Petrol fiyatlarının ve dolar kurunun artması, akaryakıtta zam olarak vatandaşa yansımaya devam ediyor.
Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zamlanacak
YENİ FİYATLAR NE OLACAK?
Bu geceki zamla birlikte, İstanbul’da bir litre benzinin fiyatı 19,78 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 22,22 TL’ye yükselecek. Benzinin litresi Ankara’da 19,88 TL’ye, İzmir’de 19,90 TL’ye, motorinin litresi ise Ankara’da ve İzmir’de 22,33 TL’ye yükselecek.
Kaynak Linki =
https://www.hedefhalk.com/haber/benzin-ve-motorine-bir-buyuk-zam-daha-1674959
8-9 mart 2022 akaryakıt zamları
ekşiden alıntı:
2 günde benzine 2,7 tl, motorine ise 3,78 tl gelmesi beklenen zamlardır.
sağlayıcıdan gelen mesajı aynen yapıştırıyorum:
merhabalar,
08.03.2022 tarihinden geçerli
benzin ürünlerinde: 57 kuruş
motorin ürünlerinde 1,43 tl zam beklentisi bulunmaktadır.
09.03.2022 tarihinden geçerli
benzin ürünlerinde: 2,13 tl
motorin ürünlerinde 2,35 tl zam beklentisi bulunmaktadır.
kaynak yok çünkü bize benzin ve mazot tedarik eden firma whatsapp üzerinden gönderiyor, yakında haber sitelerine düşmeye başlar eklerim kaynak
7 mart Akaryakıt zammı
Pazartesi günü benzine 57 kuruş, motorine 1,44 TL zam bekleniyor.
Şahlandık gidiyoruz vesselam, teşekkürler reyis...
EKLEME :
Forumdaki kullanıcı tecrübeleri ve diğer sosyal medyalarda yaptığımı araştırmalar sonrasında,
2015-2018 model, 1,2 İcon Kadjar aracı birinci tercih olarak seçtim. Aynı rakamlarda ve düşük km olması durumunda DCİ icon Kadjarı da takip ediyorum.
QQ'nin PPP donanım 1,2 aracı da var ancak QQ Kadjara göre daha dar ve fiyat olarak bir tık daha yüksek olması nedeniyle sıralamada bir altta.
Kuga-Titanyum ise cam tavan olmaması nedeniyle 3. sıraya indi. Ancak kaçırılmaz bir fırsat denk gelirse dikkate alacağım.
Ancak Bu sıralamayı yaptıktan sonra Peugeotun ticari aracı RİFTER dikkatimi çekti.
Adaha yeni üretim (2019-2020)
1,5 bluehdi,
8 ileri eat şanzıman,
Full Donanım (Gt-line),
Cam tavan,
Çok geniş iç, Yüksek araç,
Görece çok daha uygun satınalma maliyeti
aklımı çeldi.
Tabii her yıl muayene ve 6 yılda bir alt gruba düşen MTV dezavantajı var.
Diğer konularda küçük şehirde yaşadığım için fazla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.
Rifterin Berlingo ve Combo kardeşleri de var biliyorum ama kokpit kısmı Rifterde çok güzel, daha önce 308 kullandığım için küçük direksiyonu da seviyorum.
Ama yine de bu 2 araç için de görüşleri isterim ;)
Aşağıda bu araçları kullanan bazı forumdaşları ekledim ama diğer forumdaşların da yorum ve tecrübelerini merak ediyorum.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Herkese selamlar,
Yıllarca B ve C segment araçlara bindim, bir de C - SUV tipi bir aracım olsun onu deneyimleyeyim istiyorum. B-SUV istemiyorum.
Aradıklarım:
1.) araç mümkün olduğunca en üst donanım olmalı ve cam tavan ve/veya sunrooflu
2.) sürekli kullanım olmayacak o nedenle benzinli olma durumu olabilir, ancak aynı rakamlara LPGli/dizel de olursa tercih edebilirim de.
3.) benzinli olacağı için 1,2 veya 1,0 veya daha düşün hacimli turbolu araç olmasını vergiden yana avantaj olması bakımından tercih edebilirim.
4.) araç 4 yaş ve üzeri ( yani 5-6-7-...) olacak, bu nedenle rakam 250bin TL seviyesinin altında almalı, garantisi devam ediyor diye bakımlarda servise öpülmek istemiyorum. ama aynı seviye donanım ve fiyatlarda olursa garantisi olanı da tercih edebilirim tabii.
5.) Benzinli diye kia-hyu gibi 1,6 benzinli araçları tercih etmeyi düşünmüyorum, üstte de yazdım sonuçta benzinli olacaksa düşük hacimli turboluları tercih ederim vergiden avantajım olsun diye.
6.) tabii ki otomatik vitesli olacak.
7.) olabiliyorsa 4x4 veya AWD tercihim olur ama olmazsa da 4x2 olacak mecburen.
8.) Şaft tüneli olmayan veya küçük olanları tercih nedeni.
Honda CRV : 2012 model ve altı 2.0 vergisi çok, 2013 ve üstünde 1,6-1,5 var ama fiyatları çok yüksek.
FORD KUGA ECOBOOST-tdci-ecoblue TİTANİUM
Kadjar İCON 1,2 / 1,3 tce veya 1,5-1,6 dci
QQ yazmadım zaten Kadjar ile aynı altyapıyı kullanıyorlar, Kadjarın yürütme maliyet QQ göre daha uygun malum.
2016 üstü bir önceki kasa 3008 bütçe üstünde o nedenle eklemedim
Nissan X-Trail 1.6 dCi PPP C segment değil ama 2014-2016 arası alınabilir gibi bütçeye göre
Başka önerileriniz varsa onları da yazınız, ancak + ve - yönlerini de yazarsanız sevinirim.
|
20bin bakımı Nissan 1800 tl
|
55" Grundig-arçelik-beko
|
|
windows mobile 2003 free arıyorum arkadaşlar!!!
|
windows mobile 2003 arıyorum
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 121
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 14.331 (Bu ay: 101)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 169 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası