Şimdi Ara

### PS2 Gran Turismo 4 ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk piyasaya çıktığı zaman kendi tarzındaki en iyi oyundu Gran Turismo. Herkesi şaşırtan grafikleri ve fizik motoru ile 1998 yılında Playstation'a ilk çıktığı zaman büyük bir patlama yapmıştı. İlk oyundan yaklaşık bir buçuk sene sonra serinin devamı olan Gran Turismo 2 piyasaya çıktı. Gran Turismo 2 sadece fizik motorunu geliştirmekle kalmayıp oyundaki araba sayısınıda 500'ye çıkartmıştı. İkinci oyunun ardından Sony, seriınin üçüncü oyununu Playstation 2'de çıkartacağını açıkladı. Sony 2000 yılında piyasaya çıkarttığı yeni jenerasyon konsoluna yaklaşık bir sene sonra Gran Turismo: A Spec'i getirdi. Serinin bu üç oyunu 30 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştı. Gran Turismo 4 ile bu satış rakamının değişeceği kesin gibi.

Yarışların birincisi tekrar aramızda

Gran Turismo ile ilgili tarih dersinden sonra şimdi bakalım Sony bize neler sunuyor serinin en son oyunuyla... Öncelikle oyunun grafikleri muhteşem. Uzun lafın kısası Gran Turismo 4, grafik bölümünde kendi liginde bir numara. Eğer Gran Turismo 4'ü Gran Turismo 3'le karşılaştıracak olursak grafiklerdeki farkı hemen görebiliyoruz. Araba modelleri daha temiz ve detaylı, çevre çok gerçekçi yapılmış -ki bazen yarışı bırakıp grafiklere baktığım zamanlar oldu. Grafikler gerçekten harika ve Gran Turismo 3'e göre bayağı bir geliştirmişler diyebilirim.

Bazı kişiler Gran Turismo 3'ün hız hissini oyunculara iyi veremediğini söylüyorlardı. Polyphony bu eleştirilere kulak vermiş olmalı ki oyunda bir kaç değişiklik yapmış. Bu en çok birinci kişili görüş açısından belli oluyor. Kamera açılarından bahsetmışken; birinci görüş açısında oynarken duvara çarptığımız an kamera sallanıyor ve görüş alanınız bulanıklaşıyor. Bu olay bizlere çarpma hissini daha iyi bir şekilde veriyor. Hızlı kalkış veya fren yaptığınız zaman kamera arabadan uzaklaşıyor veya yakınlaşıyor, bu da yine oyuna hız hissinin daha iyi verilmesini sağlamış.

Gran Turismo 4'te oynanabilirliğin değişeceğine hemen hemen herkes emin gözüyle bakıyordu; çünkü Polyphony bizlere 600'den fazla araba ve 50 tane pist sunacaktı. Her arabanın gerçek hayattaki modeliyle ayni şekilde tasarlanmış olduğunu düşünürsek, bu oyuna ne kadar emek harcandığını anlamak hiç de zor olmamalı. Oyunda 80 tane gerçek araba yapımcılarının arabalarını seçebiliyoruz ve eminim ki herkes kendine hitap eden bir araba bulmak için zorlanmayacaktır.

