Şimdi Ara

GSM firmasının kurumsal şifresiyle 50 milyon kimlik bilgisi çalındı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
7.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugünlerde hattım abuk subuk numaralardan aranıyor yok arıtma cihazı kazandın yok tiyatro bileti ve isimle hitap ediyorlar
    Turkcell

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 3 operatorde de bulundum. Benim için değişen bişey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Calmamistir satilmistir o bilgiler :) dava acabiliosak acalim operatöre

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uberi bilgiler kaçırılır diye istemeyenler vardı. Uber gelebilir mi artık? Nasılsa bilgiler çoktan gitti. Ubere gerek kalmadı.

Bari insanlar hizmet alsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kimse konunun ciddiyetinin farkında değil. Başkası tarafından kimliği kullanılan ve 15 yıl hapis yatıp eylemi yapanın kendisi olmadığını ispat edene kadar cani çıkan ve sonra serbest bırakılan vatandaşı ve başkası tarafından kimliği kullanılan ve o kimlikle cinayet işlenilen vakaları incelediğinizde bu olaya karışanların çok ağır bir şekilde yargılanması gerekir. Kimliği çalınanlarında bu gsm firmasına dava açması gerekir. Türkiye de yapanın yanına kalmaması gerekir. İçimiz yanıyor.

• AirSupport kullanıcısına yanıt
    Bende merak ediyorum. Bilen varsa bizede söylesin.

• Bunu yapan firmaların bilgileri şeffaflık ilkesince kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
    Ayrıca tüm bu işe bulaşmış firmalara en ağır yatırımlar uygulanmalı.

• Ulan daha yeni Turkcelle taşıdım hattı.Desene gitti bizim bilgiler

Bunun sorumluları ne yapıyor acaba?Bakalım ne ceza veya ödül verecekler!
  • O2 şirketinde mi olmuş bu olay? Seçilen resme göre öyle...
  • Birkaç ay evvel hackerlar türkiyenin en bbüyük cep telefonu operatorunun database ini girdiklerini görselleriyle kanıtladılar. Ünlülerin telefon numaralarını bile görselleriyle paylaştılar. Bunun üzerine GSM operatoru yok öyle bir sızma filan diye açıklama yaptır "Yerseniz".

Şimdi kokusu çıktı işte. O bilgiler bir kere ortaliga çıktıysa kimbilir kimlerin eline geçmiştir. Bu işlemi yapanlar yakalansa bile bilgiler çoktandağıldı piyasaya. Geçmiş olsun.

• Hangi firmaysa soyleyinde ona gore onlem alalim.Bunun şakası yok.Gerekli gorulurse ceza bile odesin hangi operatorse.Amerika yahut İngiltere olsa halkla hemen paylasilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 13 Temmuz 2019; 14:4:6 >
  • Türkiye'nin geçen hafta 1.2 milyon Türk müşteri için yaklaşık 1.5 milyon TL ceza kestiği ABD'li otel zinciri Marriott International'a karşı İngiltere de harekete geçti. Ülkedeki kişisel bilgileri koruma kurumu, toplam 7 milyon İngiliz için 123 milyon dolarlık fatura çıkardı.

Uğradığı siber saldırı sonucu dünya genelindeki müşterilerine ait bilgileri ele geçirilen ABD merkezli otel zinciri Marriott International'a bir ceza da İngiltere'den geldi. Ülkedeki kişisel bilgi güvenliği kuruluşu ICO, Avrupa'daki Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) düzenlemeleri kapsamında, ABD'li otel zincirine 99 milyon sterlin (123 milyon dolar) tutarında para cezası keseceklerini duyurdu.

• telefon bankacılığınız
    aktifleştirilip aktifleştirilmediğini
    kontrol edin !

sonra, sonrası çok geç olur !

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    ülkenin tüm kimlik bilgileri sızdırıldı zaten birkaç yıl önce alıştık
  • Bu operatörün yanına kar mı kaldı şimdi bu ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.