Şimdi Ara

Gree 9000BTU klima aldım, izlenimlerim. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
6
Favori
47.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarlanmisOkuz

Nerede bu Gree alanlar arkadaşlar :)

Ben 11000 btu olanını almıştım, yazın soğutması iş görüyorda kışın ısıtması çok yetersiz, soğutma için düşünebilirsin ama ısıtma içinde kullanacam dersen uzak durmalısın.
  • Bende 9000 lik var yazın soğutma çok iyi bir sorun yaşamadım. 27de falan çalıştırıyorum yoksa çok soğuk oluyor.
    Isıtmada bir kış kullandım. Odayı ısıtmıştı. Bu kış hem yeni bir bebeğimiz olduğu için hemde sık sık elektrik kesildiği için soba kurdum. Tüm ev ısınıyor. Soba sıcağına alıştıktan sonra klima hiç ısıtmıyor gibi geliyor.
    Sonuç olarak soğutma güzel ısıtmada ise çok şey beklemiyorsanız odanın havasını ılıtsın diyorsanız yeter.
    BU arada benim klima arakat ve güney cephede çalışıyor.
  • D.H. forumda bir çok yerde belirttim soğutma için alınacaksa sorun yok ama ısıtma için ben tavsiye etmiyorum ısıtmada sorunlu cihazlar bir çok müşterimden ısıtmaması yönünde olumsuz eleştiriler alıyoruz bu yüzden ısınma için biraz daha paraya kıyıp iyi marka cihazlar alın gree- airfell ler ısıtmıyor arkadaşlar malesef gerçek alanlar bir dünya paralar harcayıp aldılar belki ısınırız diye ama bu tür pahalı cihazlar her sene alınabilecek cihazlar değil bir kere alınıp uzun yıllar kullanılmalı

bir kere ucuz ve kalitesiz cihaz alıp daha sonrasında paraya kıyıp ikinci bir masrafa girmektense bir kere kaliteli bir cihaz alınıp ömür boyu sefası sürülür ..

bi ingiliz atasözü derki ucuz mal alacak kadar zengin değilim ...
  • Usat helal olsun sana daha hicbirsey demiyorum. Bu kadarinada pes artik. Bu yorumu sen yapiyorsan diyecek bir sey yok sana artik.
  • kimseyle polemik olsun diye yazmıyorum bu bir aşıklar atışması da değil benim bunları yazmamda hiç bir çıkarım da yok yazmamın tek sebebi var dürüst olmak ve bildiğim doğruyu objektif olarak paylaşmaktır...gerçekleri değiştiremeyiz

benim ne gibi bir çıkarım olabilir ki açıksözlülükle vestelin vertusunu bile önerebiliyorsam bu benim tamamen tarafsız olduğumu göstermezmi arkadaşlar...

benim ne birolla ne bir başkasıyla ne koç volkanla bu güne kadar ticari bir ilişkim olmamıştır bi yere 4 tane ısıtıcılı airfell hava perdesi ihtiyacım oldu biroldan bi anabayii adresi rica ettim oda verdi sağolsun bana mustafa beyin cebini verdi görüştük aldık sattık iş bitti başkada herhangi bir ticaretimiz olmamıştır dolaylı yoldan bile olsa olmamıştır..

koç volkanlada görüşüyoruz telefonla müşteriden gelen talebler doğrultusunda elimizde olmayan herhangi bir marka cihazı eğer volkanda varsa isteriz gönderir ama bu güne kadar volkanlada ticari bir ilişkim olmamıştır..

albani ye gelince onunlada telefonla görüştüm ben aradım Y seriisi Midea istedi aslında cihazların durumu hakkında benden bilgi aldı sattığım cihazlar hakkında müşterilerin tepki ve eleştirilerini sordu ha bu arada kendisinin kullandığı airfel klimanında ısıtmadığından şikayetçiydi bu durum hakkında eğer yalansa sv: albani çıkar burada söyler tekirdağlı yalan söylüyor konuşmadım der ...

arkadaşlar ben airfell ısıtmıyor derken bunu laf olsun diye söylemiyorum ben airfell kullanmıyorum bir kaç tane sattım sanırım 5 tane kadar sattığım airfelller benim ocağıma incir ağacı dikti her sattığım cihazın ardından defalarca servis hizmeti vermek zorunda kaldım şikayetler hep aynı ısıtmıyor ben bu ısıtmama olayını M.E de görmedim ben bu ısıtmama olayını MİDEA da görmedim ben bu ısıtmama olayını fujitsuda görmedim

ama airfell de gördüm

bakın sv: albani de yazmış : bunları ben yazmadım ...

