Şimdi Ara

GSS Adaletsizliği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    tamam şöyle yapalım

1) çalıştığın için maaşından SGK sigorta primi adı altında maaşından kesinti yapılıyor, bunu bordro da da görebilirsin. Peki, o kesinti neden yapılıyor, eğer senin bir rahatsızlığın olur ise sağlık hizmeti aldığında sigorta kapsamında olduğun için çıkan masrafın tamamı değil, bir kısmı alınıyor.

2) Aynı durumla çalışmadığın dönemde karşılaştığında eğer her hangi bir sosyal güvencen yok ise o masrafın tamamıyla karşılaşırsın ve bu durum sadece Türkiye'de böyle değil, Hani hep yaptığımız bir durum var ya, kendimizi Avrupa ile kıyaslar sonra hukümete laf ederiz. İşte bu sistem Avrupa'da da Amerika'da da böyle.

Hastaneye gitmek istemiyorum diye bir durum söz konusu olabilir mi? bir sağlık sorunun çıktığında nasıl çözeceksin sorunu. Hacı-hocalara gidip kendini mi üfleteceksin, muska mı yazdıracaksın, şifacılardan mı medet umacaksın?

Başka bir açıdan bakalım tamam sosyal devlet anlayışında çalışmayandan sağlık ücreti alınmasın. AMa tedavinin bir masrafı oalcak, o doktorun mesaisinde senle de ilgilenecek, ilaç yazacak, bunların hepsi masraftır, bu masraf nerden karşılanacak?

Nasıl ki elektrikte kaçak kullananın bedeli, normal kullanan vatandaşın faturasına kaçak kullanım bedeli diye yansıyorsa,

Benim de çalışırken devletin benden kestiği SGK priminden karşılanacak.

Ben mecburmuyum senin sağlık harcamanı kendi alın terimin kesintisinden ödemeye?

Sen çalışmadığın zaman haraç parası olarak görüyorsun, ama çalışırken normal karşılıyorsun.

Çalışırken hastalanabilirsin, kaza geçirebilirsin, çalışmadığın zaman bunlar gelmeyecek mi başına?

yada çalışmadığın zaman en fazla Bin TL geçse eline, sağlık sorunu yaşasan (Allah korusun) tedavi masrafı 1500 TL çıksa nasıl olacak?

Şimdi sağlığın sıhhatin kendi tabirinle nispeten yerinde (çok şükür Allah bozmasın) bunun garantisi yok, olmadığı zamanda gitmek istemiyorum demek, bekara karı boşamak kolaydır lafını hatırlatır. en basitinden bırak, kalp, damar, akciğer, kanser gibi ciddi hastalıkları, Basit bir diş ağrısı bile neler çektirir insana. o zaman diyemezsin hastaneye gitmek istemiyorum diye, zaten senin o kötü durumunu gören ailen, evliysen eşin, seni zorla götürecek o hastaneye.

O zaman işte dersin 50 TL'yi ödemedik, aha fatura kol gibi.

Ama söylüyorum, çalışmıyorsun diye devlet sana sağlık hizmeti sunacak diye bir şey olsa

bu ülkede kimse çalışmaz, devlet nede olsa bakıyor diye.

Ama benim açımdan ise çalışmayanın sağlık hizmeti, çalışanın kesintisinden ödenmesine de ben karşıyım.

• black_flood kullanıcısına yanıt
    iyi de 53 TL sadece sağlık giderleri için kesiliyor, 1 kişi için

Senin kesintilerin, bekarsan ayrı, evliysen ayrı, çocuğun varsa ayrı kesiliyor.

VE ATLADIĞIN EN ÖNEMLİ DURUM EMEKLİ OLDUĞUNDA DEVLET SANA YAPTIĞI KESİNTİLERİ, SENİN KULLANDIĞIN SAĞLIK GİDERLERİNİ VS. Nİ DÜŞÜP KALANI EMEKLİ İKRAMİYESİ OLARAK O PARAYI ÖDÜYOR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

tamam şöyle yapalım

1) çalıştığın için maaşından SGK sigorta primi adı altında maaşından kesinti yapılıyor, bunu bordro da da görebilirsin. Peki, o kesinti neden yapılıyor, eğer senin bir rahatsızlığın olur ise sağlık hizmeti aldığında sigorta kapsamında olduğun için çıkan masrafın tamamı değil, bir kısmı alınıyor.

2) Aynı durumla çalışmadığın dönemde karşılaştığında eğer her hangi bir sosyal güvencen yok ise o masrafın tamamıyla karşılaşırsın ve bu durum sadece Türkiye'de böyle değil, Hani hep yaptığımız bir durum var ya, kendimizi Avrupa ile kıyaslar sonra hukümete laf ederiz. İşte bu sistem Avrupa'da da Amerika'da da böyle.

Hastaneye gitmek istemiyorum diye bir durum söz konusu olabilir mi? bir sağlık sorunun çıktığında nasıl çözeceksin sorunu. Hacı-hocalara gidip kendini mi üfleteceksin, muska mı yazdıracaksın, şifacılardan mı medet umacaksın?

Başka bir açıdan bakalım tamam sosyal devlet anlayışında çalışmayandan sağlık ücreti alınmasın. AMa tedavinin bir masrafı oalcak, o doktorun mesaisinde senle de ilgilenecek, ilaç yazacak, bunların hepsi masraftır, bu masraf nerden karşılanacak?

Nasıl ki elektrikte kaçak kullananın bedeli, normal kullanan vatandaşın faturasına kaçak kullanım bedeli diye yansıyorsa,

Benim de çalışırken devletin benden kestiği SGK priminden karşılanacak.

Ben mecburmuyum senin sağlık harcamanı kendi alın terimin kesintisinden ödemeye?

Sen çalışmadığın zaman haraç parası olarak görüyorsun, ama çalışırken normal karşılıyorsun.

Çalışırken hastalanabilirsin, kaza geçirebilirsin, çalışmadığın zaman bunlar gelmeyecek mi başına?

yada çalışmadığın zaman en fazla Bin TL geçse eline, sağlık sorunu yaşasan (Allah korusun) tedavi masrafı 1500 TL çıksa nasıl olacak?

Şimdi sağlığın sıhhatin kendi tabirinle nispeten yerinde (çok şükür Allah bozmasın) bunun garantisi yok, olmadığı zamanda gitmek istemiyorum demek, bekara karı boşamak kolaydır lafını hatırlatır. en basitinden bırak, kalp, damar, akciğer, kanser gibi ciddi hastalıkları, Basit bir diş ağrısı bile neler çektirir insana. o zaman diyemezsin hastaneye gitmek istemiyorum diye, zaten senin o kötü durumunu gören ailen, evliysen eşin, seni zorla götürecek o hastaneye.

O zaman işte dersin 50 TL'yi ödemedik, aha fatura kol gibi.

Ama söylüyorum, çalışmıyorsun diye devlet sana sağlık hizmeti sunacak diye bir şey olsa

bu ülkede kimse çalışmaz, devlet nede olsa bakıyor diye.

Ama benim açımdan ise çalışmayanın sağlık hizmeti, çalışanın kesintisinden ödenmesine de ben karşıyım.

Cepte olmayan parayı haraç olarak kesip üstüne ödenmediğinde faiz üstüne faiz bindiriliyor. Nereden ödenecek peki bu para ? İnsanlar nereden bulup bu parayı ödeyecek ? Çalışmayan insanın cebinde para ne arar.

• tanerss kullanıcısına yanıt
    Çalışmayanın lafıyla cevaplayayım sana bunu;

Ben İzmirliyim, CHPnin kalesi İzmir, yada AKPlilerin tabiri ile gavur İzmir.

İş yerim Çankaya'da Cumhuriyet Meydanında.

İşim turizm bütün acenteler Cumhuriyet meydanının karşısındaki Gazi Osman Paşa Bulvarındadır, Swiss otelin bulunduğu bulvar.

2002 den beri buradayım ve burada kendimi bildim bileli kağıt toplayan bir adam var, biz onunla öğle yemeklerimizi paylaşırız, eski giysilerimizi veririz, maddi destek sağlarız. ama kağıt toplar, eli ayağı da tutuyor. akli dengesi de yerinde deli falan değil.

Bak adam fakir, haa bu arada makarnacı, hüloğğ tayfasından da değil, sana şöyle söyleyeyim, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Heykelinin üzerine konan kuşları kovalar, konmasınlar Atamın üzerine, heyekeli kirletmesinler diye

Bu olay 3 -4 sene önce oluyor, bu eleman 3 gün falan kayboldu ortadan, sonra yine çıktı hastaymış.

ee dedik ne oldu, Yahu Allah şu GSS'yi çıkarandan razı olsun, ayağını demir kesmiş, yara mikrop kapmış, gitmişler hastaneye, tedavi yatış falan, GSS olmasa rehindim abi dedi.

Tabi o zaman herkesten 53 TL sabite bağlanmamıştı, ilk çıktığında gelir testine tabi tutuluyordun, gelirine göre GSS ödüyordun, primi 40 küsur lira.

Adam tekrar söylüyorum kağıt topluyor, abi bu devirde bir insan 40 TL kazanamıyorsa o adamın ayıbıdır, devlet böyle imkan sunmuş dedi.

Sigara içiyor adam, işsizim bir de GSS haraçtır diyor. İçsin sigara, bende içiyorum, kimse kimseye karışamaz içme diye, RTE karşıma çıksa vermem o paketi, ama işsiz adamın cebinde paket, GSS'ye hayır diyor.

O sigara yarın bir gün KOAH'a düşürse, o zaman görürüm ama işte o zaman bana konuşma hakkını kendi verir, ,işsizsin, sigaraya paran var, GSS'ye hayır çekiyorsun, şimdi gelmiş KOAh a yakalanmışsın tedavi masrafı çok yüksek.

Ödeseydin 53 TL yi. ne yapayım şimdi, ben mi karşılayayım.

Hocam o parayı bulan bulur. adam işsiz kahvede bütün gün, önünde iddia, ganyan kuponu.

Buna para buluyorsa, sağlık bunlardan daha önemliyse önce sağlığı.

Tekrar söylüyorum GSS'ye karşı çıkacağımıza çalışandan yapılan SGK kesintisine karşı çıkmamız lazım, ben çalışıyorum üzerine hastalanma ihtimalinde doğacak muhtemel sağlık giderleri için maaşımdan prim kesiliyor.

işsiz adam evde oturuyor, faydası yok, bir de hastalandığında devlet baksın.

böyle bir devlet anlayışı olamaz.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Memur için o dediğiniz ya halen inattasınız işçi ve diğerlerine devlet hiç bir şey ödemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çalışmayanın lafıyla cevaplayayım sana bunu;

Ben İzmirliyim, CHPnin kalesi İzmir, yada AKPlilerin tabiri ile gavur İzmir.

İş yerim Çankaya'da Cumhuriyet Meydanında.

İşim turizm bütün acenteler Cumhuriyet meydanının karşısındaki Gazi Osman Paşa Bulvarındadır, Swiss otelin bulunduğu bulvar.

2002 den beri buradayım ve burada kendimi bildim bileli kağıt toplayan bir adam var, biz onunla öğle yemeklerimizi paylaşırız, eski giysilerimizi veririz, maddi destek sağlarız. ama kağıt toplar, eli ayağı da tutuyor. akli dengesi de yerinde deli falan değil.

Bak adam fakir, haa bu arada makarnacı, hüloğğ tayfasından da değil, sana şöyle söyleyeyim, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Heykelinin üzerine konan kuşları kovalar, konmasınlar Atamın üzerine, heyekeli kirletmesinler diye

Bu olay 3 -4 sene önce oluyor, bu eleman 3 gün falan kayboldu ortadan, sonra yine çıktı hastaymış.

ee dedik ne oldu, Yahu Allah şu GSS'yi çıkarandan razı olsun, ayağını demir kesmiş, yara mikrop kapmış, gitmişler hastaneye, tedavi yatış falan, GSS olmasa rehindim abi dedi.

Tabi o zaman herkesten 53 TL sabite bağlanmamıştı, ilk çıktığında gelir testine tabi tutuluyordun, gelirine göre GSS ödüyordun, primi 40 küsur lira.

Adam tekrar söylüyorum kağıt topluyor, abi bu devirde bir insan 40 TL kazanamıyorsa o adamın ayıbıdır, devlet böyle imkan sunmuş dedi.

Sigara içiyor adam, işsizim bir de GSS haraçtır diyor. İçsin sigara, bende içiyorum, kimse kimseye karışamaz içme diye, RTE karşıma çıksa vermem o paketi, ama işsiz adamın cebinde paket, GSS'ye hayır diyor.

O sigara yarın bir gün KOAH'a düşürse, o zaman görürüm ama işte o zaman bana konuşma hakkını kendi verir, ,işsizsin, sigaraya paran var, GSS'ye hayır çekiyorsun, şimdi gelmiş KOAh a yakalanmışsın tedavi masrafı çok yüksek.

Ödeseydin 53 TL yi. ne yapayım şimdi, ben mi karşılayayım.

Hocam o parayı bulan bulur. adam işsiz kahvede bütün gün, önünde iddia, ganyan kuponu.

Buna para buluyorsa, sağlık bunlardan daha önemliyse önce sağlığı.

