Şimdi Ara

GSS Genel saglık sigortası Asla Gelir Testi YAPTIRMAYIN (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
6.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: selamiisparta

vatandasin gozunu korkutup para koparmaya calisiyorlar.... bu yasa DEVLETIN bittiginin gostergesidir.... ISSIZ ve yeni mezun Olmus universiteli genclerin ANNE ve BABA sinin emeklilik parasina evine gozunu dikmis bir sistemdir....

resmi kayitlarda sadece ankarada 26 bin kisi gelir testi yaptirmis SGK kayitlari var 26 bin kisi sadece ..... milyonlarca insan var ve issizler ordusuna her gun birileri daha ekleniyor ....

gelir testi yaptirip aslinda ben burdayim gelin evime bakin diyorsunuz adamlari siz davet etmis oluyorsunuz.... kimse odemeyecek bu borcu... yasa iptal edilecek AKP cok fazla hatalar yapti bu yasa da bu hatalardan birisi....

selamibey çok dogruları yazmışsınız gercekten üzücü bir yandan
    şimdi ben 8.9 secim bunlara oy verdim yarın derlerki bize oy verin borçlarınızı yani olmayan borçları silelim derlerse ben ne yaparım :)
    kaymakamlıkta çalışan beni iyi tanıyan bir arkadaşımda bana dedigi laf cok dokunmuştu
    durmak yok yola devam

• FarukBey kullanıcısına yanıt
    Dostum sana yazmadım ki onu sen niye celallendin. Seni şikayet ettiğini söyleyene yazdım. Görüyorum ki okumadan cevap veriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Dostum sana yazmadım ki onu sen niye celallendin. Seni şikayet ettiğini söyleyene yazdım. Görüyorum ki okumadan cevap veriyorsunuz.

özür dilerim. ben anlamamışım
    etsin bir önemi yok dikkat ettiyseniz uzatmadım konuyu zaten
    ben kaymakamı şikayet ettimde ne oldu devleti devlete şikayet etsen ne olcak denmişti öylede oldu yaşadıklarımı bir allah bir ben bilirim ama buraya yazmak bile içimden gelmedi dogrusu yazsam kitap olur yeminle neyse ilginize tşk ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukBey -- 29 Eylül 2015; 1:24:37 >
  • Sanki GSS yi ben çıkarmışım gibi bana isyan ediyorsunuz.Bana göre de sizin düşüncenizde olanların mantığı ben kendimi kurtarayım da diğerleri ne öderse ödesin mantığı.GSS ye karşıysanız ki bende karşıyım o zaman kimsenin ödememesi yönünde bir adım atında samimiyetinize inanıp bende destek vereyim.Öyle kılıfına uydurmuş demekle olmuyor maalesef.Sizden alınamayan her vergi diğer vatandaşların sırtına daha fazla külfet olmuştur her zaman güney doğunun elektriğini senelerdir ödediğimiz gibi.Bunu anlamak ne kadar zor?Konuyu uzatmanın anlamı yok.Ne demek istediğim önceki mesajlarda da açıktı da siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Bu sadece size özel bir şey değil.Çoğu kişi; özelliklede genç nüfus bu hizmeti kullanmadan borçlandırıldı.Maalesef bu durum böyle.Devletin alacağından ötürü değil hak arayışım.Bu borcun altına imza atan kişilere karşı yapılmış olan haksızlık hoşuma gitmiyor.Anlamışsınızdır sanırım.İyi forumlar.

Anlamadığınız kısım bir şekilde ödeyenlerin de desteğiyle bu saçmalığı kaldırtırsak ödeyenler ödediğiyle kalmayacak, ödenen paralar ya geri ödenir (pek olası değil) ya da sgk primine sayılır.
  • Siz bu zamana kadar ödenen bir borcun başka bir borca sayıldığına şahit oldunuz mu acaba? Daha önceden ödenmiş borcun makbuzu bulunamadığından tekrar ödenmek zorunda kaldığına şahit olmuş biri olarak emin olun böyle bir durum söz konusu olmaz.Ödeyen ödediğiyle kalır.Onu zaten geçtik artık.Keşke komple kalksa da en azından ödeyenlere de bundan sonrası için borç çıkmasa.
  • quote:

Sanki GSS yi ben çıkarmışım gibi bana isyan ediyorsunuz.Bana göre de sizin düşüncenizde olanların mantığı ben kendimi kurtarayım da diğerleri ne öderse ödesin mantığı.GSS ye karşıysanız ki bende karşıyım o zaman kimsenin ödememesi yönünde bir adım atında samimiyetinize inanıp bende destek vereyim.Öyle kılıfına uydurmuş demekle olmuyor maalesef.Sizden alınamayan her vergi diğer vatandaşların sırtına daha fazla külfet olmuştur her zaman güney doğunun elektriğini senelerdir ödediğimiz gibi.Bunu anlamak ne kadar zor?Konuyu uzatmanın anlamı yok.Ne demek istediğim önceki mesajlarda da açıktı da siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

