< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 16 Ocak 2024; 17:49:30 > |
Gran Turismo 7 | ANA KONU | PS4 - PS5 - VR2 |
-
-
o zaman bu nesile bir tane daha yarış oyunu geliyor diyebilir miyiz? -
Daha güzel kariyer modu, adam gibi splitscreen lütfen. -
quote:
Orijinalden alıntı: BlackLead
o zaman bu nesile bir tane daha yarış oyunu geliyor diyebilir miyiz?
Her nesile 2 tane Gran Turismo çıktı bu nesilede 2 tane çıkacaktır -
Çıktı mı -
PS5 satışa çıktıktan 2 ay sonra PS4'e çıkar GT7.
Bu arada ana konu resmi için daha kötü bir GT resmi bulamadın sanırım?
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 1 Şubat 2018; 9:57:41 > -
Dur daha konu Alpha aşamasında güncellendiğinde eşsiz olacak
Evet PS5 çıktıktan sonra çıkartırsa GT6'da gördüğü satış rakamı görür, bol bol dua alır bizlerden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 1 Şubat 2018; 12:11:54 > -
Selamun Aleyküm -
Aleyküm selam
Tahminim 2022 de çıkar en iyi ihtimalle -
2020'de çıkacağını düşünüyorum. Ps5'in çıkmasına yakın bir zamanda çıkar.
Gt5'teki gibi bir kariyer modu olmaz ama içerik (araba ve pist açısından) doyurucu olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1
Selamun Aleyküm
Aleyküm selam, hoşgeldin -
quote:
Orijinalden alıntı: Nikolai Rostov
2020'de çıkacağını düşünüyorum. Ps5'in çıkmasına yakın bir zamanda çıkar.
Gt5'teki gibi bir kariyer modu olmaz ama içerik (araba ve pist açısından) doyurucu olur.
PS5 çıktıktan sonra çıkarsa yazıklar olsun Kazu'ya derim -
Hocam ya PS5 çıktıktan sonra GT6'daki gibi PS4'e çıkartısa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Şubat 2018; 14:1:23 > -
Hocam, Uğur gocam açmamış bu sefer, önceki round'ı o almıştı bu sefer size kısmetmiş -
quote:
Hocam ya PS5 çıktıktan sonra GT6'daki gibi PS4'e çıkartısa
Stüdyoyu basmaya gideriz caponyaya -
quote:
Hocam, Uğur gocam açmamış bu sefer, önceki round'ı o almıştı bu sefer size kısmetmiş
Uğur'a yedirmem bu sefer -
-
quote:
Hocam, Uğur gocam açmamış bu sefer, önceki round'ı o almıştı bu sefer size kısmetmiş
Sıkıntı yok, benim açtığım konularda, bir türlü istenen gt gelemedi. Belki bu sefer iyi bir şey gelir. Gerçi daha oyun duyurulmadı ama hiç önemli değil.Her gt konusunu ben açcam diye kanun yok. -
Bence gelmez ama ps5 le birlikte çıkan ilk oyunlardan biri olabilir. Cihaz çıktığında oyun yokluğunda peynir ekmek gibi gt7 satar -
pist oyunlarına alternatif bi gt çıkarmadılar gitti.
Oyunun micro-transaction dayatacağı ilk çıktığından beri belliydi. Bunu söyleyen insanlara GT kültürü bu, farm ve grind yeaaa cevabı verildi. Allah kimseyi fanboy yapmasın. Ben neden bir arabayı almak için saatlerce aynı yarışı oynayayım yahu? Hani bütün yarışlardan güzel para kazansak eyvallah. Sadece bir yarışı neden oynamak zorundayım? İşten eve geliyorum ve sıradan bir süre oyun oynarak güzel arabalar kazanmak istiyorum. YOOOK. Öyle bir şey istiyorsan para ödeyeceksin. Forza Horizon'da çok fazla sayıda rulet hakkı veriyor. Bari onun gibi bir sistem de yapsalardı. Gerçi verseler ne olacak, bugüne kadar o dandik haklardan bir tane güzel. bir şey çıktığını görmedim. Hikaye modunu tamamladığımda verilen 6 yıldızlı rulet hariç. Onda güzel ödüller vardı ve güzel ödül aldım. Redditteki bir gönderide hepsi yazılmış: 1 - Araçlar satılamıyor. 2 - Bazı parçalar çıkarılamıyor, dolayısıyla başka bir düzen yapmak istiyorsanız yeni arbaa almanız lazım. 3 - Aynı aracı 10 kere almanı isteyen kupa 4 - Sport modda tuning. Harcamalar hızlıca yüksek hale geliyor. 5 - Pasif olarak kredi kazanmak için B Spec yok. 6 - Rolling starts büyük aralıklarla oluyor, dolayısıyla çok yüksek PP'li araçlar gerektiriyor. 7 - Araç fiyatları ciddi şekilde yükseldi. 8 - Rulet ödülleri ağırlıklı şekilde düşük değerli ödülleri veriyor. 9 ve son olarak güzel bir ödül veren yarış ortaya çıkarıldığında hemen bunu düzelten bir yama yayınlanıyor. 10 üzerinden 10luk oyun. Yersen. |
Sunu dusunuyorum ayni yarisi defalarca yapip 3-4 milyon para yaptim diyelim. Ferrari aldim 3.6 milyona sonra para yine 1 milyona dustugunde hangi kuvvet bana surekli bunu yaptirabilir?
Yani bugun efsane otomobillere McLaren F1 geldi 19 milyon. Benim bu araci almak icin 35 saat her seferinde temiz yaris bonusuyla 1.olacagim motivasyonunu nasil basarmami bekliyorlar? Bu oyunu oynamasam da insanliga katki verecek bir sey yapmayacagim ama ayni yarisi 35 saat yapip Mclaren alacak kadar da bos adam degilim. Mclaren i aldik para sifirlandi. Eee baska arac icin yine 10larca saat kasicam. Kisacasi su an oyunu acmak gelmiyor icimden. Zaten ikinci ele de aptal aptal 1 tane araba geliyor. Ulan almiyorum iste almadigimi obur gun gosterme bana. Bende olan araci da degistir su listeden. Oyunu acasim gelmiyor su an. G29 u masaya monte etme motivasyonunu bile kaybettim. Dayaniklilik yarisi olsa oynarim zamaninda oynadik da ama para icin surekli ayni yarisi kasamam. Bilmiyorum belki de ulkenin durumu, ekonominin durumu her sey ust uste gelince tukenmislik sendromuna yakalandik. |
|
PlayStation sahibi olmayıp xbox alanlar dünden beri saçma sapan argümanlarla gt7 ye çamur atıyorlar her platformda. Bu tiplerin fanatiklikten gözü kör olmuş. gran turismo gibi bir serinin bu sektördeki yeri apayrıdır. herkes zevk aldığı oyunu oynasın, kimseye lafımız yok ama bu tipler can sıkmaya başladı. nasıl bir hazımsızlık, şunlardan birine playstation alıp versen hemen övmeye başlar. kedi ciğer mevzusu.
acc ile gt karsılastırsan hadi anlarım da forza nedir ya. |
Grid Legends'ın twitter hesabından dalga geçmişler :D ''Grid Legends arabaların olduğu bir oyun ve şu anda oynayabilirsiniz'' |
Gercek hayatta da araba alamiyorduk artik burda da alamicaz. Kaderimiz boyle yazilmis 😄
|
Belki biraz güncelleme sonrası yorum fırtınasına geç kaldım ama izninizle ben de görüşlerimi paylaşmak isterim. Neredeyse her Gran Turismo oyunu hakkındaki yorumları forumdan takip etmiş birisi olarak, açıkçası biraz daha Türk kullanıcılardan tepki beklerdim. Belki diğer ülkelere oranla görece fazla değiliz ancak bence her oyuncunun yakındığı konular ortak konularımız.