Tekrar söylüyorum GSS'ye karşı çıkacağımıza çalışandan yapılan SGK kesintisine karşı çıkmamız lazım, ben çalışıyorum üzerine hastalanma ihtimalinde doğacak muhtemel sağlık giderleri için maaşımdan prim kesiliyor.

işsiz adam evde oturuyor, faydası yok, bir de hastalandığında devlet baksın.

böyle bir devlet anlayışı olamaz.

Tamam haklısın ama evde oturup GSS ödemeyeni devlet bakmasın karşılamasın hiçbirşeyini. Aynı şekilde GSS'i ödemek zorunda da tutmasın. Haraç olarak görmemin(görmemizin) tek nedeni bu. Eğer kişi ödemiyorsa her ay borç takıp faiz üstüne faiz bindirme ve GSS'den yararlandırma bu kişileri.
    (Ki zaten sağlık hizmetinden yaralandırmıyor ama borç ve fizler katlanarak çıkıyor)

• tanerss kullanıcısına yanıt
    Yahu senin hastalanmayacağının garantisi var mı? Hastalandığında da derman için gideceğin yer sağlık kurumu olmayacak mı?

Bak hocam yıl 2011 Kısa dönem olarak askere gittim o senede GSS çıktı 2012 Mayısında askerden döndüm, babam eve benim için gelen GSS bildirimini verdi ilgilen şununla dedi. Okudum vay dedim devlete bak çalışmayandan para kesiyor.

daha teskere için askerlik şubesine gitmeden (Kısa dönemlere izin kullandırmıyorlardı onun yerine askerliğin son 12 gününü o izni kullandırıp, seni izinli gösterip askeriyeden izinle salıyor, o izinden sonra da gidip teskereni şubeden alıyordun) kaymakamlığa gittim. Önce adıma çıkan 5 aylık borcu sildirdim askerde olduğumdan dolayı, sonra gelir testine girdim, 40 TL çıktı.

aradan 1 hafta geçti arkadaşlarla Foça'da restoranda rakı balık yapıp kutlama yapıyoruz, balığa duyduğum özlem, 6 ay rakıdan uzak durmam yüzünden daha 2. kadehte çakır keyif olmanın etkisiyle dikkatsizliğimden boğazıma kılçık kaçtı. domates, zeytin yağlı ekmek falan yok kılçık boğazımda hissediyorum, arkadaşlar bakıyor göremiyor bir şey, oğlum sen onu yutmuşsundur ama damağını tahriş etmiştir onun hissiyatıdır deyip geçiştirmeye çalışıyorlar ama yok eminim var bir şey.

Kalktım gittim Foça devlet hastanesine ilgilenemediler, teçhizat yokmuş, alkol de aldık araç kullanamam, önce belediye otobüsüyle İzbana ordan Halkapınar da aktardım metroya ordan gittim ege üniversitesi acile gece saat oldu 01:00. yaptırdım kaydı, çıkardılar kulak burun boğazcıya bakıyor yok bir şey ben diyorum var, tabi ağızda rakı kokusu doktor bana sarhoş muamelesi gösteriyor, neyse tamam dedi, burnundan kamera sarkıtıcam ama kusma, dedim garanti veremem ama denerim. ABi sarkıttı burnumdan kamerayı, DİL KEMİĞİMİN ARKASINA saplanmış kılçık, abartmıyorum işaret parmağı büyüklüğünde, aletle çekti çıkardı. 1 fısfıs 1 tane de ilaç yazdı.

Çıktım yine hasta kabule dedim borcum. GSS kapsamındasın borç yok. Peki dedim olmasaydım ne ödicektim.

2012 yılı parasıyla 675 TL kaçacaktı bana rakı sofrasındaki sarhoşluğun verdiği saçmalıktan doğan sağlık sorunundan.

Bunu devlet ödemek zorunda mı bence değil. Eğer ben rakı balık gibi keyfi bir duruma para buluyorsam doğacak sağlık gideri için gerekirse rakı balıktan kısıp o parayı vermeyi tercih ederim. etmeliyim.

ki böyle bir durumda bile ne devlete nede başka bir vatandaşın sırtına yük olayım, onun vergisinden ben bu şekilde ki bir keyfi durumdan çıkan sağlık sorununun bedelini ona yıkmayayım.

İşte o gün dank etti bana, sonra tabi bu durumu araştırdım, nedir bu GSS. Devlet bunu nerden çıkardı. Araştırdım, taradım. Meğersem Amerika'daki Obama Care denen sağlık reformuymuş.

