Şimdi Ara

GSS Adaletsizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TabletlereFısıldayanAdam

quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

quote:

Orijinalden alıntı: baris0

53 liradan kurtulmanın bir yolu yok mu? Hiçbir gelirim yok öğrenci de değilim.25 yaş dolacak,dolunca gelir testi mi yaptırmam lazım?

Gelir testi kalktı. Herkese aynı oranda prim konuldu.Kurtulmanın yolu yok,daha ucuza özel sigorta varsa yerine konabiliyor olabilir.

Kolay değil öyle söğüşlenmemek.

Daha ucuza özel sigorta buldum çıkmak istiyorum dediğinizde malesef öyle bir imkan yok, özel sigortanız olsa da olmasa da gss devam ediyor, tek yol sgk priminin düzenli yatması yani çalışmak

Hocam verdiğiniz bilgi için teşekkürler,ana mesaja ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

quote:

Orijinalden alıntı: fthtsdmr

Çalışmama vergisi. Çalışmıyorsan vergisini ödeyeceksin. Yok öyle yan gelip yatmak.

Öyle mi? 20 yaşında işe girmiş biri 25 sene çalışıp 45 yaşında emeklilik için yeterli günü doldurduğunda çalışmazsa yine gss yazıyor ne iş bu?
    Adam emeklilik yaşının dolmasını bekleyecek ama buna borç yazacaklar.

45'te emekli olunabiliyor mu hala? Benim bildiğim belli işlerde olanlar rötgen makinesi operetörü ve belli oranda engeli olanlar erken emekli olabiliyor.

Emekli adamdan da GSS çıkarmaları yanlış.Adam zaten adı üstünde emek vermiş ülkede.Vergi,sigorta ödemiş.Emekli olunca rahat bırakman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 22 Kasım 2017; 15:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Abim özürlü çalışamıyor. Ne zamandır ödeyemedi, neyse geçen soysay dayanışma vakfına gittik gelir yok özürlü vs diye. Özürlü olsa bile geçmiş borçları ödemek zorundaymış hastaneye gidebilmek için. Aldıkları bütün vergiler,maaşları, avantaları (halkın sayesinde ne kazanıyorsa hespi) haram zıkkım olsun böyle saçma sapan yasa çıkartanların tamamına.

Hocam kolay gelsin.Engelliden bile alıyorlar demek ha.

Bunu ana mesaja ekledim.Bilgi için teşekkürler.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3sSs1A

İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

Ücretsiz olup olmaması değil asıl konu.Mesele paramı alıyor hizmet vermiyor bu kadar basit.

Hizmeti kessin ödemezsem gidip hastanede nakit veriyim.

not:Hizmetten kastım zaten hastanede yaptığı indirim.Hastaneye gidince zaten bir kısmını cebimizden veriyoruz (kalanı devlet karşılıyor).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 22 Kasım 2017; 18:31:41 >
  • Devletimize vergi vermek mi zorunuza gidiyor? Seve seve ödeyeceksiniz.
  • Kendi vatandaşına sağlık hizmeti vermek için işsizin öğrencinin kanını emmeye çalışan, suriyelere milyarlarca dolar harcayan düzeni savunacak kadar alçalmadık. Alınmayan hizmet için borçlanılan, ödenmediğinde alınmayan hizmetin borcununa faiz işleten, vatandaş devlete borçlu olsunda ödemese bile kardır gözüyle bakılan kara düzeni savunacak kadar hiç alçalmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Devletimize vergi vermek mi zorunuza gidiyor? Seve seve ödeyeceksiniz.

Anlayış kıt galiba? Kaç kez anlattık.Diyoruzki Hizmet kesiliyor ama borç eklenmeye, gelicek ayların primi alınmaya devam ediyor.

Anlamadıysan hala, çevrenden yardım al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 22 Kasım 2017; 19:39:41 >
  • quote:

quote:

quote:

Çalışmama vergisi. Çalışmıyorsan vergisini ödeyeceksin. Yok öyle yan gelip yatmak.

Öyle mi? 20 yaşında işe girmiş biri 25 sene çalışıp 45 yaşında emeklilik için yeterli günü doldurduğunda çalışmazsa yine gss yazıyor ne iş bu?

45'te emekli olunabiliyor mu hala? Benim bildiğim belli işlerde olanlar rötgen makinesi operetörü ve belli oranda engeli olanlar erken emekli olabiliyor.

Emekli adamdan da GSS çıkarmaları yanlış.Adam zaten adı üstünde emek vermiş ülkede.Vergi,sigorta ödemiş.Emekli olunca rahat bırakman lazım.

Emekli olamaz ama günü doluyor adamın. Bana yıllardır çalışmıyorsun diyorlar bende diyorum ki 30 yaşında işe girsem 55 yaşında günüm dolar ama 5 yıl beklerim diyorum. Şu an 60 yaş emeklilik ileride 65 olacak.