1999 yılında GT2 ile başladım ben yolculuğa. İkinci el araba dükkanında 91 model Twin Turbo Supra satın alana kadar(dükkanda belirene kadar) lisans testlerini tamamlardım. Her yaz nostalji olsun diye hala sakladığım tüplü televizyonu güzelce bağlarım, GT2 CDsini temizlerim ve saatlerce GT2 oynarım. O yıllarda çocuk halimle tüm lisans testlerini nasıl altın yapmışım inanın ben bile bilmiyorum. Düşünsenize daha 6-7 yaşlarındayım belki o gri dualshocku tam olarak kavrayamıyordum bile. O zaman internete erişimim yok. Fiyatı yerinde sadece --- yazan araçlardan beğendiklerimi (ki yarışlardan kazanılıyordu onlar) hangi yarıştan kazanıldığını bulana kadar teker teker her yarışı oynuyordum. Şimdi ise elbette internette 1 dakikalık bir arama ile bulabilmek mümkün. Nissan R30 Super Silhouette'i denediğimdeki şaşkınlığım ve sevincim hala aklımdadır. NOT: Aracın ismini yine internetten buldum. Ardından tam olarak hatırlayamıyorum ancak lise yıllarımda GT4'ü Top Gear programında Jeremy Clarkson oynarken görüp hayran olmuştum. Koca yıl para biriktirip ailemden gizli PS2 alıp o dönemin devrim gibi konsolunda sadece ama sadece GT4 oynadım. Belki merakımın azalmasından belki de artık becerimin yüksek olmamasından dolayı aşırı hardcore bir oyuncu olamadım bu oyunda. Ancak yine bir TV programında gördüğüm M3 E46'ya fazla gaz verdiğinizde arkasının atmasını kendim denediğimde oluşan gülümseme inanın, şu an bile yüzümde oluştu.Ufak araç araştırması yaptığımda, neredeyse araba yarışı oyunları oynamış her insanın bileceği M3 GTR (NFS Most Wanted'daki ana karakterin aracı) bile bu oyunda varmış. Canım tekrar alıp oynamak istedi yazarken bile inanın. Geçmiş zaman olunca insan hatıralarına dalıp gidiyor. GT4 sonrası hep forumdan takip ettim oyunları. Hatta hangi oyundu hatırlayamadım kaliteli araçlar ile normal araçlar ayrımı vardı(grafik özelinde konuşuyorum tabii ki). Çok şaşırmıştım açıkçası. İç mekanın bire bir aynı olması harika yenilikti benim adıma. Ancak neden hepsinde bu özellik yoktu? Bana göre bu oyun da yarım bir oyundur ki konuyu bağlayacağım nokta burası. Zevkler ve renkler ayrıdır herkesin fikrine saygı duyarım. Çocukluğumun izlerinden Gran Turismo son oyununa bakışımı anlatmak ve fikir almak isterim. Gran Turismo 7'yi duyduğumda çok sevinmiştim. Özellikle de serinin 25.yılı gibi bir durum olunca beklentilerim çok yükseldi elbette. Gran Turismo Sport PS4 satın aldığımda yanında gelmişti ve zaten oyunu açar açmaz bir e-spor doğuyor buradan diye düşünmüştüm. Ki öyle de oldu. Ancak ben e-sporla çok ilgilenmeyen, seriye geçmişten bağlı bir casual gamer yani normal bir oyuncuyum diyebiliriz. 30 yaşına merdiven dayamış bir insan olarak da hayat gailesi içerisinde debelenirken aşırı rekabetçi bir ortama girebilmek pek mümkün de değil açıkçası. Dediğim gibi ben e-sporcu değilim. Bir oyunda "real driving simulator" yani gerçek sürüş simülatörü gibi bir bilgi geçiyorsa elbette ki beklentim o sürüş dinamiklerini yakalamaktır ki bunu Gran Turismo serisinden daha iyi yapanı yok bu konuda hemfikiriz eminim ki. Ancak arkadaşlar bu araç fiyatları nedir? Bu ödül paraları nedir? Grinding yani istediğin aracı alana kadar sürekli en efektif