Şimdi Ara

Green Hdd Fiyaskosu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm arkadaşlara selamlar. Son zamanlarda herkesin bildiği gibi bir "green" furyası başladı. Bu güzel, fakat..

Edinilen bilgilere göre, Çevre uyum standardı olan Rohs onayına sahip hdd'lerde kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller kullanılamıyor. Hatta hdd'ler geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor !

Wikipedia'da yazılanlara göre bu durum hdd'lerin ömründe düşüşe kesinlikle yol açıyor. Tüm markaların iş birliği yapmış gibi Rohs uyumlu üretim yapması ürünler kolay bozulacağı için daha sık hdd satışı anlamını taşır.

Dikkatle incelediğimizde, yanılmıyorsam son 3 yıldır üretilen hdd'lerin nerdeyse tamamı rohs onayına sahip. Ben 10 yıldır bu hdd'yi kullanıyorum diyen arkadaşların hdd'lerinde ise rohs onayı bulunmuyor. Bazen rohs onayı varmı diye ürünün kutusuna bakmak bile gerekebilir çünkü hdd'de yazmayabiliyor. O yüzden bilgi verecek arkadaşlar model numarasıyla birlikte bilgi verirse muhteşem olur.

Soru şu:

ROHS onayına sahip 7200 devirli bir Samsung ya da Seagate hdd'nin ömrü ideal şartlarda ne kadardır ?
    3 yıl veya 4 ?

Western Digital var, 7 yıldır kullanıyorum ve Rohs onaylı diyen bahtiyar varsa o da yazabilir tabi.
    Bilgisi olan ya da yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwolf.35 -- 26 Ekim 2010; 10:16:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.