Şimdi Ara

Gree 9000BTU klima aldım, izlenimlerim. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
6
Favori
47.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burock2010

quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Arkadaşlar klima almayı düşünüyorum. Bir kaç farklı yerden hesaplamalar yaptım. Yaklaşık olarak btu değerler 11000-13000 arası rakamlar elde ettim.
    22 metre kare salonu soğutmayı ve yeri geldiğinde ısıtmayı düşünüyorum. Merkezi sistem kalorifer var. Camlar pimapen tarzı ve yalıtımlar pek iyi değil odanın. Balkona açılan kapı ve salon kapısı var. Güney yönündeki camlar hep güneş alıyor hemen hemen, doğu taraftaki cam ise karşıda apartmana geliyor ve gölgeli genelde ve güneşliği sürekli kapalı. Kuzeyde ve batıda diğer oda duvarları var. 2 adet 23 watt tan 100 watt ürettiğini iddia eden tasarruflu ampuller var. 1 adet LCD tv 160 watt çektiği yazıyor. Maksimum 4 kişi toplanabilir odaya genelde.
    Vestel, Beko düşüyorum. Split ve A sınıfı olanlardan. Fakat sizin de marka tercihinizi görmek isterim. Lütfen yardımcı olur musunuz?

BTU konusunda daha bilgili arkadaşlar daha net şeyler soyleyebilriler ancak 15000-17000 arası bir rakam yeter diye dusunuyorum. marka konusuna gelince bende burada arastırma yapana kadar beko,arçelik vestel samsung gibi markalara bakıyordum ancak burada okuduklarımdan ve bugunde klimayı aldıktan sonra fikrim tamammen degıstı. GREE marka 11000 btu koçtaştan aldım.şöyle soyliyeyim birincisi servis oldukca hızlı.ikinci kolilerin hemen her yerinde daikin in ve airfel in izleri var ki zaten klimanın en iyi markaları.bence sende GREE markasını oncelikli olarak dusun.Ayrıca word kartın varsa 12 ay ve 2 ay da ertelemeli taksit yapıyorlar

O fiyatlara montaj dahil mi? Koçtaş tüm mağazalar için geçerli midir? Özellikleri filan sizce nasıl piyasakilere göre? gerçekten memnun musunuz?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar klima almayı düşünüyorum. Bir kaç farklı yerden hesaplamalar yaptım. Yaklaşık olarak btu değerler 11000-13000 arası rakamlar elde ettim.
    22 metre kare salonu soğutmayı ve yeri geldiğinde ısıtmayı düşünüyorum. Merkezi sistem kalorifer var. Camlar pimapen tarzı ve yalıtımlar pek iyi değil odanın. Balkona açılan kapı ve salon kapısı var. Güney yönündeki camlar hep güneş alıyor hemen hemen, doğu taraftaki cam ise karşıda apartmana geliyor ve gölgeli genelde ve güneşliği sürekli kapalı. Kuzeyde ve batıda diğer oda duvarları var. 2 adet 23 watt tan 100 watt ürettiğini iddia eden tasarruflu ampuller var. 1 adet LCD tv 160 watt çektiği yazıyor. Maksimum 4 kişi toplanabilir odaya genelde.
    Vestel, Beko düşüyorum. Split ve A sınıfı olanlardan. Fakat sizin de marka tercihinizi görmek isterim. Lütfen yardımcı olur musunuz?

BTU konusunda daha bilgili arkadaşlar daha net şeyler soyleyebilriler ancak 15000-17000 arası bir rakam yeter diye dusunuyorum. marka konusuna gelince bende burada arastırma yapana kadar beko,arçelik vestel samsung gibi markalara bakıyordum ancak burada okuduklarımdan ve bugunde klimayı aldıktan sonra fikrim tamammen degıstı. GREE marka 11000 btu koçtaştan aldım.şöyle soyliyeyim birincisi servis oldukca hızlı.ikinci kolilerin hemen her yerinde daikin in ve airfel in izleri var ki zaten klimanın en iyi markaları.bence sende GREE markasını oncelikli olarak dusun.Ayrıca word kartın varsa 12 ay ve 2 ay da ertelemeli taksit yapıyorlar