Her zamda, her hukuksuzlukta kendimizi Amerika ve diğer Avrupa ülkeleri ile mukayese ederiz, ondan sonra oradaki uygulama bizde olunca yine şikayet ederiz. Nasıl iş bu?

Dediğinizi açarsanız sevinirim,

Özel sektörde de kamu da da kıdem tazminatı vardır.

işçi içinde vardır, mavi yakalı içinde, beyaz yakalı içinde kıdem tazminatı en temel haktır.

zaten devlet bu konuda revize yapmaya çalışıyor ama sadece devlet memurları itiraz etmiyor, işçisinden müdürüne herkes karşı. çünkü yasa da sadece memura ödenir diye bir durum yok.

benim babam yıllarca özel sektörde çalıştı, memuriyetle alakası olmadı, emekli oldu, kıdem tazminatını da aldı.
  • Gss kisacasi primini odemeyen evinde yan gelip yatan, malum partinin asil tabanini olusturan bilgisiz, cahil halk kesimi ile muhacir diye yutturulmaya calisilan kendi ulkesini korumaktan kacip gun gelirde oy verirler bize umuduyla turkiyede krallar gibi bakilan suriyeliler basta olmak uzere turk olmayan krallara bakmak icin turkiyenin calisan, emek harcayan insanlari soymak uzerine kurulu bir sistemdir.

Madem issiz, gucsuz oldugum halde bana, kendi vatandasina borc kitliyorsun Suriyeli ulkede issizlik maasi, gida yardimi derken benden daha iyi yasiyor ustune kendisine vergi yok, gss borcu yok.

Ne yapalim Suriye'ye gidip vatandaslik alip Turkiye'ye mi gelelim? Bence daha mantikli adamlar bizim ulkemizde bizden huzurlu biz muhacirlere para yedirmekten kendimize bakamiyoruz

Elbette cevaplarım düzgün bir soru olduğu için biraz vakit sorunu nedeni ile az miktarda yakın tarihli döküman sunmak isterim.

http://www.tebkobitv.com/uzmanlar/ekrem-sarisu/kidem-tazminatini-devlet-mi-oduyor-41172

Şimdi yukarıdaki örneğe değinmeden şunu belirteyim tıpkı memur mantığı ile çalışan bir yapı var sözde ama hiç işlemeyen eski düzen halen devam ayrıca bu yapıda bile bir sürü muamma var kesin olmayan muhasebecileri geçtim sgk merkezindekiler bile sorularımıza cevao veremiyor zaten.

Emekli olanlardan normalde standart muayene bedeli ve faiş ilaç fiyatı alınmaması lazım fakat bir emekli gittiğinde reçete parası adı altımda 15 tl civarı bir para alınıyor bu ücret nakiy kabul edilmemektedir bazı yerler illegal şekilde nakit alıyor yapacak bir şey yok ilaç akıyorsunız 15 tl indirimli hali sosyal güvenlik olmadan 17 tl ilaç fiyatı bu emekli 2 lira için mi 25 yıl emek veriyor yani. Kesintiler bir omraki öaaş döneminde otomatik maaşlardan kesiliyor.

Bu arada ben GSS nin kendisine değil devletin yalan dolanla milletin cebine göz dikmesine karşıyım 53 tl ödeyen kişi 55 ya da 60 yaşına geldiğinde yakasını bırakmamasına karşıyım.

Sen işsizsin diyelim başvurdun işsizlik maaşına alacak olduğun maaştan her ay otomatik 53 tl kesiliyor ama emekliliğine gram etkisi yok.

http://m.aksam.com.tr/yazarlar/okan-guray-bulbul/ssklilar-emekli-olurken-c2ikramiye-degil-tazminat-alir/haber-681812

şu anda gss ile ilgili bir diğer sorun sen ya da ben fark etmez part time çalışıyoruz 20 gün 10 gün eksipimiz var bunu tamamlamak için 10 günlük ek ask pirimi vermemiz lazım normalde ama o 10 gün artık öyle değil işte sürekli artık süre olarak katlanıyor eksik gün için gss ödüyoruz ama hiç bir şekilde emeklilik süresine sayılmıyor.

• StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    dediğinde haklısın sana %100 katılıyorum.

Bizim Mehmetçiğimiz sınır ötesinde bu adamların vatanını korumamasından, ülkesinin en büyük beka sorununda bununla yüzleşmek yerine pırını pırtısını bile toplamadan, arkasına bile bakmadan kaçmasından doğan boşlukta Bizim iç güvenlik unsurumuzun en büyük tehdidi olan PKK uzantısı olan örgütün sınıra konuşlanmasın diye orada savaşırken.