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler selamlar

-Klimalar bu günlerde su koyvermeye başladı anlaşılan
    Antalya da ilk defa dün Gece 3-4 gibi gördüm(son 4 senede)en düşük 5 görmüştüm
    ama bu gece 2-3 gibi olmuş olabilir sabaha karşı!
    ülen bende bu cihazlar neden böyle ısıtamıyor dedim,bir baktım gece saat 01.00 de
    ve ısı 4 idi 03.00 de ise 3 idi
    Acaip bir Poyraz var burada ve nem %12-14lere kadar indi,Basınç ise yüksek 1020
    Sanırım soğuk bugün İzmiri terketti ama burayı henüz terketmedi
    Amcaoğlunda Daikin var salonda 12lik klasik,o bile bugün görüştüğümde,gece
    klima iyi ısıtamadı dedi,yer Karşıyaka/Bostanlı,Denize çok yakın!

ben neden olmayan bir şeyi olmuş gibi göstereyim ki vestelin vertusunu aldırdığım komşularım tanıdıklarım var herşey para değil dürüstlük daha önemli benim için vestel aldırdıklarım telefon açıyor teşekkür ediyor bana

beko adam gibi cihaz yapsın onuda burda öneririm

arçelik yapsın onuda önereyim

ben tamamen objektifim bazı arkadaşlar gibi sırf ben satıyorum diye bir markayı ön plana çıkartmıyorum ve yine ben satmıyorum diye vestelin vertusunda olduğu gibi cihazı yerden yere vurmuyorum ..

cihazlar hakkında yaptığım yorumlar kendi açımdan tamamen objektiftir isteyen haklısın der isteyen haksız olduğumu söyler nasıl ki bazı insan kırmızı rengi sever bazı insan sarıyı renkler ve zevler tartışılmazmış ama cihazlar hakkında durum böyle değil performans var verimli çalışması var

çıksın airfell kliması olanlar ısıtyorsa bizde burada okuyalım ve görelim ha bu arada airfellin inverter olan cihazları ayrı tutuyorum klasik olanları on/off olanlar ısıtmıyor arkadaşlar

aksini ispatlıyan çıksın ispatlasın ben bir iddia attım ortaya ve performasının veriminin yetmediğinden şikayetçi olanları gösterdim aksini ispat etmek isteyenlerde çıksın desin ki ben airfell aldım ve sorunsuz ısınıyorum bunda kızacak alınacak bi durum yoktur aşık atışması durumu ise hiç yoktur..

birol sende bana teessüf etmekten vazgeç iddiaları çürüt beni inandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

kimseyle polemik olsun diye yazmıyorum bu bir aşıklar atışması da değil benim bunları yazmamda hiç bir çıkarım da yok yazmamın tek sebebi var dürüst olmak ve bildiğim doğruyu objektif olarak paylaşmaktır...gerçekleri değiştiremeyiz

benim ne gibi bir çıkarım olabilir ki açıksözlülükle vestelin vertusunu bile önerebiliyorsam bu benim tamamen tarafsız olduğumu göstermezmi arkadaşlar...

benim ne birolla ne bir başkasıyla ne koç volkanla bu güne kadar ticari bir ilişkim olmamıştır bi yere 4 tane ısıtıcılı airfell hava perdesi ihtiyacım oldu biroldan bi anabayii adresi rica ettim oda verdi sağolsun bana mustafa beyin cebini verdi görüştük aldık sattık iş bitti başkada herhangi bir ticaretimiz olmamıştır dolaylı yoldan bile olsa olmamıştır..

koç volkanlada görüşüyoruz telefonla müşteriden gelen talebler doğrultusunda elimizde olmayan herhangi bir marka cihazı eğer volkanda varsa isteriz gönderir ama bu güne kadar volkanlada ticari bir ilişkim olmamıştır..

albani ye gelince onunlada telefonla görüştüm ben aradım Y seriisi Midea istedi aslında cihazların durumu hakkında benden bilgi aldı sattığım cihazlar hakkında müşterilerin tepki ve eleştirilerini sordu ha bu arada kendisinin kullandığı airfel klimanında ısıtmadığından şikayetçiydi bu durum hakkında eğer yalansa sv: albani çıkar burada söyler tekirdağlı yalan söylüyor konuşmadım der ...

arkadaşlar ben airfell ısıtmıyor derken bunu laf olsun diye söylemiyorum ben airfell kullanmıyorum bir kaç tane sattım sanırım 5 tane kadar sattığım airfelller benim ocağıma incir ağacı dikti her sattığım cihazın ardından defalarca servis hizmeti vermek zorunda kaldım şikayetler hep aynı ısıtmıyor ben bu ısıtmama olayını M.E de görmedim ben bu ısıtmama olayını MİDEA da görmedim ben bu ısıtmama olayını fujitsuda görmedim

ama airfell de gördüm

bakın sv: albani de yazmış : bunları ben yazmadım ...

