Şimdi Ara

Gri ekran hatası. Yardım gerekiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim Sony Ericsson Xperia Ray model bir cep telefonum var.

Cep telefonunu alalı 2 yıldan fazla oldu. Aldıktan 6 ay sonra, 10 dk civarı tuş kilidi modunda dururken tuş kilidini açmak için güç düğmesine bastığımda ekran gri şekilde açılıyor ve görüntü gelmiyordu. Anca telefonu kontrol edebiliyordum. Yani kaydırarak tuş kilidini açıp menüye girebiliyordum. ( Göremiyorum ama seslerden anlaşılıyor ) Bu sorun gri ekran geldiğinde tekrar güç düğmesinden karartıp yeniden açınca gidiyordu. Büyük bir sorun teşkil etmediği için telefonumu garantiye göndermek istemedim. Sony firmasının online destek bölümüne e-mail attım. Yazışma ingilizceydi o yüzden tercümesi olarak şunu söyleyebilirim. Sorunun yazılımsal olduğunu ve Sony PC Companion ile yazılım kurtarma yapmam halinde düzeleceğini belirtti. 2-3 sefer denememe rağmen sorunum çözülmedi ancak belirttiğim gibi küçük bir problem olduğu için üstüne düşmedim.

Ancak 2 gündür şöyle bir problem var ki telefonumu kullandırmıyor. Cihaz önceden 2. kez tuş kilidini getirirken şimdi 100 kez bassamda gelmiyor. Sürekli gri ekran... Ayrıca bataryayı çıkarıp takıyorum telefonu ilk açtığımda yine gri ekran ve hiç görüntü yok. Kafasına göre ara sıra görüntü geliyor ve açıyorum. Telefon sıkıntısız çalışıyor, menüde geziyor, slide ile tuş kilidini açıyor ancak görüntüsü yok sadece sesten bunu biliyorum. Çözüm bulamadığım bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar...

Ekler:

Telefon Tuş Kilidinde ve Uyku Modunda
    Telefon Tuş Kilidinde ( Normal Açılması Gereken Durum )
    Gri Ekran Hatası. Telefon çalışıyor ancak görüntü yok...

• Aynı sorunla baş başayım Ekran gri oluyor tel restart atıyor yardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyebilirim. Sony Ericsson Xperia Ray modeli cep telefonlarının birkaç versiyonu var. Bu versiyonlardan bazıları hatalı üretim. İnternetten bir çok kişiye sordum ( Yerli-yabancı ). Çok fazla araştırma yaptım ancak çözüm yok. Cihazın android sürümünü downgrade etmek, farklı ( unoffical ) android sürümleri yüklemek çözüm değil. Bizzat denedim... Cihazınızı telefonculara açtırmamanızı tavsiye ederim. Zira yetkili servis dahil, anakart değişimi yapmasına rağmen sorun kronik.

Enteresan olan firmanın yaklaşımı. Hatalı üretim yapılmış bir cihazı piyasadan toplatmak yerine, garantisi bittiği için destek vermeyi bile reddetmeleri. Öyle ya biz cihazı 2 yıl kullanmak için alıyoruz. Hepimiz $ milyoneriyiz, atar yenisini alırız! Sony firmasına yakıştıramadım. Sırf bu başıma gelen yüzünden, aynı durumun başkasının başına gelme ihtimalini görmemek adına, sony firmasının mobil gurubundan uzak durmaya ve yakın çevremi uzak tutmaya çalışıyorum. Bu demek değil ki Sony kötü ürün üretiyor. Tabi ki iyi cihazları var. Ancak bu cihazda yaşadığım deneyim bana gösterdi ki, üretim hatası da olsa, sorunla baş başa kalıyorum. Firmayı karalamadan yapabileceğim öneri budur. Hayırlı geceler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.