Şimdi Ara

Gsm geçmişini öğrenme (Mesajlar) Savcılık ile (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
8
Favori
335.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimolmus

Arkadaşım Ben stajyer hakimim 7.aile mahkemesinde bize senin gibi olaylar geliyor sadece mesajın kime atıldığı numara olarak saat kaçta atılmış olduğu yazıyor oparatörler mesaj içeriğini mahkemeye bile vermiyorlar onlar 1 dilekçeyle mi alacaklar ahahahayt :D sadece gülüyorum korkma tosunum birsey olmaz ayrıca hat başkasının üstüne kendi üstüne bile değil geçmişine bakmak istiyorlar geçecekler o ayakları burası türkiye adamın anasını bellerler biliyorsun ama bunlar sadece seni korkutmak için yapmışlardır yada cahilliklerinden korkma kardesim birsey yapamazlar iyi forumlar

Ya bişi öğrenmek istiyorum sizden bana yardımcı olurmusunuz ?
    beni sürekli sıkıştırıp duran bir çocuk var ve ailem yarın onu mahkemeye vericek , delil olarak telefondaki mesaj dökümanlarını çıkarıcaklar benim görmelerini istemediğim konularda var açıkcası. Dediğiniz gibi mesaj içerikleri çıkmıyormu ve çıksada aileye gösteriliyormu ? Cevap verirseniz çok sevinirim , iyi günler ..

• mesaj içerikleri öğrenilemez geriye dönük olarak sadece kime hangi tarihte atıldığı görünür
  • mesaj içerikleri ogrenilebilir cunku konu yargıya intikal ettiginde tehdit mesajlarıyla durum ispatlanıyor. Ne kadar süre saklanıyor onu bilmiyorum ama gerek operator üzerinden gerekse mesajların kayıtlı oldugu sim kart delil gösterilerek inceleme yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlyyy

Ya bişi öğrenmek istiyorum sizden bana yardımcı olurmusunuz ?
    beni sürekli sıkıştırıp duran bir çocuk var ve ailem yarın onu mahkemeye vericek , delil olarak telefondaki mesaj dökümanlarını çıkarıcaklar benim görmelerini istemediğim konularda var açıkcası. Dediğiniz gibi mesaj içerikleri çıkmıyormu ve çıksada aileye gösteriliyormu ? Cevap verirseniz çok sevinirim , iyi günler ..

konu yargıya intikal ettiginde ve soz konusu mesajlar cıktıgı zaman bu mesajların içeriklerinin oldugu dosyaya avukatınız ve dolayısı ile ailenizde ulaşabilir diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tynsharp

Arkadşalar öncelikle hepinize teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var. Adli bir durum yok ortada fakat kız arkadaşımın ailesinin adliyede çalışan tanıdıkları var. Savcı falan değil tanıdıkları ama savcılarla arası iyi olan bir kişi. Acaba bu iş saman altından su yürütülür gibi yapılabilir mi ? Yani işte hakimin ya da savcının insiyatifinde.

gsm operatöründe çalışan tanıdık v.s bişi varsa dökümanları yasal olmayan bi şekilde tedarik edebilirsiniz.
  • iyi günler bi sorum olucak bana doğru ve net bi cevap verin yardımınıza ihtiyacım var bu mesajlar savcılıkta ne kadar kaydoluyo içerikleridemi kaydoluyo numaramı iptal etsem yada değiştirsem geçmiş silinirmi oda olmuyosa geçmiş ne kadar süre sonra silinir acil cevaba ihtiyacım var lütfen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alice cullen

iyi günler bi sorum olucak bana doğru ve net bi cevap verin yardımınıza ihtiyacım var bu mesajlar savcılıkta ne kadar kaydoluyo içerikleridemi kaydoluyo numaramı iptal etsem yada değiştirsem geçmiş silinirmi oda olmuyosa geçmiş ne kadar süre sonra silinir acil cevaba ihtiyacım var lütfen :)

numaranı iptal eder veya değiştirirsen geçmiş silinmez.
    diğer konularda bilgim yok.
  • benim basımdan tatsız bir olay gecti olmuyor diyorlar ama sizede sorayım bilgilendrirsenz sevinirim.benm düzgn gidedn bi ilişkm vardı eski arkadsm msj atıp rahatsız ediyodu oyuzdn aramz bozuldu o konusmaları cıkarabilir miyim? fakat hat bnm üzerime degl babamn üstne
  • Eğer reşitseniz ve adli bir suç işlemediyseniz bu bilgilere ulaşılması mümkün değil. İçiniz rahat olsun.

Reşit değilseniz nasıl bir prosedür var tam bilmiyorum ama yine de bir suç olmadan bu bilgilere ulaşılamaz diye düşünüyorum. Keyfi olmaz böyle işler.

