En son 2019'da girmişim. Kurulu idi, sırf çalışıyor mu diye baktım. Görünene göre ana oyun için çalışıyor. Kalitesini test etmedim. Bu oyunda kullanmayı tercih etmem ama yapanın eline sağlık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 31 Ağustos 2023; 4:3:0 > |
GRIM DAWN DEFINITIVE EDITION Türkçe yama ÇIKTI (5. sayfa)
-
-
exe'li ve exe'siz şeklinde ayırarak ve orijinal dosya yedeklerini dahil ederek arşivledim. Buraya da paylaşıyorum.
NOT: Exe'siz ile kurdum, exe'yi denemedim bilmiyorum.
mediafireGrim Dawn Definitive Edition - Türkçe Yama (DH unknownelement)https://www.mediafire.com/file/rubgunvqgrlvn0f
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 31 Ağustos 2023; 4:25:54 > -
Galiba güncellemeden sonra yama çalışmıyor siz tekrar deneyebilir misiniz,sizde türkçe gözüküyor mu
-
hocam büyük patch geldi, tekrar kurduğunda doğru yapıyorsan yine çalışmıyorsa sürümden dolayı bozulmuştur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XanthiNhocam büyük patch geldi, tekrar kurduğunda doğru yapıyorsan yine çalışmıyorsa sürümden dolayı bozulmuştur.
Sürüm den dolayı bozuldu galiba hocam 👍
-
1.20 Türkçe olarak yapamadım. ama verilen yamada ki localization dosyasında bulunan community_Turkish rar belgesinin içinde çeviriler mevcut , bu dosyaları nereden değiştireceğiz mesela.n onun karşılığı olan belgeyi bulamıyorum.
-
Hocam hangi sürümle tam uyumlu çalışıyor?
-
Bilmiyorum ki.
1.2.0.0 son gelen büyük sürüm. Bundan önceki sürüm 1.1.9.7 ve 1.1.9.8 idi sanırım yamayı denemiştim çalışıyordu, biraz oynayıp saldım ve sildim. Güncel versiyonda kesin çalışmıyorsa yapacak birşey yok.
Bu oyunda Türkçe yamanın pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Başı yamalı sonra İngilizce'ye dönerek oynamıştım.
-
Son olarak 1.2.0.2 geldi ama sanırım sürüm düşürüp kurmayı deneyeceğim.
Bu saatte cevap için minnettarım hocam :)
Yamaya ihtiyaç yok demişsiniz hocam ama bazı görevleri anlamıyorum. 1.1.9.6 ve 9.8 arası iyi çalışırsa sorun yok.
-
Selamlar. Sürüm düşürüp yamayı çalıştırabildiniz mi? -
MErhaba hocam denedinizmi sürüm düşürmeyi ve sürüm nasıl düşürülüyor ?
-
Yama sadece 1.1.9.0 sürümü ile uyumlu. İnternetten rahatlıkla torrentine ulaşabilirsiniz. Mevcut sürümde artık çalışmasına imkan yok.
-
Evet. Sürüm düşürüp kurdum ama birçok yerde Türkçe karakterler bozuk çıkıyor.
Yaklaşık olarak %70 gibi sorunsuz ama %30 diyaloglarda Türkçe karakterler bozuk çıkıyor.
Sebebi nedir bilmem ama özellikle AOM DLC diyaloglarında çok bozuk karakter var.
Zamanım olursa Türkçe karakterleri çeviri dosyası içinde değiştirip deneyeceğim.
Toplu değişim yapabileceğim programa bakıyorum, Ö harfi yerine O ve Ş harfi yerine S gibi.
-
unknownelement'ın yaptığı çeviriyi 1.2 güncellemesine göre uyarladım, oyuna yeni başladığım için çok fazla test etmedim.
Denemek isteyen varsa dosyayı bırakıyorum: Text_ES (mediafire.com)
Bu dosyayı "D:\SteamLibrary\steamapps\common\Grim Dawn\resources" kısmına atıp, oyuna girdikten sonra Options > Language > Spanish'i seçmeniz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indra128 -- 22 Aralık 2023; 14:42:44 > -
Eline sağlık. Yama en son sürümde çalışıyor fakat diyaloglarda bir sorun fark ettim düzeltirsen atayım resmini buraya. Bu sorun önceki versiyonda da vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STENSTEN -- 21 Aralık 2023; 18:22:18 > -
Önceki yama ile özellikle AOM DLC diyalogları daha berbattı, font alakalı olabilir sanırım.
Ana oyunda hiç bu karakter bozukluğuna rastlamadım ama DLC'ler berbat.
-
Emeğiniz için teşekkürler. Yeni karakter açıp biraz ilerleyip sonuçlara bakarım.
Türkçe karakter bozukluğuna yapılacak bir düzeltme var mı?
-
Galiba fontta sorun var, tam olarak sorun ne bilmiyorum. Txt dosyalarında bir sıkıntı yok gibi.
Türkçe karakterleri dediğiniz gibi ö harfi yerine o gibi değiştirebilirim.
-
@Indra128 benim aklıma font sorunu geldi zaten. Arşiv içindeki diyalog dosyalarını Türkçe olmayan karakterler ile hızlı ve toplu değiştirme seçeneğiniz var mı?
Ben onu düşündüm ama toplu şekilde ve hızlı değiştirecek yazılım kullanmayı bilmiyorum. Eğer onu yaparsanız çok süper olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ufon@Indra128 benim aklıma font sorunu geldi zaten. Arşiv içindeki diyalog dosyalarını Türkçe olmayan karakterler ile hızlı ve toplu değiştirme seçeneğiniz var mı?
Ben onu düşündüm ama toplu şekilde ve hızlı değiştirecek yazılım kullanmayı bilmiyorum. Eğer onu yaparsanız çok süper olacaktır.
Sorun font ile ilgili değilmiş, UTF-8 olması gereken txt dosyaları ANSI olduğu için karakterler bozuk çıkıyormuş.
Dosyaları UTF-8 olarak değiştirdim, bir test edin isterseniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indra128 -- 20 Şubat 2024; 19:32:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X