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler selamlar

-Klimalar bu günlerde su koyvermeye başladı anlaşılan
    Antalya da ilk defa dün Gece 3-4 gibi gördüm(son 4 senede)en düşük 5 görmüştüm
    ama bu gece 2-3 gibi olmuş olabilir sabaha karşı!
    ülen bende bu cihazlar neden böyle ısıtamıyor dedim,bir baktım gece saat 01.00 de
    ve ısı 4 idi 03.00 de ise 3 idi
    Acaip bir Poyraz var burada ve nem %12-14lere kadar indi,Basınç ise yüksek 1020
    Sanırım soğuk bugün İzmiri terketti ama burayı henüz terketmedi
    Amcaoğlunda Daikin var salonda 12lik klasik,o bile bugün görüştüğümde,gece
    klima iyi ısıtamadı dedi,yer Karşıyaka/Bostanlı,Denize çok yakın!

ben neden olmayan bir şeyi olmuş gibi göstereyim ki vestelin vertusunu aldırdığım komşularım tanıdıklarım var herşey para değil dürüstlük daha önemli benim için vestel aldırdıklarım telefon açıyor teşekkür ediyor bana

beko adam gibi cihaz yapsın onuda burda öneririm

arçelik yapsın onuda önereyim

ben tamamen objektifim bazı arkadaşlar gibi sırf ben satıyorum diye bir markayı ön plana çıkartmıyorum ve yine ben satmıyorum diye vestelin vertusunda olduğu gibi cihazı yerden yere vurmuyorum ..

cihazlar hakkında yaptığım yorumlar kendi açımdan tamamen objektiftir isteyen haklısın der isteyen haksız olduğumu söyler nasıl ki bazı insan kırmızı rengi sever bazı insan sarıyı renkler ve zevler tartışılmazmış ama cihazlar hakkında durum böyle değil performans var verimli çalışması var

çıksın airfell kliması olanlar ısıtyorsa bizde burada okuyalım ve görelim ha bu arada airfellin inverter olan cihazları ayrı tutuyorum klasik olanları on/off olanlar ısıtmıyor arkadaşlar

aksini ispatlıyan çıksın ispatlasın ben bir iddia attım ortaya ve performasının veriminin yetmediğinden şikayetçi olanları gösterdim aksini ispat etmek isteyenlerde çıksın desin ki ben airfell aldım ve sorunsuz ısınıyorum bunda kızacak alınacak bi durum yoktur aşık atışması durumu ise hiç yoktur..

birol sende bana teessüf etmekten vazgeç iddiaları çürüt beni inandır

Bu konuyu açan benim, hala Gree klimam var, çatır çatırda ısıtıyor arkadaşım. Bütün kış boyunca bir kere bile defrost yapmadı, 28 dereceye set etmeme rağmen, her koşulda termostat yapmasını bildi.

• Merhaba arkadaşlar, bakıyorumda bir mal için birbirinizi kıracak hale gelmişsiniz ne gerek var bunlara lütfen Allah için insandan önemlimi bu klima, araba, neyse, önemli olan sağlık muhabbet bilgi alışverişi değilmidir.
    Ben ölen annemden (eşimin annesi) örnek vereyim Allah rahmet eylesin daha yeni öldü, tam 8 sene aırfel kullandı ve asla memnun olmadı servis çağırdı ama bu budur dediler annemde kış başı ile sonunda bu klimayı, orta çok soğuk günlerdede elektrikli ısıtıcısınjı kullandı yeni bir tane alalım dedik işte cimrilik etti umursamadı evdede fazla durmazdı falan, şimdi ben aırfele karalamamı yaptım yok bendeki bu imiş zaten eski bir modeldi.
    Belkide yeni modellerin bir kısmı böyle idi, bizim babamızın malı değilki bizde üretmiyoruz tekirdaglı arkadaşa demekki bunlardan denk gelmiş olabilir hemen taraf tutup takım tutar gibi bölünüp kızmaya sinirlenmeye gerek yok bence.
    Bakın bende en son aldığım 1735 memnunum şimdi ben burada yalan söyleyip birilerinimi zibroya yönlendiriyorum bana göre asla neyse o ama bundada sorun çıkabilirdi Allahdan bu sene ısıtıcılı olanlardan aldım belkide ondan çok iyi çıktı bilemem.

Weili diye iş yerimizinde grafikerlerin kullandıgı klimadanda çok memnunum ha bu weili denk gelmiştir bilemem orasını ama şimdiye kadar sanırım 4 sene oldu tık yok, işyeri diye fazla iyisini almadım işin doğrusu çalışanlar asla klimayı temizlemiyorlar 6 ay dursa kimse filtrelerine elini sürmüyor.

• Ben ısındım hocam, 8 yıl boyunca.

Kullandığım makina da 2003'te Kipa'dan alınmış, (ve çok kötü montaj yapılmış) COP 3.10 gibi değere sahip, soğutması 12/ısıtması 13 bin BTU olan bir makinaydı.

Bu makina Bornova'da en üst katta 25 m2 civarı (üstün yarısı çatısız) salonda dışardan 20C fark yaptı.
    Daha sonra taşıdığım Yenifoça'daki 23 m2 civarı yerde de aynı biçimde çalıştı.

Dikkat çekerim, ilk montajı çok kötüydü (muhtemelen de vakumsuz kurulmuştu), dış ünite duvarla bir titriyordu.
    Bu alet 8 yıl yaz/kış full çalıştı, son kış başlangıcına kadar da verimli/sorunsuzdu.

İlle kullanıcı tecrübesi isteniyordu, işte kullanıcı tecrübesi.
    Hem de sıradan kullanıcı değil, işin tekniğini bilen birinin kullanım tecrübesi.

Elbette ki bunu bir ME-MHI-Toshiba-Fujitsu... gibi 1. sınıf makinalarla karşılaştıramayız; ama "orta segment" sayılabilecek bir makinaydı.
    Herşeyden önce kalkıp ta üst sınıf klima ile orta sınıfı karşılaştırmayalım, hem marka hem fiyat olarak.

O aralar bunu 559 liraya almıştım; aynı kapasitedeki ve biraz daha kötü COP değerli Arçelik'ler 900 lira civarıydı.

• Arkadaşlar bende bu klima ile bir kış ısındım.
    Şimdi bebek olunca bebek yerde geziyor herne kadar parkede olsa halıda olsa yer soğuk işte bende buna çözüm olarak sobayı kurdum. Önceden sadece klimanın bulunduğu oda ısınıyordu. Şimdi odanın kapısını hiç kapatmıyorum. Hem arahol hemde birazda olsa diğer odalar ısınıyor. Böylece evde çocuklar (kalorifer kadar olmasada )rahatça dolaşıyor.
    Soba yakıt masrafını düşürmedi arttırdı onuda belirteyim. (45 günde kömür odun falan derken 200 TL civarı )
    Bu klimanın elektrik tüketimi de oldukça az. Akşam 5 ten sabah 8e kadar çalışarak aylık elektrik faturamı 30-40 Tl civarı etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

Arkadaşlar bende bu klima ile bir kış ısındım.
    Şimdi bebek olunca bebek yerde geziyor herne kadar parkede olsa halıda olsa yer soğuk işte bende buna çözüm olarak sobayı kurdum. Önceden sadece klimanın bulunduğu oda ısınıyordu. Şimdi odanın kapısını hiç kapatmıyorum. Hem arahol hemde birazda olsa diğer odalar ısınıyor. Böylece evde çocuklar (kalorifer kadar olmasada )rahatça dolaşıyor.
    Soba yakıt masrafını düşürmedi arttırdı onuda belirteyim. (45 günde kömür odun falan derken 200 TL civarı )
    Bu klimanın elektrik tüketimi de oldukça az. Akşam 5 ten sabah 8e kadar çalışarak aylık elektrik faturamı 30-40 Tl civarı etkiliyor.

Hocam klimayı tam gün çalıştırırırsanız odun/kömür derdinden de kurtulursunuz, ek yakıt parasından daha az elektrik faturanızda artış olur.

Evin kullanılmadığı zamanlarda ayarı 4-5C düşüğe ayarlayın, ayaklandığınızda normal değere getirin.