Hat sahibi ise Operatör'e başvurarak sadece hangi tarihte hangi numaralara mesaj çekilmiş, görüşme yapılmış onları öğrenebilir. İçeriğini öğrenemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albus Dumbledore -- 17 Temmuz 2011; 17:53:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apulo

quote:

Orijinalden alıntı: tynsharp

Arkadşalar öncelikle hepinize teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var. Adli bir durum yok ortada fakat kız arkadaşımın ailesinin adliyede çalışan tanıdıkları var. Savcı falan değil tanıdıkları ama savcılarla arası iyi olan bir kişi. Acaba bu iş saman altından su yürütülür gibi yapılabilir mi ? Yani işte hakimin ya da savcının insiyatifinde.

gsm operatöründe çalışan tanıdık v.s bişi varsa dökümanları yasal olmayan bi şekilde tedarik edebilirsiniz.

bu yoldan ulaşmak çok zor. geçmişte kolaydı ama artık direkt işten çıkarılma sebebi ve o nedenle hiç bir çalışan kolay kolay cesaret etmez. yani mesela tüm gelecek hayatını kurtarıcak kadar yüklü bir para önerilir gibi bir durum olur, aklına yatar falan ve ancak o zaman verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gsm bilgileri

benim basımdan tatsız bir olay gecti olmuyor diyorlar ama sizede sorayım bilgilendrirsenz sevinirim.benm düzgn gidedn bi ilişkm vardı eski arkadsm msj atıp rahatsız ediyodu oyuzdn aramz bozuldu o konusmaları cıkarabilir miyim? fakat hat bnm üzerime degl babamn üstne

hiç bir operatör mesaj içeriğini vermek istemez. çünkü prestijini sarsıcı bir durum olur. sırf bu nedenle ve mesajlaşmaları güvenli değil diye insanlar o operatörden uzak durur.
  • arkadaşlar çok acil bir sorum olacak çok önemli benim için:
    Turkcell mesaj dökümanının bir şekilde silinmesi mümkün müdür kayıtlardan? Bunun için hangi yolları izlemek gerekli? Hattın iptali çözüm müdür? Ayrıca şirkete bağlı olan hattımın diğer şirket ortaklarının mesaj dökümanımı almaları mümkün müdür? Cevap verirseniz çok sevinirim. Zor durumdayım.
  • Mesaj icerikleri öğrenileniyor diyen arkadaslar yanlış biliyor.

Savcılık kararı ile tüm mesajlar ogrenileniliyor.

Bizzat bu yolu kullandım. Vede eski mesajlar davamizda cok ise yaradi. Kısacası mesajlarınız sistemden silinmiyor..
  • peki savcılık kimlere veriyor mesaj içeriklerini? kimler alabiliyor?
  • Mesaj icerigi ogrenilmiyor, savcilik mahkeme ye varsa da icerik teknik imkansizlik diye verilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

Mesaj icerigi ogrenilmiyor, savcilik mahkeme ye varsa da icerik teknik imkansizlik diye verilmiyor

Arkadasim ben aldım diyorum. Dava sürecimde de cok yardımcı oldu.
  • Desiya savcilik senin cep telini inceleeyip gelen msjlari okuyup tutanaga baglamistir, aldiysan bana anlatir mison nasil aldigibi?
  • Benim cep telefonunum değil. Tutanakta ismi gecen şahsın kendi mesajları.

Benim yaptıgım bir işlem olmadı, avukatımız dava devam ederken mahkemeye bu istegimizi sundu ve mahkeme bu istegi kabul etti. 2-3 ay kadar sonra Turkcellden mesajların metni yazılı olarak mahkemeye geldi.

Fantastik bir dava sureciydi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Benim cep telefonunum değil. Tutanakta ismi gecen şahsın kendi mesajları.

Benim yaptıgım bir işlem olmadı, avukatımız dava devam ederken mahkemeye bu istegimizi sundu ve mahkeme bu istegi kabul etti. 2-3 ay kadar sonra Turkcellden mesajların metni yazılı olarak mahkemeye geldi.

Fantastik bir dava sureciydi :)

mevzuyu çok merak ettim,egzotik bir konumuydu?
  • Değişik bir konuydu. Detaylara girmeye gerek yok. Bu mesajlar yardımıyla ciddi anlamda tazminat kazandım.
    Gerçi mahkemeler hala sürüyor ya neyse :)

Demeye çalıştığım şey; mahkemeler Turkcellden,Avea'dan bilgi isteyecek vede onlar vermeyecek öylemi. Yok öyle bir dünya. Belki vermedikleri bazı istisnai durumlar vardır ama benim gördüğüm vede bildigim mahkeme her zaman turkcellden büyüktür.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.