Bugün perde alıcaktım , netten baktım biraz , bazı projeksiyon perdeleri beyazken bazıları metalik gri.Nasıl bir fark oluyor görüntüde ? Metalik gri olanda görüntü daha koyu olmazmı ? Bende 1024x768 optoma var , normalde benim makina zaten koyu alanları baya koyu gösteriyor , gri olan perdeyi alırsam iyice koyu olup görüntüde sorun olur diye korkuyorum yoksa gri perdeyi daha çok övüyorlar.Yardımcı olursanız sevinirim.
ps: Birde şunu anlamıyorum şimdi perde gri ya , ee izlediğimiz filmde mesela beyaz araba var diyelim , o zaman o arabayı biz gri olarak görmiyecekmiyiz perde renginden dolayı
beyaz perde kullanildiginda isin dagilir ozellikle beyaz duvarli bir mekanda beyaz perde kullanildiginda isik tum odaya dagilmaktadir oyuzden kontrast kalitesi dusmektedir ama metalik gri perde kullanildiginda isik perdeden disari sizmaz dagilma yapmaz daha canli renkler ve daha siyahimsi kontrast elde edilir oyuzden metalik gri perdeler beyaz perdelere nazaran kat oraninda performans saglar daha canli renkler daha iyi kontrast.
simdi diyeceksinki ozaman sinema salonlarinda niye beyaz perde kullaniliyor bu sorunun cevabi ise sinema salonlari projeksyona uygun dizayn ediliyor genelde duvar renkleri sinemalarda hep koyu tonlar kullanildigindan sinamada isik cok fazla dagilmiyor oyuzden gri perdeye ihtiyac pek olmuyor haa bide bunum maliyet mezzusu var gri perdeler beyaza gore cok pahali fiyatlari var bir sinema salonuna okadar buyuk bir perdenin maliyeti cok cok fazla oluyor oyuzden gunumuzun siradan sinemalarinda gerek gorulmuyor
beyaz perde kontrastı düşürür doğru ama gri perdede parlaklığı düşürür.
gri perdeler diyerek tam olarak hangi perdeden bahsediyoruz bilmiyorum (link veya marka yada fiyat bilgisi verilse iyi olurdu) ama gri metalik malzeme kaplı perdeler yada gümüş perdeler parlaklığı düşürmez hatta gümüş perdenin 2,5 kat kazancı vardır. ama sırf gri olsun diye yüzeyi boyanmış perdeleri bilemem. ancak şundan eminimki kaliteli metalik perdeler parlaklığı arttırmaktadır, ancak yüksek kazançlı perdelerde perdeden gelen ışığın açısı 180 e yaklaştıkça parlaklık düşer. yani belli bir açıdan sonra parlaklık farkedilir şekilde azalır. yani gümüş perde ışığı sağa sola dağıtmadan aynen geri yansıtarak perdeye karşıdan bakan seyircinin ekranı daha parlak görmesini sağlar, yüksek kazançlı xblack marka perdelerinde 2,5kat kazanç sağladığını okumuştum. gümüş perdeyi bizzat test ettim, cidden parlaklığı artırıyor ancak xblack veya başka marka perdeler konusunda kesin konuşamayacağım. Yerinde gidip gördüğüm gümüş perdenin metrekare fiyatı 200$ civarı birşeydi, istediğim perde bana 900-1000$ a falan gelecekti, almadım tabiki :) evimde duvara yansıtıyorum.
yorumlar 1 sene sonra gelmiş olsun hala perde almadım beyaz duvarda kullanıyorum :) O zaman pek acıklama yapamamışım şimdi şöyle anlatayım 720p destegi saglayan güzel bir projek. aletim var hatta bence güzelden de öte kalitesi (OPTOMA EP709S DLP) o sebepten değiştirmeyi düşünmüyorum ama gelin gorunki standart kontrastı cok yüksek buda film izlerken beyaz yerlerde (gökyüzü gibi) ısık patlamaları , bozulmalar oluyor.Doğal olarak ayarlardan birazcık kısmam gerekiyor değerleri , böyle oluncada filmde karanlık yerler cok karanlık oluyor.Şu an ortaladım idare ediyorum o sebepten şimdi yeniden soruyorum Gri perdemi kullanmam daha mantıklı yoksa Beyaz perdemi ? Eğer yanlış anlamadıysam gri perde kullanmam demek konstrastın yukselmesi demektir yani yine beyaz yerlerde renk patlaması yasıyabilirim ?
Seneye mesaj atacaktım ama şimdi yazayım :) Sizin için gri perde daha uygun gözüküyor bence o beyaz patlaması kontrastı yeterli bulmayıp cok acmanızdan kaynaklanıyor ki kontrastı kısıp gri perde ile daha guzel siyahlar alırken parlaklıgıda bir miktar acarak istenen beyazlara ulaşabilirsiniz...
Seneye mesaj atacaktım ama şimdi yazayım :) Sizin için gri perde daha uygun gözüküyor bence o beyaz patlaması kontrastı yeterli bulmayıp cok acmanızdan kaynaklanıyor ki kontrastı kısıp gri perde ile daha guzel siyahlar alırken parlaklıgıda bir miktar acarak istenen beyazlara ulaşabilirsiniz...
tesekurler yorumunuz için
Merhabalar , gri veya beyaz perdede değişen hiç birşey yoktur hocam duvarada yansıtsanız beyaz çarşafada yansıtsanız görüntü alırsınız orası kesin ama projeksiyon perdesi orjinal ise beyaz veya gri fark etmez görüntüyü net alırsınız. piyasa orjinal kumaş projeksiyon perdesi illaki vardır ama e-ticaret sitelerindekiler orjinal kumaş olmadıklarını biliyorum.
Merhaba Arkadaşlar,
VIEWSONIC PJD7822HDL Projeksiyon Cihazı ve perde almayı düşünüyorum.Bu cihaz için hangi renk perde almalıyım ? (Beyaz,Mat beyaz,Gri,Cam Tozlu,Gümüş) Bilgisayarıma bağlayacağım için projeksiyon cihazımı gündüz de kullanacağım.Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cihazın özellikleri : Parlaklık 3200 ANSI lümen Gerçek Çöz. 1920x1080 Teknoloji DLP Marka Viewsonic Projeksiyon Türü Mobil Görüntü Oranı 16:9 Maksimum Çöz. 1920x1200 Kontrast 15000:1 Lamba Ömrü 5000 saat Eko Lamba Ömrü 10000 saat
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme