Şimdi Ara

Gree 9000BTU klima aldım, izlenimlerim. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
6
Favori
47.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocaog!u

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

şu an piyasadaki en iyi f/p klima gree sanırım, araştarmalarımdan bunu öğrendim.

ben 35 metrekarelik salonumuz için almayı düşünüyorum, 17000 btu yeter diye düşünüyorum, ama 21000 btu ile arasında sadece 200 tl var, almışken büyüğünü mü almak lazım?

bi de koçtaşın sitesinde elektrik sarfiyatını göremedim, kullanan arkadaşlar kılavuzdan bakıp söyleyebilir mi acaba,

1700 ile 2100 arasındaki fark ne kadar? ve günde 10 saat çalışırsa, soğutmada günlük kaç tl elektrik tüketir?

35 metrekareye 17.000 btu az gelir, arada bu kadar az fiyat farkı varken, kesinlikle 21.000 btu alın.

bende öyle düşünüyorum da işte elektrik tüketimi olayını çözemedim, ikisinin arasında çok fark olur mu ?

Çok fark olacağını sanmıyorum da olsa bile gene de 17.000 alıp da memnun kalmayacağıma, 21.000 alıp elektrik faturasını biraz fazla öder ama en azından konforlu ısıtma-soğutma sağlarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

şu an piyasadaki en iyi f/p klima gree sanırım, araştarmalarımdan bunu öğrendim.

ben 35 metrekarelik salonumuz için almayı düşünüyorum, 17000 btu yeter diye düşünüyorum, ama 21000 btu ile arasında sadece 200 tl var, almışken büyüğünü mü almak lazım?

bi de koçtaşın sitesinde elektrik sarfiyatını göremedim, kullanan arkadaşlar kılavuzdan bakıp söyleyebilir mi acaba,

1700 ile 2100 arasındaki fark ne kadar? ve günde 10 saat çalışırsa, soğutmada günlük kaç tl elektrik tüketir?

35 metrekareye 17.000 btu az gelir, arada bu kadar az fiyat farkı varken, kesinlikle 21.000 btu alın.

bende öyle düşünüyorum da işte elektrik tüketimi olayını çözemedim, ikisinin arasında çok fark olur mu ?

Çok fark olacağını sanmıyorum da olsa bile gene de 17.000 alıp da memnun kalmayacağıma, 21.000 alıp elektrik faturasını biraz fazla öder ama en azından konforlu ısıtma-soğutma sağlarım.

Alıntıları Göster
    günde 10 saat çalışırsa, soğutmada günlük kaç tl elektrik tüketir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tubul

günde 10 saat çalışırsa, soğutmada günlük kaç tl elektrik tüketir?

Alıntıları Göster
    Ful 10 saat calısırsa 21 BTU luk olan 8 tl harcar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hightechx

Alıntıları Göster
    Bende bugun 21 likten bir tane aldim ama brosurleri inceledigimde daha once arkadasin gonderdigi koddan farkli urun oldugunun farkina vardim. Arkadasin resmini cekip gonderdigi sayfada urun GS24-0931/R2 olrak gozukmekte ancak benim aldigim urunde GS22-0932/R2 yazmakta. Ayrica bende ki kitapcikta 17 ligin nem alma kapasitesi ve hava debisi 21 lik olana oranla daha iyi gozukuyor. Acaba yanlis basilmis mi yoksa 17 ligin nem alma da daha mi iyi.
  • quote:

o kadar yakıyomu ya?birde full derken nassıl bir full?mesela günde 10 saay çalışcak ama 4-5 saati 27 derecede normal mod da 4-5 saati gece modunda 27-28 lerde çalışırsa da aynı şekildemi yakar yoksa sizin dediğiniz full 24-25 derecede yüksek modda çalışmasımıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

o kadar yakıyomu ya?birde full derken nassıl bir full?mesela günde 10 saay çalışcak ama 4-5 saati 27 derecede normal mod da 4-5 saati gece modunda 27-28 lerde çalışırsa da aynı şekildemi yakar yoksa sizin dediğiniz full 24-25 derecede yüksek modda çalışmasımıdır?

Alıntıları Göster
    Gün 24 saattir ama klima inverterli olmadıgı için çalışır durur işte bu tüm çalışmalar
    yaklasık hava sıcaklığına bağlı olarak 8-10 saattir bir saatte yaklaşık 2KW harcayarak günde 8-10 tl harcar.
    ( KW 0.4 tl oldugundan) günde yaklasık 10 KW harcar.
    İnverterli olsaydı harcama sabit olmazdı yani hesabı yapmak daha zor olurdu.

