Şimdi Ara

Gt 550m overclock yapmaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar leptopta 2 GB 128 bit gt 550m ekran kartı var. Oyunları genelde dusuk ve ortada oynatıyor. Overclock yapsam ekran kartına yaptığıma deger mi? Hic yapmadim daha önce açıkcası ekran kartı yanar falan diye korkuyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel up ???
  • Şahin'e modifiye yapmak gibi bir şey bu durum aslında

Yani benim gibi oyun düşkünüyseniz, bütçeniz de varsa en kısa zamanda kendinize bir masaüstü PC toplayın.
    Laptoplarda özellikle eski cihazlarda OC yapmaya pek sıcak bakmam ben. Zira çok güçlü bir kart da değil 550M.
    OC yapsanız bile size verebileceği değerler oldukça sınırlı olacak, performans açısından bir şey değişeceğini zannetmiyorum.
  • Laptop olması ve eski model olması doalsıyla pek fark olacağını ve zorlayıp zarar vermeyin derim
  • Overclock yapmaya tabi ki değer. ama overclock yapmayı biliyorsanız ve ekran kartınızı iyi soğutabiliyorsanız...
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    peki kardeşim full hd monitör dahil güncel oyunları ultrada en az 60 fps ile açabilecek bi sistem toplarmısın bana? limitim 2000 ile 2500 arası. youtubede 1300 tl ye adam benim dediğim gibi toplamış ama pek sıcak bakmadım
  • 2000-2500 liraya çok zor istediğin şartlarda bir PC toplayabilmek. Yani çoğu yerden kısmaya kısılır da, iş GPU'ya gelince, o kısım seni zorlar.
    Ultra ayar isteyip 60 FPS üzeri istiyorsan RX 480 en alt limit olmalı GPU tarafında veya GTX 1060.
    Daha aşağı gittikçe grafik ayarlarından ödün vermek zorunda kalırsın. Ha yine akıcı oynarsın oyunu, buna kimse itiraz etmez, ama bazı ayarları kısarsın (gölge, anti-aliasing, ışık süzmeleri gibi).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    O bir canavar: ASUS GT 430
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Peki limiti 3000 yapsak? Kasa var elimde bu arada
  • Kasa nedir? Yani ATX mi, mini ATX mi? Alacağın anakarta uyumlu olması gerekiyor yoksa parçaları topladıktan sonra yer sorunu yaşayabilirsin.
    ATX, yani anakartların büyük çoğunluğunun uygun olduğu bir kasa olduğunu varsayıyorum, RX 470 veya 480'li bir sistem seni uzun süre götürür.
    Hard disk, ram gibi ucuz parçalardan mümkün olduğu kadar kısabilirsin, yani demek istediğim 8GB ram ve 1TB hard disk, başlangıç için yeterli olacaktır.
    İyi bir işlemci alırsın, i5 6600 en yüksek sınır olmak kaydıyla, iyi de bir anakart, mesela örnek veriyorum Asus veya MSI'ın Z170 serisinden fiyatı 400TL'yi geçmeyecek bir ürün.
    Yine de 3000TL'ye ya dayanır, ya da biraz geçebilir tüm parçaları topladığın zaman.
    Kasa bu kardeşim

• Kasa baya eski gibi görünüyor ama tüm parçalarını söküp, sağlam bir temizlik yapılması şart.
    Gerçi güç kaynağı kasa ile birlikte monte ise, bu sıkıntı yaratabilir. Molex kablolar var bir sürü fotodan göründüğü gibi, bunların komple değişmesi gerekecek yeni bir sisteme geçileceği için.
    CD-Rom yuvaları, disk yuvaları kullanılır zaten tekrardan. Gerçi bu anakart biraz eski, yeni anakartlar bundan biraz daha uzun genelde. En alta kadar gelebilir anakart, ekran kartı da aşağıda duracağından, bu hava dolaşımını etkileyebilir. Kasa içerisindeki hava dolaşımı, PC bileşenleri için oldukça önemli bir etken.
    Yani, parçaları kesin almaya karar verdikten sonra bir kez daha kasa işini düşünmek gerekebilir çünkü alacağın ekran kartı, boy olarak bu kasaya sığmayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.