Bunlar burada ekmek elden, su gölden, yazın nargilesiyle sahilde keyif yaparken. Benim cebimden çıkan vergiyle yan gelip yatması kanıma dokunuyor.

Ancak bırak Türkiyeyi, Bırak AKP yi. Dünyada evrensel hukuk, insan haklarında şöyle bir durum var.

Eğer bir insan, kendi ülkesindeki bir karşışıklıtan dolayı, vatanında yaşayamayacak duruma gelmiş ve oda başka bir ülkeye sığınma suretiyle göç etmiş ise,

Sende ülke olarak bu göçü kabul etmiş, sınır kapını açmışsan Sen bu adamı mülteci olarak görmüş ve bu kapsamda yardım etmiş sayılırsın.

Mülteci olarak kabul ettiğin adama maalesef evrensel kavramda, gıda, barınma, eğitim, sağlık vb. temel ihtiyaçlarını karşılamakla mükellef olduğunu da kabul etmiş sayılırsın.

dolayısıyla biz bu adamlara kapıyı açmakla mülteci olduklarını ve bakımlarını üstlenmeyi kendi rızamızla kabul etmiş sayıldık.

Haa halka sordular mı hayır, ama sorsalar, eğer o zaman biz hayır deseydik, bu sefer de vicdansızlık, barbarlıkla suçlanıp mahalle baskısı yiyecektik.

Deniz Feneri gibi bir oluşumla yıllarca insanların vicdanını sömürenler kadar, vicdanen sömürülmeye yatkın bir halk kitlesi olduğu için, bu adamların durumu insani durum sayıldı.

Mülteci kavramında bu adamlara bakmak durumundayız maalesef.

Hocam GSS ile herhangi bir SGK kurumunu kıyaslayarak en büyük hatayı yapıyorsun.

Durumun özeti şu; Özel sigorta şirketlerine sigorta yaptığında diyelim 1 yıllık sağlık sigortası.

1 sene boyunca sağlık sorunu yaşamadığında gidip sigorta şirketine paramı geri ver diyemiyorsun.

GSS' ile devletin yaptığı şu. Sen bir vatandaşsın, ama sosyal güvencen yok, buna rağmen insan olarak sağlık sorunu yaşadığında derman için geleceğin yer gene devlet kurumu olacak.

Özel sigorta şirketi mantığında bende seni sigorta kapsamına alıyorum. hastalandığın da da kırıkçı-çıkıkçı, şifacı, üfürükçü gibi vesveselerle değil gel devletin sağlık kurumlarında adam gibi bakıl tedavini ol.

Bunu sana zorunlu kılıyorum zira Çünkü senin hastalanmama garantin yok, hastalandığında da da duygu sömürüsü yapıp durumum yok sağlık hizmeti alamıyorum diye de duygu sömürüsüne gerek yok.

Özel sigortalar gibi yüksek prim de istemiyorum senden, ödeyebileceğin makul bir fiyatla sana sosyal güvence tahsis ediyorum.

Rica edeceğim vaktin varsa bu konuyla ilgili olarak başımdan geçen ve gerçekten GSS'yi AKPli olmasamda neden iyi bulduğum noktasını bir irdele istersen.

Bu sistem AMerika'da 2010 yılında OBAMA Care olarak adlandırılan sağlık reformudur.

Hükümetin her zammında, her adaletsizliğinde başta Amerika ve diğer muasır medeniyetler seviyesindeki ülkelerle kendimizi mukayese ediyoruz.

oluşan algı sanki diğer ülkeler, işsizine, fakirine bedava sağlık hizmeti sunuyor da biz niye böyle bir şey yapmıyoruz gibi.

Öyle bir şey söz konusu değil ama.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130058557
    Tamam dediklerin ilk başta başlayan akınlarda mantıklı olurdu, bakalım edelim yardım edilsin de 4 yıl oldu bu adamlar geleli, hala daha değişen birşey yok, ülkelerine dönmek gibi bir istekleri de yok, avm'ye gittiğimde türklerden çok bu adamları para harcarken görüyorum ve dediğin gibi kanıma dokunuyor, bu adamlara hiçbir şekilde yardım edilmesin sokakta bırakılsınlar gibi bir düşüncem yok ama bu kadarı da fazla, avrupa ülkeleri 30 kişi alıp şovunu yaparken bizimkiler günlük 30 bin kişi alıyor, asıl işin kötü tarafı da mesela bursa'da işçilerin hali harapken bu adamlar geldikten sonra iyice ekmek parasına çalışmaya başladılar, işverenin işçi umurunda değil sana günlük 30 lira diyor 12 saat çalışma, beğenmezsen suriyeliyi alıveriyor, bunların hiçbiri hesap edilmedi, bu adamlar yılda 250 bin çocuk doğuruyor, e tabi o kadar yardımla adam çalışmayınca evde ne yapsın, peki 5 sene sonra bu adamlar 5-10 milyon gibi bir sayıya ulaşıp türkiye'nin güneyini hatay'ı bize verin deyip dağlara çıkmaya başlarlarsa bunun hesabını kim verecek, kimin çocuğu o çatışmalarda ölecek, yine senin benim çocuklarımız, muhacir kardeşlerimiz diye meydanda at koşturanların çocukları yine amerikada, avrupada keyiflerine bakacaklar, keşke şu basit olayı insanlar görse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

quote:

Orijinalden alıntı: xmms

Adam yurtdışında master yapıyor 50 tl yi ödemek zoruna gidiyor. Aylık 50 küsür tl ye sağlık hizmeti alabiliyorsun daha ne istiyorsun kardeşim. Ha paran mı yok aylık geliri hanedeki kisi sayısına bölüyorlar 500 kusur tl den düşükse zaten bedava faydalanıyorsun sigortadan ve seninde bakmaya zorunlu olduğun kişiler içinde bedava oluyor. Git sigortan olmadan dışarıda bir mr çektir göreyim kaç bin TL bayılıyorsun. Başlangıçta sistem sorunluydu ama sonradan düzene oturdu. Yani bol keseden sallamayın gelin 40 50 yaşına vücudunuzdaki hastalıklar bir başlasın sonra konuşun.

Adam yurtdışında master yapıyorsa türkiyedeki gssyi niye ödesin
    Adam yurtdışında zaten ne yapsın türkiyedeki gssyi? Hastalansa gss ödüyor diye ambulans helikopter gönderip o ülkeden aldırıp burada tedavi mi edeceksin?

Adam yurtdışında master yapıyorsa dilekçeyle ve elindeki evraklarla sgk ya başvurur yurtdışındayım faydalanmıyorum sigorta hizmetinden öğrenciyim diye. Buna rağmen mecbur vereceksin derlerse o zaman haklı.Ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını sonuçta öğrenci statüsünde oluyor arkadaş.
    Anlatmak istediğim ayda 50 tl ye sigorta ücreti: PARASI OLAN ÖDEYECEK DURUMDA OLAN BİR İNSAN İÇİN makul bir değer.
    O yüzden burada bir şeyi eleştirecekseniz açın tüm kanuni haklarınızı öğrenin bol keseden atmayın.

• quote:

Hocam GSS ile herhangi bir SGK kurumunu kıyaslayarak en büyük hatayı yapıyorsun.

Durumun özeti şu; Özel sigorta şirketlerine sigorta yaptığında diyelim 1 yıllık sağlık sigortası.

1 sene boyunca sağlık sorunu yaşamadığında gidip sigorta şirketine paramı geri ver diyemiyorsun.

GSS' ile devletin yaptığı şu. Sen bir vatandaşsın, ama sosyal güvencen yok, buna rağmen insan olarak sağlık sorunu yaşadığında derman için geleceğin yer gene devlet kurumu olacak.

Özel sigorta şirketi mantığında bende seni sigorta kapsamına alıyorum. hastalandığın da da kırıkçı-çıkıkçı, şifacı, üfürükçü gibi vesveselerle değil gel devletin sağlık kurumlarında adam gibi bakıl tedavini ol.

Bunu sana zorunlu kılıyorum zira Çünkü senin hastalanmama garantin yok, hastalandığında da da duygu sömürüsü yapıp durumum yok sağlık hizmeti alamıyorum diye de duygu sömürüsüne gerek yok.

Özel sigortalar gibi yüksek prim de istemiyorum senden, ödeyebileceğin makul bir fiyatla sana sosyal güvence tahsis ediyorum.

Rica edeceğim vaktin varsa bu konuyla ilgili olarak başımdan geçen ve gerçekten GSS'yi AKPli olmasamda neden iyi bulduğum noktasını bir irdele istersen.

Bu sistem AMerika'da 2010 yılında OBAMA Care olarak adlandırılan sağlık reformudur.