Bu sefer de Ferrari süremeyeceğiz

Malesef bu seferde oyunda Ferrari, Maserati, Bentley ve Lamborghini yok, ama en azından Porsche modellerini seçebiliyoruz. Gran Turismo 4'te yeni dizayn edilmiş olan BMW 330i'da mevcut. Bu da demektir ki; otomobil indüstrisinde Polyphony BMW 330i'ı gören ve süren ilk firma olmalı, zira BMW 330i ilk olarak Kasım 2004'de duyulmuştu. Gran Turismo 4'ün araba listesi bir hayli kabarık diyebiliriz ve bu da biz oyuncular açısından çok güzel bir olay.
    Araba listesine göz attıktan sonra şimdi gelelim oynanabilirliğe. Eğer Gran Turismo 3'ü oynayarak Gran Turismo 4'e hazır olanlardansınız yeni fizik motorunu hemen fark edeceksinizdir. Polyphony, Gran Turismo için yeni bir fizik moturu geliştirmiş ve bunun sayesinde oyunda her köşe dönüşlerinde arabanızın ağırlıgını hissedebiliyorsunuz. Gran Turismo 4'te kullanılan fizik motoru için öncekinden biraz daha sert diyebilirim. Arabalar daha sağlam ve gerçekçi hareket ediyorlar. Artık arabanız yoldaki çıkıntılara daha gerçekçi tepki veriyor ve arabanızı sabit bir şekilde sürmek daha zor. Arabaları kontrol etmek çok daha zevkli ve gerçekçi; burada Polyphony'nin fizik motorunu geliştirmesi de önemli yer tutuyor. Ve arabanızda istediğiniz gibi değişiklikler yapabiliyorsunuz. İsterseniz arabanızın çevikliğini arttırabiliyorsunuz veya daha hızlı bir arabaya da dönüştürebiliyorsunuz. Arabanıza o kadar çok parça takabiliyorsunuzki burada saymakla bitmez. Ama şunu söyleyebilirim; Gran Turismo serisinde ilk defa arabanıza nitro takabiliyorsunuz; ama kullanma sayısı sınırlı.

Gran Turismo 4'te simülasyon modu yeniden düzenlenmiş. Artık tek bir yerden garajınıza gidebiliyor, oyunu kaydedebiliyor ve istatistiklere bakabiliyorsunuz. Ana haritada üç tane hol (Beginner, Professional ve Extreme) var ve bu hollerin içinde katılabileceğiniz yarışlar ve turnuvalar mevcut. Her yarışa aynı arabayla katılamıyoruz, o yüzden ilk arabamızı kullanılmış arabalar bölümünden alacağız; zira büyük ihtimalle yeterli para olmayacaktır. Tavsiyem iyi düşünmeden almayın, sonra zorlanabilirsiniz. Bazı araba yapımcıları sadece kendi arabalarının katılabileceği turnuvalar düzenliyor, o yüzden oyunu bitirmek öyle kolay olmayacak. Ve unutmadan, Gran Turismo 4 klasikler bölümüne 1900'ü, 50'li, 60'lı, 70'li ve 80'li yılların arabalarını da eklemeyi unutmamış. Klasik araba sevenler bu bölümü çok seveceğe benziyor.

Ana haritada bizlere sunulan diğer yarış seçeneleri ise şunlar: "Power and Speed", "Driving Park" (arabanızın hızını vs. test etmek için), "Original Course" (arabanızı oyunun orijinal pistlerinde sürmek için), "City Course" (aynı), "Real Circuit" (aynı), "Dirt and Snow" (çamur ve kar), "GT Auto" (araba yıkama, yağ değiştime, parça takma, vs.), "Music Theatre", "Photo Travel" (oyun içinden resim çekebilme), "Replay Theatre" (kaydedilmiş replaylerinizi tekrar izlemek için), "Licence Centre" ve "Tune Car". Tune Car seçeneğinde diğer ülkelerden aldığımız arabaları parçalar ekleyebiliyoruz ve değiştirebiliyorsunuz.

Gran Turismo 4'te her türden müzik bulabilirsiniz. Rock'tan hıp-hop'a, elektroniktan jazz'a kadar. Ben genellikle çoğu yarış oyununda oyunun muziğini kapatmayı tercih ediyorum, arabaların sesini daha iyi duyabilmek için. Ama bence hala bir oyundaki en iyi araba motoru sesleri NFS:Underground 2'nin PC versiyonunda. Ama Gran Turismo 4'ü de hafife almamak gerekiyor. Buarada söylemeden geçemeyeceğim, imkanı olanlar kesinlikle Gran Turismo 4'ü Logitech 900-degree Driving Force Pro direksiyonuyla oynamalılar. Oyuna yeni bir boyut kazandırıyor, şiddetle tavsiye ediyorum.

