Şimdi Ara

Grundig GWM 10401 vs Electrolux EW6F3146EB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
4.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arçelik çamaşır makinesinin miladı dolduğu için yenisi alınacak,araştırmalarımda bu iki model arasında kaldım,fiyat farkını verip electrolux mu almalıyım yoksa grundıg benim için yeterlimidir? Uzman tavsiyesi bekliyorum.

• yukarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 13 Ağustos 2020; 12:41:11 >
  • Bende alacağım birde Profilo 9kg 1200 devir olanı var 242 kodlu olan sanırım oda kafamı karıştırıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ikisi de çamaşır yıkamaya ek okarak ütü ya da yemek yapmıyor... Uygun fiyatlı ve Turkiye'de üretilen tercihiniz olsun, bu ortamda dövizimiz ülkede kalsın Grundig'in üretildiği Arçelik/Beko fabrikasının TC vatandaşı işçisi işine devam edebilsin, evine ekmek götürebilsin. Evimizde tüm beyaz eşyalar yerli marka, bd 29, bm 18, çm 10 yaşında, kullananlar hâlâ memnunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokmu yardimci olacak birileri ??
  • Grundig alıp pişman olmayın. Makineler yeterince temiz yıkamıyor çünkü. Bosch yerli seriler yerine profiloya yönelebilirsiniz. Bence aynı segmentte içi daha büyük olan electroluxü almak daha mantıklı olacaktır ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    1 ay boyunca altus kullandım tertemiz yıkıyordu profilo da da leke çıkarmama şikayetleri çok ona bakarsanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha kaliteli mekanik aksam, daha geniş iç hacim, daha akıllı yazılım ve daha yüksek yıkama performansı istiyorsanız Electrolux almanızı öneririm.

Grundig'in Electrolux'e göre tek artısı daha fazla/hızlı servisinin olmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

1 ay boyunca altus kullandım tertemiz yıkıyordu profilo da da leke çıkarmama şikayetleri çok ona bakarsanız.
    Şans işi hocam bu 6 senelik arçelik 7103 HE nin pamuklu 70 derecede çıkaramadığı lekeleri bizim makinemiz 40-50 derecede çıkarabiliyor. Tek bizimki de değil yerli 7 kg bosch çamaşır makinesi bile aynı performansı verebiliyor üstelik.

Ben arçelik grubu yeni çamaşır makinelerinin yıkamasını başarılı bulmuyorum illaki bi başarısızlık yaşıyor.

Ben de askerde 6 ay Altus kullandım berbat bir yıkama performansı vardı. 40 derecede 2 saat yıkayıp da eşofmanın paçasındaki çamuru çıkaramayacak kadar kötü diyeyim hatta. Yalnız sağlamlık konusunda makine beni şaşırtıyordu. Haftanın 7 günü 95 kişilik bölüğün çamaşırı bu makinede yıkanıyordu, makinenin çalışmadığı gün içinde 2-3 saat vardır yine de bana mısın demiyordu.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Arçelikler ilginç hocam vallahi. makineler ellerinden gelse uçacak kadar sarsılıyor titriyor. Aksamını elinden geldiğince zorlayacak tüm hareketleri yapıyor buna rağmen bozulmuyorlar. İşin kötü tarafı bu esnada hiç bir işe de yaramıyor yaptığı iş. İnanın bizim boschun en az iki yıkamada harcadığı durulama suyunu tek seferde alsa bile yine de sıkarken köpürür, salça lekesini en iyi deterjanla bile çıkaramaz, çamaşırı tüylendirir tozlu çıkarır...

Boschta da durum tam tersi vallaha makine çok güzel yıkıyor hem de ayarında ama gelin görün pek bi narin gibi illlaki her yıkamasında bir yeri sızlama sessi verir sıkarken tıkırdar ama bugüne kadar yukarıda Allah görüyor hiç yürüdüğünü, tak tak vurduğunu ya da kötü yıkadığını görmedim. Makinelerde bir ilginç vallahi

• GWM 10401 kullanıyorum bir aydır, memnunum.
    Yalnız Bosch un yeni modellerinde de epey yıkamama leke çıkarmama şikayetleri var. Hatta Bosch un yıkamasını beğenmeyip Arçelik alıp memnun olan bir çok insanlar var.

Bosch dan bence şu an 4D wash serisi harici fiyatını hakeden alınmaya değer model ben göremiyorum. Ancak kalite ve sıkmalar derseniz kalitesi bir çok markayı cebinden çıkarır sıkma stabilliğini anlatmama gerek yok sanırım.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Şimdiki boschlar bosch bile değil ki hocam ne yazık ki. Kötünün iyisi makineler artık. Bu tek bosch için değil artık tüm makineler böyle.
    Bosch ne yazık ki yerli modellerdeki daha küçük tambur hacminden kaybediyor olsa gerek. Ayrıca insanlar yerli bosch alabildiği paraya gidip arçelikten daha heniş daha üst model bir makine alabildikleri için daha iyiymiş izlenimi veriyor. Bana sorarsanız size yüzde yüz katılıyorum. 4D serisi harici boschlar bana da çok boş geliyor. Arçelikler içinde bir 9147ycm var ki onun bile bizim bomboş makineye göre ciddi eksikleri var. Yani arçeliklerin en azından bugünkü arçeliklerin hiçbirinin daha iyi yıkayabildiğini düşünmüyorum ben. Nitekim siz de görüyorsunuzdur.
    İyi akşamlar

• Ben dokuz ay Beko kullandım, servis yağı yaygın arıza olsa beklemeyiz dedim ama en basit lekeleri bile çıkaramıyordu. Pantolondaki çamur lekesi bile çıkmaz mı? Çıkmıyordu işte.

Çok makine videosu izledim, neden makine temizleyemiyor diye. Diğer makineler çamaşırları yığma tekniği ile birbiri üstüne yığarak yıkarken bekonun kazanı hızlı dönerek çamaşırları kazanın karşı duvarına çarpıyor. yani çamaşırlar birbirlerine sürtemiyor.
    Arçelik 9147 ycm kullanan biri olarak ben yıkamasını boschla karşılaştırmam :) bosch was seriside kullandim bosch wat seriside kullandim bekoda kullandim yıkamadan yana en iyi perfonmansi sessizliği arcelikten aldım heryerde şöyle bir düşünce var türk makineleri rezalet yıkar devir değişti artık ben boschun was serisinden sonra bittiğini düşünüyorum ha sıkma balance konusunda üstüne tanımam o konuda gerçekten isi çözmüşler ama yıkama konusunda wawedrum tambura geçerek bitirdiler bana göre boschunda salça lekesine karşı bi şeyi var bende çıkardığını ilk sizden duyuyorum leke çıkarma konusunda beko kullanan tanıdıklarımda test yaptı ve çıkardığını gözlemledik arceliğin tabiki eksik olduğu konularda var balancesi kötü yayların daha yumuşak ve körük lastiğinin yenilenmesi gerekiyor boschda bu konuda iyi yıkama konusunda iyi bulmuyorum leke çıkarmada oldukça başarısız bir makine deterjana abanmak gerekiyor iyi yıkaması için şu konuyada değinmek istiyorum serie 6 türk üretim ile serie 8 alman üretim arasında ciddi fark var sanılıyor aradaki fiyat farki yaklaşık 3000 tl ama yazılımlar aynı kazan aynı kasnak kayış amortisörler motor kartı yaylar nerdeyse %95 ic aksam aynı arada ben 3000 tl vericek fiyat farkı olduğunu asla düşünmüyorum 63 litre tambur diyor sitesinde ama 65 litre tamburuyla tamamen aynı içi şimdi 70 litre tambur çıkardılar ondada bir fark göremedim açıkçası belirgin şekilde

• Riverice030 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba şöyle özetleyim;
    Arçelik 9147 YCM fiyatı neredeyse alman boschlara yaklaşsa da şu an için alınabilecek en iyi koç grubu makinesi. Yıkaması gayet güzel programlar iyileştirilmiş ve esneklik var ki bunlar birer artısı zaten. Ancak şöyle bir durum da var. Ben Arçelik makinelerin ilk modelinden tutun da şimdiki modeline kadar hiçbirinde su jetinin bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı halı yıkama makineleri gibi su püskürtebiliyor çünkü. Dikkat çekmek istediğim bir konu boschlar bu donanıma sahip olmadığı halde daha iyi yıkama sonuçlarına ulaşabiliyor.
    Arçelik muhakkak daha sessizdir makinenin her yanı izole edilmiş çünkü. Ancak was serisinden sonra hiçbir bosch izolasyon yapmamış bunun yerinedaha iyi balans ayarı vs veya daha farklı ve hassas denge yazılımı kullanmayı tercih etmiş. Bunu kendi makineme sonsuz güvenerek yazabiliyorum zaten herkeste farkında. Burada da zaten amaç ekstra maliyetleri azaltmak. Press kazanın amacı da bu zaten. Kazan plastik kalitesi arçeliklerde rezalet çok açtım gördüm ısıyı bile izole edemiyor ama boschlar was serisinde kullanılan kazanın birebir aynı kalitesinde.
    Kalite düşüşü dediğiniz gibi tamburda ama tamburun paletlerinde yalnızca. Yoksa wavedrum variosofttan daha hassas yıkama yapıyor. Yıpratma olayı yok bu kazanda. Bugüne kadar hangi çamaşırı attıysak lekesi çıktı ama. Yeri geldi ön yıkamasız da çalıştırdık beyazları ama sonuç yine iyiydi. Biz genelde ön yıkamalı pamukluda veya allergyde speed aktif ve 50 derecede herhangi bir toz deterjanla yıkıyoruz beyazları. Renklilerde lekeliyse mixte persil sıvı veya rinso toz kullanıyoruz. Ya da makinede az dolu az kirli olunca 20 dakikada yıkıyoruz tek. İnanın kan lekesi de salça da yağ da ot lekesi de Meyve de şimdiye kadar çıkmaysn leke hiç olmadı bizde. Bu bence makinelerin yıkama kalitesinin yanında seçilen program kombinasyonuyla da ilgili bir durum.
    Makinemle çok sorun yaşadım servis yüzünden ama yine de memnunum. Çünkü gerçekten sessiz ve kalitesini hissettiriyor.
    Açık konuşayım boschta tambur hacmine bende inanmıyorum zaten hepsi standart 8 kg makine tamburu. Yeni serilerde derinlik artırılmış o kadar. Ayrıca dikkatimi çekti yeni serilerde bizimki gibi oynayan paletler de yok artık. Koskoca bosch makinelerin paletleri ileri geri oynuyo diye sinirlerim bozulmuştu benim. Ama bu ne yıkamaya engel oldu ne de makinenin kalitesizliğine bi işaret. Açık konuşalım ilk üretim prototip yeni kazanlarla şimdikiler çok değişti. Biz ilk değiştiği zaman aldığımız için böyle mağdur olduk. Bu tıpkı arçeliğin her sene palet şeklini değiştirmesi gibi birşey. Neyse lafı çok uzattım kısaca açıklayım
    Seri 2-4-6 kasalar tr üretimi iken 8-home pro serisi kapalı alman kasadır. Çoğu parçalar ortak banttan çıkar ve bölgesel fabrikalara gider mesela kazan motor panel iç aksam board gibi parçalar ortak üretilir ve yine her bölgeye dağıtılır. Bugün çinde üretilen makineyle tr de veya almanyada üretilen makinede aynı kazan motor var.
    Amortisör beyin yazılım kesinlikle 8 ve 6 serilerde birbirinden farklı. Hatta 8le home pro da bile değişiklikler hassasiyetler vs fark ediyor. Aynı makine demek biraz yersiz olur.
    Son olarak bugün yine bir makine alacak olsam gider bosch bakarım. Haa miele plastik kazana dönmeseydi favorim zatrn belliydi ama ekstra bariz farkı olmayan bir makineye fazladan 7 bin lira daha verecek kadar parsm yok brnim. Şu da bir gerçek piyasada BSH kadar oturaklı hiçbir makine de yok. Electrolux dahil.

