Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.317
Cevap
46
Favori
145.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
86. Sırada  bugün en iyi #77
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25 yaşımı doldurmadım. önlisans bitirdim dgs ile lisansa geçmeden önce aradaki 6 ay için borç çıkarmışlar.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı adamlar mezun çalışmıyor olarak düşünüyo ama sonuçta okul bitti dgsyi bekliyodum ne yapabilirim ki

Silerler mi bu borcu 4 yıl okuyana bu borç çıkmazken 2+2 yapana çıkması adil değil diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 25 yasini doldurduysan sildiremezsin diye biliyorum.Birikmeden aydan aya parani yatirmaya bak sonra altindan kalkamazsin.Ben de yasi doldurtuktan sonraki 3. ayda baslatmistim gss yi.İlk 3 ay hemen yansitmislar borca onu da odemek durumunda kalmistim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben haziran da işten çıktım. 1 ay sonra vakıfa gidip gelir testi yapmak gerekiyormus. gittiğimde daha sigortan dolmamıs dediler. 90 gün felan sürüyormus. bugun ilaç almaya gittiğimde sigortamın bittiğini öğrenip direk vakıfa gittiğimde testi yaptılar. bayramdan sonra açtır dediler. ssk ya gittim hemen nedir ne değildir öğrenmek için askere gideceğim için 1 ay sonra gittikten 1 hafta sonra ailenin şubeden kağıt alıp buraya kapatılması gerektiğini öğrendim borç çıkmaması için geldikten sonra. ssk borcu 590 göründüğünü açtırdıktan sonra o iner dedi ama kafam takıldı ne kadar iner. acaba hani sigorta yeni bitti ne ara bu kadar oldu borc eskiden kalan borclarım da yok hepsini ödedim
  • Kolay gelsin, bende aynı durmdayım mayıs ayında isten cıktım 5 ay yurt dısında calıstm eylül gibi gss islemeye baslamıs 1 ay sonra askere gidiyorum, hıc gelır testip yaptırmadım gelır testinde nelere bakılyor ? Askerlık icin bildirmek gerekiyormu
  • arkadaşlar
    05 mayısta evlendim. evlendiğimm tarihte eşim çalışıyordu, tam zamanlı sigortalı bir işte. evlendikten sonra haziran ayında da işinden ayrıldı. otomatikman benden bakılması gerekmişyormu.ben de şubat ayından beri sigorltalı olarak çalışıyordum zaten hali hazırda ve halen de çalışmaktayım. kendisine 1101.60 tl lik borç çıkarmışlar.kanun çıktığında da 2012 yılıunda babasından bakılıyordu. hastanede falan herhangi bir sorun yaşamadık. bu borcu sildirebilirmiyiz? bu tam bir saçmalık yani yasaya aykırı. bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. ben kendi sigorta dökümüm ve eşimin sigorta dökümü ve evlilik cüzdanıyla yarın sgk ya başvuruda bulunucam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etvurnean -- 15 Ekim 2014; 22:31:17 >
  • arkadaş allaha şükür 18 imden beri hastaneye gitmedim yasım 21 18 den sonra bu gss olayı baslıyomus 3 milyar borcum görünüyo lan hastaneye falanda gitmedim abim söylemesee kimbilir kaç para olcaktı bu nasıl bi sistemdir arkadas bnm haberim bile yok 3 milyar borcum olmus ki hastaneye falan gidip tedavi görmüşlüğümde yok bu parayı nah öderim ben 3 milyar boorumu lan saçmalığa bak yaa insan bari bi haber verir ptt bişey yollar haberim olmasa bu 3 milyarlada kalmaz abiminde 5 milyar borcu görünüyo lan dalga mı geçiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizkabuğu Kulübesi -- 27 Ekim 2014; 21:30:22 >
  • Beyler primi ödememe rağmen sistemde halen daha borç gözüküyor. Elimde dekont bile var parayı ödediğime dair. Gittim SGK'ya ordaki görevli para emanette gözüküyor, düzeltiriz dedi. Borç halen daha silinmiş değil ve provizyon da alamıyorum
  • 1,5 yıl önce Tüm GSS prim borcumu kapatmıştım , ve önce bağkur sonrada SSK ya geçmiştim sonrasıda birkaç kere doktora gittim hiçbir sorun çıkmadı geçen ay sorguladığımda GSS Prim botrcunuz yoktur diyordu bugün birde ne göreyim 2012 şubatından Prim borcum varmış faizi de işletmişler , herife saray lazım oldukça birinin cebine elini uzatacaksa gitsin hülooooğ ların yani yandaşlarının eline cebine uzatsın , Onlar orturdukları yerden ay sonu bankamatikten para alacak bunlar tombala ile kime borç yazalım diye çekiliş yapacak , vay be ne ülke ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 9 Kasım 2014; 19:43:14 >
  • 25 yasin altinda olup universiteden mezun olmus isek yine mi odemek zorundayiz? Sildirilemez mi yani?

