EKLEME : Forumdaki kullanıcı tecrübeleri ve diğer sosyal medyalarda yaptığımı araştırmalar sonrasında, 2015-2018 model, 1,2 İcon Kadjar aracı birinci tercih olarak seçtim. Aynı rakamlarda ve düşük km olması durumunda DCİ icon Kadjarı da takip ediyorum. QQ'nin PPP donanım 1,2 aracı da var ancak QQ Kadjara göre daha dar ve fiyat olarak bir tık daha yüksek olması nedeniyle sıralamada bir altta. Kuga-Titanyum ise cam tavan olmaması nedeniyle 3. sıraya indi. Ancak kaçırılmaz bir fırsat denk gelirse dikkate alacağım. Ancak Bu sıralamayı yaptıktan sonra Peugeotun ticari aracı RİFTER dikkatimi çekti. Adaha yeni üretim (2019-2020) 1,5 bluehdi, 8 ileri eat şanzıman, Full Donanım (Gt-line), Cam tavan, Çok geniş iç, Yüksek araç, Görece çok daha uygun satınalma maliyeti aklımı çeldi. Tabii her yıl muayene ve 6 yılda bir alt gruba düşen MTV dezavantajı var. Diğer konularda küçük şehirde yaşadığım için fazla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. Rifterin Berlingo ve Combo kardeşleri de var biliyorum ama kokpit kısmı Rifterde çok güzel, daha önce 308 kullandığım için küçük direksiyonu da seviyorum. Ama yine de bu 2 araç için de görüşleri isterim ;) Aşağıda bu araçları kullanan bazı forumdaşları ekledim ama diğer forumdaşların da yorum ve tecrübelerini merak ediyorum. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Herkese selamlar, Yıllarca B ve C segment araçlara bindim, bir de C - SUV tipi bir aracım olsun onu deneyimleyeyim istiyorum. B-SUV istemiyorum. Aradıklarım: 1.) araç mümkün olduğunca en üst donanım olmalı ve cam tavan ve/veya sunrooflu 2.) sürekli kullanım olmayacak o nedenle benzinli olma durumu olabilir, ancak aynı rakamlara LPGli/dizel de olursa tercih edebilirim de. 3.) benzinli olacağı için 1,2 veya 1,0 veya daha düşün hacimli turbolu araç olmasını vergiden yana avantaj olması bakımından tercih edebilirim. 4.) araç 4 yaş ve üzeri ( yani 5-6-7-...) olacak, bu nedenle rakam 250bin TL seviyesinin altında almalı, garantisi devam ediyor diye bakımlarda servise öpülmek istemiyorum. ama aynı seviye donanım ve fiyatlarda olursa garantisi olanı da tercih edebilirim tabii. 5.) Benzinli diye kia-hyu gibi 1,6 benzinli araçları tercih etmeyi düşünmüyorum, üstte de yazdım sonuçta benzinli olacaksa düşük hacimli turboluları tercih ederim vergiden avantajım olsun diye. 6.) tabii ki otomatik vitesli olacak. 7.) olabiliyorsa 4x4 veya AWD tercihim olur ama olmazsa da 4x2 olacak mecburen. 8.) Şaft tüneli olmayan veya küçük olanları tercih nedeni. Honda CRV : 2012 model ve altı 2.0 vergisi çok, 2013 ve üstünde 1,6-1,5 var ama fiyatları çok yüksek. FORD KUGA ECOBOOST-tdci-ecoblue TİTANİUM Kadjar İCON 1,2 / 1,3 tce veya 1,5-1,6 dci QQ yazmadım zaten Kadjar ile aynı altyapıyı kullanıyorlar, Kadjarın yürütme maliyet QQ göre daha uygun malum. 2016 üstü bir önceki kasa 3008 bütçe üstünde o nedenle eklemedim Nissan X-Trail 1.6 dCi PPP C segment değil ama 2014-2016 arası alınabilir gibi bütçeye göre Başka önerileriniz varsa onları da yazınız, ancak + ve - yönlerini de yazarsanız sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir78 -- 14 Haziran 2021; 22:21:17 > |
Listeye RİFTER'i ekledim / 2.el C-SUV tercihiniz nedir?
