Şimdi Ara

Green Card (göçmenlik başvurusu) yapanlar burada toplanalım [SON GÜN 3 KASIM] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
80
Favori
59.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vatandaşlık aldınız mı hocam?
  • sadasc11 kullanıcısına yanıt
    Hayır! 1 yıldan az kaldım ben. Daha iyi şartlarda ABD dışında iş bulup ayrıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

quote:

Orijinalden alıntı: lazQli

2011 Yılında Green Card hakkı kazanıp gitmiş ancak sonrasında önce Avrupa'da sonraysa Türkiye'de iyi işler bulup Abd'de çok kalmamış birisi olarak söyleyeyim: Yaşınız genç ise (25-30) gibi ve çekilşte kazanırsanız mutlaka gidin ve deneyin. Lisans mezunu olsanız bile geçerli bir mesleğiniz yoksa ve çok çok iyi İngilizce bilmiyorsanız ilk başlarda çok zorluk çekeceksiniz. Ancak Türkiye'nin şu an parlak olmayan durumu ortadayken DV 2018 kazananlar ne yapın edin gidin Amerika'ya ve sıkın dişinizi.

Merhabalar hocam, 3 gün sonra açıklanacak sonuçlar. Eğer çıkarsa Green card ı ne zaman almaya başlayacağız ve hesapta belli bir miktar paramız mı olması gerekiyor, biliyor musunuz?

Green Card hakkı kazandığınız durumda uzun bir zaman var önünüzde. Öncelikle kazandığınızı gördüğünüz sayfada EU ile başlayan bir case numaranız olacak. Bu sayfanın ekran görüntüsünü alıp saklayın. O numara sizin kıtadan kaçıncı sırada çekilişi kazandığınızı gösterir. Bu sayfada DS belgeleri için bir link olacak. Bu belgeleri bizim zamanımızda download edilip doldurulup KCC ye yollanıyordu. Şimdi on-line olarak dolduruluyor ve çekilişin açıklanmasını takip eden 1 ay içinde doldurma işlemleri başlamış oluyor. Eskiden en erken 1. aydan sonra doldurup göndermek gerekiyordu. Şimdi online olduğu için 3.haftada başlıyormuş. Neyse şimdi gelelim DS formuna. o form çok uzun. Hayatınızı kaydediyorsunuz. Okullarınızı, adreslerinizi, işlerinizi falan. Dikkatli ve kesin olarak doğru doldurun. Sonrasında ara sayfalarda save ederek sona gelip submit ile formu yolluyorsunuz. DS formunu evliyseniz ve çocuğunuz varsa onlar içinde ayrı ayrı dolduracaksınız. Bu form çok önemli. Hata yapmayın. Bu formu yolladıktan sonra mülakat için gün/tarih verilmesini beklemeye başlayacaksınız. Formda bir hata yaptığınızı düşünürseniz mutlaka konsoloslukla irtibata geçin yardımcı olurlar. Mülakat tarihi DS formunu doldurup yolladığınızda aldığınız numaraya bağlı olarak veriliyor. Geç doldurursanız geç gelecektir randevu. Tabi benim tavsiyem Ingilizce seviyeniz kötüyse geç doldurun ve ciddi şekilde dil öğrenmeye bakın. Hiç bilmeseniz ne olur? Türkiye'den giderken sorun yaşamazsınız belki ancak orada iş bulurken çok büyük sorun yaşarsınız. Çok iyi bir mesleğiniz olsa dahi dil yoksa uzun süre sıkıntı çekeceksiniz. Mülakat tarihiniz DS formunu doldurduğunuzda verdiğiniz e-mail adresinize gelecek. Sonrasında belge hazırlayıp götürme süreci başlayacak. Götüreceğiniz evrakları tercüme ettirmeye gerek yok. Son mezun olduğunuz okulun diplomasını götüreceksiniz. Sağlık raporu alacaksınız (özel bir rapor en iyisi Amerikan Hastanesi'nden almak). Üniversite öğrencisiyseniz öğrenci belgesi, Lise mezunu değilseniz ancak çalışıyorsanız son 5 yılın 2 yılında, en az 2 yıl eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte çalışmış olmanız ve bunu belgeleyebilmeniz gerekmektedir... Para durumu; aslında belgelemeniz gereken ilk gittiğinizde sizi geçindirecek kadar miktar yeterli. Fakat son yıllarda 15bin dolarlık nakit ve taşınmaz belgelerseniz daha iyi olabilir deniyor. Ben gittiğimde hesabımda 8400 USD ve kendime ait araç ruhsatım ile bir evin 1/4 hissesi vardı. Sorun yaşamadım. ABDnde yaşayan Green Card sahibi ve gelir durumu biraz iyi bir tanıdığınız varsa onun sponsorluğu size gelir belgeleme aşamasında son derece yardımcı oluyor. Hiçbirisi yoksa parası olan yakınınız birinden mülakat sonuna kadar borç alıp bankaya koyun ya da kredi çekin. Mülakat sonrası geri verin. Bu en rahat yol. Zaten burada amaç ABDye gidince aç kalıp sokaklarda yatmamanız. Paranız varsa gidin, sonra pişman olmayın, ilk zamanlar çok zor geçer demek istiyor konsolosluk! Gidip hemen geri döneceksiniz neden girdiniz çekilişe ve neden birinin hakkını aldınız diyor konsolosluk! :) Arşiv kayıtlı Adli Sicil belgesi alın. ABD konsolosluğuna verilmek üzere olsun. Bu kaydınız temiz değilse iş baya sıkıntılı bunu bilin. Belgelerin tamamını internetten öğrenebilirsiniz. Her belgenin aslı gerekiyor...

Abd'de tanıdığınız yoksa size mutlak tavsiyem küçük eyaletleri ve ucuz şehirleri seçmeniz ilk gidişte. Eğer yanınızda iyi miktarda, yani sizi en az 6-7 ay rahat ettirecek paranız yoksa (5-6 bin dolar) çok düşük ücretli işlerde çalışıp geçinmeniz oldukça zor olacak ve ikinci işte çalışmak zorunda kalacaksınız.

Yani siz önce DV2018 sonuçlarında kazandığınız görün ve ilk olarak DS form sürecini halledin. Sonrası mülakat tarihine kadar yeterli zamanınız olacak. Vize çıktıktan sonraki ilk 6 ay içinde mutlaka ABD ye gitmeniz gerekiyor. Oraya gidişinizle green card süreciniz başlayacak ve orada vereceğiniz adrese green cardınız gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazQli -- 1 Mayıs 2017; 23:40:53 >

• Çift vatandaşım bende başvurabiliyormuyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralar karışacak rezerved

• 18 yasına girdikten sonra başvuru vakti geldiğinde hemen başvurumu yapıcam bu konuda hiç kayıp yılım olmamış olacak 18 yasından itibaren cıkana kadar her yıl basvurucam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brotha

Çift vatandaşım bende başvurabiliyormuyum?

Başvurmanızda bir engel yok. Green Card aldıktan 5 yıl sonra dileyen Yeşil Kart sahibi, Amerikan vatandaşlığına başvurabilir ve tam vatandaşlık alabilir. Vatandaş olmak zorunda değilsiniz. Green Card size ve eşinize (+21 yaşından küçük çocuğunuza) oturma ve çalışma izni ile beraber Amerikan vatandaşlarının sahip olduğu bir çok hakkı sağlar. Ancak 3 vatandaşlık olmuyor galiba O zaman birisinden vazgeçersiniz

DV2019 Başvuruları Kasım 2017'de yapılacak.

• Se a. Bugün sonuçlar açıklanacak.

• lazQli kullanıcısına yanıt
    Green card'ı usa ya gitmeden burada vermiyorlar mı hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonraki başvuru tarihi hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar. bu sene okul bitiyor. amerika neden olmasın
  • Bu sene katıldım. Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?
  • Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Kasım 2017

• Bu akşam saat 19:00 da.

• Daha önce yazmıştım şimdi de yazıyorum

O çekiliş dhden birine çıksın, Çanağa OBAMA yazmassam adam değilim

• Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Siz bu yıl başvurdunuz galiba. Umarım kazanırsınız

• Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Evt başvurdum çıkarsa ver elini Los Angeles

• İnşallah ihtiyacı olan birine çıkar. Benim çok ihtiyacım var çıkarsa kesinlikle gidicem her şeyin planını yaptım kalıcak yerim de var. Ama sıkıntı şu ki green card'a başvurma planım yoktu son anda başvuru tarihini öğrenip başvurdum ama resmim yoktu bende babamın s7 edge'iyle çektiğim resmi yolladım. Ve sonradan farkettim ki bir kısmı hatalı doldurmuşum. Üniversite öğrencisiyim ama lise mezunu seçmiştim sanırım böyle dalgınlıkla küçük bir hata yaptım. İnşallah çıkar ve bu hatalar yüzünden yanmaz hakkım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Green card'ı usa ya gitmeden burada vermiyorlar mı hocam?

Hayır burada sadece vize alıyorsunuz. ABD ye gidip orada kalacağınız adresi bildirip bazı prosedürleri hallettikten sonra ABD adresinize geliyor. 2-4 hafta arası elinizde oluyor.
  • UP

DV-2018 sonuçlarının açıklanmasına 15 dakika kaldı.

İlk defa başvuruyorum ve hiç umudum yok ama, hayırlısı.
  • Sayfa Kilit...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.