Şimdi Ara

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
19
Favori
42.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana acil yazılım versiyonunuz kaç söyleyebilir misiniz ? (55vlx8586) tv de bir sorun var yazılımsal mı onu öğrenmem gerek birde grundig sitesinde yazılım indirme kısmı var seri nosunu giriyorum yazılım bulamıyor birde siz dener misiniz (8586 için)http://www.grundig.com.tr/destek/
  • hocam 2400e 55 ekran tvyi nereden aldınız??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thythy T kullanıcısına yanıt
    Teknosada anlik indirim oldu. 2 saatte bitti zaten.

• Yeri değil ama ekran ebatlarının birbirine yakın olması sebebiyle soruyorum , LG 58uh635v dün teslim aldım. Henüz kurulumunu yaptırtmadım. Sizler 55" lik televizyonunuz için ne tür altlık kullanıyorsunuz ? TV sehpası , standı ? ne Tavsiye edersiniz ?
  • Hocam hayirli olsun televizyonunuz. Ben tv unitesi uzerine koydum direk, kendi ayaklari uzerinde duruyor.

• Herkese selamlar,
    55" bir TV alacağım, 4bin tl civarı maksimum.
    LG ve samsungun servislerinin kötü oluşunu okudum bolca,
    Ayrıca hemen hemen tüm tvlerde benzer sorunlar var,
    3bin tl lik de, 8bin tl lik tede aynı sorunlar yanii
    o nedenle grundig, beko-arçelik modellerine bakıyorum, madem sorunlar aynı en azından servis hizmeti iyi olsun diyorum.

ancak, hepsi 55" olmak üzere;

grundig:
    vlx9600>>ips>>4100tl
    vlx8600>>ips (emin değilim)>>3500tl
    vlx8586>>va>>3000tl

beko-arçelik:
    9683>>grundig 9600e denk geliyor.>>panel bilgisi yok>>3800tl(beko), 4000tl(arçelik)
    9672>>grundig 8600a denk geliyor.>>panel bilgisi yok>>3400tl (beko), 3700tl(arçelik)

modellerinden hangisini alsam bir türlü karar veremedim.

Kullananlardan ve/veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Şimdiden emeği geçenlere teşekkürler...

• Hocam en iyi yol şu;

Bir flash bellege banding test, motion test videolari ve bulabildiginiz futbol goruntuleri atin. Varsa elinizde referans olabilecek baska seyler de atin.

Sonra birkac magaza gezip aklinizdaki modellerin hepsini videolarla deneyin. Ayarlari da hepsinde mutlaka yapin. (Beko arcelik grundig icin Memc yuksek yapin, arka isik 70den fazla olmasin.) En cok akliniza yatana yonelin.

Beko arcelik grundig modelleri ayni tvler, marka basarken farkli basiliyor. Bu yuzden sorunlari da belli, bu konudakine benzer sorunlar var.
    Yukarida birbirinin yerine gecen modellerden eminseniz ucuz olanini alabilirsiniz. Ama bunu iyi arastirin, bu konu cok az biliniyor.. Magazalardaki elemanlar maalesef pek bilmiyorlar..

Bir de grundig 8600 ve 9600 ips panel kullanir, 8586 va panel kullanir. 3u de gercek 100hz paneldir. Ipslerde banding, hareketli sahne titremeleri ve siyahlarin griye calmasi sorunlari daha yuksektir. Ben sahsen bu 3unu denedim, bahsetigim 3 konuda 8586 daha iyiydi. Ips panelin artisi ise siyah disindaki renkler daha canli ve dogrudur. Ve en buyuk fark ips panellere 178 derece aciyla bile baksaniz renkler ayniyken va panelde belli acilardan sonra renkler kararir. Ben artilari eksileri yan yana koyunca va panele yoneldim. Ve 8686 aldim, 3000 lira civarinda tavsiye ederim.

Biraz yorulursunuz ama en iyi karari kendiniz gozlemleyince verirsiniz. Vlx8586 nin sorunlari bu konuda zaten yazildi. Beko arcelikte karsiligi hangi tv ben bilmiyorum. Yine aklinizdaki tvlerin kullanici yorumlarini da mutlaka okuyun.

Vestel de servis iyi olsun dediginiz icin tavsiyemdir. Hatta beko arcelik grubundan cok daha iyidir servisi. 1 numara bence. Vestelleri de inceleyebilirsiniz. Goruntu netligi olarak beko grubundan 1 tik iyidir. Ve hareketli sahne anlaminda da 1 numaradaki sony va paneller ile 2 numaradaki oledlerden sonra 3. siradadir. Motion konusunda beko arcelik grubu vestelin eline su dokemez. Tek dikkat etmeniz gereken sey `FİLM ALGILAYICI` seceneginin olmasi. (Goruntu ayarlari-gelismis ayarlar icinde) Film algilayici olan va panelli her vesteli alabilirsiniz.

Philipsler de motion olarak iyi, ama kullananlar baska sorunlar yasamis ve servisi pek sevilmiyor. Yoksa ben philipsleri de begenirim.

Umarim sonunda memnun olacaginiz bir secim yaparsiniz...

• kadir78 kullanıcısına yanıt
    9672 modeli 8600 ile kağıt üzerinde aynı özellikler gösteriyor ama 9672 ler ips yerine va panel bunun bilgisini vermek istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emek verip uzun uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Biliyorsunuzdur, Grundiglerin modelleri genelde teşhirde pek bulunmuyor bu nedenle dediğiniz şekilde gidip inceleme yapma işi biraz zor gibi.

Sounlarda belli önemli olan hangi modelde daha az bu sorunlara maruz kalırız, örneğin ben oyun heveslisi değilim, bu nedenle input lag benim için çok önem arzetmiyor bunun yerine hareketli sahnelerde ve alt yazılarda kaliteli görüntü almak önemli benim için.

Bu nedenle, sizler gibi tecrübeli-bilgili kişilerin fikir ve yorumları daha değerli...

Bir sonraki mesajda @Humboldt yazmış (teşekkür ederim kendisine), 9672 modeli ile 8600 modeli aynı verilere sahipmiş ama 9672, 8600 aksine ips değil va panelmiş, işte bu bilgiyi ne sitesinde ne de STlerden alamıyorsunuz.

Vestel önermişsiniz, aynı sevyedeki Vestellerin model isimlerini biliyorsanız verirseniz onları da listeye dahil ederim, çoğu forumdaşın aksine, aslında Vestelde beğendiğim sevdiğim markadır.

Ayrıca "Film algilayici" diye belirttiğiniz belli modellerde vardır sanırım, menüden bakmaktan ziyade modele göre bakmak daha akılcı olmaz mı ne dersiniz?

• kadir78 kullanıcısına yanıt
    Hocam teknosa mağazalarının bazılarında Grundig için ayrı bölümler var. 8585-8586-8600-9600-9595 vs baya bir panel tehşirde. İstanbuldaysanız Beylikdüzü Torium da tüm modeller tehşirde mevcut.

Bende tekno marketlerde baya araştırma yaptım. 8586 gayet iyi duruyordu.Hızlı hareketli sahnelerde olsun,maç yayınlarında olsun fiyatına göre başarılı buldum. Bana göre zaten panelin en önemli görevi ,hareketli sahneleri ,spor müsabakalarını vs iyi işlemesi.Gerisi , özellikleri vs cok cok önemli değil.

9600 de cok güzel panel ama ıps ekranlarda ışık sızması,banding,kirli ekran sorunları bir parça daha riskli. Hem VA panel olması hemde daha uygun fiyatlı olması 8586 yı bence daha öne geçiriyor.

Bu dönem led tv ye fazla para vermeye gerek yok.Tüm forumlarda görüldüğü üzere 15 binlik oled tv lerde , 10 bin tl üstü üst seviye panellerde bile cok ciddi sorunlar var. Fiyat performans olarak 8586 bence cok iyi bir tv.Özellik olarakta 3D,Sub buffer,cift tuner,usb 3.0 gerçek 100hz ,smart vs ne ararsan var :) yok yok

Simdi bazı arkadaşlar diyor 3d gereksiz , oyun oynamam vs. Tabiki bence de 3d cok gerekli deil , oyunda cogu kişi oynamıyor.Ama özellik özelliktir. Belki yarın fikrin değişir oyuna başlarsın yada bir gün yeğenlerin vs gelir koyarsın 3d bir film keyifli izlerler :) Yada atıyorum 2-3 sene sora tv yi satıp başka bir şey alayım dersin.Belki alıcı 3d si için bile senn paneli iyi fiyata alır vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

Hocam teknosa mağazalarının bazılarında Grundig için ayrı bölümler var. 8585-8586-8600-9600-9595 vs baya bir panel tehşirde. İstanbuldaysanız Beylikdüzü Torium da tüm modeller tehşirde mevcut.

Bende tekno marketlerde baya araştırma yaptım. 8586 gayet iyi duruyordu.Hızlı hareketli sahnelerde olsun,maç yayınlarında olsun fiyatına göre başarılı buldum. Bana göre zaten panelin en önemli görevi ,hareketli sahneleri ,spor müsabakalarını vs iyi işlemesi.Gerisi , özellikleri vs cok cok önemli değil.

9600 de cok güzel panel ama ıps ekranlarda ışık sızması,banding,kirli ekran sorunları bir parça daha riskli. Hem VA panel olması hemde daha uygun fiyatlı olması 8586 yı bence daha öne geçiriyor.

Bu dönem led tv ye fazla para vermeye gerek yok.Tüm forumlarda görüldüğü üzere 15 binlik oled tv lerde , 10 bin tl üstü üst seviye panellerde bile cok ciddi sorunlar var. Fiyat performans olarak 8586 bence cok iyi bir tv.Özellik olarakta 3D,Sub buffer,cift tuner,usb 3.0 gerçek 100hz ,smart vs ne ararsan var :) yok yok

Simdi bazı arkadaşlar diyor 3d gereksiz , oyun oynamam vs. Tabiki bence de 3d cok gerekli deil , oyunda cogu kişi oynamıyor.Ama özellik özelliktir. Belki yarın fikrin değişir oyuna başlarsın yada bir gün yeğenlerin vs gelir koyarsın 3d bir film keyifli izlerler :) Yada atıyorum 2-3 sene sora tv yi satıp başka bir şey alayım dersin.Belki alıcı 3d si için bile senn paneli iyi fiyata alır vs vs

Merhaba,
    FLX 9595 hangi mağazada kaç inç olarak gördünüz. O nu hiç inceleme şansınız oldu mu?
    Fiyatı, teşhir ve teşhir olmayan olarak ne kadar dı?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tozdemir05 -- 29 Ekim 2016; 17:23:39 >

• tozdemir05 T kullanıcısına yanıt
    Valla hocam curved olması hemde fiyat olarak pahalı olması sebebi ile pek ilgimi çekmedi açıkçası.55'' vardı tehşirde , kapalı kutu fiyatı 5.000 TL ydi. İstanbul Torium AVM deki teknosa da tehsir vardı gecen hafta.Eğer gitme imkanınız varsa yinede önceden arayıp gidin , kalkmıştır filan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

Valla hocam curved olması hemde fiyat olarak pahalı olması sebebi ile pek ilgimi çekmedi açıkçası.55'' vardı tehşirde , kapalı kutu fiyatı 5.000 TL ydi. İstanbul Torium AVM deki teknosa da tehsir vardı gecen hafta.Eğer gitme imkanınız varsa yinede önceden arayıp gidin , kalkmıştır filan..

Ben,
    2016 Avrupa kupası öncesinde uzun uzun araştırdım mağazaları dolaştım video denemeleri yaptım. Aklımda Samsung ve sony nin bir kaç modeli vardı.
    Yaptığım denemelerin ve Albani hocanım tavsiyesi sonucunda hiç aklımda Grundig marka olarak ve curved yok iken bu tv yi teknosa teşhirde 55 inç olarak 3750-TL ye düşmüştü Tepe Natilius Teknosadan kapalı kutu buldum ve aldım.
    TV de hiç bir sıkıntı çıkmadı ve 3 aydır kullanıyorum. Çok memnunum. O yüzden bir denemenizi tavsiye ederim.

9600 modelinde de çok deneme yaptım İPS olması haricinde SAMSUNG 3500-4500 aralığındaki tv lerden, SONY 4500-tl lik tv sinden ve LG nin orta segment tv lerinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

O dönemde bu tv yi 3-4 kişi aldık ve Foruma uğramaz oldum.
    Diğer arkadaşlarında sesi soluğu çıkmıyor. Demek ki diyorum o arkadaşlarda memnun kaldılar ki dert yanmalarını buralarda görmedim.

Saygılar.

• 8586 nın internet performansı nasıl. mesela youtube ve internetten film izleme
  • bulut46 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba youtube ve netflix kullaniyorum mükemmel diyebilirim
    Ama web browser dan bir dizi film izlemedim

• bulut46 B kullanıcısına yanıt
    Smart fena değil hızlı fakat kullanımı LG den sora zor geldi.lg de akıllı air kumanda ile çok rahattı. Gerçi bununda telefon uygulamasını indirip telefondan kontrol ederek denemek lazm.google play da grundig smart remote uygulaması var.Yada kablosuz klavye Mouse ile kolaylaşacaktır illaki
    Smart özellik tüm tv lerde sorun.bir iki uygulama dışında kullanmak eziyet.öyle siteye gireyim film açayım ,kullanan pek görmedim nadirdir:) smart özelliği için tv alınmaz zaten.smartin babası LG dir onda bile yetersiz bellek vs film izlemek zor.
    En güzeli ya bilgisayardan indirip usb ile izlemek.illa indirmekle ugrasmak istemiyorsanız telefondan tabletten istediğiniz internet sitesinden acin film ı ya kablo ile yada kablosuz screen mirror ile tv ye yansıtın görüntüyü , smartla filan ugrasmaya gerek yok .

