Şimdi Ara

GRUB/BIOS ne alaka?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar, o kadar aramama ragmen bulamadim. forumu "kirletmiyim" diye de acmadigim bu basligi acmak zorunda kaldim. Sorum su:
    GRUB la boot secenekleri ve önceliklerini iyi güzel hos ayarliyoruz da, BIOS ta "boot devices" lardaki disket sürücüme ne oldu? Yerinde yeller esiyor.
    GRUB ayarlarindaki boot seceneklerinden disket opsiyonunu silmedim, silersem BIOStaki opsiyon geri gelir mi?
    Diyelim ki "gelir", peki "neden"? Eger BIOS, GRUB kurulduktan sonra ona bagimsiz calisamiyorsa ne esprisi kaldi BIOS un?

Edit:
    Anakartim ASRock K7VT2 / BIOS sürümü 1.30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskoye -- 12 Mart 2006; 14:11:21 >

• grub biosa dokunmaz.sanırım sen farkında olmadan müdahele ettin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: farketmez

grub biosa dokunmaz.sanırım sen farkında olmadan müdahele ettin.

farkinda olmadan müdahale etmis olamam cünkü müdahale bile etmedim.
    biosu daha yeni güncellemistim ve boot devices ta floppy m duruyordu hala.
    suse yi kurduktan sonra grub ta "disket" opsiyonunu görünce aklima geldi, gidip bi bakiim dedim biosa, "hem burda hem de orda disketten boot etme imkanim nasil olur" diye.. gidip baktim, güzelce de avcumu yaladim sonra.
    grubun biosa dokunmadigina emin misin? benim aklima baska bi senaryo gelmiyor cünkü.
  • hocam grub biosla tamamen alakasız
    grub ve lilo harddiske yazılır mbr a yazılır
    biosa dokunması yazması yada etkilemesi mümkün değil
    muhtemelern biosta yanlış şecenek altına bakıyorsun yada yanlış yön tusuna basıyorsun
  • bios u ayni sürümle tekrar güncelledim ve sorun ortadan kalkti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskoye -- 12 Mart 2006; 20:39:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.