O fiyatlara montaj dahil mi? Koçtaş tüm mağazalar için geçerli midir? Özellikleri filan sizce nasıl piyasakilere göre? gerçekten memnun musunuz?

teknik olarak diğer arkadaşlar daha yardımcı olacaktır. ancak ben tek birşey soylıyeyım bır samsung servısıne tel acın ve klima kurulumu ıcın kac gunde gelıyorlar bır bakın. en son bır arkadas 5 agustos demıstı. bu arada sanırım bu konunun basında yada klima baslıkları altında teknık olarak ustunluklerı gorebılırsınız

• quote:

quote:

quote:

montaj dahıl naklıye degıl. memnunmuyum konusuna gelırsek ben salı gunu aldım ve bugun kuruluma geleceklerden sonrasında net bırsey soylerım

• quote:

quote:

quote:

quote:

montaj dahıl naklıye degıl. memnunmuyum konusuna gelırsek ben salı gunu aldım ve bugun kuruluma geleceklerden sonrasında net bırsey soylerım

Servisine samsung bakıyor diyorsunuz yani. Aslında biraz bekleyip sizin izlenimlerinizi de burdan okursak daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

hahaa haahh ha

yaw GREE denen üretici Split işinde dünyanın en büyük ana üreticisidir!

GREE/MIDEA/HAIER pazar bu üçünün elindedir ama bunlar içinde en büyük kapasite(üretim/ihracat v.s) GREE dir ve pazar payı
    dikkatinizi çekerim global pazarda %22/25 dir!!

Samsung kim yaw veya diğerleri alayı bunların Gree/Midea ve diğer üreticilere yaptırıyor!

Basıyorsun parayı ve şu markayı çak diyorsun herifler sana üretiyorlar,bu kadar basit işte

Sonrada bilmem ne teknolojisi yok "capon" bilmem nesi diye de gazlıyorlar

++
    11lik cihaz 25m2 de pek iş görmez arkadaşım,yanlış almışsın bence ve 17lik almalıydın!!

9lık Gree ler en fazla 12/15 de çalışıyor
    11lik ler ise 15/20 de güzel çalışır

9luk ların performansı çok iyi değil ama 11/17/21/24 ler çok çok iyi

albani usta bende eski kasa 9000 lik gree var bunda kumandadan kendi kendini temizleme foksiyonu vardı ama nasıl yapıldığını hatırlamıyorum ;?

• valla dostum bende bilmiyorum ve hiçte aklıma gelmedi

bu arada kullanma kılavuzunuda kaybettim,belki orada yazar,sende varsa oraya bak,şimdi kumandaya baktım

"BLOW" tuşu var belki budur o dediğin temizleme olayı+

Ancak benim bildiğim cihaz bunu kendisi algılayıp yapıyor;şöyleki,cihazı diyelimki kapattın ama,cihaz iç üniteyi kapıyor
    olsada bir süre daha dış ünite ve belkide iç ünitede bir ses oluyor ve sanırım temizleme yapıyor olabilir(bende arada böyle oluyor!)

