Şimdi Ara

GRUB tan kurtulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum hdd yi bölüp windows 7 nin yanında ubuntu kurdum. Sonra vazgeçip usb belleğe de kurmaya karar verdim usb belleğe kurdum. Sonra hdd deki ubuntu kaldırmaya karar verdim. Sonra herzamanki merasim başladı. Partition ları kaldırmadan önce grubu kaldırmam gerekiodu. bazı yollar denedim kaldıramadım . Sonra düşündüm ki recovery hariç bütün partitionları kaldırıp windows 7 yi tekrar yüklersem grub tan da kurtulabilirim diye. Recovery hariç bütün partitionları kaldırdım. Win7 dvd disini taktım bi de baktım grub izin vermio . Kaldım ortada. yardım edin napmalıyım.

• Merhaba,

Grub neye izin vermiyor anlamadım, biraz aciklar misiniz? Master boot record'u yeniden olusturmaniz yeterli olur bu işlem için.MBR'yi duzenleyen cesitli toollar mevcut, biraz googlelarsaniz muhtemelen ulasirsiniz ihtiyacınız olan bilgiye/toollara.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_48634836/tm.htm
    Burada dediklerimin aynısını yaparsan düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evgind

Merhaba,

Grub neye izin vermiyor anlamadım, biraz aciklar misiniz?

windows dvd sin den boot edemiyorum grub kaynağı bulamayıp boot ettirmio
  • Windows dvd'yle grubun bi alakası yok biostan first boot olarak dvdrom secili olduguna emin olun.
  • sen biosu ayarlamayı becerememişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Windows dvd'yle grubun bi alakası yok biostan first boot olarak dvdrom secili olduguna emin olun.

eminim . Windows'u image dosyasından dvd ye çektim ondan dolayı boot etmio olabilir mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cp1369

quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Windows dvd'yle grubun bi alakası yok biostan first boot olarak dvdrom secili olduguna emin olun.

eminim . Windows'u image dosyasından dvd ye çektim ondan dolayı boot etmio olabilir mi

dvd ye doğru çekmemişsindir
  • recovery e bişi olcak die korkuodum gparted tan görünür hale getirdim taşınlabilir hdd ye yedeğini aldım tekrar bilgisayarın bütün hdd yi sıfırlıycam bidaha denicem.. eğer grub silinmişse usb bellekten bilgsayarı başlatıp partition kurarım oraya recovery dosyalarını atıp diag olarak işaretlerim. ordan boot etmeye çalışırım(çalışıcağını zannetmiom) çalışmazsa windows u tekrar dvd ye çekip dvd den boot etmeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cp1369 -- 2 Mayıs 2011; 19:49:25 >
  • en sonunda KURTULDUM. windows7 yi bi kez daha dvd ye çektim bütün hdd yi sildim. dvd den boot ettim çalıştı meğersem sorun dvd deymiş. Oh beee..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.