Şimdi Ara

GSS gelir testi yaptırdınız mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
15.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

GSS gelir testi yaptırdınız mı?

(En Son Oy Tarihi: 5.3.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: runic

quote:

Orijinalden alıntı: batuhanozboz

Bilen varsa yanıtlayabilir mi bu durumu ???

benim durumum biraz farklı, annem ev hanımı, babam ise brooker olarak her türlü satış işlemlerinde aracılık yapıyor. ssk ya da bagkur ödemiyor. 20 yaşındayım. 2 ev var, bi kaç ay içinde de araba alıcaz fakat şu işler çıktığından beri araba alma konusunu rafa kaldırdık. Ha bide aylık 260 lira bursum var. Burs harici devletin gördüğü 5 kuruş yok eve giren. Acaba öğrenci belgemle gitsem 25 yaşın altındayım ve öğrenciyim bilmemne diye benden haraç almayıp ücretsizce beni bu menete kaydedeler (kaydetmeseler de olur ) mi diye aklımdan geçirmiyor değilim. Bu konuda bişey diyebilecek biri varsa da dinlemeye hazırım

Hayır, öğrenciler anne-babalarının sosyal güvencesinden faydalanabiliyor. Sizde anne ya da babada öyle bir durum olmadığı için yapamazsınız. Babanız ve anneniz de işsiz statüsünde, ailece başvurmanız lazım.

Para saklayıp sonra farkedilirseniz geriye dönük cezalı olarak alıyorlar, onu da gözönüne alın.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Sağlığım için benden para alıp üstüne sağlığımı elimden alırcasına haciz getirebileceklerine inanmıyorum açıkçası. Zaten yurtdışına gitme ihtimalim de var okul dolayısıyla, defolup giderim o halde...

• yaptırmadım yaptırmıyacagımda 3-4 senede 1 oda belki hastaneye yada saglık ocagına yolum düşmüyo bile niye her ay 260 tl vereyim böyle saçmalıkmı var ben bütün sene 1 kere hastaneye saglık ocagına eczaneye gitmiyeyim adam benden 260 tl alsın aylık açsınlar dava bakalım yaptırsan daha 106 tl lik kesime girdigimi varsaysam 106 tl yi ben zaten verirsem saglıgım bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenxx

kendim sigortalıyım ama kardeşim işsiz ve okumuyor hiçbir yere başvurmadık başvurmam da parayı da kesinlikle ödemeyi düşünmüyorum hala şu sistemi savunanlar da midemi bulandırmaya başladı

+999999
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenxx

kendim sigortalıyım ama kardeşim işsiz ve okumuyor hiçbir yere başvurmadık başvurmam da parayı da kesinlikle ödemeyi düşünmüyorum hala şu sistemi savunanlar da midemi bulandırmaya başladı

+1 ;)
  • bende sınava hazırlanıyorum işsizlm okumuyorum başvuru falanda yapmadım hadi hayırlısı
  • Önce genel durumumuzu anlatayım,
    Bende yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım.
    Babam emekli yaklaşık 1500 lira maaş alıyor.
    Annem emekli o da 900 küsur alıyor.
    Bankada paramızda var Allah'a şükür.
    92 Model arabamızda var.Oturduğumuz ev bizim.
    Evde 7 kişiyiz,2 kardeşim okuyor. bende üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.Annem özürlü.

Şimdi ben yarın yaptırmayı düşünüyordum bu gelir testini ama son bir buraya sorayım istedim.

1-Ben bu testi yaptırmaz isem ne olur ? her ay 216 liramı öderim.Devlet bişey yapamazmı.

2-Diyelim yarın güzel uykumu bölüp taaaa anasının nikahına kadar gittim
    yaptırdım o testi,bilgileri eksik verdim.Arkadaşlar yazmış biz cimri milletiz belli etmek istemeyiz ekonomik durumumuzu.Sonra bunlar bizi taradı yanlış bilgi falan buldu ceza falan çekermiyiz ?

3-Yukardaki duruma göre devlet baba bize kaç para prim koyar.

Ayrıca pek hasta olmam,olmayacağım anlamına gelmez ama çok az uğrarım hastaneye.

Kısaca napıcam ben ? Ya da ne yapmalıyım ?

