Bildirim
Grundig GWM 10401 vs Electrolux EW6F3146EB (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kayinvalidemde de aynisi var, o da boyle yapiyor kazan on saca çarpıyor gibi ben saci elimle itince sanki icerde biseyi yerine oturtmusum gibi ses kesiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen dediğiniz gibi şimdi düşünüyorum evdeki makineyi ordaki gibi kullansak kesin elimizde kalır iki güne. Geçenler büyük temizlik vardı makine sabahtan akşama kadar sürekli çalıştı, ikinci yorganın son sıkmasında motordan çok hafif bir ses gelmeye başladı tek tarafa dönüşlerde. Şaşırdım önce dışardan falan geliyor sandım elimle çevirdiğimde de geliyordu anlam veremedim bir türlü içimden bosch a saydırdım da saydırdım, sonra 10 yıllık motor garantisi var ne de olsa diyerek 3. Yorganı da attık sıkmayı da 1000 e ayarladım bu seferkinde (diğerlerinde 800 e ayarlıydı hep) ve ses ilk sıkmadan sonra kesildi bir daha da yapmadı. Bir de arada bir sıkmada düşük devirdeyken gelen çıt çıt diye bir ses vardı o da makineyi tam teraziye alınca geçti. Şuan makinenin çıtı çıkmıyor. Bundan daha sessizi olduğunu düşünmüyorum. Yıkama performansı olarak da doğru program ve deterjanla lekeleri de gayet iyi çıkarıyor. Makineye diyecek laf yok bana göre de en alınabilecek modeli bizim kullandığımız model. Hem gereksiz özellik yok, hem alman kalitesi. Ben 4d wash olanlara o kadar para vermezdim açıkcası. Hatta onların bizim makinelerden daha sesli çalıştığını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Katılıyorum hocam. Dolu dolu fonksiyonlu bir makine değil belki ancak inanın çoğu şeyini kullanmıyoruz bile. Electroluxleri bir nebze daha büyük tamburu ve sujetiyle öne çıktığı için tercih ediyorum ayrıca fiyatı da ortalama. Ancak tasarım sessizlik oturaklılık derseniz bosch miele gibisi yok piyasada.
10 yıl garantide bosch kaypaklık yapabilir çok güvenmeyin
Süpürgede 1 haftadır mağduruz bu yüzden. Bilyası dağıldığı halde motor çalışıyor ama servis inatla bizde 10 yıl garanti görünmüyor merkezden rapor gelmeden yapamayız diye tutturdular. Gerçi iyi kaydım ben de iki gündür ama :)
Ben çözemiyorum ya gerçekten değişik sesleri çıkabiliyor dediğiniz gibi ama çok takmıyorum ben. Bir de bizim makinelerin kazanını ileri geri iteleyince körükten hava pompalar gibi ses çıkıyor onun dışında burada bahsi geçen hiçbir sesi ben duymadım. Etrafımızda 4-5 aile de kullanıyor onlarda da böyle bi durum yok. Ama yerlilerde var. Bizzat denedim. Bu yüzden alman üretim boschlar ekonomik zorlamıyorsa bence en mantıklı makinelerden biri.
Bu arada hocam biz makineyi çok test ettik bişey olmadı hiç. Yeri geldi yorgan perde hepsi peşpeşe yıkandı üstüne bir de dayanıklı beyaz iğne tüller kaynatıldı banamısın demedi hiç makine. Hatta bir gün pat diye bir ses geldi meğersem tek tarafa yığılmış yastık makine de sıkmaya geçince şok olduk ilk kez makineden o kadar ses geldi.
-
Annemde wat serisi makine var ilk versiyonlardan olan 24460 tr onla bunun arasinda belirgin kalite farki var onda böyle ses sorunları olmadi suan 6.senesinde bir daha makine alacak olursam kesinlikle en ucuz inverter motorlu makineyi tercih edecegim hoover ve vestel harici.
Yeni çıkan bosch su jetlilerin yıkama performansı ciddi anlamda artmış şekilde spinwash yapması yıkama su seviyesini yüksek tutması ile normal su jetsiz boschlara göre daha iyi bir yıkama perfonmansı sunuyor ancak o fiyatlara alınırmı tartışılır :) boschun ilk üretim waw serisinde yani part üretim 01 lerde yay sesi yok ancak suanda üretilen waw serilerinde yay sesi bulunmakta türk üretim boschlarda olduğu gibi suan part üretim 55 oldu güya alman kalitesi var ama türk üretim avantixx serisi kazan ve tambur kullanılmakta
Aslında makineyi zorlama amacımız yoktu sadece o gün üst üste denk geldi yıkamalar hep bir de ben askerdeki o fırçalı motorlu makinenin hiç dinlemediği halde bozulmadan çalıştığını gördüğümden bizimkinde hiç sıkıntı olmaz havalarındaydım, motordan gelen o sesi duyunca bir şok etkisi oldu bende neyseki hemen düzeldi yoksa bosch ile aramızda bir savaş başlayacaktı
Paldır küldür sıkmaya geçmesi sonucu kazanın kasaya çarpmasıyla çıkan o sesi birkaç kez biz de duyduk neyse ki o şekilde sıkmaya devam etmiyor anında sıkmayı durdurup tekrar dengelemeye geçiyor.
