Şimdi Ara

Gree 9000BTU klima aldım, izlenimlerim. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
6
Favori
47.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gree klimayı yakından görmek için Koçtaş'a uğradım ancak ses şiddetleri en küçük modelde dahi ev için fazla. Ancak dükkan, işyeri için alınabilir fiyatı uygun olduğundan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Gree klimayı yakından görmek için Koçtaş'a uğradım ancak ses şiddetleri en küçük modelde dahi ev için fazla. Ancak dükkan, işyeri için alınabilir fiyatı uygun olduğundan.

Etrafımdaki beko arçelik klimalara göre gree nin sesi daha az
  • Beko, Arçelik-LG grubunda 12.000 BTU olup sesi 25 db. olan inverter cihazlar var 1200 TL'ye. Gördüğüm 9000 BTU Gree'nin bile en düşük sesi 30db'in epey üstündeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 31 Temmuz 2011; 18:40:43 >
  • quote:

Beko, Arçelik-LG grubunda 12.000 BTU olup sesi 25 db. olan inverter cihazlar var 1200 TL'ye. Gördüğüm 9000 BTU Gree'nin bile en düşük sesi 30db'in epey üstündeydi.

Kagıt üzerinde yazılanlarla gerçekler malesef aynı olmuyor.Bugün piyasadaki en çok ses şikayeti olan makinalar malesef sizin 25 db. dedikleriniz.Ha sadece kullananı rahtsız etse iyi,karşı,alt,üst komşuda rahatsız oluyor.Birde 9 luk bir cihazın sesini koçtaş gibi büyük bir alışveriş yerinde nasıl duyp test ettiniz anlayamadım.Marka hiç fark etmez o ortamda sesi nasıl karşılaştırabiliyorsunuz.....

• Sesin db. şiddetini kulağımla ölçeceğimi düşünmüyorsunuzdur sanırım !!?? Kulağı ile sizin gibi ölçenler varsa yanılıyordur zira ortam gürültüsü sesi perdeler.

Gree broşüründe yazan resmi değerler en düşük ve en yüksek olarak bariz yüksektir.

Ayrıca bahsettiğim 12000 inverter Arçelik kullanan birisinden de biliyorum sessizlik değerinin gerçek olduğunu serinlik gelmese zaten çalıştığını bile anlamıyorsunuz.

Arçelik'te parasına göre herkesin, isteyene bal isteyene pekmez var. Kesenin ağzını açana 19db.lik dünyanın en sessiz cihazları da var. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 31 Temmuz 2011; 19:11:41 >
  • quote:

Gree klimayı yakından görmek için Koçtaş'a uğradım ancak ses şiddetleri en küçük modelde dahi ev için fazla. Ancak dükkan, işyeri için alınabilir fiyatı uygun olduğundan.

Bak kardeşim bu yazdığın külliyen "yanlış"!! hemde kesinlikle yalnış ve sana kasıtlı yazdın demek istemiyorum!

A--Bende eski modeli var 9luk ve yatak odasında!!çok hafif sesi var ve bunuda yazmıştım,ancak yatak odası için dahi
    "sesli sayılamaz",Uyku modundan filan bahsetmiyorum,en düşük ayardan bahsettim!

B--Burada bir sürü alan var eski ve şimdi de yeni model,tek bir kişi bile "sesli" demedi,kaldıki her klimada iç ünitede bir ses vardır!

C--Bir diğer kesin durumda şudur;yeni modeller,eskilerinden daha sessiz ve dikkatli okursan herkes sessiz hatta çok sessiz demişlerdir,
    aynı şekilde DışÜnitede yeni modelde daha sessiz,bana Koçtaş taki Satıcı 2-3 ay evvel söylediklerinde ben pek inanmamıştım,ama
    insanlar kullandıkça ses durumunu da çok sessiz olarak beyan etmesi olayı noktalamıştır!

Kısaca yorumun ses konusunda yalnış! +dükkan&işyeri için alınabilir demende bu durumda yerine oturmuyor!çünkü cihaz senin tarif ettiğin
    gibi kesinlikle değildir!

Burada alanlar ve bana ulaşanlardan ben nedense tek bir kişiden böyle bir şikayet duymadım,sende bir araştır istersen+
    Ancak,sana fazla gürültülü yinede geldiyse bunada eyvallah derim o zaman

++

Gelelim Arçelik konusuna

Bende 90030 var,örneğin çok "sessiz" ve hatta GREE den de daha sessiz,ama bu cihaz bizim apt.çeşitli Dairelerde olan Diamond/Mitsu.Elec./Hitachi/
    gibi klimalardan bile daha sessiz!! aynı şekilde 90064 yine çok sessiz,aynı şekilde Invertech en sessiz cihaz gibi örnekler vardır Arçeliklerde
    ama Traktör gibi çalışanlarda vardır

VE Katalog değerleri her zaman "gerçekleri" yansıtmıyor maalesef!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Temmuz 2011; 19:15:30 >

• Antalya Özdilek Koçtaş'ta sordum ellerinde kalan son broşürü cebinden çıkardı verdi eleman. Orada yazan rakamlar hep yüksekti. Elinde fazla olmadığından bröşürü iade ettim elemana, onun için şimdi yanımda değil.

Ayrıca yatak odası için 28db olması lazım sesin en fazla.
  • arkadaşım artık klima fanlarının devri dijital olarak ayarlanabiliyor.siz devri düşürün istediğiniz kadar 117 db de olur.Ha 18 db de klima hava üflermi işte o tartşılır.Zaten insan kulağı 26 db altınıda duymaz.Birde bu kataloğ ölçümleri 2mt mesafeden akustik test odalarındayapılıyor.yani yankı vs. yok.Arç. ise kendi test edip kendi yazıyor.yani hikayeeeeee...
  • Yılmaz Kardeş bak ben Çağlayan dayım buyur gel evime dinle sesini,o katalog değerlerini itele gitsin!

Birol Hocam bu işleri daha iyi bilir dB değerleride bana göre biraz "hileli"

Bu arada sende KEDİ kulağı varsa onada bir şey diyemem

Örneğin benim yaklaşık 3bin tane kadar sattırdığım Tosh panellerden,kimse ses geliyor dememişken ki normalde LCD lerde
    ses filan olmaz yada olan seside kimse duymazken bir arkadaşımız,bu olan ve ancak KEDİ nin duyacağı sesi duyuyordu ki
    kendisini tanırım,Sanayici ve değerli bir kardeşimizdir,forumlarda bulunan kasıtlı/fake veya satıcı tiplerden filan değildir
    ama adam o sesi duyuyor!

GREE ler çok fazla satıldı ve tek kişi henüz çıkmadı "seslidir" diye,ben o bahsettiğin kataloğa daha sonra bakmıştım ve şaşırmıştım
    yaw bundan bir yalnışlıkmı var diye düşünmüştüm,kısaca mal ortada ses ortada performans ortada,sen boşver dB katalog değerini
    sana tavsiyem kap bir tane sende

Arçelik Invertech ten bahsettin,bak buda kağıt üstünde uçan bir cihaz gibi görülmektedir,ancak bunun fiyatı absürt kardeş!!
    sen şimdi bu sessiz diye millete GREE yerine Arç.Invertech dersen,ekmek yerine pasta yiyin hikayesine döner olay
    Yani Invertech süper cihaz bile olsa parasıda felaket süper

GREE ise F/P diye alınıyor,fiyatı ortada,alanda malı gördü nasıl cihazmış ve adı sanı duyulmamış bu mal şimdi neredeyse yok satıyor
    gibi oldu,bana hergün en 8-10 kişi GREE aldım diye geliyor,yaw ben Klimacı filan değilim benim işim paneller
    Verdim gazı GREE lere ve cihaz patladı!

++

Birol Hocam dikkatini çekerim,bu arada GREE için negatif/aleyhte/kasıtlı v.s yorumlar gelmeye başladı değilmi?? çok ilginç
    örneğin bir tane sanırım "çakal" geldi böyle,bende cevabımı verdim,eleman nelerden bahsetmiş ve bu işin bir bileni imiş
    Yakında böyle tipler çok çıkar ama bunlar hikaye kaldı gari

Lafı senin cihaza getireceğim buradan,yani Zibro 6xxx lara yani GREE Inverter lara ve gazı buna vermeye başlayacağım,aslında ufaktan
    verdim ve sende sanırım farkındasın,bende işler harbi ve ortadadır,haybeye yada sallama iş olmaz bende!

Sadece burada PVG nin tavrı ve stratejisi önemli,yoksa o malıda evvel Allah uçururuz
    Arada ayrılıklar tabiki çıkacak ama onlarada ben çok alışığım nasılsa

Hadi hayırlı işler

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

arkadaşım artık klima fanlarının devri dijital olarak ayarlanabiliyor.siz devri düşürün istediğiniz kadar 117 db de olur.Ha 18 db de klima hava üflermi işte o tartşılır.Zaten insan kulağı 26 db altınıda duymaz.Birde bu kataloğ ölçümleri 2mt mesafeden akustik test odalarındayapılıyor.yani yankı vs. yok.Arç. ise kendi test edip kendi yazıyor.yani hikayeeeeee...

Kimin nasıl ölçüm yaptığının bir kanıtına sahip değiliz.

Firmaların tüketiciyi yanıltması kadar rakip firmaların ticari nedenlerle birbirlerini mesnetsizce karalamaya çalışması durumları da oluyor.

Birisini yalan söylemekle itham ediyorsanız isbat etmeniz gerekir.