++
  • korktuğum başıma geldi sanırım. servis problemi yaşıyorum hala bekliyorum arayacaklar da randevu verecekler. (airfel- daikin) servisi bir daha aramak istemiyorum sizi. dürtmeden olmuyo bişi. çağrı merkezini ara. bekle bekle bişi çıkmıyor. sonra teknik servisi ara bekle bekle yine bişi çıkmasın bide biz size döneceğiz saçmalığı var.
  • Airfel Servisi gördüğüm kadarıyla ağır çalışıyor,bende geçen sene Koçtaş tan 9luk eski seri Gree almıştım 4 gün bekledim heriflerin gelmesini
  • ben salı klimayı alacağım için pazartesi bahçelievler servisini aradım ve çarşamba(bugun ) için randevu aldım.salı gunu cıhazı aldım. ve bugun geçte olsa iftardan once gelip iftara kadar kurulumu bitirdiler.izlenimleri daha sonra paylaşacağım ama ilk olarak şunu soylıyeyım adamlar hakikaten işlerinin ehli.buradan GREE klimayı tavsiye eden arkadaşlara ve özellikle Mat35 nickli arkadaşa çok teşekkür ediyorum iyikivarsınız ve iyiki var donanım haber
  • Bende forumda ustalara sorup tavsiye istemiştim. Salona 24 lük iyi bir klima, iki odama ise normal klima tavsiyesi. Sonunda odalar için (14 ve 12 metrekare) 9000 btuluk iki adet GREE marka klimayı Koçtaştan 1600 TL (1500 TL yi geçince kargo bedava) aldım. Klimaların soğutmasından şu ana kadar çok memmunum. Klima görünüş olarak küçük ve şık. Odayı gerçekten güzel soğutuyor.
    Fakat bu markayı klimacılar dahi bilmiyor. Salona Mit. Electric takılırken, Klimaplus görevlileri bana odalardaki klimaları sordular. Bende Gree olduğunu söyledim. Klimacı arkadaşlar rengini değil markasını soruyoruz diyerek, bu markayı ilk defa duyduklarını söylediler.
    Servisi Airfell-Daikin, bana dört gün sonra geldiler. Gelen iki kişi çok bilgisizdi. Klimayı terasa takacağımı, borular için kanal istediğimi söylememe rağmen ne merdiven ne kanal getirmişler. Koçtaş bana yanlışlıkla 18000 btu luk klima borusu vermiş. Elemanlar montaj yaparken başka bir boru takmaya çalıştıklarını gördüm ve ne yapıyorsunuz diye sorduğumda:
    -Sizin borular 18 lik, biz yanımızdan 9 luk aliminyum boru takıyoruz dediler. Yani ben sormasam bana aliminyum boruyu iteleyeceklerdi. Ben itiraz ederek hemen koçtaşa gidip boruları değiştirdim. Yanında 4 metrelik boru geldiğinden, elemanlara iyi ölçün, yetmiyorsa terasa yakın duvara takalım dememe rağmen, yeter abi deyip bir duvarı deldiler, sonrada yetmiyormuş deyip diğer duvarı deldiler. İşim olduğu için başlarında pek kalamadım. Vakumlamayaptınızmı dediğimde, evet dediler fakat hiç inandırıcı değildi.

Kısaca servis berbat ötesi, çok kötüydü. Yada bana taşeron servis elemanları gönderdiler, bilemiyorum.

Sonuç olarak Gree den şu an çok memmunum. İlk kademede sesi duyulmuyor, ikinci ve üçüncü kademede duyuluyor. Fakat servis rezildi. (Bodrumda oturuyorum) Klimaplus servisinin onda biri bile olamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awos -- 26 Temmuz 2012; 2:13:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: awos1

Bende forumda ustalara sorup tavsiye istemiştim. Salona 24 lük iyi bir klima, iki odama ise normal klima tavsiyesi. Sonunda odalar için (14 ve 12 metrekare) 9000 btuluk iki adet GREE marka klimayı Koçtaştan 1600 TL (1500 TL yi geçince kargo bedava) aldım. Klimaların soğutmasından şu ana kadar çok memmunum. Klima görünüş olarak küçük ve şık. Odayı gerçekten güzel soğutuyor.
    Fakat bu markayı klimacılar dahi bilmiyor. Salona Mit. Electric takılırken, Klimaplus görevlileri bana odalardaki klimaları sordular. Bende Gree olduğunu söyledim. Klimacı arkadaşlar rengini değil markasını soruyoruz diyerek, bu markayı ilk defa duyduklarını söylediler.
    Servisi Airfell-Daikin, bana dört gün sonra geldiler. Gelen iki kişi çok bilgisizdi. Klimayı terasa takacağımı, borular için kanal istediğimi söylememe rağmen ne merdiven ne kanal getirmişler. Koçtaş bana yanlışlıkla 18000 btu luk klima borusu vermiş. Elemanlar montaj yaparken başka bir boru takmaya çalıştıklarını gördüm ve ne yapıyorsunuz diye sorduğumda:
    -Sizin borular 18 lik, biz yanımızdan 9 luk aliminyum boru takıyoruz dediler. Yani ben sormasam bana aliminyum boruyu iteleyeceklerdi. Ben itiraz ederek hemen koçtaşa gidip boruları değiştirdim. Yanında 4 metrelik boru geldiğinden, elemanlara iyi ölçün, yetmiyorsa terasa yakın duvara takalım dememe rağmen, yeter abi deyip bir duvarı deldiler, sonrada yetmiyormuş deyip diğer duvarı deldiler. İşim olduğu için başlarında pek kalamadım. Vakumlamayaptınızmı dediğimde, evet dediler fakat hiç inandırıcı değildi.