şimdi ben şunu anlamadım aydınlatırsanız sevinirim.
    kimsenin ödememesi konusuna takıldım zaten ödeyen saglıktan yararlanıyor ödemeyen yararlanamıyor parasıyla tedavi oluyor nasıl bir adım atılabilirki zaten herşey açık
    kılıfına ne uydurulsa uydurulsun o borç sizde zaten kalacak ödersen saglıktan yararlanır ödemezseniz yararlanmazsınız
    vergi meselesini hiç anlamadım ben saglık tan yararlanırım ilaçlarımı devlet ödemiştir buna eyvallah milletin üstüne vergisi alınırdı
    ama ben ilaçı paramla almışım muayane parasını kendim ödemişim hastanelere kime vergi çıkıyor bunu anlamadım
    son olarak elektrik konusuyla gss bir baglantı bulamadım.ben ödemiyorsam bunu millete vergi olarakmı yansıtılıyor sanıyorsunuz yada bugun ssk yada bagkurlular yatırmazlarsa millete ek vergimi ödetiliyor
    aydınlatırsanız sevinirim

• Ödeyen sağlıktan yararlanıyor diye bir durumu nereden çıkardınız? 2012 den bu yana devlet hastanesine hiç gitmedim.Çıkan borcu biriktirmiş olsam kendim istediğim özel hastanede tedavi olabilirdim.Devlet hastanesine gitmek benimde tercihim değil.Borcu ödeyen gider sağlıktan yararlanır ödemeyen gitmez gibi bir mantık sizin ödememiş olmanızı geçtim kılıfına uydurup diğer insanların haklarına geçmenizi haklı çıkarmaz.
  • quote:

Ödeyen sağlıktan yararlanıyor diye bir durumu nereden çıkardınız? 2012 den bu yana devlet hastanesine hiç gitmedim.Çıkan borcu biriktirmiş olsam kendim istediğim özel hastanede tedavi olabilirdim.Devlet hastanesine gitmek benimde tercihim değil.Borcu ödeyen gider sağlıktan yararlanır ödemeyen gitmez gibi bir mantık sizin ödememiş olmanızı geçtim kılıfına uydurup diğer insanların haklarına geçmenizi haklı çıkarmaz.

konuyu nereye getirdini aferin ne sordum ne cavap verdiniz bravo valla
    1 ay yatırmasınlar ssk yı bakalım yararlanıyormusunuz saglıktan görelim
    mesajı tam okuyunda cevap yazsaydınız bari tam okumanızı öneririm
    ayrıca şu kılıf neyin kılıfı biraz açarsanız ögrenirim parayı yatıranlar ne güzel işte saglıktan yararlanıyor ne mutlu onlara yatırmayanlar kimin hakkını yemiş sayılıyor hani önceki yazdıklarınıza cevaben soruyorum

• Faruk bey kusura bakmayın da benim sizi aydınlatacak zamanım yok bu konuda.Yazdıklarım çok açık ve sizin söylediklerinize cevap niteliğindedir.Saygılar.İyi forumlar.
  • Kusura bakmayın da lanet olsun bu sisteme
    İSTEMİYORUM EFENDİM İSTEMİYORUM SAĞLIK KURUMLANDIRINDAN YARARLANMAK İSTEMİYORUM AYLIK 150 TL VERCEĞİME EN BABA ÖZEL HASTANEYE GİDERİM
  • 2012 yılının başından itibaren 8 ay boyunca isteğe bağlı bağkur ödedim sonra 2016 ekim tarihine kadar ödeyemedim , ödeyemediğim 39 ay boyunca g2 seviyesinden toplam 6700 tl faizi ile gss borcu kilitlemişler halbuki bağkurumu ödeyemediğim ilk 6ay içinde sağlık provizyonundan bağkur borcunuz dolayısıyla faydalanamazsınız dediler faydalandırmadılar,ilacı gittim cebimden aldım hasta oldum hastahaneye gitmedim sağlık hizmetinden beni faydalandırmadıkları gibi 6700 tl GSS borcu çıkardılar bunlar sosyal devlet değil yahu ! RESMİ HARAÇ ÇETESİ
  • 25 yaşına kadar siliniyorda 25 üzerine nasıl silinmiyor onu gerçekten anlamak mümkün değil.Şu an 6-7 milyon insanın 10 Milyar TL ye dayanan borcu var ve yapılandırma kanunuyla borçları taksite sokmak istiyorlar.Yarın siliyoruz deseler ödiyenler ödediğiyle kalıcak.Oyüzden yapılandırmak cazip gelmiyor.Lisans eğitimi alanlara 29 yaşına kadar askerlik tecil hakkı veren devlet konu sağlık olunca 25 yaş yeter üstüdekiler hastaneye gelmesede,geliri olmasada,hane halkına bakar borcu kitlerim demiştir.Hergün söylenen nedir vatandaşın önündeki bütün sorunları çözmek bizim görevimizdir.Sağlıkta bundan daha kronik bir sorun varmıdır Allah aşkına.Borcun varlığından kimse haberdar olmayınca ses getirmeside az oluyor.Bu konuda bimer,cimer başvuru kanalları kopyala yapıştır hazır cevap metinler gönderiyor.Konuyu milletvekilerine,sosyal güvenlik uzmanlarına yazmak gerek ben öyle yapıyorum.Bu borçlar silinmedikçe bu kanun herzaman sorundur.Zorunlu olması çok yanlıştır çünkü emeklilik günlerine faydası yoktur hane halkına göre borçlandırmak sonrada borcu olanada sağlık yok demek herkeze sağlık hizmeti geldi mantığına aykıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ödemeyinn

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.