• bende 5bin TL borç vardı. Borclu oldugum donemlerde okuduguma dair öğrenci belgesini alıp sildirmiştim hepsini 8 ay önce. Şimdi bi bakıyım dedim gene borç geri gelmiş. Ne oldu anlamadım gidicem SGKya...
  • son durumunuz nedir bende de 2700 borç çıktı gelir testi daha sonucu almadım ama aralıkta da askerlik var. + ünv bitti işim yok o saçma testi ve soruları cevapladım ama adamlar gidere değil sadece gelire hane halkına bölüp borç çıkartıyorlar deniyor. o zaman benim borç pek değişmez. evde iki kişiyiz. ben bu borcu ödemeyi düşünmüyorum ilerde haciz durumu olursa ne yapcam kafaya takmaya başladım.... gelirim yok neyime borç çıkarırlar. eve gelen paranın zaten vergisini devlet alıyor. benim kendime ait gelirim yok u borç mevzusu çok sinirimi bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

son durumunuz nedir bende de 2700 borç çıktı gelir testi daha sonucu almadım ama aralıkta da askerlik var. + ünv bitti işim yok o saçma testi ve soruları cevapladım ama adamlar gidere değil sadece gelire hane halkına bölüp borç çıkartıyorlar deniyor. o zaman benim borç pek değişmez. evde iki kişiyiz. ben bu borcu ödemeyi düşünmüyorum ilerde haciz durumu olursa ne yapcam kafaya takmaya başladım.... gelirim yok neyime borç çıkarırlar. eve gelen paranın zaten vergisini devlet alıyor. benim kendime ait gelirim yok u borç mevzusu çok sinirimi bozuyor

valla mesajını görünce merak ettim girdim baktım sonuç bu
    GSS PRİM BORCU
    37 lira mı yoksa 37 bin tl mi olmuş anlamadım

bu saçmalığı kafaya takmaya gerek yok daha ne borcu olduğunu ve nasıl yükselip düştüğünü dahi bilmiyorum , tamamen mantık dışı bir iş

• tekrar baktım aynı 2700 borç olduğu gibi duruyor. =( siz herhangi bir ödeme yaptınız mı yoksa bu bu anlaşılmaz ve saçma sistem kendiliğinden bu duruma geldi. askerlik stresi sardı zaten şimdi de bu çıktı ondan sonra erkeklerin ömrü niye daha kısa diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 13 Kasım 2014; 11:34:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjProgressive

bende 5bin TL borç vardı. Borclu oldugum donemlerde okuduguma dair öğrenci belgesini alıp sildirmiştim hepsini 8 ay önce. Şimdi bi bakıyım dedim gene borç geri gelmiş. Ne oldu anlamadım gidicem SGKya...

Bugun gittim sgkya dedim borcumu silmiştiniz geri geldi. Ala ala dediler sistem kafasına gore bişi yapıyo dediler gene sildiler. Anlıycağınız yaptıkları iş, iş değil.
  • 2 ay önce borcumu kapatmıştım. kart ekstremde de ödeme görünüyordu. Bugün bir bakayım dedim ve bununla karşılaştım. Devletin bilişim alt yapısı sınıfta kaldı. Yarın SGK'ya gideceğim.
    GSS PRİM BORCU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-X -- 17 Kasım 2014; 0:58:07 >
  • arkadaşlar gelir testi yaptırmadım. yarın gidip yaptırmayı düşünüyorum. 2 aylık borç gelmiş. Gelir testi yaptırdıktan sonra devlet hastanelerinden ücretsiz yararlanabilir miyim?

Edit; ya da şu an gss kapsamına alınmışım zaten, borç girmişler. Gitsem ücretsiz faydalabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0d -- 20 Kasım 2014; 17:39:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0d

arkadaşlar gelir testi yaptırmadım. yarın gidip yaptırmayı düşünüyorum. 2 aylık borç gelmiş. Gelir testi yaptırdıktan sonra devlet hastanelerinden ücretsiz yararlanabilir miyim?

Edit; ya da şu an gss kapsamına alınmışım zaten, borç girmişler. Gitsem ücretsiz faydalabilir miyim?

gelir testi yaptırıp yaptırmaman bişey değiştirmiyor.. baktıkları şey ödediğin primdir.. Valla dostum bu konu göreceli,, gss prim borcun varsa bazı devlet hastaneleri almıyor işlem yapmıyor sana , bazıları da işlem yapıyor ama en kısa sürede gidin yatırın primlerinizi diyor.. tanıdığın filan varsa hastaneden muayene ücreti verip yararlanıyon vs. hep torpilli peşkeşli tuhaf işler.. GSS AKP soygunudur.. bence en yakın devlet hastanesine gidip deneyip görmek.. dediğim gibi bazıları tedavi yapıyor bazıları da resmen seni kovuyor.

• Hastane de 30 tl.olmuş iyi mi? N2ymis efendim açıköğretim lisesi yararlanmıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Hastane de 30 tl.olmuş iyi mi? N2ymis efendim açıköğretim lisesi yararlanmıyormuş.

30TL nasıl olmuş anlamadım?
  • Muayene ücreti 30 tl. olmuş yani anlayacağın. Açık lise sigortadan faydalanamıyormuş . Ayak parmağım kırık 1 aydır halen kırık. İlk kırıldığında gitmiştim 30 tl.aldilardi. Ben de geçen sargıyı değiştirmeye devlet hastanesi çile gittim. Acil de ücret yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.