Şimdi Ara

GSM firmasının kurumsal şifresiyle 50 milyon kimlik bilgisi çalındı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
7.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gelen keşke sms veya mail olsa. ben ne olduğu belirsiz nolardan gelen aramaları demek istemiştim. bu aramaların bazıları da sanal olabilir mi bilmem.
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    neden bahsettiğinizi hala tam olarak anlayamadım :)
    bu bahsettikleriniz firma olsa zaten bilirsiniz ,ne olduğu belirsiz dediğinize göre ?
    illegal ise zaten suç
  • Kurumsal şifre neymiş? Kimin şifresi? Neyin şifresi? Basit bir şifreyle tüm bilgilere ulaşılabiliyor mu? Bu saçma. Öyleyse bunun sorumlusunun bedelini ssğlam ödemesi lazım. Ödemiyorsa o da saçma. Ayrıca kimlik fotokopileri bilgileri ortalıkta dolaşıyor sadece bunlarla resmi işlemler yapabilmek daha da saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TC Kimlik numaralarını değiştirmeye başlasalar iyi olacak. Bu kaçıncı skandal.
    Madem muhafaza edemeyeceksin niye tutuyorsun?
  • Bu nasıl sistemmiş. Böyle iş mi olur. bir kişi yetkisi ile tüm veriye nasıl ulaşılıyor? Farklı güvenlik katmanları olmalı ve sadece belirli ip adreslerinden giriş yapabilmeli.

• kimlik fotokopisi isteme işi artık yasaklanmalı buna bankalarda dahil.
  • Enteresan bir durum daha var. O şifre çalınmasa bile, GSM firması çalışanları da herkesin kimlik bilgisine ulaşabilir demek ki.
  • Değersiz hissetmiyor musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ben de Turkcell diye düşünmüştüm. Bence bu tip pislikler de firma adının açıklanıp o firmanın da yerin dibine sokulması gerekiyor. Tüketici sana güvenip birşeyini emanet ediyor ama sen emanete ihanet ediyorsun.
  • zaten normalde özel vpn ağı ile dışardan erişim kesiliyor bu operator neden kesmemiş ağı adam akıllı şifrelememiş anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Birkaç ay evvel hackerlar türkiyenin en bbüyük cep telefonu operatorunun database ini girdiklerini görselleriyle kanıtladılar. Ünlülerin telefon numaralarını bile görselleriyle paylaştılar. Bunun üzerine GSM operatoru yok öyle bir sızma filan diye açıklama yaptır "Yerseniz".

Şimdi kokusu çıktı işte. O bilgiler bir kere ortaliga çıktıysa kimbilir kimlerin eline geçmiştir. Bu işlemi yapanlar yakalansa bile bilgiler çoktandağıldı piyasaya. Geçmiş olsun.
    Kurulacak nükleer santralde günün birinde sızıntı olunca da "yok öyle bir sızma filan" diye açıklama yapacaklar. Bundan % 1.000.000 eminiz. O yüzden, Türkiye'ye kesinlikle nükleer santral kurulmamalı ve asıl hedef güneş ve rüzgar enerjisi olmalı. Gerisi hikaye.

• Herifler maliye ile bir olup klonlanmış telefonlar için yasa çıkardı. Özel hayat kimin umurunda. Dava açıp Aihm e kadar gitmeyi göze alırsan belki tazminat cezasına çarptırırsın.
    Telekomünikasyon mafyası Türkiye'de ilk ona girer. Onun için bunlara bir şey olmaz.

• Hangi GSM firması bu? Neden adı gizleniyor?
  • Benim için sıkıntı yok

Zaten önceden çıkmıştı benim bilgiler bir sitede paylaşılmıştı.

Bu olayın da böyle güzel bir yanı var. Bilgiler çalındı haberleri çok umrunda olmuyor. Zaten bir kere çalınmış

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Farklı bir bakış açısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence o operatörün lisansı derhal iptal edilmeli. Böyle bir açık nasıl bırakılıyor.
    En basitinden abone bilgilerini koruyamayan bir kurumun diğer bilgileri, smsleri, telefon konuşmalarını, internet loglarını koruyabilme ihtimali var mı? Birileri bunlara da canı isteyince erişiyordur.

• bugün dizi yapım diye bir yerden sms geldi ,oyunculuk başvuru sitesi diyor
    sayın aday internet üzerinden yaptığınız başvuru onaylanmıştır ,2 adet fotoğraf yükleyin şeklinde

biraz araştırdım bu sms ler uzun süredir kişilere gönderiliyormuş
    peki arkadaş bizim telefon numaralarımızı bunlara kimler veriyor ?

daha önceki mesajımda anlatmıştım ,başka birisi ismimle hitap ediyor arayan kişi ,daha önceleri de banka kart numaramı ,adımı soyadımı vs. her şeyi söylemişti adamlar ,tek bilmedikleri şifrem ve o kartı aylar önce kapatmış olduğum

artık bu işler kabak tadı vermeye başladı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.