Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
46
Favori
145.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmanderr -- 18 Eylül 2017; 16:30:41 >
  • Vay arkadaş, her dönem öğrenci belgesi götürüp sildiryom, her dönemin sonunda borç çıkıyor. Bu kadar da saçmalamayın artık ya. Üniversite 1. sınıftan başladım, son sınıfa geldim, her dönem aynı şey.

Yaz tatilinde yazmışlar herhalde 709 lira görünüyor şuan. Şimdi imkanım var diye sildiryom ama ilerde olurda borç çıksın hayatta ödemem.
  • geçen ay 4 bin tl ye yakın borcu sildirmişdim öğrenci belgem ile bugün baktimda gene borç geri gelmiş aynı tutar 4bin e yakın ne alaka abi
  • s.a. hocam bende de yüksek bir miktar cıktı ... :-/ tesadüf bende bi konrol edim dedim son durum nedir acaba ne yaptınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmanderr

oy verdik oy verdiklerimiz bizi kazıklamaya çalışıyor. çalışmayan geliri olmayan insanı borçlandırmak nedir ya insaf hiç mi allahtan korkunuz yok kardeşim

hahaha şimdi böyle beter olun kanınıza kadar emer inşallah oy verdiklerin

@ Jessie2012

hocam ben şubatta baktığımda 4 bin tl kadar borç gözüküyordu en son 1 hafta falan önce baktım 30 tl gözüküyor du yani hiç bir yaptırımı olmayan bir saçmalık ödemeye kalmayın sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 11 Aralık 2014; 19:40:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

quote:

Orijinalden alıntı: elmanderr

oy verdik oy verdiklerimiz bizi kazıklamaya çalışıyor. çalışmayan geliri olmayan insanı borçlandırmak nedir ya insaf hiç mi allahtan korkunuz yok kardeşim

hahaha şimdi böyle beter olun kanınıza kadar emer inşallah oy verdiklerin

@ Jessie2012

hocam ben şubatta baktığımda 4 bin tl kadar borç gözüküyordu en son 1 hafta falan önce baktım 30 tl gözüküyor du yani hiç bir yaptırımı olmayan bir saçmalık ödemeye kalmayın sakın

Hocam selamlar sanırım bu olaydan anlıyorsunuz. 2012 de ilk kanun çıktığında ben gidip gelir testi için form doldurdum. Bazı şıklar işaretledim falan. Ondan sonra üni bitti mezun olduk işe girdim 1 yıl çalıştım sigortam ilk başta ödenmedi saha sonra ödendi işten ayrıldım vs. Az evvel dedim bakyım üstünden 3 yıl geçmiş. Tamı tamına 4000 tl borç var. Yaş 24 ben şimdi ne halt edeceğim? Ne yapmam gerekiyor? 2 gün sonra başım ağrımasın? Af falan diyolar toeba yasası falan ama tam çözemedim hocam yardımcı olursan allah bin kere razı olsun senden.

Böyle bişey buldum bi de

http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=16583

C maddesi beni ilgilendiriyor sanırım. Benim seviyem g2 çıkmış yani öyle görünüyor borç sorgulattığımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodLeSs CapTive -- 13 Aralık 2014; 4:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 2013 8. Aydan itibaren sigortam yatmıyor. Daha önce sigortam olduğu için 1 sene boyunca sağlık hizmetlerinde bir sorun yaşamadan faydalaniyor göründüm. Hastaneyle pek işim olmadıgı için, sigortayla pek uğraşmadım. Şu durumda bende mi borçluyum? Borç sorguladım netten bir şey çıkmadı. E-Devlette bir Borçta görünmüyo. Sgkya sorarsam borçlumu çıkacam şimdi? Ayrıca borçlu çıkarsam ve borcu ödersem onlarda benim bu zamana kadar yatmayan günlerimi 4a hizmet gunlerime dahil edeceklermi? Ben ne için borçlanmış olacam?

• 3800 lira borc cikti ne bu la aofde okuyom 4 yildir hicbi sinava girmedim ama okuyorm iste

• İnanmıyorum ya. Bu zorunlu güvenlik sigortası da ne saçmalıkmış böyle. Bu şey ilk çıktığı zamanlarda formları doldurdum oradaki görevli tamam bundan sonra senin yapman gereken bişey yok büyük ihtimalle yeşil kart olacak demişti. Bende öylece bırakmıştım. Cuma günü hastaneye muayene olmaya gittim görevli yeşilkart aktif değil numara vermiyo dedi. e devlete bi girersin ki 765 tl borç itelemişler. Üstelik haberim de yok. Öğrenciye durup dururken böyle bir borç çıkartılır mı ya gel de isyan etme.