Kısaca servis berbat ötesi, çok kötüydü. Yada bana taşeron servis elemanları gönderdiler, bilemiyorum.

Sonuç olarak Gree den şu an çok memmunum. İlk kademede sesi duyulmuyor, ikinci ve üçüncü kademede duyuluyor. Fakat servis rezildi. (Bodrumda oturuyorum) Klimaplus servisinin onda biri bile olamazlar.

heh heh bende bunları anlatmaya çalışınca bana kalimaplustan paramı alıyorsun diyorlar

• vallahi haklısınız arkadaşlar servisler rezil,
    alakası yok ama LG tv aldık adam montaj yaparken (duvara) sohbet ediyoruz adam ne dese begenirsiniz abi panasonic tv iyi değil onun panel fabrikası falanda yok tavsiye etmem, bu adam teknik adam.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakfreeline

koçtaş tan 11000 lik gree aldım bende. kurulum için bekliyoruz. elektrik tesisatı ile ilgili birşey yapmamıza gerek var mı acaba? yoksa servis kendisi yapıyor mu?

koçtaş tan aldığım klimadan elektrik kablosu çıkmadı. servis geldi baktı bulamadı. şimdi ne yapmak lazım. serviste 25 tl imiş. bir fikri olan?
  • quote:

quote:

koçtaş tan 11000 lik gree aldım bende. kurulum için bekliyoruz. elektrik tesisatı ile ilgili birşey yapmamıza gerek var mı acaba? yoksa servis kendisi yapıyor mu?

koçtaş tan aldığım klimadan elektrik kablosu çıkmadı. servis geldi baktı bulamadı. şimdi ne yapmak lazım. serviste 25 tl imiş. bir fikri olan?

Arıza çıkaracaksın kardeş. Onlar gelirken getirecek vs. ödemeyeceksin tabiki.
  • arkadaşalar bende gree 11000 btu luk klima almıştım koçtaştan ve şu ana klimanın bulunduğu odadan yazıyorum.Soğutma olarak oldukça memnun kaldım diyebilirim.Şöyleki ben soğuku aşırı derecede seven bir insanım.Sıcaktan hiç hoşlanmam.Herkes arabasında klimayı 1 de azbuçuk çalıştırırken ben 3 lerde 4 lerde çalıştırırım.Bu açıdan oldukça iyi diyebilrim soğutması için.Ben arkadaşalara şöyle bir tavsiye vereyim benim klimayı koyduğum yer 25 metrakare. VE ev annemlerin evi olduğundan onlara bu şekilde fazla bile geliyor.Hatta babam kapı açık olduğu zaman diğer odaları bile etkiliyor diye soyledi:) Benim tavsiyem şu olacak 25 metrekare için 1 tık daha yuksek almak çok daha iyi olur diye düşünüyorum.Diğer odalarıda istediğiniz zaman az da olsa etkilemesi için.Vakumlama işleminide yapmışlar.Temizde çalışmışlar servis olarak.

Benim servisle ilgili tek nokta var.Klimayı balkon kapısı olan yere takmışlar.Mantık olarak ta oyle olması gerekıyordu.Ancak servıstekı elemanlar duvarlarımızın perde beton oldugunu ve duvarları servısın degıl bızım deldırmemız gerektıgını soyledıler.Perde beton olan evlerde dısarıdan delmek ıcın gelen ustalarda 150 tl alıyormus.Bu ne kadar dogrudur bılemıyorum.Duvarı delemedıklerı ıcın klıma borusunun yaklasık 25-30 cm lık bır kısmı duvar boyunca uzanıp balkon camının ustunden dıs unıteye baglanıyor.Perde betonu servıslerın delemedıgı dogrumudur yoksa ben bu ısın ustune gıdıp adamları tekrar cagırıp duvarı deldırteyımmı???

• quote:

Orijinalden alıntı: awos1

Bende forumda ustalara sorup tavsiye istemiştim. Salona 24 lük iyi bir klima, iki odama ise normal klima tavsiyesi. Sonunda odalar için (14 ve 12 metrekare) 9000 btuluk iki adet GREE marka klimayı Koçtaştan 1600 TL (1500 TL yi geçince kargo bedava) aldım. Klimaların soğutmasından şu ana kadar çok memmunum. Klima görünüş olarak küçük ve şık. Odayı gerçekten güzel soğutuyor.

yaw muhabbete bakın be,elemanlar "GREE" yi GREEN sanıyorlar

heriflerin dünyadan haberleri yok,GREE dünyanın en büyük ana Split klima üreticisi

• İlk mesajda yazan arkadas herseyi kusursuz anlatmis. Bende basimdan gecenleri anlatayim. İzmir Bornova Koctas tan 17000 btu gree klima aldim. Koctas taki gorevli Karsiyakada oturdugumu ogrenince " gree servisi oraya montaj yapmiyor. Bornova dakilere montaj yapiyor .Karsiyaka ya klimayi kendiniz gotureceksiniz" dedi. Daha 1. Dakikada golu yedik... Neyse dedim ve klimayi daireme kadar tasidim ve servisi aradim. Yarin gelecegiz dediler. Ne zaman dedim? Gun ici belli olmaz dediler. Sabah aradim , oglen 13 den sonra dediler. 15:00 de aradim. Merak etmeyin gelecegiz dediler. 18:00 de aradim. Mutlaka gelecegiz dediler. Yahu ne zaman geleceksiniz saat 6 oldu dedim. Merak etmeyin 21:00 e kadar calisiyoruz dediler. En son saat 20:50 de aradim. Telefonu kimse acmadi. Sonra mesgul sesi, ulasilamiyor mesaji, vs... Sonuc bugun klimayi koctasa iade ettim. Benim gozumde satis sonrasi hizmetleri profesyonelce vermeyen firmalar 5 para etmez. Sattiklari urunun kalitesi ne olursa olsun. İlk mesajdaki yazilanlar hic inandirici gelmedi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

kimseyle polemik olsun diye yazmıyorum bu bir aşıklar atışması da değil benim bunları yazmamda hiç bir çıkarım da yok yazmamın tek sebebi var dürüst olmak ve bildiğim doğruyu objektif olarak paylaşmaktır...gerçekleri değiştiremeyiz

benim ne gibi bir çıkarım olabilir ki açıksözlülükle vestelin vertusunu bile önerebiliyorsam bu benim tamamen tarafsız olduğumu göstermezmi arkadaşlar...

benim ne birolla ne bir başkasıyla ne koç volkanla bu güne kadar ticari bir ilişkim olmamıştır bi yere 4 tane ısıtıcılı airfell hava perdesi ihtiyacım oldu biroldan bi anabayii adresi rica ettim oda verdi sağolsun bana mustafa beyin cebini verdi görüştük aldık sattık iş bitti başkada herhangi bir ticaretimiz olmamıştır dolaylı yoldan bile olsa olmamıştır..

koç volkanlada görüşüyoruz telefonla müşteriden gelen talebler doğrultusunda elimizde olmayan herhangi bir marka cihazı eğer volkanda varsa isteriz gönderir ama bu güne kadar volkanlada ticari bir ilişkim olmamıştır..

albani ye gelince onunlada telefonla görüştüm ben aradım Y seriisi Midea istedi aslında cihazların durumu hakkında benden bilgi aldı sattığım cihazlar hakkında müşterilerin tepki ve eleştirilerini sordu ha bu arada kendisinin kullandığı airfel klimanında ısıtmadığından şikayetçiydi bu durum hakkında eğer yalansa sv: albani çıkar burada söyler tekirdağlı yalan söylüyor konuşmadım der ...

arkadaşlar ben airfell ısıtmıyor derken bunu laf olsun diye söylemiyorum ben airfell kullanmıyorum bir kaç tane sattım sanırım 5 tane kadar sattığım airfelller benim ocağıma incir ağacı dikti her sattığım cihazın ardından defalarca servis hizmeti vermek zorunda kaldım şikayetler hep aynı ısıtmıyor ben bu ısıtmama olayını M.E de görmedim ben bu ısıtmama olayını MİDEA da görmedim ben bu ısıtmama olayını fujitsuda görmedim

ama airfell de gördüm

bakın sv: albani de yazmış : bunları ben yazmadım ...

