Şimdi Ara

GSS Adaletsizliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3sSs1A

İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

Allah allah, ana babamız o kadar çalışıyo 18 yaşına kadar nasıl üstlerinden görünebildiysek sonrasında da görünebiliriz sanki herkes çalışmak zorunda mı 18den sonra? Türkiye de kaç genç var her birinin hikayesini sen biliyo musunda hepsini bi kefeye koyuyosun? Senin gibi tuzu kuru olanlara da bi dokunsun bıçak bak nası çemkirmeye başlıyosunuz ozaman dimi? Sizin insanlığınız bu kadar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alegra -- 23 Kasım 2017; 13:19:59 >
  • sen daha iyi halinden bahsediyorsun, gss ilk cıktı gelir test yaptırmazsanınız 2000 tl üstü maaş alınıyor farzedilip 200tl aylık borç geçiriliyodu. 50 tl yakın zamanda düştü hadi sevinin dediler.
  • Bir de bunu ciddi ciddi ödedin mi? GSS ödeyeceğine bir problemin varsa git özele daha mantıklı. Türkiye'de artık sosyal devlet diye bir kavram kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

sen daha iyi halinden bahsediyorsun, gss ilk cıktı gelir test yaptırmazsanınız 2000 tl üstü maaş alınıyor farzedilip 200tl aylık borç geçiriliyodu. 50 tl yakın zamanda düştü hadi sevinin dediler.

Biliyorum,o konular çok konuşuldu ve geçmişte kaldı.Şuan yürürlükte olan sistemden şikayetçiyiz.

Zaten eskiden berbattı şimdi de kötü ama daha iyi diyerek: Bunada şükür diyecek halimiz yok heralde.

Hizmetimizi kesiyorlar ama hesabımza borç yazmaya devam ediyorlar.Kimse sessini çıkarmazsa bu böyle gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2017; 15:0:0 >
  • Ekran görüntüsü atmadan bu iddiaları savunamayız. Ülkemizin düşmanı o kadar çok ki. (Seni tenzih ederim).

Devlete hırsız da diyemeyiz. En nihayetinde bu devlet bizim. "Adaletsizlik var" de, "Sgk politikaları adaletsiz" de.

Not: Ben de Gss'liyim. Gss'nin bir yararını görmedim. Fakülteye gittiğimde " Gss'lilerle anlaşmamız yok" dediler. Tedavi olamadım. 1000 Tl'ye yakın borcum var.

Not: GSS'yi ben de doğru bulmuyorum. Seni eleştirdiğim nokta uç noktadan tabirlerle devlete sıfat koyman. Bu doğru değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KortX

Bir de bunu ciddi ciddi ödedin mi? GSS ödeyeceğine bir problemin varsa git özele daha mantıklı. Türkiye'de artık sosyal devlet diye bir kavram kalmadı.

Fakirim bir süredir. Ve ufak bir özel polikiniğe gidip muayane ücreti sordum.Uçuk rakamlar söyledir 80-100 tl falandı sanırım. Duymak istemediğim için hemen hafızamdan atmışım. 50 lira ve aşağısı olsa giricektim çünkü.

Ben GSS ödedim hep.Ama yurtdışına çıktığım için zaten çokta uzun süre ödemedim (1 yıl falan en düşük primden).
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr07

Ekran görüntüsü atmadan bu iddiaları savunamayız. Ülkemizin düşmanı o kadar çok ki. (Seni tenzih ederim).

Devlete hırsız da diyemeyiz. En nihayetinde bu devlet bizim. "Adaletsizlik var" de, "Sgk politikaları adaletsiz" de.

Not: Ben de Gss'liyim. Gss'nin bir yararını görmedim. Fakülteye gittiğimde " Gss'lilerle anlaşmamız yok" dediler. Tedavi olamadım. 1000 Tl'ye yakın borcum var.

Not: GSS'yi ben de doğru bulmuyorum. Seni eleştirdiğim nokta uç noktadan tabirlerle devlete sıfat koyman. Bu doğru değil.

Markete gittiğimizde sütün parası verip ama sütü alamadığımızda olan neyse burda olanda o.