• Anketlerde insanların ne kadar bilinçlendiğini görmüş olduk..
  • Ben de yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım.20 yaşındayım ve bir üniversitede kaydım bulunuyor fakat sene başında kaydımı dondurmuştum.Öğrenci belgesi ile ssk'dan her yıl yenilenebilen sağlık sigortasınıda yenilemedim bu sene ve şu an annemin sigortasından faydalanamıyorum.Açıkçası şu an işsiz sınıfındayım.Peki şimdi ben başvuru yaparsam çalışmadığım için şahsi gelirim yok diye gözüküyor.Başvuruda annemin geliri benim gelirim olarak mı gözükecek?Annemin aylık geliri asgari ücretin 2katının üstünde ben yine 213 TL aylık prime mi tabi tutulacağım? Açıkçası bu saçmalıklardan sonra yaptırmama kısmı daha ağır basıyor.
  • şuan çalışıyorum ve çalıştığım halde bu parayı ödüyorum ve zoruma gidiyor.

bu yasadan sonra evlat katili babalar çıkar ortaya. Hem çalışmıyor hende kellesine haraç ödüyoruz baam!

Koskoca devlete bak ne kadar ezik bi hale düşmüş. Işsizden yoksuldan bu para alınıyorsa vay o devletin haline.
  • Bende yaptırmadım ve yaptırmayı düşünmüyorum. İnsanlar sessiz kaldığı sürece bu tür saçmalıkların sonu gelmeyecektir. İşsiz ve geliri olmayan birini sadece yaşadığı kişilerin geliri vs dikkate alınarak zorla pirim borçlusu yapmak sağlık için mi yoksa insaların sağlığını bozmak için mi çıkarılmış bir uygulama? Geliri olmayandan gelir ummak akıl tutulması yaratan saçma bir uygulama olarak tarihe geçecektir. Ben zaten nefret ettiğim için hastanelerine dahi gitmiyorum. Şimdi yararlanmadığım bir hizmetten dolayı en yüksek düzeyden pirim borçlusu olacaksam olayım. Sadece Allah'a beddua ediyorum.
  • Milyonlarca işsize, yoksula istihdam sağlayacağına, gözlerini onların cebine dikmişler

-Ali para lazım napsak ki?
    -Veli o değilde işsizlikte azalmıyor,işsizler iyice çoğalıyor her sene...
    -Yaw bırak işsizi güçsüzü napacan!?
    -Dur dur aklıma fikir geldi..
    -Neymiş o ali?
    -Olm milyonlarca işsiz yok mu?
    -Var sürüsüyle hem de...
    -Bunları aylığa bağlasak böyle...
    -Yaw bırak bi de para mı verecez çulsuzlara!?
    -Yok olm öyle değil, onlar bize verecekler keh keh...
    -O nasıl olacak !?
    - Genel saglık sigortası diye bir şey çıkarırız, zorunlu olarak basvur yoksa ceza keseriz deriz falan..
    -Olur mu yaw öyle şey, haraç gibi keh keh...
    -Olur olur.... milyonlarca adamdan her ay en az 35 diyorum..
    -olm kafan çalıştı helal....
  • karamurat nickli arkadaşın konusu silinmiş buradan cevap vereyim hala bilgisizlik diz boyu.

ben bu konuda bilgisi olmayan insanları görünce şaşırmıyorum aslında.

geçen gün arkadaş ortamında bi tane arkadaş, diğer arkadaşlarına "beyler gss'yi yaptırın primlerimizi devlet ödeyecek yeşilkart artık kalktı" dedi. diğerleri de hadi yaa falan diye atladı tamam yarın gidelim falan muhabbetine girdiler.

ben de orda "gidinde aile gelirinize göre prim ödeyeceksiniz haberiniz olsun" dedim. ulan adamları inandıramadım. okadar dil döktüm anlattım yok arkadaş hala devlet karşılacağını sanıyor.

sebebi belli; medyayla devlet iş birliği oldu o imzaları alana kadar kandırıyorlar. yani bu reklam aldatmacılığı. sgknin sitede para mevzusu geçmiyor bile farkındaysınız.

bu şey gibi. hani avea,turkcell reklam yapar. giydirecekleri faturaları alta ufacık kısacık yazarlar ya. aynı hesap.

konunun cevabına gelince: 25 yaşından küçüksen yapmayacaksın. yok 25 yaşından büyüksen yapmak zorundasın.

üniversite okuyor isen tabii ki.

