Şimdi Ara

GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Montajı yapılan GREE'nin kendi üretimi olan LOMO serisi klimamızın montajı süreci,klima incelemesi ve klimanın tüketim değerleri hakkında biraz bilgi vereceğim.
    Daha önce Arçelik klima vardı duvarda 13-14 yıllık klimamızı satıp hem fiyatının uygun olması hemde montaj yapan servisin satış sonrası hem daha öncede bir yıldır kullandığımız 12.000 btu GREE LOMO klimamızın memnuniyetinden dolayı babamlarada bu cihazın 9000 btu sunu aldık.

Klimanın özellikleri;
    Gree TLC klimanın resmi sitesinden alıntıdır.

Klimanın özellikleri;
    Gree tlC klimanın resmi sitesinden alıntıdır.

Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) BTU/h 1.535~8.900~11.021
    Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) W 450~2.608~3.230
    Isıtma Kapasitesi (Min.~ Nominal~Maks.) BTU/h 1.535~9.600~13.989
    Isıtma Kapasitesi (Min.~ Nominal~Maks.) W 450~2.813~4.100
    Soğutma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 200~805~1.420
    Isıtma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 200~755~1.550
    Nominal Akım (Soğutma / Isıtma) A 3,7 / 3,4
    Otomatik Sigorta Akımı A 1×16
    EER W/W 3,23
    COP W/W 3,709
    SEER — 6,10
    SCOP — 4,0
    Sezonsal Enerji Sınıfı (SEER / SCOP) — A++ / A+
    Nem Alma Kapasitesi L/h 0,80
    İç Ünite İç Ünite Model Kodu — GWH09QB- K3DNA1G/I
    Hava Debisi m3/h 560/490/430/330
    Ses Basınç Seviyesi dB (A) 39/36/32/26
    Ses Güç Seviyesi dB (A) 55/52/44/38
    net Ölçüleri (G×Y×D) mm 790×275×200
    Net Ağırlık kg 9
    Dış Ünite Dış Ünite Model Kodu — GWH09QB- K3DNA1G/O
    D.Ü. Hava Debisi m3/h 1600
    Soğutmada Dış Hava Çalışma Sıcaklık Aralığı °C -15~43
    Isıtmada Dış Hava Çalışma Sıcaklık Aralığı °C -15~24
    Ses Basınç Seviyesi dB (A) 52
    Ses Güç Seviyesi dB (A) 61
    Net Ölçüleri (W×H×D) mm 776×540×320
    Net Ağırlık kg 28
    Şarj Edilen Soğutkan Miktarı kg 0,7
    Ara Tesisat Ara Tesisat Kablosu Damar Adedi ve Kesiti adet x mm2 4×1,5
    Şarj Gerektirmeyen Ara Tesisat Uzunluğu m 5
    Ek Soğutkan Miktarı g/m 20
    Bakır Boru Çapı (Sıvı) mm (in) Φ 6.35 (1/4″)
    Bakır Boru Çapı (Gaz) mm (in) Φ 9.52 (3/8″)
    İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum Kot Farkı m 10
    İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum Uzunluk m 20

Şimdi gelelim 9000 btu olan klimaya
    Klima montajı yapılıp 24 dakika bir süre ile vakumlaması yapıldı.

Klimanın çalışma performansı ve dış sıcaklıklar bizde Temmuz-Ağustos sıcaklıkları gündüzleri 40-50 derece aralıklarında
    Gece sıcaklıklarıda genelde 25-30 derece aralıklarında..

Klima dış ünite kondanser emiş sıcaklığı 41 derece iken, 26 derecede üşütüyor.Bazen 27 ye çıkardığımız oluyor.
    Kendi evimde kullandığım şuan piyasada fiyatı 6200 TL olan Mitsubishi klimam kadar soğutuyor,üşütüyor resmen klima soğutmasını çok beğendim.
    Kumandasına gelince dışardan bir televizyon kumandasını andırıyor,kumandası gayet şık
    İç ünite plastik kalitesi iyi,klimada wi-fi kit yeride mevcut,uzaktan klimayı kontrol etme şansınız da var.

Dış ünite çalışması sesinde bir problem sorun yok sessizmi pek sessiz değil rahatsız edicimi oda değil.Genel itibariyle dış ünitede öyle aman aman rahatsız edici ses yok.