yoldan para kazanmaya çalışma sürelerinin uzunluğu nedir? Hatta ve hatta, bu kafe nedir? Yanlış anlamayın, kafe olayı güzel eklenti. Bana aldığım aracın tarihini de aktarması çok hoşuma gitti. Alınan ya da kazanılan araçlar ile bağ oluşturmayı mümkün kılıyor. Ancak menülerin bu kadar çabuk bitmesi açıkçası beni rahatsız hissettirdi. Elbette ki bu oyunda kafe tek seçenek değil. Turnuvalar(offline elbette), pistlere özel etkinlikler(drift ya da sektör sektör testler gibi) mevcut. Ama internetten bakabilirsiniz, bu etkinliklerin ödülleri de -bana göre- güzel değil. Ben yıllar önce çıkmış GT2'de satın aldığım aracı modifiye edip ona uygun etkinlik bulabiliyorken ben bu oyunda modifiye ettiğim çoğu araca etkinlik bulamıyorum. İlla ya güç kısıtlayacağım ya da daha az parça modifiye edip PP tutturmaya çalışacağım. Her halükarda istediğim şeyi tam olarak yapamıyorum demektir bu? PP sınırı olmasın demiyorum ama ekstrem PPler yakaladığımız cadde araçları için de turnuvalar olmalı diye düşünüyorum ben. Ben milyoner ya da milyarder değilim. Ve Gran Turismo da sadece bir oyun. 12 milyon değerindeki bir aracı, aşırı derecede fazla oynamadan 1 yılda anca satın alabilirim sanırım. Bu hangi akla hizmettir? Bana özel olduğumu böyle mi hissettirecek bu oyun? Evet 12 milyonu Jaguar'a verdim ve benim o aracı sürebileceğim bir yarış yok belki de oyunda? Süs olarak mı aldım? Kaz bir röportajında biz nadirliğini hissettirmek için böyle bir fiyatlandırma yaptık demişti. Tamam da, bu oyun. Herkesin cüzdanı aynı. Ben ancak bu oyunda bir milyonerin sürebileceği aracı deneyebilir ve keyfini çıkartabilirim. Bu yaklaşım asla ve asla doğru gelmiyor bana. Çok ama çok üzücü inanın. Kaldı ki oyundaki çoğu arabayı bile gerçek hayatta alamayacak insanlarız, amacımız bu araçları "real driving simulator" içinde kullanabilmek değil mi? Rulete girmiyorum bile. 6 yıldızlı rulet kartından karbon şaft çıkarabilen bana ruleti asla övmemenizi tavsiye ederim. Arkadaşlar bu oyun bana göre yarımdır. Katılmayabilirsiniz saygı duyarım ancak yukarıdaki sebeplerden doları bu oyun yarımdır. Kullanıcıya tam deneyim sağlayamayan oyun yarımdır. Daha da öteye gideyim; 25.yılını kutlayan, kendi hayranlarını yaratan, -hiç ilgilenmesem de- e-spor olarak kendi platformunu oluşturan bu oyun bu haliyle verilen oyun ücretini haketmiyor. Oyun güzel değil demiyorum asla. Bakın sürüş mekanikleri hayranlık verici. Bu oyunun mekanikleri üstünde bir oyun oynamadım ben (normal bir oyuncuyum demiştim değil mi ). Ancak bu hali ile benim için büyük hayal kırıklığıdır bu oyun. Oyunu yüklerken iş yerimde sabırsızlıktan duramayışım, eve gelince heyecanla açışım ve sonrasındaki bu heyecanın hep azalması çok üzücü. Umudum çok fazla yok ama umarım, gelecek updateler ile beklediğim yerlere ulaşır. Ulaşmasını çok isterim inanın ki. Ancak şu hali ile oyunu oynamaya elim gitmiyor çünkü Sport tarafı dışında yapabileceğim pek bir şey kalmadı. Sport moduna da kendimce değinmek isterim. Bu oyunu neden offline oynayamıyorum arkadaşlar ben? Bu saçma değil mi? İlla her yarışımda hareketli başlangıç ile üzerime araç kıran insanlarla mı yarışmak durumundayım? Hayır ya ben bu oyunun AI kısmını da beğeniyorum. Gayet keyifli yarışlar ortaya çıkıyor elbette. Hareketli başlangıç demişken, peki biz niye sürekli hareketli başlangıç yapıyoruz? Ya herkesin dizildiği başlangıçlar niye yok? Düşünsenize 700 PP sınırlı yarışta 40 saniye geriden hareketli başlangıçlı yarışlarda yaşadıklarınızı? Koy sıralama turunu, koy sıralamaya göre bildiğimiz durağan başlangıcı biz de keyif alalım. Ama yok illa hareketli başlanacak. Bu da bir eksikliktir benim gözümde. Öte yandan araç sayılarına da değinmek isterim. Arkadaşlar GT2'de bir sürü araç satıcısı vardı. Bunlardan bazıları (özellikle uzak doğu markaları) 3.parti satıcılardı. Mine's ya da Tommykaira gibi satıcıları hatırlayanlarınız olacaktır. Ben bunları ve daha fazlasını da görmeyi çok isterdim. Sadece hatırladığım kadarı ile 3-4 marka vardı böyle. Birisi Amuse idi. Açıkçası ben, aynı aracın Gr.3 ve Gr.4 varyantının satılması yerine bu gibi markaların olmasını isterdim. İlla Gr.3 veya Gr.4 araç mı istiyor yarış? Koyarsın GT Auto'ya ya da Modifiye Merkezine bir seçenek aynı GT2'deki gibi (orada yarış modifikasyonuna basınca araç görünümü de modifiye olurdu) yarış modifikasyonu seçeneği, insanlar ister yarış modifikasyonu yapar(Gr.3 ve Gr.4 seçeneği koyarsın) ister yapmaz. Aynı aracın her varyantını hem de aynı üreticide yeni araç gibi göstermenin bence anlamı yok. Yukarıdaki Mine's gibi üreticiler de aynı şeyi yapıyor diyebilirsiniz ancak aradaki ince çizgi, bu üreticilerin ayrı birer şirket olması ve bu araçların(çoğunun) gerçek olması. Gran Turismo 7'deki gibi acaba bu aracı üretici modifiye etseydi nasıl olurdu deyip onu yeni model olarak sunulduğu gibi değil. Bunu hayal edecek ve gerçekleştirecek olan ben olmalıyım. VGT araçlarının da ayrı bir kategoride yarıştırılması taraftarıyım ayrıca. Oyunda Tomahawk VGT alıp para kasmaya çalışıyoruz hepimiz. Bu olmamalı. Ayrıca bana "araç satabilirsiniz" diye sunulan oyunda niye araç satamıyorum ben arkadaşlar? Böyle bir şey olabilir mi? Sürekli geçmiş ile kıyasladığım sıkılan arkadaşlar olabilir ancak 20 yıl önceki oyundaki özelliklerin burada olmaması aşırı derecede can sıkıcı. Ve bu oyunu benim gözümde eksik ve hiçbir şekilde eşitlikten söz edemeyeceğimiz bir oyun yapıyor. Bir oyuna size para harcıyosanız ve bu harcadığınız para kozmetik eşyalar için olacaksa eşitlikten söz edebiliriz. Nasıl ki aynı iki aracın koltuğuna oturan şoförlerin becerisi ile kıyaslayabiliyorsak, burada da kıyasımız bu olmalıydı. Sizi, istediğinizi alabilmek için normalden çok ama çok daha fazla zorlayan ve kısa yolun paradan geçtiği bir oyun maalesef ilkeli bir oyun değildir benim için. Kafede son menüyü bitirdiğimde müthiş bir potansiyeli olan ancak ancak yüzde 10'unu anca kullanmış bir oyunu bitirmiş gibi hissettim ancak bitmemeliydi. Herkese iyi oyunlar, keyifli ve sağlıklı günler dilerim. |
Gt ve 1/64 arabaları severiz |
Benzer içerikler
- minecraft büyü masası dili
- fm 24 veritabanı seçimi
- gta 5 görev alma yeri
- extreme 13 indir
- gta san andreas harita açma
- gta vice city hileleri
- call of duty modern warfare 2 sistem gereksinimleri
- sims 4 para hilesi
- gta 5 battleye
- minecraft hile
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X