Avantixx ile aynı kazan kullandığına emin misiniz ? Normalde serie 6 nın kazanı bile serie 8 ile aynı değil. Ben hiç waw2856xtr ve waw28560tr modellerinde yay sesiyle ilgili bir şikayet duymadım ama 4d wash olan modellerde bu şikayetleri duydum. Partlar arası da farkla muhakkak vardır tabi. Bizimki ilk part.
Benim cihazım da ilk part evet yabancı İngiltere sitesinde teknik çizim şemaları var parçaları gösteren aynı zamanda parçaların numaraları var. WAT serisi ile WAW serisinin kazan parça numarası aynı. Link atacağım herhangi bir WAT serisi ile WAW serisinden inceleyip görebilirsin.
https://www.bosch-home.co.uk/supportdetail/product/WAT24480TR/01#/Tabs=section-spareparts/
https://www.bosch-home.co.uk/supportdetail/product/WAW28560TR/01#/Tabs=section-spareparts/
-
Evet wat serisiyle waw serisinin dış kazan plastigide tamburuda tamamen aynı zaten bosch kendi gösteriyor parça numaralarını altta bir arkadaş link göndermiş ordan kontrol edebilirsiniz çoğu parçası wat serisiyle aynı farklı olan şeyler deterjan gözü pompa motoru vs kaporta...
-
Bu siteyi biliyorum fakat yanlış kontrol etmişsiniz. 308 kodu kazanın kodu fakat kazanın model kodu da var o gözünüzden kaçmış sanırım.Tr montaj 1400 devirli Wat28480tr nin kazan model kodu 715272, Almanya montaj 1400 devirli waw2856xtr nin kazan model kodu 713962 yani her iki kazan birbirinden farklı.
Linkleri aşağıya paylaşıyorum girip kontrol edebilirsiniz.
Waw2856xtr nin kazanı:www.bosch-home.comBOSCH - 00713962 - Schwingsystem kompletthttps://www.bosch-home.com/de/shop/00713962
Wat28480tr nin kazanı:
Wat24480tr nin kazanı:
-
Evet burası gözümden kaçmış sadece parça humaralarına bakmıştım teşekkürler.
Model kodunun farklı olması kazanın farklı olduğu anlamına gelmiyor waw kazanında wat kazanina nazaran farklı bir sensör takılacak yeri var attığım fotoğraftada parça numarası gözüküyor bundan dolayı model numarası farklı geriye kalan bütün kazan malzemesi aynı
Waw da kazana takılan bir sensör bulunmuyor, parçalar aynı değil yanlış bilgide ısrarcı olmayalım lütfen.
Bosch yetkili servis bile inkar etmiyorken benim ısrarcı olmama gerek yok :)
Yetkili servislerin bilgi seviyesinin ne durumda olduğunu forum ahalisine anlatmaya gerek yok herkes servislerin büyük bir kısmının kendi alanlarında cahillikte tavan yaptığını çok iyi biliyor. O şunu dedi bu şunu dediyle konuşmaya gerek yok burda net bilgilerle teknik dökümanlarla konuşuyoruz. Kaldı ki waw benim evimdeki makine neresinde ne olduğunu gayet iyi biliyorum bunun tartışmasına girmeye gerek yok.
@-YucukluSucurtam- acaba oldu mu ?direk yorum yazamıyorum kişiye :( çamaşır makinesi tavsiyesi istiyorum . Devirle işim yok 1000 bile kullanmıyorum max 800 . Kg 7 kafi aslında bana . 8-9-10 olmasının avantajı dezavantajı nedir ? Şu an Arçelik var 12 senelik sıkarken zikir çekiyor kafasına vurmadan çalışmıyor . Arçelik olmasın da ne olsun ?? Servis sıkıntısı olmayan 5 kişilik aileye haftada 4-5 kere çalışacak max . Yarı yolda bırakmayacak bir makine tavsiyesi istiyorum. LG Arçelik bosh hiç düşünmedim . Siemens veya electrolux olabilir ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X