-
-
-
Kadjarın yürütme maliyeti garanti sürecinde qashqaiye göre uygun, garanti sonrası birebir aynı. Hatta çıkma parça falan gerekirse qashqai piyasada daha fazla olduğu için parça daha uyguna bulunabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kadjarın yürütme maliyeti neden qq den uygun olsun uygunsa ne kadar uygun yıllık 5 bin falanmıkinqq den vazgeçtiniz 2. Elde qq kadjarı 10a katlar kasanın şeklide qq çok daha iyi bence bu kriterlerde 2018 makyajlı skaypack qq den başka bi araç düşünmem
Kadjar al keyfine bak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kimbehicayy
Kadjarın yürütme maliyeti neden qq den uygun olsun uygunsa ne kadar uygun yıllık 5 bin falanmıkinqq den vazgeçtiniz 2. Elde qq kadjarı 10a katlar kasanın şeklide qq çok daha iyi bence bu kriterlerde 2018 makyajlı skaypack qq den başka bi araç düşünmemyedek parça ve servis maliyetinin QQ de daha yüksek olduğuna dair yorumlar okudum, o nedenle böyle yazdım.
yoksa İCON donanım yerine aynı fiyat bandında olursa PPP bir QQ ye de hayır demem tabii ki.
ekleme: bir de cvt olayı var, edc daha tercih ediliyor cvt ye göre...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir78 -- 27 Mayıs 2021; 13:19:59 > -
Hocam yanlış anlama noolur ama bunları eniştenden yada kahvede falan mı duydun qq nin yürütme maliyeti fazlaymış edc cvt den daha çok tercih ediliyormuşquote:
Orijinalden alıntı: kadir78yedek parça ve servis maliyetinin QQ de daha yüksek olduğuna dair yorumlar okudum, o nedenle böyle yazdım.
yoksa İCON donanım yerine aynı fiyat bandında olursa PPP bir QQ ye de hayır demem tabii ki.
ekleme: bir de cvt olayı var, edc daha tercih ediliyor cvt ye göre...
Alıntıları Göster
10 qq satılıyorsa buna karşılık 1 kadjar anca satar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
enişte araç işlerinden hiç anlamaz,
kahveye de enson 20 sene önce gitmişimdir sanırım.
edc-cvt konusu aslında bir nevi dsg gibi, ne zaman elinde patlayacağı belli değil ama araçlar deli gibi satılıyor, o hesap bence.
Amacım aracı kötülemekten ziyada en iyi f/p aracı belirlemek ve ona yoğunlaşmak.
mesela yeni fc5 civiclerde cvt var, 2 senede bir şanzıman yağ değişimi yapılması isteniyor ve yine forumda cvt değişimi ile ilgili bir başlık vardı geçen senelerde nissan juke veya micraydı hatırlayamadım, o zamanın parasıyla 35bin tl istendiği yazılmıştı yanlış hatrlamıyorsam.
bunları düşününce edc sanki daha az sıkıntı çıkarırmış gibi geldi.
Değerlendirme yaparken; Kadjar boyut olarak QQ den büyük ama Kuga dan da küçük kalıyor,
motor/torq olarak; QQ, Kadjardan iyi bununla beraber yakıt olarak Kadjar bir tık önde.
bakım maliyetlerinin yüksekliği servis olayı söz konusu olunca ortaya çıkıyor, dışarı gidince sorun yok, orada ufak bir bilgi aktaraımı eksikliği olmuş.
baktım ama net bilgi bulamadım, Kadjar İcon ile QQ PPP, donanım ve fiyat olarak kıyaslanırsa ( örneğin 2016-2017 modelleri) hangisi daha ön plana çıkar sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir78 -- 27 Mayıs 2021; 16:37:27 >
-
Hocam 2018 1.2 qq sahibiyim sana farklı bir sorun söyleyim 1.2 motorlarda yağ eksiltme sorunu yaşayan çok oldu ama 2017 nin 2. Yarısından sonra makyajlı pakette sorun yaşayan duymadım bendede sıkıntı yok şükür ayrıca makyajla aracın önü çok daha kaslı ve modern bir hale kavuştuquote:
Orijinalden alıntı: kadir78enişte araç işlerinden hiç anlamaz,
kahveye de enson 20 sene önce gitmişimdir sanırım.
edc-cvt konusu aslında bir nevi dsg gibi, ne zaman elinde patlayacağı belli değil ama araçlar deli gibi satılıyor, o hesap bence.
Amacım aracı kötülemekten ziyada en iyi f/p aracı belirlemek ve ona yoğunlaşmak.
mesela yeni fc5 civiclerde cvt var, 2 senede bir şanzıman yağ değişimi yapılması isteniyor ve yine forumda cvt değişimi ile ilgili bir başlık vardı geçen senelerde nissan juke veya micraydı hatırlayamadım, o zamanın parasıyla 35bin tl istendiği yazılmıştı yanlış hatrlamıyorsam.
bunları düşününce edc sanki daha az sıkıntı çıkarırmış gibi geldi.