Cihazın iç ünitesi çok şık, sağ üst köşede klimanın kaç derece soğuklukta çalıştığını görebiliyorsunuz,dilersenizde kapatadabiliyorsunuz.
    İç ünite düşük fanda, çok sessiz çalışıyor duymuyorum desem yeridir.
    Orta fanda da öyle aham şaham ses yok genelde orta fanda kullanırız bu fan modunda geceleri rahatlıkla uyuyabiliniyor.
    Yüksek fanda rüzgar sesi duyuluyor,güçlü üfleme için tüm klimalarda olmazsa olmaz yüksek fan hızı,ama odada az televizyon sesiyle de klimanın sesini duymayabiliyorsunuz.

Klimanın soğutma performansına gelelim.

Yüksek fanda 16 derecede 9.1 derecelere kadar indi.

Orta fanda 16 derecede 9.7 derece

Düşük fanda 16 derecede 10.9 dereceleri gördüm.

Şimdide klimanın emiş ısısına gelelim;
    Klima kapalı iken, termometreyi klimanın üstüne koyduğumda termometre oda sıcaklığını 35.2 derece..
    Klimanın iç ünite ekranında oda sıcaklığı 35 derece göstermekteydi.

Kullanım olarak genelde 26 derece orta fanda kullanırız.
    Yine klima oda sıcaklığına getirdiğinde emiş sıaklığı 26.5 derece,klima ekranında da oda sıcaklığı 26 derece göstermekte.Diyelim klimayı 25 derece setlediniz,Oda sıcaklığıda 25 derece seviyelerinde emiş ısısıda 25.5 derecelerde.
    Kısacası setlediğiniz ısıya geldimi oda sıcaklığını setlediğiniz derecede koruyor.

16 dereceye aldığımda oda sıcaklığını 22.9 derece ye kadar indirebildi,Daha da inebilirdi ama biraz zaman gerekiyordu.

Klimanın fan modunda tüketimlerinden bahsedeyim.
    Yüksek fanda 28 watt tüketim

Orta fanda 26 watt tüketim

Düşük fanda 22 watt tüketim

Yine bekleme modunda 0.2 watt tüketiyor.

Klimanın çektiği anlık tüketime gelirsek;
    Dış ünite kondanser emiş sıcaklığı 30.9 derece
    iç ortam ısısı 26 derece 14.8 üfleme sıcaklığında anlık 342 watt veya 1.82 amper tüketim yapmakta.

Dış ortam 40 derece üstünde anlık tüketimi 556 watt tüketiyor.

Yine bu hesapla bir ay hiç kapatmadan dış ortam 30-35 derece aralığında oda kapısı kapalı şeklinde kullanılırsa 100 TL tüketiyor.

Dış ortam 40 derece ve üstünde olan dönemlerde de ayda 130 TL tüketiyor.

Bu tüketimler 26 derecede kullanıldığında geçerlidir.

Bu klimanın 12.000 btu olanıda kışın 100 TL tüketmişti.

Klima almak için marka paralara vermeye gerek yok arkadaşlar 2300-2500 TL ye alacağınız 12000 btu bir klima işiniz fazlasıyla görecektir.
    Isıtmada da çok iyi, ısıtma için düşünenlere tavsiyemdir.
    Yine Sigma Plus var bu klimanın aynısı,Zaten iklimsa'da Gree'ye ürettiriyor.Sigma Plus ile birebir aynı.
    Fiyat performans ürün,ısıtmada da kullanıyoruz bu ürünün 12000 btu olanı tavsiye ederim.
    54 derece üfleme yapmıştı bu üeünün 12.000 btu olanı.

Yine sormak istediğiniz bir husus varsa yardımcı olmaya çalışırım.
    Dış ünite kullanılan kompresör

Not: Düzenleme Resim ve açıklama ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 13 Ağustos 2018; 21:31:18 >

• Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Klimanın özelliklerine diyecek bişey yok dediğiniz gibi fiyat performans cihazı

Lakin gerek bölgesel olarak servis ağı,gerekse de satış sonrası hizmet ve parça temini kafalarda soru işareti bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu saatten sonra klima alacak olsam bu tarz markalari tercih ederim. sahsen daikin, arcelik marka 2 klimam oldu 2 ayri donemde ve ikisininde servis, yedek parca konusunda ne kadar rezlet olduklarini 2 ayri yaz sezonunda terleye terleye yasadim. yani kaybedecek biseyiniz yok. en azindan urunu 1 tlye aldiysaniz 1 tl lik urununuz vardir. gidip 5 6 tl lik daikin alip rezil olmaktansa 1 tl lik urunle rezil olurum ki hic sanmiyorum yari yolda birakacaklarini.
  • Merhabalar, Konuyu hortlattım ama...:)))

Benim de bu klimayı alma gibi bir düşüncem var.Serhat6363 siz nereden aldınız bu klimayı?Ayrıca sormak istediklerim var.

