Yıl 2020'ymiş ben farkında değilim sanki, eleştirinizi kibar bir tavırla yapmaya çalışın lütfen. Mobil versiyonuna nasıl aktaracağımı bilmiyorum, bilen birisi varsa başımın üstünde yeri var. |
Grand Theft Auto III, Vice City & San Andreas - 2023 Türkçe Yamaları (PC & PS2) (6. sayfa)
-
-
ben bunu öğrendim insanlar hâlâ bu oyunlarda türkçe yama yapıyorlar (daha da kaliteli olsun diye) ve bende şaşırdım ama sizinde bu türkçe yamalara dahil olduğunuzu da görmek çok şaşırtıcıydı :O (gta 3 ve gta vice city de türkçe yama yapan var 2020 de :O)
-
Bu GTA Türkçe yamalarını baştan yapma (remake de diyebiliriz) akımını "Micold" GTA 4 yamasıyla başlattı. Sonra ben de bunu çevirdim, "henrymorgan92" GTA 3'ü, "Mayob II" de GTA Vice City'yi çevirdi. Ya önceki Türkçe karakterli yamanın, insanların aklında doğru çevirili yama olarak kalmasından, ya da ekran görüntülerimin yetersiz olmasından kaynaklanmıştır ki, yeni GTA yamaları içinde en az popüler olan benim yama oldu.
-
senin yama da 10 bin tıklanmaya kadar gidiyor o da popüler oluyor demektir :)
-
Reis tekrardan Selamın Aleyküm şimdi ben bu silent asi loaderi kurup silent patch i de kurdum oyuna girdiğimde ik karşıma bi pencere çıktı silent 1.01 desteklenmiyor 1.0a downgrade yapın tüm modları rahat kurmak için 1.0 a downgrade yapın gibi bişey dedi AMA oyuna girdiğimde mouse sorunu kayboldu ve 80 fps yerine 150 - 200 fps almaya başladım sence silent patch kurulmuş mudur??
-
Aleykümselam. Bilmiyorum, 1.0'a downgrade ederek kullan ama ne olur ne olmaz. Baktın fare hataları gitti ve canını sıkan hata bug yok, düşünmeden bak oynamaya. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 30 Aralık 2020; 21:50:5 > -
"Silentpatch tarafından artık desteklenmeyen 1.01 çalıştırılabilir bir dosya kullanıyorsunuz
Bu exe yalnızca birkaç kişi tarafından kullanıldığından, 1.0 sürümüne geri dönmenizi öneririm, modlarla tam uyumluluk kazanırsınız
ve 1.01'in getirdiği tüm ilgili düzeltmeler yine de silentpatch tarafından 1.0'a geri yüklenir.
1.01'e düşürmek için, internette bir 1.0 exe bulun ve mevcut çalıştırılabilir oyununuzu onunla değiştirin"
Kanka oyunun başında çıkan uyarı bu. Ben düşürüyorum 1.0'a.
-
kanka 1.0 yaptım fakat yine bazı arabaların arkasının hunharca sağa sola sallanması sorunu devam ediyor. Bunu nasıl çözeceğiz peki? Sorunlar bitmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkkezforumkullanangenc -- 31 Aralık 2020; 12:59:12 > -
"Hayranların Yaptığı Hata Düzeltmeler" adlı metin belgesini oku, söylenen düzeltmeleri indirip anlatıldığı gibi kurduktan sonra oyunu aç ve "görüntü ayarları" menüsü içindeki "gelişmiş" alt menüsünde bulunan "fps sınırlayıcısı" ayarını aç. Böylelikle oyun 30 FPS'te çalışacak, o ayarı kapatırsan 30'un üstüne çıkar ve fizikle alakalı her şey anormal şekilde çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 8 Şubat 2021; 21:36:39 > -
ben "özenti" kelimesinin anlamını biliyorumda oyunun argo kısımlarında çok mantıksız geliyor (anlam olarak)
-
kanka meşgul ediyorum ama bir sorum daha olacak. Ben şimdi; Silent patch, remastered GUI, Project2DFX, Senin yaptığın TR yama, oyunu 1.0 yapma, No more swinging gibi GIRLA mod yükledim ve tekrar bunu yapmam mümkün değil bu oyunu kurulmuş şekilde direkt tüm dosyalarını bir taşınabilir disk'e atsam yedeklenir mi? Daha sonra taşınabilir diskten gta sa exe'ye tıklayıp oynayabilir miyim?
-
@BeratA_314 Anlamını bilmek isterim yanlışsa düzeltirim, nedir?
@ilkkezforumkullanangenc Yedeklenir. Taşınabilir diske yedeklediğin GTA SA dosyalarının tümünü masaüsünte bir klasör açıp içine at, gta_sa.exe'yi açıp oynarsın. -
özür dilerim ama "özenti" kelimesi argoda ne anlama geliyor?
bide bi yandan "özenti" kelimesi bana en mantıklı olarak "Beğendiği bir durumda olma" en mantıklısı eğer tam "özenti"
kelimesini "Beğendiği bir durumda olma" şeyi hikayeye anlam katıyor (bana göre) çünkü Carl Johnson (CJ) Beğendiği bir durumda olmak istiyor mesela grove sokağında çete işlerine girmek istemiyor (falan filan) (eğer "özenti" kelimesini "Beğendiği bir durumda olma" olarak kullanıyorsan kusura bakma :/)
-
eğer yazdım şey anlamsız geliyorsa kusura bakma
-
bide uyuşturucu satıcısının yanına gidince "you want some stuff?" diye bir kelime gördüm ama türkçe değil :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeratA_314 -- 11 Ocak 2021; 13:57:17 > -
Benim bildiğim "buster" kelimesinin, "poser" kelimesinin eş değeri olduğu.
