Şimdi Ara

Grand Theft Auto : Chinatown Wars [İNCELEME]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu bölümdeki ilk incelemem olmakla beraber ilk önemli topicim diyebiliriz.

Evet bu kez GTA : Chinatown Wars oyunuyla karşınızdayım. Oyunun kuşbakışı olduğunu görüp ''At çöpe'' diyenlerin bu incelemeyi okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. GTA: CW Nintendo DS'de büyük başarı elde edince , PSP için dedikoduları da eksik olmadı. Rockstar da bizi kırmayarak oyunu PSP'ye çıkardı. Bakalım PSPde oyun nasıl duruyor?
    Kahramanımızın adı Huang Lee. Zengin bir ailenin çocuğuyken birden babasının ölümüyle Liberty City'e döner. Yolda soyulur ve aile için çok değerli kılıcı çaldırır. Sanırım sonrasında neler olacağını kestiriyorsunuz Oyun batmış bir arabadan çıkmaya çalışırken başlıyor. L-R tuşlarıyla camı kırıp yüzerek karaya çıkıyorsunuz. Bu kombo neyin nesi diyemeden bindiğiniz arabada tornavidalarla uğraşıyorsunuz ya da kabloları birleştiriyorsunuz. İşte CW'nin en güzel yanlarından biri bu. Nintendo DS'deki gibi küçük oyunlar eklenerek oynanabilirlik üst seviyeye çıkartılmış. Bu küçük oyunlarla ne mi yapabiliriz? Araba çalabilir, molotof kokteyli yapabilir,kapıları açabilir, loto oynayabilir, dövme yaptırabilir ve envayi çeşit zibilyon şey yapabiliriz. Bu oyunlar her ne kadar oyundaki zevki tavana vursa da başınıza iş açabilir. Park halindeki arabayı zamanında çalamazsanız alarm çalarak polisi peşinize takabilir.

Peki oyundaki aynasız sistemi nasıl? Bu sefer her GTA'daki gibi izini kaybettirmek yetmiyor. Peşinizdeki polis arabalarından yıldız sayısı kadar haşat etmek zorundasınız. Ondan sonra hızlıca kaçarsanız küçük bir ihtimal peşinizi bırakırlar. Pekala, oyundaki hikaye kısmına gelelim. Oyunda - sanırım PSP'yi kasmamak ve yer kaplama rekoru kırmamak amaçlı- seslendirme yok. Görevlerin başında manga karikatürize - ya da comic her ne derseniz işte- tarzı resimli konuşmalar olduğunu göreceksiniz. Bu olay başta güzel olsa da sonradan insanı sıkabiliyor. Hele hele bir görevi üst üste yapmaya çalıştığınızda aleti kırasınız geliyor.
    Her GTA oyununda olduğu gibi gerekli harfe giderek görevlerimizi alıyoruz. Harita çok geniş. Pekiyi kimin nerede olduğunu nasıl bulacağız? İşte buna çözüm olarak muhteşem bir GPS ve PDA sistemi geliştirilmiş. Oyun sırasında START tuşuna bastığımızda PDA ekranı geliyor. Görevlerimizi maille buradan alıyoruz. Ayrıca maille Ammu-Nation'dan silah da alabiliyor ya da uyuşturucu tacirleriyle haberleşebiliyoruz. PDA menüsünde oyun ayarlarından tutun da arkaplanı değiştirmeye ya da kaldığınız yerden kayıt etmeye ve haritaya kadar her şey var.

Oyunda çeteler eksik değil tabii ki. Arabalarını çaldığımızda ateş açabiliyorlar. Yan görevleri yapmak ise müthiş bir zevk. Özellikle de ambulans kullanmak. Yaralıyı aldığınızda ekranda bir kalp ritmi barı beliriyor ve hastanın kalbi durursa L tuşuyla kalp masajı yapabiliyorsunuz. Oyunda hiç bir şey hazır yapılmışı var mantığında değil. Benzinciden şişeleri doldurup ağızlarını tıkayarak molotof kokteyli yapabilirsiniz. Ya da şehirde belirli yerlerden loto oynayabilir, dövme yaptırabilir, ev alabilirsiniz.

Silah ve araç çeşitliliği yeterli seviyede. Spor arabalar ve geleneksel katana gibi kılıçlar oyuna değişik bir hava vermiş. Ayrıca hava taşıtları hariç her aracı kullanabilirsiniz. Beş parasızsanız ve silaha ihtiyaç duyuyorsanız gözlerinizi dört açın. Kırmızı işaretli kamyonları çaldığınızda içinden silah ya da uyuşturucu çıkabiliyor. (Bazen boş çıkıyor ya o ayrı )
    Oyundaki kuşbakışı olayına gelirsek CW için GTA 1 veya GTA 2 yakıştırmaları külliyen yanlış olur. Oyunda ışık ve gölgelendirilmeler çok dikkat edilmiş. Oyun tam kuşbakışı değil, daha çok izometrik bir yapıya sahip. Modellemeler ve yapay zeka kimi zaman eksik kalsa da kırılma,dağılma ve parçalanma efektleri yerinde olmuş.