Arkadaşlar benim tescil tarih aralıkları kısmında şunlar yazıyor

Genel Sağlık Sigortası Tescil Tarih Aralıkları
    Sağlık Statüsü Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Gelir Seviyesi
    60/1(g) Gelir Testine Tabi Olanlar 29.08.2013 Devam Ediyor 60/g-1
    60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar 01.01.2012 28.08.2013 60/c-1
    18 Yaş Altı 01.10.2008 19.11.2011

Benim şimdi gelir testi yaptırmam gerekiyor değil mi? peki nereye başvurmam gerekiyor. kaymakamlık? sgk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut9334 -- 21 Aralık 2014; 3:03:43 >

• Bu kouyu BİMER e ve AKİM e yazmak lazım. ne kadar çok, o kadar iyi..
  • 247tl icra geldi
    Suan sigortaliyim
    Mezun olduktan sonra 50 günlük bir Boşluk oldu
    Onun için benden bu parayı istiyor SGK
    O 50 günlük zaman dilimi içerisinde Hastaneye gittiğim de bide benden 15tl para aldılar Sigortalı olmadığım için

Parayı ödememe gibi bir durum var mi?

• umut9334 kullanıcısına yanıt
    Sosyal yardımlaşma kurumuna
  • Arkadaşlar halihazırda işsiz olan bir yakınım var.Kendisine 2 aylık 240 YTL prim borcu çıkmış.Borcun tamamını kapatıp aynı gün (02.12.2014)isteğe bağlı sigorta için başvurdu.
    Fakat şu an sorgulama yaptığımızda sistemde isteğe bağlı sigortalı olarak görünmesine rağmen,12.2014 için 30 günlük 136.00 YTL GSS borcu görünüyor.
    SGK ya gidip itirazda bulunmalı mıyız? Bir yanlışlık olmalı diye düşünüyoruz.
  • Sistem kafasina gore isliyor. Borcu sildiriyorsun 1 ay sonra tekrar yaziyor. Kelle vergisi. Kime ne itelesek kar mantigi. Oy verenler, vicdaniniz rahat mi kardesim ? Issiz adama borc yazmak ne demek. Bu nasil ulke, nasil sistem.

• Arkadaşlar Gss prim borcum 3 bin 500 tl civarı. Part time çalışan biriyim. Gss prim borcu olanlara af niteliğinde bir yasa çıkmıştı. O yasa 2015 e geçerli mi? Yoksa yılbaşına kadar mı?

Yardımcı olursanız sevinirim. Bu borcun faizini gelecek hafta sildirmek istiyorum. Sadece ana parayı odemek istiyorum.

• Merhaba arkadaşlar. 2013 şubatta işimden ayrıldım. 1 yıl işsiz kaldıktan sonra 2014 şubatta tekrar işe girdim. Şu lanet gss ile yüzleşeyim deyip 2 ay önce sgk dan borcuma bakmıştım. Borç bulunmamaktadır yazmıştı. Hatta çsgb sitesinden de baktım orada görünmüyordu. Az önce tekrar kafama takıldı bakayım dedim. Sağolsunlar işsiz olduğum Temmuz - Ocak dönemine ait 6 aylık ve işe başladığım Şubat - Ocak ayına ait 12 aylık borç çıkarmışlar ve bocum halen aktif olarak devam ediyor. Ve işin ilginci prim borcu olmama rağmen her türlü sağlık hizmetinden faydalandım. Şimdi işsiz olduğum döneme ait borcu anlarım da 1 yıldır primlerim ödendiği halde niye bunlar bana borç çıkardı, ne yapmalıyım. Bu süre zarfındaki borç ne olacak? Bilen varsa çok memnun olurum.
  • 25 yaş üstü öğrenci olsak dahi gss prim borcu ödemek zorunda mıyız arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhym

25 yaş üstü öğrenci olsak dahi gss prim borcu ödemek zorunda mıyız arkadaşlar?

Evet

• kaza geçirdim malesef aylarca yattım tedavi oldugum bu dönemde gene borçlu gözüküyorum hastane evraklarını raporlarını göstersem silermi borcu ?
  • Arkadaşalar bende yaklaşık 2 yıldır işsizim sigorta yatmıyor. Anlaşılan saygıdeğer tevletimiz biz işsiz parasız pulsuzlardan alıp suriyelilere vermeye kararlı.
    Peki bu borçarın seçim nedeniyle sıfırlanması sözkonusumu acaba.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.