Güncelledim, bildirdiğin için teşekkürler.
-
bende hâlâ "you want some stuff" diyor (çözümü buldum kusura bakma)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeratA_314 -- 12 Ocak 2021; 16:27:2 > -
bide gta san andreas de gta.bullet in türkçe yamasını nasıl kaldırırım? (gta.bullet e hakaret etmiyorum)
bide bilgisayarını format at diyenlere (bilgisayarımı format atmak istemiyorum çünkü 2 yıllık emeğim var)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeratA_314 -- 12 Ocak 2021; 16:54:12 > -
Remake yamalar arasında en iyisi buydu. :) Şiddetle öneririm.
GTA yamaları, o dönem Oğuz Gürsel tarafından tamamlanıyordu. GTA 3 ve Vice City ile efsane bir şekilde Türkçe GTA oynamayı başarmıştık. Seneler sonra kendisi ile tanışınca öğrenmiştim ki, o dönem 18 aylık askerliğe gidince ve aradan geçen zaman diliminde de GTA 4 çıkınca da San Andreas'a el atmamıştı.
Zaten hiçbir GTA yaması da Oğuz Gürsel'den sonra doğru düzgün tamamlanamadı. İlk oyunyama.com el attı, sadece menü ve istatistikler gibi göstergeleri çevirdikten sonra bıraktı. Onda da kodlarda yaptıkları hatalar yüzünden oyun bozuluyordu. Ardından ZAGOR ise senaryo odaklı yaptı. Yeterli değildi. En son da 2007 senesinde A2 seviyesinde bildiğim İngilizce'yle iyi kötü hatasız bir şekilde ben tamamlamıştım ancak o da yeterli değildi. Yine de tüm bunlar oyunu hiç İngilizce bilmeyenlerin anlamasına kesinlikle engel değildi. gtabullet sonunda bu işi hem fontlarıyla, hem de düzgün ve sıfırdan çeviriyle noktalamıştı.
Aynı vakalar GTA IV ve EFLC'de de yaşandı. Önce %50'lik çeviriyle KuzeNiko olarak Oğuz Gürsel geri döndü. Yarıda bıraktı. Oyunçeviri kalan kısmını tamamlamak istedi, olmadı. Sonra iş yine bana düşünce o kötü dediğiniz yamayı "3 yapraklı yonca" görevinden itibaren tamamladım.
En mükemmelini ise Oğuz Gürsel'in de aynı ekipte olmasıyla, TechnoGame'de GTA 5 ile tamamladık. Onda da o dönem senaryo modunu hızlıca çevirip yayınlayan GTATurk yüzünden "beceriksiz" diye küfür ve hakaret yedik burada. Şu an olaya bakılınca resmi yama gibi bir yama sunulmuştu.
GTA çevirileri o kadar kolay bir iş değil. Görüldüğü üzere 2020'de anca tamamlandı. GTA çevirileri böyle zorlu yamalardı. San Andreas'ı oynayacaksanız kesinlikle bu yama ile oynayın derim.
---
Bu arada şunu da kesin belirtmek isterim: 10/15 seneden daha fazla olmuş. Bu yama işini ortaya ilk çıkaran Oğuz Gürsel'di. GTA 3 ve Vice City ile yaptığı dönem piyasada bırak yamayı Türkçe oyun görmek imkansızdı ve o espriler de iyice güldürürdü. Yama ile aynı yaşta olanlar, en azından o dönemi hiç algılayamayanların Oğuz Gürsel'e de, bana da, diğerlerine de ağır hakaretler etmesi de ağır terbiyesizliktir. Oğuz Gürsel olmasa, bunların hiçbiri gerçekleşmeyecekti.
Son olarak eski bir moduma çektiğim videoları da bu yama ile bitirdim. :)
-
@BeratA_314 Direkt sıfırdan kurar gibi kur benim yamayı veya "Beni Oku" metin belgesinde de yazdığı üzere orijinal dosyaları alakalı klasörlere at.
@TayfunKey Desteğin için teşekkür ederim ve katılıyorum, kaliteleri sorgulanabilir olsa da zamanı için Oğuz Gürsel'in yamaları iyiydi ve oyunu oynamayı daha keyifli hâle getirdikleri gibi, bir de yamaların bir karakteri, esprileriyle kendine has bir cazibesi vardı. Bizim bu remake yamalarda ise böyle bir şey söz konusu bile değil tabii dümdüz çeviri olunca. :D Hakaret de saygısızlık da yapmasın genç kitlemiz ayıp ederler. Beğenmiyorlarsa o yamaları, işte yaptık remake yamaları buyursunlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X