• quote:

Gün 24 saattir ama klima inverterli olmadıgı için çalışır durur işte bu tüm çalışmalar
    yaklasık hava sıcaklığına bağlı olarak 8-10 saattir bir saatte yaklaşık 2KW harcayarak günde 8-10 tl harcar.

0.4 tl kw olan yer neresi yaw pahalıymış baya?antalyada tam hatırlamıyorum ama ya 0.22 ya 0.26tl kwatı elektriğin.

21lik gree saatte 2kwattan az çekmiyormu?

birde inverter olmasda düz tiplerde istenilen sıcaklığa gelince üfleme miktarını azaltıyo,uyku modunda daha az enerji harcıyo.bu 2 kwat yada her neyse bu tablodaki değerler yüksek güçte çalıştığındaki değermi,normalmi,yoksa karışık ortalama olarak değerlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 29 Temmuz 2011; 11:59:55 >

• quote:

quote:

0.4 tl kw olan yer neresi yaw pahalıymış baya?antalyada tam hatırlamıyorum ama ya 0.22 ya 0.26tl kwatı elektriğin.

21lik gree saatte 2kwattan az çekmiyormu?

birde inverter olmasda düz tiplerde istenilen sıcaklığa gelince üfleme miktarını azaltıyo,uyku modunda daha az enerji harcıyo.bu 2 kwat yada her neyse bu tablodaki değerler yüksek güçte çalıştığındaki değermi,normalmi,yoksa karışık ortalama olarak değerlermi?

Alıntıları Göster
    yaklasık 2KW cıvarı dır.
    Ufleme yapan motor cok cok az çeker esas dış ünitedeki motor harcar ve sabit hızla döner
    inverterler klimadaki devrini düşürür ama hiç durmaz.
    Normal klimaları büyük alırsan çok dur kalk yapar ve daha fazla harcar.
    İnverterler büyük alınabilir bir şey olmaz.
    Normaller hep aynı güçte çalışır.
    Sen yanlış hatırlıyorsun elektrik su anda yaklaşık 0.4 TL.
    Sürekli çalışmalar için imverterler ekonomik.
    Aslında inverterler çok çok pahalı satılıyorlar normaller uygun fiatlı.

• quote:

yaklasık 2KW cıvarı dır.
    Ufleme yapan motor cok cok az çeker esas dış ünitedeki motor harcar ve sabit hızla döner
    inverterler klimadaki devrini düşürür ama hiç durmaz.
    Normal klimaları büyük alırsan çok dur kalk yapar ve daha fazla harcar.
    İnverterler büyük alınabilir bir şey olmaz.
    Normaller hep aynı güçte çalışır.
    Sen yanlış hatırlıyorsun elektrik su anda yaklaşık 0.4 TL.
    Sürekli çalışmalar için imverterler ekonomik.
    Aslında inverterler çok çok pahalı satılıyorlar normaller uygun fiatlı.

Alıntıları Göster
    antalyada dediğim fiyat siz nerdesiniz?

• quote:

antalyada dediğim fiyat siz nerdesiniz?

Alıntıları Göster
    İstanbul ve izmirde fiatlar böyle
    son zamanlarda faturaya baktınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightechx -- 29 Temmuz 2011; 15:48:54 >
  • quote:

İstanbul ve izmirde fiatlar böyle
    son zamanlarda faturaya baktınmı?

Alıntıları Göster
    son faturaya bakıp bunları söylüyorum zaten.hatta elektirikçi bi arkadaş vardı o da hesaplamıştı
  • quote:

son faturaya bakıp bunları söylüyorum zaten.hatta elektirikçi bi arkadaş vardı o da hesaplamıştı

Alıntıları Göster
    yaw Beyler hala ne yakıyor ne çekiyor da kalmışsınız

Düz/klasik Klimalar hemen hemen aynı BTU değerindekiler yaklaşık aynı sarfıyatı yapıyor,ciddi oynama filan yoktur,Inverter
    olsa ne yaktığını kimse bilemez vede hesaplayamaz

DışÜnite/İçÜnite üzerinden Sıcak/Soğuk ta harcadığı KW/Watt değeri yazar ve baktığınız zaman hepsi aynı gibidir!

GREE ye gelirsek,benim kullandığım eski modeldir,Mayıs tan itibaren satılanlar ise yeni modeldir ve gördüğüm/duyduğum
    kadarıyla yenilerin performansı biraz daha iyi

Ancak BTU değerlerini değiştirmişler eskileri;9/12/18/24 oluyordu(bendeki 9 luktur)
    yenileri ise 9/11/17 ve sanırım 24lük olanda 21 lik oldu,ancak EER/COP değerleri yine aynı ve A Sınıfı
    ama palavra A sınıfı değil bu cihazlar

Kim aldıysa,ben dahil ziyadesiyle memnun hele hele parasına bakınca

+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw Beyler hala ne yakıyor ne çekiyor da kalmışsınız

Düz/klasik Klimalar hemen hemen aynı BTU değerindekiler yaklaşık aynı sarfıyatı yapıyor,ciddi oynama filan yoktur,Inverter
    olsa ne yaktığını kimse bilemez vede hesaplayamaz

DışÜnite/İçÜnite üzerinden Sıcak/Soğuk ta harcadığı KW/Watt değeri yazar ve baktığınız zaman hepsi aynı gibidir!

GREE ye gelirsek,benim kullandığım eski modeldir,Mayıs tan itibaren satılanlar ise yeni modeldir ve gördüğüm/duyduğum
    kadarıyla yenilerin performansı biraz daha iyi

Ancak BTU değerlerini değiştirmişler eskileri;9/12/18/24 oluyordu(bendeki 9 luktur)
    yenileri ise 9/11/17 ve sanırım 24lük olanda 21 lik oldu,ancak EER/COP değerleri yine aynı ve A Sınıfı
    ama palavra A sınıfı değil bu cihazlar

Kim aldıysa,ben dahil ziyadesiyle memnun hele hele parasına bakınca

+

Alıntıları Göster
    albani hocam öyle diyorsunda sarfiyatta önemli bizim için ne yapalım sonuçta oda büyük klimaya para vercez üstünede çokta tuzlu bi fatura getirirse bu sefer klimayı açmaya korkcaz o zamanda hevesimiz kursağımızda kalcak.şimdi dicenki o zaman inverter al.gönül ister onu almaya ama bütçe meselesi yine devreye giriyo her şeyde olduğu gibi.bi anda o kadar para çıkarmak herkes için kolay olmuyo malesef

• quote:

albani hocam öyle diyorsunda sarfiyatta önemli bizim için ne yapalım sonuçta oda büyük klimaya para vercez üstünede çokta tuzlu bi fatura getirirse bu sefer klimayı açmaya korkcaz o zamanda hevesimiz kursağımızda kalcak.şimdi dicenki o zaman inverter al.gönül ister onu almaya ama bütçe meselesi yine devreye giriyo her şeyde olduğu gibi.bi anda o kadar para çıkarmak herkes için kolay olmuyo malesef

Alıntıları Göster
    internette abartılan her m2 ye 500 btu rakamına aldanmayın, bi kaç yıl önce 400 idi o katsayı, ki 200-250 yeterlidir, dandirik çin malı alırsan tabiki 750 liylede çarpabilirsin hesaplamak için, alın 9000 lik gree yi bakın keyfinize... tabi inverter olmayan klimayı kullanmayı bilmek gerekir, zorlarsan çok yaktırırsın, mesele o hassas dereceyi bulmak ... böylece kompresörde cortlamaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

internette abartılan her m2 ye 500 btu rakamına aldanmayın, bi kaç yıl önce 400 idi o katsayı, ki 200-250 yeterlidir, dandirik çin malı alırsan tabiki 750 liylede çarpabilirsin hesaplamak için, alın 9000 lik gree yi bakın keyfinize... tabi inverter olmayan klimayı kullanmayı bilmek gerekir, zorlarsan çok yaktırırsın, mesele o hassas dereceyi bulmak ... böylece kompresörde cortlamaz...

Alıntıları Göster
    Ben 11bin'lik gree klimayı 2 gündür kullanıyorum, 20 m2 yi gayet iyi soğutuyor. Ayrıca dış ünitesi çok sessiz. He ilerde ses yaparmı o bilinmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Ben 11bin'lik gree klimayı 2 gündür kullanıyorum, 20 m2 yi gayet iyi soğutuyor. Ayrıca dış ünitesi çok sessiz. He ilerde ses yaparmı o bilinmiyor

Alıntıları Göster
    Siz hala GREE lenmedinizmi acep

yaw bırakın yaktığını filan,takılı plak gibi ordasınız hala!

