda yarışamıyorum. hepinizin tavsiyelerini deneyecem. şimdiden herkeze teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih989

hocam bende gt4 oynuyorum ama endurance events'lere daha gelemedim.

eğer licenseleri bitirdiysen (Special Cond. Events - Rally d' Capri (easy) burda yarış toyota RSC Rally Raid Car veriyo. 265000 değerinde burdan para biriktirip araç alabilirsin.

burdanda hangi araç nerde çıkıyo bakabilirsin.

http://people.ku.edu/~sprice/GT4CompleteCarList.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık Gran Turismo 7
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende ps2 de oynuyorum bu oyunu gerçekten çok zor oyunu bitirenlere madalya verilmesi lazım
  • arkadaşlar ben de gran turismo oynuyorum ama kafamın takıldığı bir nokta var.bu oyunda sürüş kamerasında arba hiç gözükmüyo göstergeler felan var.kamera açısını değiştirmenin bir yolu yok mu acaba
  • Select tuşuyla değiştirebilirsin kamera açısını 3 farklı açı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdreamss

Select tuşuyla değiştirebilirsin kamera açısını 3 farklı açı var

sağolun
  • Gran Turismo 4 için her zaman geniş bi vaktim olsun istemiştim bende. Askerden yeni geldim sayılır ve GT4'e başladım en nihayetinde. Şu an da oyunun 31.4% deyim. Profesyonel yarış bölümünde Gran Turismo yarışı gibi birşey var yani Profesyonel bölümündeki yarışların en altındaki yarış. Turnuvaya başlıyorum, 10 turluk bi yarış.Yarıştığım araç, Mercedes-Benz AMG Mercedes CLK-GTR Race Car 1998 yani araba oldukça iyi bir araç gibi geliyor bana ancak yarışı geçemiyorum. Lastik sorunum var, iyi bir yarış sergileyebilmem için lastiklerin alayını satın aldım ancak olmuyor. Ben size denemelerimi yazayım arkadaşlar ;
    1- Yarış Bşlangıcında, ön lastikler ve arka lastikler SUPER SOFT - 4. turda lastikler eriyor, PIT-STOP - ön lastikler MEDIUM, arka lastikler HARD = geçemiyorum
    2- Yarış Bşlangıcında, ön lastikler SOFT, arka lastikler HARD - 5. ya da 6. turda lastikler eriyor, PIT STOP - ön lastikler ve arka lastikler yarış başlangıcındaki gibi değiştiriyorum ama yarış sonunda geçemiyorum, çok iyi bir yarış segilememe nazaran.
    3- Yarış Başlangıcında, ön lastikler ve arka lastikler HARD, 7. TURDA, PIT- STOP'a girmek zorunda kalıyorum, süper soft-süper soft yapıyorum yine geçemiyorum.
    4- Yarış Başlangıcında, ön ve arka lastiğide very hard yapıyorum sonra pit stop a girmek zorunda kalıyorum ve arayı açıyorlar , hangi lastiği takarsam takayım geçemiyorum.
    Ve de daha denediklerim olmuştur ama aklımda kalanlar bunlar.
    Sizin öneriniz nedir. Ya da hangi arabayı tavsiye edersiniz oyunun bu bölümde.

Bir de GranTurismo 3 ile alakalı bir sorum olacak oyunun yaklaşık %85 ini bitirdim. Endurance bölümünde, Mazda Miata Mx5 ile oynanılan bi yarış bölümü var. Sadece fabrika çıkışlı Mazda Miata Mx5 olacak, modifiyeli olmayacak yani(normal car only). Yalnız bu bölümde diğer mazdaları geçmek imkansız gibi, 45 turluk bi yarış, diğer mazdalar kaptırıyor, 3.lük belki, 4. ya da 5. oluyorum. 1. olmakt imkansız gibi, geçenler nasıl geçti bu yarışı bilgisi olanlar var mı ?

• Ya anlattıkların o kadar tanıdık ki... Ama bir o kadar da uzak... Epeyce zaman oldu oynamayalı. Net hatırladığım bir konu şu, MX5 leri gçemenin yegane yolu pit-stop stratejisiyidi ondan eminim.
    Yalnız sana şunu söyleyeyim, destek sistemler açık olduğu sürece ve otomatik kullandığın sürece arabayı kullanırken rahat edersin ama rakipleri geçerken zorlanırsın. Eğer böyle yapıyorsan bunun yerine kendini geliştirip işi pilotaja dök, GT4 te yapay zeka çok çok ileri değildi seni fazla zorlayamazlar, bir süre sonra kanıksarsın ve hareketlerini okumaya başlarsın. Ve bir tavsiye daha, ideal yarış çizgisiyle alakası olmayan hızlı ve agresif bir sürüş sergiliyorsan işin çok zor, doğru çizgide, doğru süratlerde bir sürüş daha efektif olur. ;)
  • Benimde yaptığım arabada geniş virajları alamama sorunum var. Virajlara girerken tam dönemiyor ve de arka kısmı savruluyor. Suspansiyon ayarlarını kurcaladım ama işin içinden çıkamadım. Suspansiyonum semi-racing, lastikler sports -medium arabamsa 420 hplik subaru imprezza wrx ....

Buna ve diğer 4 çeker arabalar için uygun ayarlar konusunda biri yardımcı olabilir mi acaba?
  • Dün aksam bitirmek nasip oldu Gran Turismo World Championshipi.Mazda 787B kullandım. Ön R3(Medium) Arka R2 (Hard) teker kullandım.Uzun çabalardan sonra bu şekilde kolaylıkla geçtim.Endurance Racelerin Ai ehliyeti dısındakilerde Bmw M3 Gtr race car kullanıyorum. Gayette başaralı oldu. Yağ değiştirme işlemine dikkat et.
  • benim bitiremediğim endurnce ta 3 yarış,birde driving missions ta var baya bi yarış.mesela missionlar baya bi zor geçemiyorum sıkılıyorum.özellikle tek turda 1.olmak gereken yarışlar baya zorluyor...
  • Demek hala gt4 oynanıyor, ne güzel.
    Oynadığınız oyun pal mı ntsc mi?
    Ntsc-u (yanlış hatırlamıyorsam ntsc nin iki versiyonu vardı, usa ve japan) olan varsa ve mission 34 ü geçtiyse onunla yazışacak konumuz var demektir:)
  • Benim oynadığım versiyon tek dvdlik versiyorun.Yani dvd5.Malesef çift katmanlı dvd leri okumuyor ps2.Missionlara daha başlamadım.Oyun %27.6 da ve extreme raceleri yeni açabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tirabzonli

Benim oynadığım versiyon tek dvdlik versiyorun.Yani dvd5.Malesef çift katmanlı dvd leri okumuyor ps2.Missionlara daha başlamadım.Oyun %27.6 da ve extreme raceleri yeni açabildim.

Orjinalini al, bende öyle yaptım orjinalini aldım tam bir GT4 keyfi yapmak için. Bende ki NTSC-U
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.