Arkadaşlar merhaba , yeni kurduğum sistemde gskill 8000 2*24 48 gb ram aldım, bilgisayarım ne yapıp ettiysem 32 gb dan fazla görmedi. Biraz kurcaladıktan sonra ürünün üzerindeki seri numarası ile bios ve Cpu-z uygulamasının verdiği seri numarasının farklı olduğunu fark ettim. Kutuda ve ram soğutucusunun üzerinde F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK seri numarası varken Bios ve Cpu - z uygulamasında f5-6400j3239g16g seri numarası çıkıyor. Kafamda iki soru işareti oluştu acaba ramlar gerçekten 6400 32 gb mı, yoksa benim anakartımdan dolayı 32 6400 görüyor seri numarasını değiştiriyor bilemedim başına böyle bir durum gelen var mı ? Anakart Msi x870 tomahawk, İşlemci Amd ryzen9 7950x3d |
Gskill Ram Seri numarası
-
-
https://www.gskill.com/sn-check
Bi ihtimal Bios'u son sürüme güncelleyip ramleri tekrar kontrol et.
Yüksek ihtimal sahte ürün. Satın aldığın yer ve satıcısı kim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsiburada'dan Dey elektronik mağazasından aldım. Seri numarasından orijinal olarak gözüküyor kafam çok karıştı.
Hocam Merhaba
F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK aldığınız model xmp intel destekli bir ram ve expo desteği görünmüyor msi in desteklenen ram listesinde yok sorun belki bundan da olabilir özellikle intel olan farklı bir anakartta deneme şansınız var mı?
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support#mem
g.skıll ınternational enterprise co., ltd.F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK - Overview - G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.https://www.gskill.com/product/165/374/1680070678/F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK
-
DDR5-8000 Hızında çalışmasa anlarım. 24GB'lık modelin, 16GB olarak tanımlanması garip. Bios'a girdiğinde ram modülünü ne olarak tanıyor? Kapasite ve çalıştığı hız yazar.
Şuan için maalesef, test edebileceğim bir bilgisayar yok. 8000 de çalıştırabiliyorum oc ile ancak stabil değil. İade de edemiyorum 14 günü geçtiği için, akılsız başın cezası diyip 2. El olarak satıp yeni uygun bir ram alacağız gibi. İlginiz için teşekkür ederim.
8000 de çalıştırabiliyorum ancak stabil değil, akşam bios fotoğraflarını alır atarım.
Üründen kaynaklı sorun varsa o zaman ayıplı/kusurlu mal satmak olur.
14 gün koşulsuz iade hakkı.
Bios görüntülerini aldıktan sonra aldığın satıcı ya da hb üzerinden bir şekilde iletişime geç. Olmazsa tüketici hakem heyetine başvuru yaparsın.
2. intel işlemcili bir pc ile denedik sonuç yine aynı. ilgili firmaya kargoladım, haber bekliyorum.
-
14 günü geçtiğinden dolayı servise gider, eğer dediğiniz durum geçerliyse misli ile değişim yada iade hakkı tanırlar.
-
Haber geldi, ramler bozuk, iade veya değişim bu hafta belli olcak dediler haber bekliyorum.
-
Belliydi sorun olduğu. Kısa sürede çözülür umarım. Geçmiş olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X