• Prim gününü doldurup, sigortalı olarak çalışan veya isteğebağlı sigorta ödeyenleride ileride "Düşük Maaş" sürprizi bekliyor. Bilginize.
  • wah wah wah

hadi bizim neslimiz bi şekilde emekli olacak. bizden sonrakiler 65 yaşından sonra emekli olup 370 tl emekli maaşı alacak.

wah wah..
  • E devletten baktım gelir testi sonuçlanmış, ek bir sey yapmaya gerek var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelir testi yaptırdım ultra mega zengin çıktım
  • Biz 2 arkadaş yaptırdık. Zaten sordukları sorular; babanın emekli maaşı ve ev sizinmi? İkimizinde aynı. O arkadaşa G0 çıktı, yani yeşil kart. Aylık para ödemeyecek. Bana her ay 50 TL, bundan önceki 3 ay içinde 150 TL kitlediler.
  • GELİR TESTİ YAPTIRMAYI REDDEDİYORUM!
    Evet yaptırmıyorum arkadaş. Birincisi neden gelir testi yaptıracam? E devlet sistemi yokmu bunların? KASILA KASILA ET YEMEKTEN KOCAMAN OLMUŞ GÖBEKLERİNİ KAŞIYA KAŞIYA SİZE E DEVLET YAPTIK diye reklam yapanlara soruyorum. O e devlet dedğiniz meret birbiriyle haberleştiremiyormu kurumlarınızı? Madem o e-devletiniz var neden ben kapınızda sürünücem bi tarafıma daha fazla bişey sokmayın diye?

Madem bu bi moka yaramayan bir sistemdi de niye İNTERNETİ icad etmiş gibi o kocaman göbeklerinizi kaşıya kaşıya anlattınız?DOYMADINIZMI? Ayrıca ben vergilerimle 1000 lerce otobüsü kendi hizmetine kullanan ve mitinglerine seçmen taşıyan(benim paramla) Devletin imkanlarını alenen kullanırken otobüslerin rengini bile kimseden saklamayan. YANİ AHLAKSIZLIĞI BU KADAR NORMAL GÖREN VE SURATIMA BAKA BAKA BENİ SOYAN devlete zırnık para vermem daha. Böylesine bir ahlaksızlığı ben daha önceki dönemlerde görmedim. Birileri birşey yapıyorsa da utanır gizli yapardı.Nereden geliyor bu korkusuzluk ve utanmazlık?

İşsizleri borca sokucaksın, ödeyemeyenin anasını babasını zora sokacaksın, suriyeliye tüm haklardan bedava faydalanma getireceksin. Valla ömrüm boyunca vergimin bana döndüğünü anladığım tek an bacağıma çarpan biber gazı kapsülü oldu.Ben bu dünyaya vatan millet sakarya diye geldim bunlar yüzünden nerdeyse gidip başka ülkelere sığınıcam.Yaşadıkları refah ve para içindeki dünyayı gördükçe sinirden elim ayağım titriyo. Aklım almıyo miğdem bulanıyo. Bunların bize yaptıklarından tiksiniyorum.
    2010 yılında sırf öncekiler düzgün asfalt dökmediler diye bu çağda asfalt dökmek mucize bir teknoloji ve hizmetmiş gibi DUBLE YOL YAPTIK diye bana reklam yapan kafasızlara verecek param yok benim. Bunları savunan bana savunmasın da kime savunursa savunsun. Romalıların icadına 2015 senesinde ilginç ilginç bakacak değilim. Denizin altından tünel geçirip şakşakçı kanallarında DÜNYADA İLK :) diye reklam yapacak kadar milleti salak yerine koyuyorlar. Bu adamlara inananlara değil sözüm sadece bu adamların kendisine. İnananlara sadece şaşrıyorum diycek sözüm yok. Niye yazdım bunları? Çünki bunca refah kendilerine yetmemiş gibi şimdi bir de işsiz üzerinden zıkkımlanmanın derdine düştüler. İsparka 15 dakka araba parkettim geçen gün adam 7 tl aldı .Bende bağırdım donumuzda gözü var ..... lerin diye.Suç isparkçının değildi tabi. Yaşamın her anında soyuluyoruz. Evlerimizin sokakları bile isparka çevrildi. Hala utanmadan gelin sizi durupdururken borca soktuk düzelttirin duruu diyorlar.

Arkadaş SENİN KOCAMAN E DEVLETİN var. Sen biliyosunki benim girenim çıkanım nedir. Niye beni direk en üst gelir düzeyinden sigortalandırıyorsun?

SEBEP ŞU:(büyük harflerle yazıcam burası önemli vurgulamak için)

SENİN AMACIN BAŞKA ÇÜNKİ. SEN NASIL DÜDÜKLERİZİN DERDİNDE OLMASAN PAŞA PAŞA ÇIKARIR BORCU EVİME DE BİLGİ GÖNDERİRSİN. Kaç kişinin evine kağıt geldi?

KAĞIT GÖNDERİRLERSE İŞE UYANIRSIN SOYGUNUN BEDELİ AZALIR. BURADA MAKSAT HABERİMİZ OLMADAN BORCUMUZUN ARTMASI.