Değerlendirme yaparken; Kadjar boyut olarak QQ den büyük ama Kuga dan da küçük kalıyor,
motor/torq olarak; QQ, Kadjardan iyi bununla beraber yakıt olarak Kadjar bir tık önde.
bakım maliyetlerinin yüksekliği servis olayı söz konusu olunca ortaya çıkıyor, dışarı gidince sorun yok, orada ufak bir bilgi aktaraımı eksikliği olmuş.
baktım ama net bilgi bulamadım, Kadjar İcon ile QQ PPP, donanım ve fiyat olarak kıyaslanırsa ( örneğin 2016-2017 modelleri) hangisi daha ön plana çıkar sizce?
Kadjar qq aynı altyapıya sahip fakat 2. Elde qq çok çok iyi olduğu gibi kadjarda suv havası yok özellikle üçine oturunca anlarsın
Kugadan bahsetmişsin kuga bu 2 araçtanda hatta piyasadaki bir çok c suvdanda daha konforlu be geniş araç bir kuganın birde qq nin arka kelebek cama bak qq minicik kalır yanında çok yakın arkadaşımda kuga var araçlar yanyana gelince benim araç minnak kalıyor yanında yanlız kuga benzinli alacaksan dikkat hocam 1.5 ecoboost sorunlu ve herkesin uzak duruğu aşırı yakan bir motor benzinli kugadan uzak dur
Edc cvt kıyaslamasına gelirsek cvt piyasada tork konvektörlü sanzımanlardan sonra en sorunsuz ve en konforlu şanzımandır amacın performans değilse! İllaki sorun çıkan bozulan olacaktır binlerce araç satılıyor nissan dünyada en az sorun çıkaran marka bu arada!
1.2 motorun performansına gelirsek bazı yerlerde kendini hissettiriyor ama araç sollarken veya yokuşta kanser etmiyor 1.6 atmosferik civicten geçtim 1.6 civic kanser ediyordu!
Bende seninle %90 aynı düşüncede olarak bana en mantıklı gelen qq yi tercih ettim qqnin süslü oyuncakları yok ama cam tavanı çarpışma önlemesi direksiyonu kendi çevirmesede şerit takibi anahtarsız çalıştırması var 1.2 psa lar qq den 30 40 bin daha ucuz aynı para olsa psa alırdım ama o farka değmeyeceği için qq aldım 260 bine 2018 1.2 düşük km skypack senin ilacın hocam
Düşük vergi ucuz bakım (ilk bakımım 1060 tl tutmuştu geçen yıl) düşük yakıt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 27 Mayıs 2021; 21:17:51 >
-
Xv kullanıcısı olarak o fiyata xv alırdım.
Alternatif 2017, 2018 Ford kuga makyajlı 1.5 ecoboost style hoşuma gidiyor ama detaylı bilgim yok. Sorun yaşayan var.
4*4 olmayanlar pek ilgimi çekmiyor.
XV suv değil ki. Egea cross gibi biraz yüksek impreza.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Hocam 2018 1.2 qq sahibiyim sana farklı bir sorun söyleyim 1.2 motorlarda yağ eksiltme sorunu yaşayan çok oldu ama 2017 nin 2. Yarısından sonra makyajlı pakette sorun yaşayan duymadım bendede sıkıntı yok şükür ayrıca makyajla aracın önü çok daha kaslı ve modern bir hale kavuştu
Kadjar qq aynı altyapıya sahip fakat 2. Elde qq çok çok iyi olduğu gibi kadjarda suv havası yok özellikle üçine oturunca anlarsın
Kugadan bahsetmişsin kuga bu 2 araçtanda hatta piyasadaki bir çok c suvdanda daha konforlu be geniş araç bir kuganın birde qq nin arka kelebek cama bak qq minicik kalır yanında çok yakın arkadaşımda kuga var araçlar yanyana gelince benim araç minnak kalıyor yanında yanlız kuga benzinli alacaksan dikkat hocam 1.5 ecoboost sorunlu ve herkesin uzak duruğu aşırı yakan bir motor benzinli kugadan uzak dur
Edc cvt kıyaslamasına gelirsek cvt piyasada tork konvektörlü sanzımanlardan sonra en sorunsuz ve en konforlu şanzımandır amacın performans değilse! İllaki sorun çıkan bozulan olacaktır binlerce araç satılıyor nissan dünyada en az sorun çıkaran marka bu arada!