Ama yinede film,dizi sitelerine girip deneyeyim istedim.bende internete girip film açıp izlenebiliyor.3-5 dk girip denedim sorunsuz filmi acti izlemeye başladım
    Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

• Hocam 2-3 ay once baya inceledigim vestel modelleri kavisli 55ca9550 ve duz ekran 55ua9300 idi. Bunlardan 9550de halen film algilayici var ve gayet guzel calisiyor, 9300den ise anlayamadigim bir sekilde kaldirmislar film algilayiciyi, titriyor hareketli sahneler. Baktigim diger vestellerde film algilayici yoktu.

Soyle bir durum var, ne satanlar ne de servis film algilayici derseniz bilgi veremez. Hatta cogu bos bos bakacaktir. Sizin alip bakmaniz lazim kumanda ile ayarlardan.. Kavisli ekran seviyor olsaydim 9550 alacaktim. Forumda konusu var, cok ufak sorunlari var ve kullananlar memnun genelde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 30 Ekim 2016; 0:28:14 >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Hem benim dusuncelerime tercuman olmussunuz hem de cok yerinde tespitler olmus..

• Siz dedikten sonra Vestelin TV lerine baktım, benim almayı düşündüğüm grundig-beko-arçelik modellerine en yakın model olarak, zaten curved de istemiyorum, aşağıdaki linkteki var gibi, diğerleri alt modeller, zaten, satış olarak da sadece vestelde var internette, orada da çok fazla teknik detay bulamadım açıkçası,

https://www.vestel.com.tr/vestel-v-uhd-3d-smart-55ub9650-140-ekran-led-tv-(55-inc)

4-5 milyara TV satıyorsun yarım yamalak bilgi veriyorsun, sadece vestel değil-arçelik grubu da aynı...

Bu aşamada 8586 modeli daha ağır basıyor,

Benim için smart özellikleri önemli değil resim-video işleme özellikleri iyi olmalı bu nedenle, Son olarak soracağım birşey var, 9600 modelinde bulunan resim işleme özelliklerinin (Hareketli Sahne İyileştirme, HDR, Local Dimming, Micro Dimming Engine, Video Perfection Engine, Wide Color Gamut vb...) hepsi 8586da varmı acaba? eksik olan bir şey var mı?

Bu özelliklerden 8586da eksik olan ve VA panel yerine ips tercih etmeme neden olacak bir özellik varsa da o zaman 9600 serisine yöneleceğim...

• Hocam verdiginiz linki acamadim, model kodunu yazarsaniz ben de bi bakarim.

8586 da HDR yok, wide color gamut diye bir ayar veya tanitim yok, hicbiyerde de gemiyor 8586 icin. Su an tv bende yok arizasi oldugu icin degisim yapilacak. O yuzden digerlerine bakamiyorum ama digerleri vardi diye hatirliyorum. Sahsi fikrim ise; yazdiklarinizdan sadece hareketli sahne iyilestirme (MEMC diye geciyor) onemli. Hdr, video perfection engine ve wide color gamut tamamen pazarlama taktigi (samsung ve lg bunu cok yapiyor). Esas onemli olan renklerin dogru olmasi, banding olmamasi ve hareketli sahnelerin iyi olmasi. Digerleri biraz teferruat. Ozellikle de micro dimming, local dimming denen ayari siddetle kullanmamanizi oneririm. Tv ustadlari (ozellille albani) de bu ozelligi hic sevmez. Kaliteli panel uretmek yerine firmalarin yazilimla renkleri duzeltmeye calisma cabasinin bir ornegidir. Bu -bence ivir zivir- ozellikler yerine gozunuze guvenin. Teknosalarda ve bimekslerde bu tvler teshirde var..

Yani bence ips paneller va lara gore dogustan daha ozurludur. Tek buyuk artisi daha genis renk skalasi ve izleme acisi. Kullanicilar da en basta renklere bakacagi icin guzel taktik yani. Sizin icin demiyorum, cogu kullanici magazaya gidip bi bakiyo, aa ne hos renkleri var diyerek daha incelemeden bile alip geciyor.. Kac kere yalan yanlis seyler soylendigne bile sahit oldum magazalarda.. Bu yuzden artik kimsenin sozuyle hareket etmek akil isi degil.. Tabiki fikir alisverisi cok cok onemli. Biz de yasadiklarimizi gorduklerimizi paylasiriz. Mutlaka faydasi olacaktir. Ama son karari mutlaka kendi icinize sinen, kendi gozunuze ve mantiginiza uygun gelen tv den yana kullanin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 30 Ekim 2016; 12:01:54 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.