• hiçbir gss borcum yok, geçen gün diş için doktora gittim, 25 liraya döner sermaye için önlük seti aldırdılar, muayene oldum ilaç filan yazdı, eczaneye geldim 15 lira da ilaç ücreti çıktı. sırf 40 lira extra ücret ödedim. gss ücretinden çok çok daha fazla ücret alıyorlar extra işlemler ile. milleti düdüklemeye doyamadılar
  • 2000 lira olmuş. Bundan öncede 3000 vardı, daha önce gelir testinden önce bir 5000 daha.

Hiç birini ödemedim. Kendi kendilerine; siliniyorlar, artıyorlar, azalıyorlar. Hayatım boyunca bu kadar rezil bir düzen görmedim, bu kadar beceriksizlik görmedim.

Ne yapılmaya çalışılıyor ? Kafayı sıyırtır insana.

Yapsınlar şu hastahaneleri paralı, gideyim 10 liraya muayne olayım 50-60 ilaca verip çıkayım. Zaten 3-4 yılda bir defa gidiyorum. Hem bu şekilde gerçekten hasta olan adam gider oraya.

Hastahaneye bir gidiyorum, 10 kişiden 7 si öksürük aksırık, kontrol, bir baktırayım ne olur ne olmaz, dün acıyordu bu gün acımıyor yinede geldim vs vs vs... Sonra ver elini kalabalık, pislik.

Milletten zorla para alınca millette sömürüyor işte böyle.
  • 10 lira borç yazmışlar. 1 kuruşta olsa ödemem.
  • quote:

İş bulamayan insanlara ve yeni mezunlara iş imkanı yaratmak yerine çalışmadığı veya çalışamadığı için olmayan parasını bozuk bir sistemle almak ne derece etiktir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xStyks -- 23 Kasım 2017; 3:12:1 >
  • quote:

Yobaz seni

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Devletimize vergi vermek mi zorunuza gidiyor? Seve seve ödeyeceksiniz.

Çalışmayan, herhangi bir geliri olmayana borç yazılıyor. Zoruma gidiyor evet. Senin suriyeliler bedava sağlık hizmeti alırken bu ülkenin işsiz, parasız gençlerine borç yazılması zoruna gitmiyor neden bi anlat bakalım!
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Özele gidersin, parasıyla ilaç da alırsın.

Sgk geçerli olan yerlerde devlet payından faydalanamazsın. İlaç da dahil.

• birkaç arapça kelime öğrenin vealllammaajjejekelheel falan diyin her kapı açılıyor..
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    Muhatap olmayın bunlarla % 90' ı CEMAAT kayıtlı şahıs sorsanız CEMAAT demek CENNETİN kapısı manasında kahrolasıca Cemmat ve din düşmanı çakma dincilerin alayı kafir. 100 yıl anlatsan yinede anlamazlar.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum yurt dışında emeklilik yaşı bizdeki gibi düz mantık 65 bitti erken geleni gömer geç gelenide bellerim mantığı olmadığı için işler orada çok farklı. Yurt dışında çalma çırpma kendi toplumunu aşağılama diye bir mantık yok bizdeki gibi. bizde gün sayısı dolması 25 yılı buluyor bu yüzden 25 yıllık süreyi tamamlayan kişi yaşı gençte olsa normalde emekli sınıfına dahil oluyor fakat deniyor ki yaşın 65 olmadan maaş alamazsın emeklilik haklarından faydalanamazsın. buraya kadar sorun yok zaten doğal olarak 25 yılı dolduran kişi emekliliği hak ettim artık rahatım yaşım gelene kadar bir şekilde başımın çaresine bakarım diyor ama devlet denen MAFYA rahat durmuyor diyor ki sen bir işe mi girdin girdin bana sgk pirimi ödeyeceksin tamam diyorsun sisteme bir bakıyorlar 25 yıl dolmuş fazladan 1 prim dahi ödediğiniz anda emeklilik maaşınızdan kesinti yapılıyor normalde şu anda 700 tl emekli maaşı alan bir kişi fazla prim yatırdığı için 150 tl kayba uğruyor.

sen bu sorunu yaşamak istemiyorsun o zaman GSS yatırmak zorundasın her ay 53 tl emekli olana kadar onunda hesabını yaptım ben 50 yaşında primin doldu diyelim.

10 yıl 12 aydan

120 ay demektir 53 tl X 120 = 6360 tl çöpe atılan para demektir anlamı bunun çünkü GSS' nin hiç bir geri dönüşü yok ne emekliliğe faydası ne de başka bir işe. bankaya faize yatırsanız bu parayı yıllık net 400 tl faiz veriyor 10 yılda 4000 tl demektir bunun anlamı ve emekli olduğunuzda ek 4000 tl' paranız olsa çok mu kötü cebinizde ?

bence çok iyi para bu VATAN HAİNLERİNE vermeyin para ve verdirtmeyin asla.

• Odemeyin ben odemiyorum kafam rahat

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.