Ama üslüp olarak haklı olabilirsin.Peki başlığı değiştiriyorum ama bence yapılan bir üçkağıttır.Bu hata veya sistemdeki bir açık değil veya kısa sürede gerçekleşip sonra düzeltilmiş bir durum değil.Kalıcı devam eden bir durum.

Kaynakta ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2017; 15:18:6 >

• ödemeyin benimde bağkur vardı suriyelilere sinirlendim ödemedim 2 k borç 5 6 bin oldu sonra af çıktı allah büyüktür ilerde türkleri düşünen birileri başa geçerse belki siler takip edin sildirin gitsin
  • Zorla olmasına lafım yok.İsteğe bağlı olmalı.Lakin 53 lira sağlık hizmeti içinde çok para değil.Bence abartılmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

quote:

Orijinalden alıntı: mr07

Ekran görüntüsü atmadan bu iddiaları savunamayız. Ülkemizin düşmanı o kadar çok ki. (Seni tenzih ederim).

Markete gittiğimizde sütün parası verip ama sütü alamadığımızda olan neyse burda olanda o.

Ama üslüp olarak haklı olabilirsin.Peki başlığı değiştiriyorum ama bence yapılan bir üçkağıttır.Bu hata veya sistemdeki bir açık değil veya kısa sürede gerçekleşip sonra düzeltilmiş bir durum değil.Kalıcı devam eden bir durum.

Kaynakta ekledim.

Hassasiyetin için teşekkürler. Yazdığım iletiyi her baba yiğit senin gibi karşılayamazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

Zorla olmasına lafım yok.İsteğe bağlı olmalı.Lakin 53 lira sağlık hizmeti içinde çok para değil.Bence abartılmamalı.

53 çok değil genelde ama bazı zamanlarda işsiz biri için o bile çok olabiliyor.

Ama asıl mesele bu 53 değil 33'te olsa yine sorun var.Asıl sorun kullanmıcağımız aylar için prim eklenmeye devam edilmesi.Bu bütün ticari,sosyal ilkelere ters.

GSS serbest olmalı girmek,çıkmak. Hadi zorla yaptın bari kesildikten sonra borç ekleme.
  • quote:

quote:

Zorla olmasına lafım yok.İsteğe bağlı olmalı.Lakin 53 lira sağlık hizmeti içinde çok para değil.Bence abartılmamalı.

Ama asıl mesele bu 53 değil 33'te olsa yine sorun var.Asıl sorun kullanmıcağımız aylar için prim eklenmeye devam edilmesi.Bu bütün ticari,sosyal ilkelere ters.

GSS serbest olmalı girmek,çıkmak. Hadi zorla yaptın bari kesildikten sonra borç ekleme.

Aynen katılıyorum.Mesala ben işsizler her ay ödeme yaptım ki 100liranın üzerindeydi.Sonra devlet memuru oldum doğal olarak yatırmadım bir daha.Çünkü zaten maaşımdan sağlık kesintisi yapılmaya başladı.Evlendim 2 çoçuğum oldu başka Şehire taşındım,bekarken kaldığım eve yani ailemin evine borç yazısı gelmiş şaka gibi.4,5binlira olmuş.O kadar köyü bir sistem ki benim memur olduğum attık işsiz olmadığım her ay maaşımdan zaten para kesildiğini SGK bilmiyormuş gibi bana binlerce liralık borç çıkardı.Yoksa 53 lira para değil sağlık için ama sistem yanlış.

