Şimdi Ara

GSM operatörleri deprem gibi durumlar için ortak hat kuracak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

internet sağlayıcıların centilmenlik anlaşması yapmalarını dile getirmeleri. Aksi halde mağduriyet yaşanıyor.

Caddelerde ve Sokaklarda fiber çalışması adı altında kaldırımları , yolları mahvediyorlar. Hele hepsi bunu yapsa... Bir şirket fiber döşüyor ama diğer şirketler faydalanamıyor. Kişi taşındığında veya tercih ettiği firmamın altyapısından faydalanamıyor.

• klasik türkiye , bir müsibet olmadan asla bir iş yapmazlar , ama dipnot olarak belirteyim oda çekmez
  • Problem sadece baz istasyon merkezli değilmiş, daha alt sistemlerde de problem olmuş. (Kabaca otoban yada yol açık fakat arabanın motoru hararet yapması gibi örneklendirilebilir.)

• interwap kullanıcısına yanıt
    gerçekten nüfus sayısı ortada nasıl 160 milyon birbirini arıyor?

• onuray89 O kullanıcısına yanıt
    Onda şaşacak bir şey yok. Bir kişi birden fazla bireysel hat kullanabiliyor. İş hattı kullananlar var. Şirkette mobil hatlar var. İnternet hatları ve IOT cihazları var. Yani 118 milyon hat olması normal görünüyor. 160 milyon mevzu nasıl bilmiyorum. Açıklamayı yapan yetkili "GSM operatörleri bunun nasıl olduğunu bana anlattılar" vs dedi. Muhtemelen sabit hatlardan yapılan aramalar ve çeşitli senaryolarla bu sayıya çıkabilir mi bilemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Suriyelisi turisti var onlarıda hesaba koymuş olabilir. Ama aynı anda demesi garip. Sonuçta ek vergi alınacak ek bedeller bize yansıtılacak ama bu hatanın bedelini oparotrorler değil biz çekeceğiz. Halkını değil şirketleri gözeten hükümet. 2023 de görüşmek üzere diyim benim elimden bu gelir onuda doğru sayarlarsa tabi

• ortak hatla çözülcek iş değil mantık şu bir baz istasyonunun üstünde tuttuğunu ve üstünden geçirdiği numara sayısı vardır

atıyorum bir baz da aynı anda 10 kişilik görüşme yapabiliyosa 11. kişi aradığında ulaşamaz

yani sen baz istasyonlarını güçlendirmediğin sürece ortak hat açmanın hiç bir anlamı yok
  • onuray89 O kullanıcısına yanıt
    Onda şaşacak bir şey yok. Bir kişi birden fazla bireysel hat kullanabiliyor. İş hattı kullananlar var. Şirkette mobil hatlar var. İnternet hatları ve IOT cihazları var. Yani 118 milyon hat olması normal görünüyor. 160 milyon mevzu nasıl bilmiyorum. Açıklamayı yapan yetkili "GSM operatörleri bunun nasıl olduğunu bana anlattılar" vs dedi. Muhtemelen sabit hatlardan yapılan aramalar ve çeşitli senaryolarla bu sayıya çıkabilir mi bilemiyorum.

• Yahu zaten öyle değil mi? Vodafone, Turkcell'in baz istasyonlarını ortak kullanıyor. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Ericsson dan da istasyon kiralamıştı. Bir tek TurkTelekom u bilmiyorum. Kesin o da Turkcell den kiralama yapmıştır.

• 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Suriyelilerin de kullandığı hatlar dahil buna Türkiye'de ki toplam mobil abone sayısı İstanbul da en fazla kaç turist olabilir olsun 2 milyon ayrıca tüm Türkiye İstanbul'dan ibaret de değil Türkiye'nin aynı anda bir birini araması da imkansız zaten arasa yine o rakamı bulmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • var olan hatları bir seviyeye getirememişler ki ortak hatta bir şey yapsınlar turkecell hariç.... ankara da 2g çekiyor telekom çoğu yerde ama kimin umurunda
  • Üçünü toplasan gene bi b*k etmiyeceği tam belli oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: IamTheOne76

Donanımhaber den isteğim;

internet sağlayıcıların centilmenlik anlaşması yapmalarını dile getirmeleri. Aksi halde mağduriyet yaşanıyor.

Caddelerde ve Sokaklarda fiber çalışması adı altında kaldırımları , yolları mahvediyorlar. Hele hepsi bunu yapsa... Bir şirket fiber döşüyor ama diğer şirketler faydalanamıyor. Kişi taşındığında veya tercih ettiği firmamın altyapısından faydalanamıyor.
    turkcell vodafone turksat ortak altyapı kullanıyor.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Ankara Elvanket te ikamet ediyordum. fiber altyapı Turkcel Superonline internet fiber hizmetinden faydalandım. Taşındım.
    şu anda Mamakta ikamet ediyorum. Bulunduğum yerde vodofone fiber altyapı var.
    Turkcel Superonline müşteri hiz. ile görüştüm. Hiç bir şirket ile centilmenlik anlaşmamız olmadığını söylediler.
    Doğal olarak Turkcel Superonline aboneliğim alt yapı yoksunluğundan sonlandırıldı.
  • Şahsen ben yemedim.. siz ?
  • Turkcell ses konusunda Türk Telekom altyapısını kullanıyormuş.
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, büyük ihtimalle belli bir süre içerisindeki rakamlar bunlar. Ancak farklı kaynakları taramama rağmen bu sürenin ne kadar olduğunu belirleyemedim. Haber içerisinde de böyle kaldı maalesef.

• daha kendi santrallerini kuranayan sirketler birlesip ortak is yapsalar ne olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.