HAYATIN HER ANINDA HERİFLER BİZE TUZAK KURMA DERDİNDE. Zenginden alamadığını işsizden almaya çalışıyor. Çünki zengin uğraşır daha görmüş geçirmiştir daha iyi bilir kağıt kürek dava hukuk ıvır zıvır işlerini. Sen? Sen zaten işsizsin derdin başından aşmış mahkemeye gitsen masraf sana patlar :)

Bu yapılanlara devlet olmak değil şerefsizlik denir. Aksini iddia edenle sabaha kadar tartışırım. Şaka şaka bunları görmeyen ve hala ucundan tüm bunlara bir mantıklı bahane bulmaya çalışacak kadar inanmış adamla tartışmam. Elin adamı işsizine yardım yapıyo en kapitalist abd de bile adam garibanına kışın yakıt yardımı altında havadan para veriyo aylık. Sen kapitalistten bile kapitalistsin.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ kapitalizmin mihenk taşıdır yıllardır hepimize hayırlı olsun. Oturduğumuz yerden ABD ye laf sokalım.Müslüman mahallesinde salyangoz satalım.

Yok arkadaş yok. Kaldıramıyorum ben bunları cidden sinirlerim bozuluyor. Bunları bilerek oy verene de hakkımı helal etmiyorum(oy onunsa hak benim) cebimden bişey çalındığını görüp te uyarmayan da o suçlunun kendisi kadar suçludur.

SEN ÖNCE KENDİN GELİR BEYANI YAPICAKSIN, BAK DİYCEKSİN HÜKÜMET OLMADAN ÖNCE BUNLARA SAHİPTİM ŞİMDİ ELİMDE BUNLAR VAR, İSVİÇRE BANKALARINDA BUNLAR VAR EŞİMİN GERDANLIKLARI DA BUNLAR.AİLEMİN ŞİRKETLERİ DE BUNLAR BUNLAR!

ONDAN SONRA DA BEN DE PAŞA PAŞA GİDER YAPTIRIRIM TESTİMİ

YERMİ?

Eğer paralar helal değilse tabiki yemez. İsteyen istediği kadar savunsun.Herşeyleri yalan dolan ve sahtekarlık. Utanmadan bir de gelmiş bana diyor ki seni düdükledik en üst dilimden sigorta borçlusu yaptık af çıkardık haberin olursa gel yapılandıralım yada hiç gelir yoksa affederiz.

Adına da af diyorlar utanmazlar. Senin ne iğrenç hastahanelerini ne de başika bişeyini istemiyorum EY DEVLET bana ilişme benden uzak dur kötülüklerini ve ahlaksızlıklarını gözüme gözüme sokma o otobüslerini benzinlerini benden doldurup doldurup gözümün önünde kullanma az gizli yap bana yeter. Hiçbirşeyini istemiyorum. Sadece benden uzak dur. Bugüne kadar zaten yoktun bu şekilde var olacaksan olma daha iyi. ZIRNIK PARA da ödemiyorum. Ta ki sen bana borcunu ödeyene kadar.

Devletin hesabı bu millete kabarık. Uyuyan uyusun. Bunların adaletine de vergisine de yediği içtiği bindiklerine de hastanesine de lanet olsun. Ahir dünyada ve bu dünyada yediklerinin acısını fersah fersah çekecekler İNŞALLAH

AMİN!

• 1.000 küsür lira borç çıkmış, çalışmıyorum gazetecilik bölümünü bitirdim işsizim. İş yok ! Herkes kendi adamını alıyor. Hem beni 18 yaşından büyüksen ayrı birey olarak kabul ediyorsun, hem de beni ailemin gelirine göre almadığım sağlık hizmeti yüzünden borçlandırıyorsun.
  • sokucam gss sini 25 yaşına kadar olanı affediyorsun 25 yaşını geçmiş ama borcunu ödemiş olana parasını iade etmiyorsun
    Kara para aklamak için vergi affı getiriyorsun
    uyuşturucudan kaçakçılıktan geçinenin gss borcunu sen karşılıyorsun
    elektrik kayıp kaçağı bana ödetiyorsun
    sıfır araç fiyatının yarısını vergi diye alıyorsun
    soktumun TRT payını yırtık dondan çıkar gibi cep telefonlarına da geçiriyorsun
    20 tl gelen su faturasını 1 senede 40 tl yapıyorsun
    sakallı dayı doğalgazda zam yok zamcık var deyip (upgrade var ) geçiriyor,
    bankalar kart aidatı hesap işletim ücreti deyip ayrı geçiriyor.

E- devlet , gelir idaresi ,banka veritabanı sizin elinizde hala bizden evrak istiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.