• Arkadaşlar olabilir bakın ben ne yazmışım yukarda weili ile senelerdir ısınıyorum tek sorunum yok, şimdi biri çıkıp weili ne yalan söylüyorsun ben dondum dese ne diyecegiz. Çamurcumu, yalakcımı, karalamacımı diyeceğiz demekki bir kaç üründe sorun olmuştur ben şimdi tekirdaglı ustayada bir şey diyemem adam senelerin ustasıyım diyor vede bu işi yapıyor sanmıyorum genede yalanı olacagını.
    Eger ortada iddialaşmadan dolayı tatlı bir tartşma varsa biri biz aramızda şakalaştık falan der bizde anlarız. Her üründe sorun oluyor sizler diyorsunuz ME için bile değil mi yok yazılım yok kademeli ınverter falan, bakınız yan komşum ME aldı servisle ugraştı haftalarca ama sonunda olay tatlıya bağlandı. Amaç birbirimizi kırmayalım sinirlenmek en büyük sağlık sorunu aman diyim.
  • konu baydı baya. ama herkez neyin ne olduğunu görüyor yeter artık harislik yapan yapmayan bellidir bunu forum değerlendirsin. birbirimizi kırmak olmasın amaç. tekirdağlıyada ters cihazlar gelmiş olabilir. önemli olan burda milletin bir birine yardımcı olması.

mesela ben command a sormak istiyorum. command kardeşim bu klimayı neden 28C çalıştıryorsunuz? 24-25ler yeterli gelmiyorumu. sormamın sebebi dün yazdım ısıtmıyor şikayeti olan arkadaşlar yüksek dercelerde çalıştırıp denemelerinde fayda olabilir dedim. çünkü klasik klimalar 24-25 lere ortamı getirince hatat getiremeden devamlı otomatik yapıyor. bu bir arıza değil bence. daah dün yazdım en sizde benzer yazmışsınız amacım kendimi onaylamak değil bir denesin arkadaşlar başarı sağlamıyorsa. mutlak bir arıza olabilir bu arızada tekirdağlı hocanın karşılaştığı arızalardansa kimsenin burda kimseyi karaladığı yok. sonuçta tekirdağlı burda klasikler ısıtmaz diyor ben ısıtır diyorum. (hoş klimacılık tsalamak haddime değil bunu inat için söylemiyorum sayın tekirdağlı hocam ltf yanlış anlamayınız ben safaen sorup öğrenmek istiyorum) tekirdağlıyı tutan tarafım olsa bunları yazmam sanki klimacıymışımda iddialaşıyormuşum gibi sonuca varılması dahi mümkün gözüken bir yazı. birol ustada demesinki sen tekirdağlıyı tutuyorsun. bende olsam alınabilirim insanlıktır.

amaç güzel saf bilgiyi paylaşmak olsun. ben tüm klimacı arkadaşlarıda forumdaşlarıda seviyorum herkezden birşeyler öğreniyorum. herkeze selamlarımla. yanlız yanlış anlaşılmasın bazen çok genç arkadaşar oluyor gençliklerine veriyorum ama kır yılanı gibi konuşuyorlar çok affedin piç ağzıyla bunlara kızıp sapıtıyorum oda affola artık.

• Arkadaşım Sizin Wielli zaten Airfel,ustam burada olaya objektif bakamıyor hala.Bakın biz demedikki Airfel in 5-10 sene önceki kliması iyi ısıtır diye.Hatta usta sattığı Arifel lerin modelini bile yazmamış. Bizim tavsiyede bulunduğumuz Airfeller Gree nin üretimi olanlar.Kendi üretimi olan Conaplus ve Conabase ler vardı biz hiç kimseye ne önerdik nede sattık.Ama kayınvalidenizdeki Bu serilerdendir,Wielli ise Gree üretimi.Ben bizzat en az 100 tanenin üzerinde Artful,Turkuaz,Green ve Daylux sattım kimse kapıma gelmedi ısınamıyorum diye.
  • Beyler bende bir "GREE" olarak görüşümü yazayım,çünkü ben bu mereti geçen sene Koçtaş tan 599 kağıda almıştım(2011 Şubat sonuydu)
    özellikle F/P olarak tavsiye ettim ve zaten alımlar ciddi şekilde artınca,3/5 ay içinde mal bitti,hatta son parti bir mal daha geldi Koçtaşa(2011 Mayıs)
    bunlarda çok daha çabuk biterek,Airfel-GREE defterini Koçtaş kapadı!

1-Gerek DH yi takip edenler ki bunların sayısını sanırım çoğunuz tahmin bile edemezsiniz ama inanılmaz sayıda insan buralarını takip ediyor!
    neticede bu takip edenlerin,neticesinde bu hiç satılamayan cihazlar 6 ay içinde tavan yaparak satıldı! vede bitti
    Gereksede burada yazılan yorumlardan etkilenip alanlar ki bunların bana ulaşan sayısını ben unuttum gari,ülen millet beni sankim Klimacı filan
    sandı,halbuki bir bok anlamam ben işlerden

2-Ancak ben şahsen hep şunu belirttim,parası olan gitsin "MARKA" alsın veya piyasada bir şekilde iyi cihazlar da var tabiki ve bunlarda Marka
    gibi değilsede bayağı iyiler v.s yani GREE lere gaz verirken,sapla-samanıda ben şahsen hiç karıştırmadım!!
    Burada işin espirisi 600/650 kağıda zaten alabileceğiniz bir klimada budur ama Gree ler bu fiyat segmentide olduça iyi çıktılar!
    Kimileri bunada karşı çıktı şu var yok bu var dedi,neticede GREE lerde bir şekilde inanılmaz bir kısa süreç içinde demizlendi!

3-Bendeki cihaz Yatak Odasında kurulu olan 9luk olan "eski partinin" malıdır!!
    Ama öyle aman aman bir performansıda yoktur,kalkıp bunu bilmem marka v.s ilede mukayese etmiyorum!

Ancak bana ulaşan herhalde bir kaç yüz kişi oldu GREE alanlar olarak!diyelimki 200 kişi oldu ki bu rakamda abartı filan değildir,bir ara
    uzun zaman gelen eMailler den bıkmıştım yaw işin tuhafı hala geliyor!
    Niye gelir anlamış değilim!

Geçen yaklaşık 11 aylık süreçte,bazı tesbitlerim oldu;

Benim aldığım ilk parti mal ile 2.parti mal aynı değil!!(sanırım kağıt üstünde aynı ama aslında öyle değil!)
    2.parti mal bir kere çok daha sessiz(bunu gördüm biliyorum!)+performansıda hem sıcakta hemde soğukta
    biraz daha yüksek(bunuda "gördüm" öyle yazıyorum;yani yorum /tahmin filan değil veya sallama filan hiç değil)
    Kumanda daha dandik 2.partide(ama burası benim için hiç önemli değildir!)
    Dış Ünite daha sessiz aynı şekilde İç Ünitede daha sessiz!

Diğer tesbitim ise şöyle oldu;ilk parti 9/12/18/24 idi(ben öyle biliyorum yada 21 idi)ama 2.parti 9/11/17/24 veya 21 olmuştu!!!

Bana özellikle 17/18 için hep ya süper ısıtıyor yada çok iyi v.s yorum gelmişti!!(keza yazında soğutmada benzer yorumlar
    gelmişti ve bu BTU lardan hiç şikayet bana gelmedi şahsen!) 21/24 için durumu bilmiyorum,çünkü bu BTU dan alıpta bana dönen
    hiç olmadı
    9 için aynı şeyi söyliyemeyeceğim,çünkü en azından kendimde kullanıyorum ve vaziyetini çok daha iyi "görebiliyorum"!
    9 luk 1.parti çinde 2.parti içinde özellikle "ısıtmada" sorunlar olduğunu da biliyorum!
    Örneğin Defrost olma veya istenen ısıtma performansını yakalayamama gibi!!
    12lik için bana şikayet eden dönmedi yine!

Diğer yandan bu başlıktan da çok fazla kişi GREE aldı ama dönen çok çok az oldu!!

4-Şimdi kendi cihazıma geldi sıra;(burada önceden 3 sene kullandığım illet VESTEL 9luk vardı)
    şimdi bundan sonrasını iyi okuyun Beyler ben GREE yi almadan önce bunu söktürdüm ve Bodrumadaki Depoya kaldırdım
    kaldırmadan önce bir güzel temizlettim v.s kutularına koydum prıl pırıl cihazlar olarak durdular!
    Kızımın evine taktırdım 3 ay kadar sonra(Fujitsu Servisi gelip taktı bunları,sanırım çeşitli Marlara bakan bir Usta)
    Orada takılan yer yine Yatak Odası ve benim Odadan daha büyük!!benim oda 12,5m2 diğer takılan oda ise 14m2
    Klima sanırım bende yerini beğenmemişti yada beni beğenmemişti,çünkü alet gittiği yerde bayağı iyi çalıştı,üstelik o ev
    benimki gibi yalıtımlı ve ısıcamlı filanda değil 8.kat ve acaip soğuk oluyor kışın!!
    Demekki takan Usta sağlammış
    İşin garibi,benim GREE ile bu eski Vestel aynı performansta gibi şuanda ülen demekki benim 600 kağıt boşa gitti!!
    neyse sağlık olsun,sonra Oturma odasındaki(13m2)Vesteli de o zaman sökmüştüm oda kızdaki oturma odasına takıldı(12m2)
    ülen o da gittiği yerde benimkinden çok daha iyi çalıştı ve hepimiz şaşırmıştık,demekki Usta bir şeyler yapıp o Vestelleri değilde
    başka bir cihaz taktı oraya bu cihaz içinde Arçelik almıştım yerine(90030)bunada 750 kağıt bayılmıştım!

Neyse işin hikayesini geçiyorum;

Bendeki GREE cihaz sadece geceleri çalışır(hem yaz hemde kışın;gündüz bu cihaz hiç çalışmaz)
    Geçtiğimiz günlerde acaip soğuşmuştu hava ve ben en düşük +2 gördüm(Balkonda güzel bir Hava ölçer aletim vardır
    Basınç/Nem/Isı ölçer cihazdır ve "CamBalkon" ile kapalıdır ama cihazlar çalışınca 1 veya 2 kanat haliyle açılmaktadır!
    ancak Dış Üniteler korunaklıdır balkon içinde durup yazın pek güneş almazlar kışın yağmur v.s hiç almazlar zaten
    tertemiz duruyorlar arada bakım için klimacılar geldiklerinde hem iç hemde dış üniteleri çok temiz buluyorlar!kendimde
    bir şekilde zaten temizliyorum!

Gece Isı; +5 ve altına inince kesinlikle cihazın performansı düşmektedir!!! kısaca "+5" sınır bu cihazda ve +5/+10 arasında yine azda olsa
    cihaz çuvallıyor!! +10da sorun yok!!genelde de bizde böyle oluyor(+8/+10 ki buda en soğuk günler,yer olarak Çağlayan/LARA ve denize
    750metre mesafededeyiz)

Gece Nem;burada hava 2 türlü oluşuyor ve genelde Lodos/Keşişleme ve güney yönlü aşırı rutubetli bir hava olmaktadır!o zaman
    ısıyada bağlı olarak(ısı düştükçe artan)nem oranı 80-100 arasında olmaktadır dikkatinizi çekerim kadran arada sona vuruyor
    ve balkon içinde durmaktadır ve kısmen korunaklıdır o ortam!!!
    80 olursa iyi diyoruz çünkü normalde 90 ve üzerine çıkmaktadır ve ısı;güney rüzgarlı havada +5 ise nem 90/95 olmaktadır!!!
    buda "hissedileni" çok daha düşük göstermektedir!!
    Klima yine bu ısı+nemde +5 lerde şişmeye başlıyor! +8/10 da pek sorun yok yada hiç yok

ANCAK hava "Poyraz" ise,o zaman cihaz kötü çuvallıyor!!! ısıdan ziyade aşırı soğuk kuzey/kuzey-doğu yönlü rüzgar,
    nem bu arada gece 30-40 lara düşmesine rağmen hissedilen soğuk yine çok fazla olurken;+2/3 lere inen ısı sebebiyle
    cihazın performansı iyice düşmektedir!!!

Ben normalde gece (+8/+10 larda);kumandadan 25/26 set ediyorum!o ısıda ise hava cihaz iyi sayılır
    +10/+12 gibi oluncada 24/25 gibi set ediyorum ve yeterli geliyor!(Hamam gibi sıcağı ise kesinlikle sevmiyoruz)

+1/2/3 hatta 4 lerde cihazın çuvalladığı zamanda kumanda dan en fazla 27/28 yapıyorum ama hikaye oluyor yinede!!
    29/30 ları hiç denemedim!
    Çuvallaığı zaman 24/25 yaparsam da cihaz çuvallıyor ve toparlıyamıyor,sıcak üflemeden de zaten hemen anlaşılıyor!
    ancak bize yinede yetsede üşüyen adama bunlar soğuk gelebilir!aslında +2 de o havada bu klima zaten ancak bu kadar iş görür!!!
    yani buda bir gerçek;kalkıp süper ısıtıyor dendimi o iş sallama olur o zaman

Ancak buraya yazdığım GREE hikayesi bendeki 9luk içindir,çünkü gördüğüm ve duyduğum cihazların çoğu 11/12 veya 17/18likti!!!!
    onlarda vaziyet biraz daha iyi idi!sanırım 9lukların performansı randımanlı değil!