• Geçen sene altus'un en tepe modeli olan 9120x modelini kullandım yıkamasından memnundum fonksiyonel özellikleri bosch'un giriş-orta seviye makinelerine göre çok daha iyiydi fiyatıyla öne çıkıyordu denildiği gibi arçelik makineler tambur hızını arttırarak çitileme etkisini azaltıyor ancak bu her programda olmuyor bu özellik lg makineleri andırıyor.Kazan temizleme programın da sorun olduğu için makineyi iade ettim hiç diretmeden para iadesi yaptılar arçeliği bu konu da tebrik ediyorum malının arkasında.

Daha sonra profilo cmg100dtr modelini satın aldım daha yılını doldurmadan tambur yayları ses yapmaya başladı servis çağırdığım da utanmadan para talep ettiler şikayetim üzerine yayları ücretsiz değiştirdiler yine ses yaptı tekrar servisi çağırdım bu sefer başka eleman yollamışlar yayları gresleyip gitti ses çözüldü bosch grubunda şu sorunlar bir türlü çözülemiyor körük sesi,rulman sesi ve tambur yay sesi fabrika da yaylara gres sürmek çok zor olsa gerek.

Bosch grubu makinelerin üst modelleri hariç diğer modellerinde fonksiyonel özellikler ve program çeşitliliği yavan ayrıca az su aldığı için kıyafetlerin deterjanlı ve lekeli kalma şikayetleri de oldukça fazla tambur hacimleri arçeliğin 8,9 ve 10 kg modellerine göre küçük kalıyor.

Uzun süredir makinelerine su jeti koymamak için direniyorlardı sonunda 4d wash adı altında bu özelliği geçte olsa ekledi ancak eklediği bu donanım her program da çalışmadığı gibi eksikliklere sahip.

Bosch grubunun en mantıklı fiyat performans makinesi bana göre wat24581tr modeli 4 farklı leke çıkarma modunun ve ilave durulama fonksiyonunun olması gelen şikayetlere çözüm olarak sunulmuş bir model olarak ortaya çıkıyor.

Şuan makine alacak olsam pahalı makinelere para vermem alıyoruz da ne oluyor bir parçası bozuluyor dünyanın parasını istiyorlar.

Merhaba ben 2 tamburuda kullandım tecrübem var tabiki wawedrum daha hassas o konuda size katılıyorum fakat yıkama konusuna gelirsek ben variosoft ile arasında ciddi fark gördüm was serisi kullanırken beyazları az bir deterjanla 1:24 satte yıkarken wat serisi aldım ilk başta alergi programı denedim 1 2 çamaşırda leke gördüm pamuklu açtım 3 saat gene leke gördüm sentetik açtım en son bi o güzel yıkamıştı ki arçelik geldi 58 dakikada yıkıyorum beyazlarımı sonuç efsane kazan malzemesine gelirsek onuda boschdan daha iyi buluyorum neden derseniz çamaşırın tambura çarptığında çıkan sese bakicak olursak bosch daha cok veriyor tambura çarpma sesini dışarıya buda tamburun ne kadar ince olduğunun bir kanıtı bence Arceligin dış kazan plastigine gelirsek yay sert olduğu için kazan plastigini aşırı zorluyor bu sebepten kazan eriyor boschda yaylar aşırı esnek olduğu için kazan erimiyor gerçi Arceliktede suan erime görmedim 7.ayına giriyoruz profilo cmg140dtr modelinde sizin kullandığınız makinenin program süreleri aynı üstelik pamuklu programında eğer dengesiz algılarsa değişik hareketlerde yapabilmekte serie 8 in ve home proffesionalin yaptığı gibi bizzat şahit oldum yaptığına.

• Merhaba bende bosch wat24581tr kullanan biri olarak o yay sesini yaşadım özellikle kazanı ileri geri sallayınca yapıyor servis gresledi ama geçmedi artık alman üretimlerininde yaptığını gördüm bu yay sesini özelllikle sıkma esnasında bile

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.