Arkadaslar bunu aldim. Yorumunuzu rica etsem? Hata yaptimmi? Tesekkurler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Grundig 75ghu8500a
-
-
merhaba
komşum 55 inch olanını mediamarkttan aldı
50hz lg veya samsung giriş seviyesi almaktansa en azından servis konusu daha iyi olur düşüncesi ile yerli vestel ve grundinglere baktı
bu fiyat seviyesinde vestel panel toto olduğundan tercihini grundingten yana kullandı
panel toto denen şey aynı tv model numarasında
rastgele şansa va tipi veya ips tipi panel çıkıyor
55 inch ghu8500 va panel direct led android wcg yok
kurulumu ve ayarları için bende hazır bulundum
tv geldi renk düzeni hayli kötü yandan izleme açısı çok can sıkıcı ölü pixel çıkmadı beyaz gri tekdüzeliği iyi kirli ekran cok az bulutlanma çok az bantlanma hiç yok bu seviye için ekran temiz
renk duzeni tutturmak için baya bi uğraştık
tabi biz testlere daha başlamadan kuruluma gelen servis coktan gitmişti yani ilgisizler ve acele ediyorlar
komşum mağzada gördüğüm açı renk bozulması bu kadar fark yoktu deyince değişim istedik
teknik servis ertesi gün geldi evet normal değil dediler
hemen değişim yazdılar 2 gün içerisinde yeni tv geldi
bunda açı farkı normal olması gerektiği gibi yani sorunu çözdüler
bilindiği üzere va panelde açı farkı olur ama 30-40 dereceye kadar fark edilmez önceki tv de oldukça kötü idi ve eğitimsiz göz bile farkı bariz hissedebiliyordu
ikinci tv de de ölü pixel ve ekran ağır kusurları çıkmadı
gri ve siyah tekdüzeliği bulutlanma iyi hiç yok değil ama gerçekten çok az bantlanma yok ve önemlisi renk düzeni yerli yerindeydi sadece renk doygunluk ayarı ile istenen seviyeye getirilebiliyor anladığım kadarı ile grundingte panel va tipi olmasına rağmen eğer tahminim doğru ise panel üreticileri farklı muhtemelen
yani bunda da panel toto var diyebiliriz
tavsiyem gray%5 ten baslayarak beyaza kadar panel uniformity ve dse bulutlanma bantlanma ve ölü pixel testlerini yapın yotube de test videoları mevcut sorun çıkarsa anladığım kadarı ile teknik servisleri hataları kabul edip yokuş yapmıyorlar
ben tvyi beğendim fiyatına göre iyi sayılır
genel olarak grunding renk düzenini iyi buluyorum
ten rengini ve kırmızıları doğru veriyor bana göre
bu konuda vestelden önde
geçmiş senelerde bazı arkadaşlarıma grunding tavsiye edip aldırmıştım
yalnız upscale yok bu tarafta hiç geliştirme olmamış
uydu kanallarında kaynakta görüntü kötü ise malesef görüntü hala kötü
internetten iptv maçlar izlenecekse premium tv kullanmış olanlar görüntüyü oldukça kötü bulacaktır ben izlenemez buldum desen yeridir tabi hareket de kötü bunda sadece resim işleme olmamasının yanında tvnin 50hz olmasının da payı var elbette yüksek bitrate olursa izlenir mesela exxen üyeliği olursa nispeten maç izlenebilir
Motion Picture Improvement hareket düzeltme diye bahsetmişler ama pek bir işe yaradığını sanmıyorum
film severler için hd1080 görüntüler iyi gece izlemesi fena değil videofil olmayan sıradan normal tv kullanıcısı beğenecektır
beklendiği gibi 4k görüntüler YouTube içerikler iyi
parlaklık düşük ve nit yoksunu olduğundan gerçeklik ve vurgu yok tabi
tv 350 nit giriş seviye standart parlaklıkta
tabi 4k amazon netflix ve disney denemedik
netflix sıkıştırılmış 4k le sonuç nasıldır bilmem ama beklentiyi yüksek tutmamak lazım
bu segmentte büyük ebatlarda panel kusurlarının daha yüksek görünme riski artacağından 50 inch üstüne çıkılmaması taraftarıyım düşük ebatlarda kusur varsada da görünmeyecektir minör kusurlar varsa bile en azından kullanımda akan görüntüde farkedilmeyecektir
grunding yine va panel direct led olan ghu9000 var bundan biraz daha iyi olmalı almayı düşünen arkadaşlar bu modeli de incelesin fiyatı bundan biraz daha pahalı
yalniz 9670 modeli panel tipi ips
karıştırmasınlar ips lerde bulutlanma hayli yüksek
güle güle kullanın
hürmetler
edit: yazım hataları düzeltme ve ilave
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 11 Kasım 2023; 14:12:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vestel 65ua9090 inceleyiniz ips ekran ve tv guzel bende almaya karar verdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz belliki uzmansınız.
75ghu8000 ile 75ghu8500a arasindaki fark nedir acaba?
tesekkurler..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır sevgili kardeşim
malesef uzman değilim
grunding ürünlerini tam olarak bilmiyorum
ürünlerine hakim değilim
yorum yapmam biraz abes kaçar
bilmediğim konuda da sallamam doğru olmaz
muhtemelen yazılımsal hz değerlerinde bir miktar fark olur ama gerçek kullanımda bunun hiç bir anlamı yok yüksek olanı daha iyi diyemeyiz
doğal 50 hz olduklarından hareketli görüntüde ikiside aynı olacaktır
direct led edge led farkı olabilir
va panel ips panel farkı olabilir
belki olmayabilir ikiside aynı yapıda olabilir bilemiyorum
direct led ve va olursa biraz daha iyi olur
en azından ips teki yüksek bulutlanma riski azaltılmış olur
aydınlatma tipi direct led sanırım ürün sayfalarında yazıyor yazmasa bile kasası daha kalın oluyor
ips va farkı için satıcılar yardımcı oluyor
ekrana baskı yapınca va olanda geçici iz oluşuyor
yalnız bazı kullanıcılar va paneli beğenmeyebilir değişik gelebilir buraz da aşinalıktan ips tercih ederler
hürmetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 15 Kasım 2023; 23:51:49 >
-
Usb’de baglayip hangi video dosyalarini kodeklerini acabilirim? Hangilerini acamam acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X