Yani bu paraya bu kadar performans ki aman aman ortada bir şikayet edilecek durumda yok,ama ben açıkçası daha fazla bir ısıtma perfomansı
    beklerdim!

Diğer 90030 da aynı bok o da +2/3 de aynen çuvallıyor kısaca bu cihazlar ile "eksi" ısılarda bir ısınma olmaz,kaldıki çoğu cihazda da
    olamıyor zaten ama yinede "eksilerde" iyi ve performanslı çalışan cihazlar var tabiki,ama ben -5 lerde çoğu cihazın çuvalladığını biliyorum
    ve MARKA larda bile durum böyle olabiliyor!

Teknik olarak bazı klimalar özürlüde olabiliyor,çünkü MARKA alıpta şikayetleri okursanız,malum Sitelerden ülen amma sorun varmış ME de diyebilirsiniz!
    Veya cihaz iyidir Usta kazmadır,al sana yine MARKA dan Usta kazığı cihaz işi

Yine "MARKA" olupta,performans göstermeyip;kavga sonunda "Değişim" olan cihazlarıda herkes bulabilir bazı yerleri araştırırsa!
    hepside kazma Usta sorunu değil herhalde bu meretlerin???

Yani elinizde GREE için(Koçtaş ta satılan) cihazlardan,Şikayet ve benzer konularda spesifik olarak bir rapor varmıdır acaba???
    Veya bu meretlerin değişim/sorun/tamir v.s "oranı" nedir,böyle bir veri varmıdır elinizde??

Kısaca mal dandik ise,dandik diyelim ama bunu yaparken atmasyon değilde bir veriye dayansın ve fiyatınıda kimse unutmasın veya ondan
    iyisi aynı paraya şu vardır diyen varsa o zaman ona ait verileride sunsun!
    Diyelimki ...ülen bu Gree lerde gerçekten çok dandik imiş....

Ama kalkıpta bu cihaz içinde yok süper yok acaip ısıtıyor yok cihaz Hitac gibi soba gibi ısı veriyor v.s v.s derse birileri,bunlarda aynen sallıyor

Son olarak bir diğer tesbitim,bendeki için;o aşırı soğuk ve özellikle aşırı yüksek "nemde"(90-100 arasında)hiç "Defrost" yapmadı(çünkü bazı kişiler
    Gree deki Defrost durumundan şikayet etmişlerdi!!)hep çalıştı ve hatta her gece ülen ne zaman Defrost olacak diye bekler oldum ama tık demedi meret
    Bu sene Salondaki Vestele güzel bir baklım çektirmiştim o da o aşırı nemli ve soğuk havalarda tek bir sefer Defrost yapmadı! 4 senedir kullanıyorum bu mereti
    hava 3/4/5 ve nemde 90/95 oldumu sürekli Defrost yapıyordu ve sinir ediyordu beni(10/15dk.sonra anca geri dönüyordu!!)

Uzun oldu GREE hikayesi,hadin kalın sağlıcakla++

• baymak mı gree mi sizce?
  • Baymak çakma yerli firma

Gree dünya markası ikisi karşılaştırılamaz bile.

http://www.gree.com.cn/english/
  • Hala aynı muhabbet dönüyor sanırsam.

Gree klimamı aldığım günden beri yaz kış kullandım. Komşumdaki Vesteller Arçelikler Demirdökümler defrosta girerken benim klimam hiç defrost yapmadı. Kışın 28 derecede çalıştırdım ısındım, yazın, şu anda 26 derecede gayet iyi bir soğutma ve ısıtma performansı var.

Cihazı ben aldığımda 600 TL idi, şu anda koçtaşta 850 civarı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Hala aynı muhabbet dönüyor sanırsam.

Gree klimamı aldığım günden beri yaz kış kullandım. Komşumdaki Vesteller Arçelikler Demirdökümler defrosta girerken benim klimam hiç defrost yapmadı. Kışın 28 derecede çalıştırdım ısındım, yazın, şu anda 26 derecede gayet iyi bir soğutma ve ısıtma performansı var.

Cihazı ben aldığımda 600 TL idi, şu anda koçtaşta 850 civarı...

saol hocam bilgi için

• bu gree 9000 eski kasa kumandada foksiyonlARI BULAMADIM BU OTO KENDİ KENDİNİ KAPAYIP TEMİZLEME BLOW FELAM VARDI kullanan bilen biri varsa yazarsa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.