Şimdi Ara

GT 640 Ekran Kartı Sorunu (görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti) [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasa aşağıdaki adresteki kasadır. (Donanım ve konfigürasyon bilgisi için)
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03646459&tmp_task=prodinfoCategory&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&product=5351412

Ekran aşağıdaki adrestedir.
    http://www.akakce.com/televizyon-lcd/en-ucuz-pixellence-26vh3000-fiyati,21086.html

Genel olarak ekran kartı GT640 ekran ise 26" Vestel LCD. Bağlantı türü HDMI (altın pinli hama kablo) işletim sistemi Windows 8.1 kullandığım çözünürlük tv'nin defaultu olan 1366x768'dir. PC önerdiği 1920x1080 ancak o da çok küçük geliyor.

Bilgisayar başından beri donma şeklinde kendini gösteren bir sorun veriyordu, driverlar güncellendikçe başlıkta yazdığım hata ile ekran kartını resetlemeye başladı.

Ancak 1 hafta kadar önce yayınlanan 311 numaralı nvidia driverını yükledikten sonra (belki çözülür diye düşünerekten) iyice manyaklaştı. Birkaç dakika içinde aşırı ısınıp kendini resetlemeye başladı.

Bunun üzerine tekrar eski driverı kurdum. Daha doğrusu Windows içinde olan drivera geri çektim ancak o da bir süre sonra sapıttı. Çözünürlüğü felan kafasına göre değiştirmeye başladı.

Fakat güncelleme yaptığımdan beri kasa bir parça sesli çalışmaya başladı. Çok rahatsız edici değil ancak öncesine oranla fark ediliyor. techpowerup görüntüsü aşağıda.

Bana ne önerirsiniz, bu sorunun nedeni nedir? (çok fazla birbirinden farklı bilgi var çoğunu uyguladım ancak olmuyor) kullandığım monitörle ilgisi olabilir mi? Verdiğim ekran görüntüsündeki değerlere bakın lütfen pc'de hiçbir işlem yokken sadece i.explorer açıkken bu derece sıcaklık ve buna bağlı yüksek fan hızı normal mi?

Medet ya forum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpsaral -- 3 Aralık 2014; 21:42:54 >

• Bunları deneyin.

Support.microsoft.com/kb/2665946/tr
    Microsoft Fix İt Go.microsoft.com/?linkid=9805447
  • Hortlatmış gibi oldum ama çözümü yazmamışım belki birilerinin işini görür.

HDD'de Bad Sector vardı kapanma bundan dolayı oluyordu muhtemelen bad sector driverların bulunduğu alanda olduğundan ekran kartının dengesiz çalışmasına neden oluyordu.

HDD değiştirildi sorun tamamen kapandı (mesaj tarihinden bugüne sorun yok)

PC yeni olduğundan HDD olabileceği aklıma hiç gelmemişti muhtemelen kargo esnasında zarar gördü.
  • Ahahahah. okadar zaman akliniza.gelmedi bugun mu geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı yazmak bugün aklıma geldi, o da tesadüfen konu başlığını görünce :) Yoksa konu başlığından 3-4 gün sonra çözdüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.