Düz-standart klimalar için yakıt hesabı kolaydır ve hepside aynı sayılır!

omu-bumu diye boşuna bakınmayın,Inverter larda hesap tutmaz,kağıt üstünde çok
    güzel tutar ama,pratikte helede bilinçsiz kullanırsanız acaip yaktığını görürsünüz

Burada bir sürü insan GREE aldı,ben dahil;hiç kimseden şükür Allaha sorun çıkmadı,herkes memnun+

Artık ne yakıyor filan diyene odunu vereceğim

Bu GREE denen meretin birde Inverter serileri vardır bunlarda ciddi tavsiyemdir ama bunları ZIBRO Bayileri
    satmaktadır!

++

• quote:

Siz hala GREE lenmedinizmi acep

yaw bırakın yaktığını filan,takılı plak gibi ordasınız hala!

Düz-standart klimalar için yakıt hesabı kolaydır ve hepside aynı sayılır!

omu-bumu diye boşuna bakınmayın,Inverter larda hesap tutmaz,kağıt üstünde çok
    güzel tutar ama,pratikte helede bilinçsiz kullanırsanız acaip yaktığını görürsünüz

Burada bir sürü insan GREE aldı,ben dahil;hiç kimseden şükür Allaha sorun çıkmadı,herkes memnun+

Artık ne yakıyor filan diyene odunu vereceğim

Bu GREE denen meretin birde Inverter serileri vardır bunlarda ciddi tavsiyemdir ama bunları ZIBRO Bayileri
    satmaktadır!

++

Alıntıları Göster
    hocam sende amma kızıyorsun.sormaktamı suç yani.isteyen istediğini sorar isteyen cevap verir istiyen vermez.bunu memleket meselesi yapmaya gerek yok.tabiki insanlar sorcaklar birşey alırken her şeyi düşüncekler bunda garip olan ne?hesaplaması kolaydır zordur düz klimanın onu sormuyor kimse zaten ayrıca kolayda olsa zorda olsa bilmiyorsak soracazki öğrenelim

• quote:

hocam sende amma kızıyorsun.sormaktamı suç yani.isteyen istediğini sorar isteyen cevap verir istiyen vermez.bunu memleket meselesi yapmaya gerek yok.tabiki insanlar sorcaklar birşey alırken her şeyi düşüncekler bunda garip olan ne?hesaplaması kolaydır zordur düz klimanın onu sormuyor kimse zaten ayrıca kolayda olsa zorda olsa bilmiyorsak soracazki öğrenelim

Alıntıları Göster
    albani hoca kızmaz gereksiz yere, o beni tanımaz ben de onu, lakin DH formunun en danışılası kişilerinin başında gelir, formda bu tip insanlar bir elin parmaklarını geçmez, o yüzden tavsiyelerine uyduğunuzda asla üzülmezsiniz, boşuna düşünmeyin diyor yani, kızma değil o,

elektronikte albani, beyaz eşyada candoğan, hoş sohbette taner,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 30 Temmuz 2011; 10:56:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

albani hoca kızmaz gereksiz yere, o beni tanımaz ben de onu, lakin DH formunun en danışılası kişilerinin başında gelir, formda bu tip insanlar bir elin parmaklarını geçmez, o yüzden tavsiyelerine uyduğunuzda asla üzülmezsiniz, boşuna düşünmeyin diyor yani, kızma değil o,

elektronikte albani, beyaz eşyada candoğan, hoş sohbette taner,

Alıntıları Göster
    Alıp takıyorsunuz GREE leri, vede klimanın keyfini sürüyorsunuz;
    Hepside yaklaşık aynı yakar dedik!örneğin 9luk cihaz birisi 750Watt çeker saatte bir diğeri 775 çeker ve taş patlasın 800watt çeker
    bu kadar basit(Inverter olmayan klimalar için)

Kızma filan yok da sen bu gidişle GREE leri kaçıracaksın

++

• quote:

Alıp takıyorsunuz GREE leri, vede klimanın keyfini sürüyorsunuz;
    Hepside yaklaşık aynı yakar dedik!örneğin 9luk cihaz birisi 750Watt çeker saatte bir diğeri 775 çeker ve taş patlasın 800watt çeker
    bu kadar basit(Inverter olmayan klimalar için)

Kızma filan yok da sen bu gidişle GREE leri kaçıracaksın

++

albani usta bende gree 12000 var

Kumandayı nasıl kullanacağımı çözemedim

Auto
    cool
    dry
    fan
    heat

klimanın ayarı şuan cool da 26 derecede ve fan ayarı otomatik.

En uygun ayarın nasıl yapılır. Klimalardan pek anlamıyorum

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.