Gree'nin katalog değerlerine internetten ulaşamadım buraya eklemek için ama diğerini ekleyeceğim.

http://www.arcelik.com.tr/klimalar-split-tipi-klimalar-inverter-12062-Klima.html

Güvenlik Ve Performans

Ses Seviyesi - iç Ünite (dBA) 25
    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dBA) 47
    Enerji Sınıfı-Soğutma A
    Enerji Sınıfı-Isıtma A

Diğer

Tipi Inverter Mono Split
    Isıtma Tipi Heat-pump
    Isıtma Kapasitesi* (Btu/h) 15200
    Soğutma Kapasitesi* (Btu/h) 13000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 31 Temmuz 2011; 19:56:52 >

• Ortam gürültüsü kulağınızı kolayca yanıltabilir. Havaalanı yakınında geceleri klimanın sesini duymazsınız sürekli uçak indiği için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

arkadaşım artık klima fanlarının devri dijital olarak ayarlanabiliyor.siz devri düşürün istediğiniz kadar 117 db de olur.Ha 18 db de klima hava üflermi işte o tartşılır.Zaten insan kulağı 26 db altınıda duymaz.Birde bu kataloğ ölçümleri 2mt mesafeden akustik test odalarındayapılıyor.yani yankı vs. yok.Arç. ise kendi test edip kendi yazıyor.yani hikayeeeeee...

Kimin nasıl ölçüm yaptığının bir kanıtına sahip değiliz.

Firmaların tüketiciyi yanıltması kadar rakip firmaların ticari nedenlerle birbirlerini mesnetsizce karalamaya çalışması durumları da oluyor.

Birisini yalan söylemekle itham ediyorsanız isbat etmeniz gerekir.

Gree'nin katalog değerlerine internetten ulaşamadım buraya eklemek için ama diğerini ekleyeceğim.

http://www.arcelik.com.tr/klimalar-split-tipi-klimalar-inverter-12062-Klima.html

Güvenlik Ve Performans

Ses Seviyesi - iç Ünite (dBA) 25
    Ses Seviyesi - Dış Ünite (dBA) 47
    Enerji Sınıfı-Soğutma A
    Enerji Sınıfı-Isıtma A

Diğer

Tipi Inverter Mono Split
    Isıtma Tipi Heat-pump
    Isıtma Kapasitesi* (Btu/h) 15200
    Soğutma Kapasitesi* (Btu/h) 13000

Siz siz olun kulağınızla duymadığınız ,gözünüzle görmediğiniz olaylarda çokta ısrarcı olmayın.Bu benim tavsiyem.Siz 30 db sesi hiç dinledinizmi acaba da işyerinde kullanılır diyorsunuz......

Ha bir şey daha ben çok duydum,çok gördüm,çok dinledim de ondan yazıyorum ısrarla.......

• koçtaştaki 9000binlik GREEyi yatak odasında kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boog

koçtaştaki 9000binlik GREEyi yatak odasında kullanan var mı?

albani hoca kullanıyor gayette memnundu
  • 1-2 haftadır Gree 9000'lik kullanıyorum. Çok memnunum. Sesinin rahatsız edici olmadığını düşünüyorum, hatta baya sessiz diyebilirim. Yanlız klimayı ilk açtığımda üfleme sesinden ayrı olarak cihazdan az bir ses daha geliyor, sanki dış ünitenin sesi veya titreşimi artık her neyse bir ses (belki de iç ünitenin kendisindendir, ayırt edemiyorum). Hırıltı gibi. Sonradan (10 dakika sonra gibi) kesiliyor (ya da azalıyor). Sizde de böyle bir durum var mı? Normal midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün koçtaş dan 17000 btu Gree aldım salon için,içinden bakır boruları vs. herşeyi çıkıyor dedi bana koçtaş daki yetkili arkadaş.
    airfel servisi aradım size dönecekler dedi,servis gelince vakum yapılmasını mutlaka isteyeceğim. bunun haricinde servise söylemem gereken bir konu var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSanitarium

1-2 haftadır Gree 9000'lik kullanıyorum. Çok memnunum. Sesinin rahatsız edici olmadığını düşünüyorum, hatta baya sessiz diyebilirim. Yanlız klimayı ilk açtığımda üfleme sesinden ayrı olarak cihazdan az bir ses daha geliyor, sanki dış ünitenin sesi veya titreşimi artık her neyse bir ses (belki de iç ünitenin kendisindendir, ayırt edemiyorum). Hırıltı gibi. Sonradan (10 dakika sonra gibi) kesiliyor (ya da azalıyor). Sizde de böyle bir durum var mı? Normal midir?

Kaç m2 oda da kullanıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu takip ettim ve sanırım yarın göztepe koçtaştan ben de alıcam :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: riccardofree

quote:

1-2 haftadır Gree 9000'lik kullanıyorum. Çok memnunum. Sesinin rahatsız edici olmadığını düşünüyorum, hatta baya sessiz diyebilirim. Yanlız klimayı ilk açtığımda üfleme sesinden ayrı olarak cihazdan az bir ses daha geliyor, sanki dış ünitenin sesi veya titreşimi artık her neyse bir ses (belki de iç ünitenin kendisindendir, ayırt edemiyorum). Hırıltı gibi. Sonradan (10 dakika sonra gibi) kesiliyor (ya da azalıyor). Sizde de böyle bir durum var mı? Normal midir?

kaç m2 ve hani şehirde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: riccardofree

quote:

kaç m2 ve hani şehirde?

Bursa'da ve yaklaşık 13-14 m2 odada, güneş görmüyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.