1.2 motorun performansına gelirsek bazı yerlerde kendini hissettiriyor ama araç sollarken veya yokuşta kanser etmiyor 1.6 atmosferik civicten geçtim 1.6 civic kanser ediyordu!
Bende seninle %90 aynı düşüncede olarak bana en mantıklı gelen qq yi tercih ettim qqnin süslü oyuncakları yok ama cam tavanı çarpışma önlemesi direksiyonu kendi çevirmesede şerit takibi anahtarsız çalıştırması var 1.2 psa lar qq den 30 40 bin daha ucuz aynı para olsa psa alırdım ama o farka değmeyeceği için qq aldım 260 bine 2018 1.2 düşük km skypack senin ilacın hocam
Düşük vergi ucuz bakım (ilk bakımım 1060 tl tutmuştu geçen yıl) düşük yakıt
Alıntıları GösterHocam,
detaylı yorumundan dolayı çok teşekkür ederim....
yazdıklarının ışığında araçlara bakacağım, biraz oyuncak seven bir yapım var o nedenle mümkün olan en üst donanımı almak isterim.
Kuga için aradığım yorumu da yapmışsın, bu kapsamda kugaya bakacağım...
nasip....
-
Kuga sahici suva daha yakın diyebilirim 1700 kg lik canavar kendini daha bir güvende ve jipe biliyormuş gibi hissediyorsun avrupadada baya satan bir araç dizele gücün yeterse kuga mantıklı bence ama titanyum paket harici boş biraz malesef ama 1.5 benzinli alacaksan iyice kullanıcı yorumlarını oku hocam son olarak facebook gruplarından uzak dur orda kime sorarsan kendi arabası uçar kaçar muhteşemdirquote:
Orijinalden alıntı: kadir78Hocam,
detaylı yorumundan dolayı çok teşekkür ederim....
yazdıklarının ışığında araçlara bakacağım, biraz oyuncak seven bir yapım var o nedenle mümkün olan en üst donanımı almak isterim.
Kuga için aradığım yorumu da yapmışsın, bu kapsamda kugaya bakacağım...
nasip....
Alıntıları Göster
-
2015 2016 model tucson 1.6 177 hp elite plus
Biraz mı yüksek. Motoru ve şanzımanına laf edilir anlarım ama simetrik 4 çekere sahip ve 22 cm yerden yüksekliği ile hemen hemen bütün C suvlardan yüksek olan bir araç için suv değil demek hele egea Cross ile kıyaslamak çok ilginç geldi açıkçası. (Tuguain yerden yüksekliği 18,9 cm, qasqai yerden yüksekliği 18,0 cm, kadjar yerden yükseklik 19,0 cm)
Yerden yükseklik konusunda bi arkadaş güzel bi konu açmış buyrun
https://forum.donanimhaber.com/suv-araclarin-yerden-yukseklikleri--137428269
quote:
Kuga sahici suva daha yakın diyebilirim 1700 kg lik canavar kendini daha bir güvende ve jipe biliyormuş gibi hissediyorsun avrupadada baya satan bir araç dizele gücün yeterse kuga mantıklı bence ama titanyum paket harici boş biraz malesef ama 1.5 benzinli alacaksan iyice kullanıcı yorumlarını oku hocam son olarak facebook gruplarından uzak dur orda kime sorarsan kendi arabası uçar kaçar muhteşemdir
Alıntıları Gösterevet Kuga titanyum olmazsa boş bir araç, ford genelde hep bunu yapıyor.
dizel de bütçeyi aşıyor Kuga bu durumda,
bu durumda dizel, QQ veya Kadjar bakacağım artık...
-
Ladjara hiç bakma hocam yada bak direk qqye gidersin zatenquote:
Orijinalden alıntı: kadir78evet Kuga titanyum olmazsa boş bir araç, ford genelde hep bunu yapıyor.
dizel de bütçeyi aşıyor Kuga bu durumda,
bu durumda dizel, QQ veya Kadjar bakacağım artık...
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ateca’ya da bakın.
Haklısınız hocam. Hb aracı al yerden 10 cm yükselt, 4 tane dodik, tampona da plastik ek yap, önden çeker babalar gibi Suvun olsun.
Yok neymiş yaklaşma açısı, uzaklaşma açısı, yere en yakın yüksekliği, sürekli 4 çeker falan ne saçma şeyler. Egea Cross a kurban olsun XV.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 2004 megane 2 1.6 dynamique yorumları
- alfa romeo alınır mı
- honda city kronik sorunları
- cupra formentor yorum
- suzuki samurai yorum
- renault arkana fiyat
- renault logan
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X