• quote:

İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

Bu mantıkla devletin de hastaneye gitmeyen kişilerin parasını iade etmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xStyks -- 23 Kasım 2017; 18:24:37 >
  • 1 kuruşum bile haram olsun. GSS ile vatandaşı soydular soğana çevirdiler. Makarna yiyip ayran içenler sizi devlet hastanesinde tedavi olmaya davet ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Aynen katılıyorum.Mesala ben işsizler her ay ödeme yaptım ki 100liranın üzerindeydi.Sonra devlet memuru oldum doğal olarak yatırmadım bir daha.Çünkü zaten maaşımdan sağlık kesintisi yapılmaya başladı.Evlendim 2 çoçuğum oldu başka Şehire taşındım,bekarken kaldığım eve yani ailemin evine borç yazısı gelmiş şaka gibi.4,5binlira olmuş.O kadar köyü bir sistem ki benim memur olduğum attık işsiz olmadığım her ay maaşımdan zaten para kesildiğini SGK bilmiyormuş gibi bana binlerce liralık borç çıkardı.Yoksa 53 lira para değil sağlık için ama sistem yanlış.

ben yurt dışından emekliyim. Sgk ya bağlıyım. Ama sağlık giderlerimi emekli olduğum ülke ödüyor. Forumda görünce bende e devletten girip baktım. Ne göreyim. 3600 tl civarı gss borcum olmuş.
    Sgk ya gidip sordum. Aynı binanın bir üst katından yani yabancılarla ilgili bölümden kağıt getirdim. Borçlarım silindi.
    Çalışmayan insandan gss alınması saçma ama bu sistemin nasıl işlediğide ayrı bir saçmalık. Sgkya bağlı bir insana gss çıkarmak! Birde bakmasam ne olacak? Ocağıma incir ağacı dikecekler. Namıssızlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Alegra

quote:

Allah allah, ana babamız o kadar çalışıyo 18 yaşına kadar nasıl üstlerinden görünebildiysek sonrasında da görünebiliriz sanki herkes çalışmak zorunda mı 18den sonra? Türkiye de kaç genç var her birinin hikayesini sen biliyo musunda hepsini bi kefeye koyuyosun? Senin gibi tuzu kuru olanlara da bi dokunsun bıçak bak nası çemkirmeye başlıyosunuz ozaman dimi? Sizin insanlığınız bu kadar işte.

Tamam kardeşim çalışma devlet seni anne baban üzerinden göstersin. Annen baban zamanında çalışmış diye sen sakın çalışma aman diyim.

Benim hepsini bi kefeye koyduğumu nerden çıkardın? Eger bi insan çalışma imkanı olduğu halde çalışmıyorsa devlet niye bunun yükünü çeksin, benim demek istediğim eğer insan tembellik yapıp devlete soyleniyorsa böyle bir hakkı yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris0

53 liradan kurtulmanın bir yolu yok mu? Hiçbir gelirim yok öğrenci de değilim.25 yaş dolacak,dolunca gelir testi mi yaptırmam lazım?

Gelir testi kalktı. Herkese aynı oranda prim konuldu.Kurtulmanın yolu yok,daha ucuza özel sigorta varsa yerine konabiliyor olabilir.

Kolay değil öyle söğüşlenmemek.

Gelir testi kalkmadı. 53 TL'den ödememe durumu yalnızca yeşil kartlı olmakla mümkün oluyor. yaptırılan gelir testi neticesinde gelir durumun G0 olarak tescil edilirse yeşil kartlı olarak ücretsiz yararlanırsın.
  • benimde kızdığım çevreme anlatmak istediğim bu. sen türk vatandaşısın GSS zorunlu ama yabancı olsaydın hem sağlıktan bedava yararlanabilecektin hemde ilaçlara katılım payı ödemeden alabilecektin. birde eczaneye gittiğinde bi önceki ay şu hastaneye gitmişsin onun içinde fark ödemek zorunda kalmayacaktın.

buarada bugüne kadar hep akp ye oy verdim şuan seçim olsa yine akp ye vereceğim ilerleyen güzler ne değiştirir bilmiyorum ama en azından birilerinin çıkıp bu aleştiriyi yapması birilerininde çözüm üretmesi lazım
  • Kardeşim gidin derdinizi hükümete anlatın bu saçma sapan sistemi getiren hükümet siz burada birbirinizi yiyorsunuz.
    Geçen birisi GSS'den şikayet ediyordu yine de AKP şakşakçılığı yapıyordu.Madem memnun değilsiniz değiştirin seçimlerinizi.
  • Paralar suyu çekince, meyve suyuna kadar ötv geline napsın hükümet soyacak kaz arıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.