Sonuç olarak:

Oynanabilirlik : 9/10
    Grafik: 8/10
    Ses: 9/10

Oyun benden 8.6 puan aldı.

İyi oyunlar.

• Güzel olmuş :) Eline sağlık.
  • tbrkler oldukca zevkli bi oyuna benziyor..

bigün umarım youtube da arattımız zaman TÜRKÇE olarak BİR TÜRK 'ü de oyunu inceleyip anlatırken görebiliriz...

http://www.youtube.com/watch?v=9-dkyBQxgQg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 9 Ocak 2010; 17:03:43 >
  • güzel
  • Benim çok hoşuma gitmedi.2 Saat kadar oynadıktan sonra sildim.
    Neden böyle basit grafikli üstten görünümlü bir oyun yaptılar anlamıyorum.GTA VCS gayet başarılıydı 2 kez bitirmiştim ve %100 bitirdikten sonra çetelerle savaşıyordum tüm haritaya kendi gayrimenkullerimi yapmak için.
    Ama bu oyunda görsel açıdan bi zevk yok...
  • Bana sorarsan oyunu ayakta tutan çağa uyarlanmış olması. PDA, GPS gibi.
  • bence oyun çok güzel. inceleme de çok güzel hazırlanmış, ellerinize sağlık

ancak uyuşturucu arabalarını eklemeyi unutmuşsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dampire -- 11 Ocak 2010; 17:30:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Grand Theft Auto: Beta Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Grand Theft Auto Bölüm Rehberi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dampire

bence oyun çok güzel. inceleme de çok güzel hazırlanmış, ellerinize sağlık

ancak uyuşturucu arabalarını eklemeyi unutmuşsunuz

Bahsettim:

quote:

Orijinalden alıntı: XeeZ

Kırmızı işaretli kamyonları çaldığınızda içinden silah ya da uyuşturucu çıkabiliyor. (Bazen boş çıkıyor ya o ayrı )

• bu oyunu üstten ve bu tarzda oynamk ayrı zevktir bu oyunu ilk pc de oynayanlar bilir ki oyun psp ye cok yakışmış
  • Ne günlerdi sabahlara kadar az oynamazdık.Ayrı bir tadı vardır herşeyin ilkinin.

Chinatown bende bu duyguyu tekrar yaşattı diyebilirim.

İnceleme için teşekkürler ayrıca.
  • Hepinize teşekkürler. İncelemelerime bu haftanın sonuna doğru James Cameron's Avatar oyunuyla devam edeceğim inşallah. :)
  • Army of Two: The 40th Day

http://www.psptogo.com/action-psp-games/2010-01/8848.htm

http://www.youtube.com/watch?v=pBJONR7rc1g&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Uoap_A4xPPo

Army of Two: The 40th Day inceleyebilirsen gzl olur Resistance: Retribution kadar iddalı zevklimi videolardan öyle gözüküyor tabi oynamak lazım..

• Bu oyunu ilk açtığımda kuşbakışı olması kötü düşünmeme sebep olmuştu ama oyuna girdikten sonra gerçekten güzel hazırlanmış bir oyun olduğu farkettim.
    Teşekkürler inceleme için.

Army of Two: The 40th Day şuanda oynamaya başladım ve gayet güzel bir oyun.
    Grafikleri güzel, oynanabilirlik güzel.
    Ben oyunu beğendim.
    Bitirdikten sonra detaylı bir inceleme yaparım aslında.
  • yeni okuma firsatim oldu. cok guzel bi inceleme olmus tesekkurler. ust konuya konmasina izin verirseniz pm yoluyla bildiriniz hemen ust konuya tasiyim. herkes daha rahat faydalansin arka sayfalara kacmasin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 4 Şubat 2010; 5:35:28 >
  • Yalnız bu GTA oyunu Nintendo DS ve Iphone'da çok daha güzel dokunmatik olayı falan daha zevkli...
  • oyundaki gps oynanabilirliği muthiş artırmıs
    diğer gta larda devamlı haritaya girip konuma bakıyordum
    oyun tam anlamıyla bir el konsolu gta sı oynanabilirlik muthiş
  • oyun oynadığım en iyi gta diyebilirim.. seslendirme ve radyolarında kafa şişiren enstrümantal şarkılar olmasına rağmen 2-3 gündür elimden bırakamıyorum.. gta serisinin fanı değilim ama tüm oyunlarını oynayıp bitirdim.. chinatown wars tam aradığım oyun oldu, üstten görünen kamera ise ilk iki oyunu hatırlatan mükemmel bir olay.. tps kamera olarak gelmediğine çok sevindim.. benden de 10 üzerinden bi 9 alır..
  • inceleme için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.