Hükümetin her zammında, her adaletsizliğinde başta Amerika ve diğer muasır medeniyetler seviyesindeki ülkelerle kendimizi mukayese ediyoruz.

oluşan algı sanki diğer ülkeler, işsizine, fakirine bedava sağlık hizmeti sunuyor da biz niye böyle bir şey yapmıyoruz gibi.

Öyle bir şey söz konusu değil ama.

alerji fazla sizde yurt dışında okuyan kişiyi GEBERR diye böğüren bir yönetim yok en başta bunu kavramanız lazım neden halen laga lugadasınız malum tayfayı savundu olmak için binlerce ÖĞRETMEN MÜHENDİS işe giremiyor sıra bekliyor acaba ?? Yurt dışında bu tarz saçma salak sorunlar yok maalesef. Orada GERİ ZEKALI olanlar yine aynı malak gibi çulsuz yaşıyor. Burada okuyan bilene bile destek yokken boş işlerin peşindesiniz bir kişinin illa okuması gerekmiyor bir şeyler yapabilmek için kıt kafanıza sokun şunu başında ve

Türkiye'de destek bulamayınca yazılımına Almanya ve Fransa talip oldu konusuna bakın derim

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/turkiyede-destek-bulamayinca-yazilimina-almanya-ve-fransa-talip-oldu/142850/

Ben böyle hainlerin var olduğu bir yönetimin varlığı varken asla savunmam isterse ağzı ile kuş tutsun. Bu tarz bir sürü insan var ülkemizde.

SGK zaten leş kokuyor artık boşa savunmaya kalkmayın çarpık yapıyı eskiden kağıt kürek işi vardı demişiniz vardı evet ben o dönemde 3 gün HAYVAN muamelesine maruz kalıp sıralarda süründüm 1 evrak alabilmek için ama neden hiç bunu soran yok o zaman böyle gelişmiş sistemler ve iletişim imkanı yoktu şu anda aynı çatıyı geçtim 5 farklı çatı olsa kaç yazar elektronik ortamdan hepsi kısa sürede halledilebilmekte kal dı ki şu anda SGK tek çatı olduğu halde aylar süren işler var geçen süreyi umursamadım diyelim kısa süre sonra yok o yok bu diye gelen saçma evraklarda cabası.

Bir şeyi bahane ederken aklınızı kullanın 2001 yılında 56K fax modem internet vardı VPN yapısı bilinmiyordu yetersizdi 3 mb dosya için saatlerce bekliyorduk gelmişiniz bugünün imkanlarını o günün şartlarına kıyaslıyorsunuz. o dönemlerde Windows 95 ve mmx vardı 32 mb ramli şimdi ise 50 mbit internet hızı 4 gb ram saniyede katrilyonlarca matematik işlemini yapabilen cihazlar var arka planda. VPN yapısı bir standart ve zorunluluk oldu bu sayede tüm kurumlar saniyeler içinde iletişime geçebilmekte.

53₺ sadece sağlık sigortası primidir. Emeklilik hakkı vermez. Bordrolu çalışansan bir zahmet bordrona bak da ne için ne kesilmiş öğren. Bu agresif tavırlarınla neyin ispatı peşindesin bilemem ama bana bir şey ispat etmene lüzum yok. Umarım konuyu okuyan diğer arkadaşlar da gerekli araştırmaları yapıp kulaktan dolma bilgilerle hareket etmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 25 Kasım 2017; 17:57:29 >
  • Bir diyeceğim kimse kimseyi kafasına göre tefeci gibi haraca bağlayamaz bağlıyorsa zaten işler kopmuş demektir 53 tl ödemeyene faiz yazmakta neyin kafası ?
    bu millette hakikaten kafa yok, yedigi kaba pisliyorlar, emeklilikten bahseden kim emeklilik diye bisey yok zaten, 60 küsür yaşında olmak gerek, esas gereksiz olan emeklilik pirimi

yarın öbür gün kanser olup 100binleri gözden çıkarmak isteyen ancak her sey içinde 50 tlnin hesabını yapan bu kardeslerim bu kafasızlıgı neye borçlu acaba?

sen hasta olmuyorsan hasta olan verem olan kardesinin ücretini de ödemis oluyorsun bu 50tl ile, bu ne beyin yoksunlugudur? yarın kafana bişey düşşe ağlarsın, ömür boyu 50tl vereyim diye. yüzsüzlük derecesi hakikaten mide bulandırıcı seviyede

en çok da asgari ücret alanlar yazmıs hakikaten bunların hayatları önemsiz galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 25 Kasım 2017; 21:46:55 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.