Anlatacak o kadar çok şey var ki Gran Turismo 4'ün. Hakkında belki de hala bahsetmediğim birçok şeyi vardır. Bence bugüne kadar çıkmış olan en iyi yarış simülasyonudur Gran Turismo serisi. Serinin son oyunu, bugüne kadar çıkanlar arasında serinin en iyisi diyebilirim. Gran Turismo severler kesinlikle oynamalılar. Aslında tüm yarış oyunlarını sevenler en azından denemeliler. Şimdi müsadenizle, bitirmem gereken bir turnuva var...

Resimler:

Not: Kendi Arşivimdendir.
    Not2: Bilgiler ve Resimler Oyunla İlgili Sitelerden Alıntıdır.
    Not3: Devamı Gelicek

İstediğiniz Oyun İncelemesi Varsa Pmden Yazın Açayım Konuyu.

PS2 Ölmemeli

• Oynayamadığım nasdir oyunlardan. Bir türlü adapte olamadım, giremedim be bu sürüş simulasyonu olayına. Bakalım belki GT5 ile PS3 te oynamaya aşlarız.
  • Bu Oyunu Alıcak Arkadaşlara Bi Uyarım VAr Mümkünse Alacağınız Oyunu Test Ediniz. Çoğu Yerde Bu Oyun Demo Olarak Satılıyor

• imzaya dikkat başka söze gerek yok....
    \/
    \/
    \/
  • Evren Oyundan Anlıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Proud2BeTurk

Evren Oyundan Anlıyorsun

tşk
    psone ım yokken bıle bu oyunu bılıyodum.... 2 ve 4 tam oynayabıldım konsolları gec aldıgım ıcın umarım 2-4-6 dıye gıtmez.. bu sefer 5 cıkına kadar ps3 alabılırım.....
  • PS3 Alana Kadar Gt4 Seni Fazlasıyla İdare Edeceğine Eminim. O Kadar Yol Araba Kolay Kolay Bitmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık Gran Turismo 7
    geçen yıl açıldı
    Gran Turismo 8 | ANA KONU
    2 yıl önce açıldı
    Forza Horizon 5
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Proud2BeTurk

PS3 Alana Kadar Gt4 Seni Fazlasıyla İdare Edeceğine Eminim. O Kadar Yol Araba Kolay Kolay Bitmez

su anda 3. sfer oynuyorum oyunu.
  • bu oyunu internetden oynayabiliyormuyuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

bu oyunu internetden oynayabiliyormuyuz ?
  • quote:

quote:

• Gran Turismo serisinde araba modellemelerindeki detay iddia ediyorum şu ana kadar hiçbir yarış oyununda yoktur. Seveni olduğu gibi benim gibi çok sevmeyeni de vardır (çok sevmiyorum yani az seviyorum), neden derseniz şu virajları dönmek işkence her seferinde de ondan.
  • oyuna bi alişsan ve oynanişi kavrasan viraj almanını ne kadar kolay oldugunu görürsün. zaten bu oyuna bi alişsan nfs lerden nefret eder kolay kolayda araba yarişi begenmessin.

benim bi sorum olacak bu oyunu bitiren arkadaşlara , şu anda oyunun %85 i bitti, sadece 24 saatlik yarişlar kaldı. bu yarişları b-spec modunda oynuyacagım. bu modda oyunu hızlandırabiliyoruz. şu an sadece 3 hız var, bu forumda okumuştum bunu 5 e çıkarabiliyor5muşuz nasıl? arama da yaptım ama sonuç çıkmadı
  • yawss ben 40 yasında adamım cocuklara aldım ps2 yı oyunda gt4 aldım olan bana oldu lısans olayında takıldım nurberıngmıdır nedır orda turu 10 dakıkanın altında tamamlayamıyorumsınır harbı oldu bırılerı bosnalisoap@bosnalisoap.com a maıl atısn memo kartı gondereyım bır save olayı yapalım yawsss cocuklar basımın etını yıyıyorr..)))
  • quote:

• 2024 yılında hala oynanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.