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler selamlar

-Klimalar bu günlerde su koyvermeye başladı anlaşılan
    Antalya da ilk defa dün Gece 3-4 gibi gördüm(son 4 senede)en düşük 5 görmüştüm
    ama bu gece 2-3 gibi olmuş olabilir sabaha karşı!
    ülen bende bu cihazlar neden böyle ısıtamıyor dedim,bir baktım gece saat 01.00 de
    ve ısı 4 idi 03.00 de ise 3 idi
    Acaip bir Poyraz var burada ve nem %12-14lere kadar indi,Basınç ise yüksek 1020
    Sanırım soğuk bugün İzmiri terketti ama burayı henüz terketmedi
    Amcaoğlunda Daikin var salonda 12lik klasik,o bile bugün görüştüğümde,gece
    klima iyi ısıtamadı dedi,yer Karşıyaka/Bostanlı,Denize çok yakın!

ben neden olmayan bir şeyi olmuş gibi göstereyim ki vestelin vertusunu aldırdığım komşularım tanıdıklarım var herşey para değil dürüstlük daha önemli benim için vestel aldırdıklarım telefon açıyor teşekkür ediyor bana

beko adam gibi cihaz yapsın onuda burda öneririm

arçelik yapsın onuda önereyim

ben tamamen objektifim bazı arkadaşlar gibi sırf ben satıyorum diye bir markayı ön plana çıkartmıyorum ve yine ben satmıyorum diye vestelin vertusunda olduğu gibi cihazı yerden yere vurmuyorum ..

cihazlar hakkında yaptığım yorumlar kendi açımdan tamamen objektiftir isteyen haklısın der isteyen haksız olduğumu söyler nasıl ki bazı insan kırmızı rengi sever bazı insan sarıyı renkler ve zevler tartışılmazmış ama cihazlar hakkında durum böyle değil performans var verimli çalışması var

çıksın airfell kliması olanlar ısıtyorsa bizde burada okuyalım ve görelim ha bu arada airfellin inverter olan cihazları ayrı tutuyorum klasik olanları on/off olanlar ısıtmıyor arkadaşlar

aksini ispatlıyan çıksın ispatlasın ben bir iddia attım ortaya ve performasının veriminin yetmediğinden şikayetçi olanları gösterdim aksini ispat etmek isteyenlerde çıksın desin ki ben airfell aldım ve sorunsuz ısınıyorum bunda kızacak alınacak bi durum yoktur aşık atışması durumu ise hiç yoktur..

birol sende bana teessüf etmekten vazgeç iddiaları çürüt beni inandır

Sn. Tekirdağlı bey bu mesajınızda midea satıyor ve öneriyordunuz ısıtmasıda çok iyi diyordunuz bir başka mesajınızdada optimum ısıtması vertuya nazaran iyi diyordunuz öneriyordunuz.
    Şimdi midea satmıyorsunuz ve hiç önermelerinizde yok her konuya ME-MH yazıyorsunuz, neden satmasanızda tarafsız olarak midea önermiyorsunuz şu an.
    Satarken iyi idi şimdi satmıyorsunuz genede iyimi, yoksa satrmadıgınız için kötümü.

• Satıcılar dökülmeye başladı

Yahu gidin satış işlerinizi bu işlere ayrılan başlıklarda yapın.

Burayı da karman-çorman ettiniz
  • Bir konuda sanki artık midea ile yollarımızı ayırdık yazdıgınızı okudum.
    Size buradan klima satıyorsunuz yada satmıyorsunuz demiyorum böylede bir şeye benim hiç bir hakkım yok ben kimim ki.
    Sadece öyle bir his oluştu, sorma ihtiyacı hissettim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.