Birincisi Wi-Fi kitini aldınız mı?Ve ya bu kit ile ilgili bilginiz var mıdır?Bu kitle neler yapabiliriz acaba?Ayrıca 2 yıl garanti uzatma işini servis yapıyor mu?Ben TLC'nin web sitesinden almak istiyorum da, orada da sanırım ek garantiyi almak mümkün.250 TL karşılığında...

Hayırlı uğurlu olsun klimanız.Şu an memnun musunuz klimanızdan?

Hayırlı günler.

Saygılarımla...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar..

Öncelikle bulunduğunuz ildeki bayilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://tlcklima.com/tlc-klima-bayileri/

Biz zamanında Mitsubishi Electric bayisinden almıştık hocam.

Klima da wi-fi kit yeri mevcut yalnız ben almadım gerek varmı bence gerek Yok.

WiFi kit diyelim dışarıdasiniz evde kablosuz internet ağınız varsa telefondan klimayı kontrol etmeye yarıyor.

Eve gelmeden önce klimayı telefondan diyelim 24 dereceye ayarladiniz klimaya telefondan start verdiğiniz anda klima çalışmaya başlıyor. İşiniz çıktı eve geç geleceksiniz klimayı telefondan komut göndererek kapatabiliyorsuniz wifi kit kullanım amacı bu şekilde..

Bence 250-300 TL vermeye değmez, klimada zaman ayarlayıcısı (TIMER) var..

Klimanizi eve gelmeden önce zaman ayarlayıcısindan ayarlayarak 1-2 saat öncesinden ayarlayıp klimanız siz eve gelmeden önce çalışmaya başlıyor ve ortam kısa sürede iklimlenebiliyor.

Klimadan memnuniyeti sordunuz bence bu cihazı kaçırmayın.

Bu cihazın 12000 BTU olanı şuan birçok japon markalarda kullanılan çift sıra kondanser ile çevrili..

Buda yazın 40 derece üstü sıcaklarda performans kaybı vermeyip,kışın -10 larda bile ısıtmada sizi üzmez.

Aşağıdaki resim 12000 BTU olan GREE LOMO grubu bir cihazdan alınmıştır.

• Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Bende bu klimanın aynısını aldım.1 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yok.

GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.GREE LOMO GWH09QB/GWH12QC İnceleme ve Deneyimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ash_1408 -- 5 Ağustos 2018; 14:47:11 >

• Sağolun hocam sizin klimanızda hayırlı olsun.

İyi bir tercih yapmış oldunuz.

Fan hızı en az ikinci kademede hatta rahatsız etmiyorsa yüksek fanda olsun.

Şu unutulmamalıdır ki yüksek fan hızında klimalar aylık tüketim farkı çok bariz olmamakla birlikte daha az tüketirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daikin Emura mi Shira Plus mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Serhat6363 kullanıcısına yanıt
    Aslında ben buna katılmıyorum klimam düşük fanda her zaman en düşük frekansta orta fanda 18 derece yapsam bile nominal kapasitenin yarısında yüksek fanda en yüksek kapasiteye çıkıyor. Ama üfleme ısısı ise her 3 fan kademesinde hemen hemen aynı gibi.

En doğru tasarruflu kullanım ortam ısısı dengelenene kadar yüksek fan sonra orta fana almak en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ash_1408

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Bende bu klimanın aynısını aldım.1 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yok.

Dış ünite giderini servis mi yaptı? yoksa siz sonradan mı hallettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: daytone1

Elektrik bağlantısı hariç Klimanın tüm bağlantıları servisin görevidir onlar sorumludur hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

quote:

Orijinalden alıntı: daytone1

Elektrik bağlantısı hariç Klimanın tüm bağlantıları servisin görevidir onlar sorumludur hocam

Alıntıları Göster
    Zaten bildiğim için sordum..
    Bende 4 defa kurulum yapıldı.her defasında balkon içi olmasına rağmen dış üniteye gider hortumu takılmadı.
    işlerine saygısı olmayan servislerden geçilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Merhabalar..

Öncelikle bulunduğunuz ildeki bayilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://tlcklima.com/tlc-klima-bayileri/

Biz zamanında Mitsubishi Electric bayisinden almıştık hocam.

Klima da wi-fi kit yeri mevcut yalnız ben almadım gerek varmı bence gerek Yok.

WiFi kit diyelim dışarıdasiniz evde kablosuz internet ağınız varsa telefondan klimayı kontrol etmeye yarıyor.

Eve gelmeden önce klimayı telefondan diyelim 24 dereceye ayarladiniz klimaya telefondan start verdiğiniz anda klima çalışmaya başlıyor. İşiniz çıktı eve geç geleceksiniz klimayı telefondan komut göndererek kapatabiliyorsuniz wifi kit kullanım amacı bu şekilde..

Bence 250-300 TL vermeye değmez, klimada zaman ayarlayıcısı (TIMER) var..

Klimanizi eve gelmeden önce zaman ayarlayıcısindan ayarlayarak 1-2 saat öncesinden ayarlayıp klimanız siz eve gelmeden önce çalışmaya başlıyor ve ortam kısa sürede iklimlenebiliyor.

Klimadan memnuniyeti sordunuz bence bu cihazı kaçırmayın.

Bu cihazın 12000 BTU olanı şuan birçok japon markalarda kullanılan çift sıra kondanser ile çevrili..

Buda yazın 40 derece üstü sıcaklarda performans kaybı vermeyip,kışın -10 larda bile ısıtmada sizi üzmez.

Aşağıdaki resim 12000 BTU olan GREE LOMO grubu bir cihazdan alınmıştır.

Selamlar Hocam,

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Benim odam çok büyük olmadığı için, 9000BTU'luk olanı almak istiyordum.Sizin bahsettiğiniz o özellik, sadece 12000BTU olanda mı var?

Ben 9000BTU Gree Lomo Klima + 2 yıllık garanti uzatımı + Wi-Fi Kiti = 3100TL gibi bir fiyat aldım.Eğer o bahsettiğiniz özellik sadece 12000BTU'da varsa, ondan almak daha mantıklı.Ama küçük oda için kullanımında zarar olur mu bilemem.

Bu konuda cevap yazabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Herkese hayırlı günler.Tekrardan teşekkürler.

Saygılarımla...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam...

WiFi kit GREE LOMO olanlarda mevcuttur.

20 m2 yalıtımlı bir alana kadar 9000 BTU GREE LOMO yeterlidir hocam cihaz performans makine.

Aşağıda resmini çektiğim bizim Gree WI-FI aparat yeri mevcut.

• Google'da lomo wifi kit araması yaparken konuya denk geldim. Öncelikle klimanız hayırlı olsun.

Geçen sene Kasım ayında ben de lomo serisinin 12.000 btu olan versiyonunu aldım. Almadan önce ister istemez markaya karşı bir ön yargı duyuyorsunuz. Gerçi ben Fujitsu marka klima almak için bayisine gittiğimde bu markadan haberim oldu. Bir hafta kadar nette yaptığım araştırmalarda olumsuz hiçbir eleştiriye denk gelmedim. En sonunda evime bağlattım. 18 m2 lik salonumuza 12000 lik modelinden taktırdık. Geçen seneki kışı klima ile geçirdik. Sobalı evde büyümüş ve geçen seneye kadar soba kullanan birisi olarak kolay kolay başka bir ısıtma türüne alışacağımı hiç düşünmemiştim ama bu cihaz gerçekten bize sobayı aratmadı. Kışın yaklaşık 4 ay boyunca hiç kapatmadık. 27 derece sabit sıcaklıkta bir ayda 80 tl farkettirdi. Sobaya kıyasla odun ve kömüre göre çok çok hesaplı ve 24 saat ısınıyorsunuz. Soğutma modunda kışın olduğu gibi 24 saat kullanmadık hiç. Bir kaç gün hiç kapatmayalım dedik. Geceleri 27 derecede bile İzmir sıcağında üşütüyor.
    Bir de klima almak için markalara para vermeye gerek yok demişsiniz. Eğer yanlış bilmiyor isem Gree dünyadaki 3 ana üreticiden biri. Yani markasına para verip de alınan klimaların da üretici Gree. Son zamanlarda kendi markasını kurup ürün satmaya başlamış. İlk senelerde Türkiye'de distribütör sıkıntısı yaşadığından dolayı pek adı duyulmamış. Fakat şu anda servis ve bayii ağı gayet yeterli gibi duruyor. Bundan sonra almayı düşünen arkadaşlara da bir tavsiye niteliğinde olabilir diye biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Gönül rahatlığıyla alınabilecek bir cihaz diye düşünüyorum. İyi akşamlar.

• Gree lomo ile sigma plus aynı cihaz mı

• Merhabalar..

Gree Lomo ve Sigma plus birebir aynı cihazlardır.

Arçelik 12610 AA
    Beko 61210 AA
    Demirdöküm A5 Performans
    Gree Lomo
    Sigma Plus

Bu beş cihazdan hangisi uygunsa onu alınız ısıtma performansı iyi olan cihazlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 25 Kasım 2018; 10:17:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.