Şimdi Ara

GT5 TEAM CHAMPIONSHIP - KAYITLAR BA$LADI (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.073
Cevap
0
Favori
46.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En sevdigim pisti kaçırdım ya yarış saatini yazabilirmiyiz buraya saat kurucam
  • biraz geçmi oldu? bende girmek isterim

psn: tr-okinore yaş:30

katılabiliyorsam ve yarış zamanı ne ise msg atarsanız sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0rtress

Bu arada Volkan abi analizler güzel olmuş..Biri şu yarışın başında bana ne olduğunu anlatsın ya tekrarı alamadım düştüğüm için çok merak ediyorum..

Onur Merhaba,

Yarışın başında bir kaç küçük kayma ile Ozkan'ın arkasında rockturk'un önünde 6 . sıradasın. Alaz'ın mesajında haritayı kontrol edebilirsin.

ilk tur ve 6. virajda;

Çok hafif sağa açılan Özkan'ı geçmek için dıştan güzel bir çizgiyle içeriye doğru atak yapmışsın. Fakat atak sırasında onun arabasının sol arka kısmına senin sağ ön tamponun hafif temas etti edecekken bu arada seninle aynı çizgiye sahip olan rockturk arkadan gelip tam gaz sana vurmuş ön tamponunun sağ tarafı Özkan'a hafif temastayken arkadan gelen darbeninde etkisiyle sola doğru hafif yanlayıp çimlere sonra tekrar yola geri dönmüşsün fakat bu durum seni Mr_Turkel'in yani Alper'in arkasına 8. sıraya atmış.

Bu arada bu olaydan birkaç saniye önce rockturk ile Computeus _TR arasında küçük temaslar yaşanmış. Her iki tarafta gazdan ayağını çekmeyince olan olmuş ve dış çizgiye sahip olan Computeus_TR pistten taşarak 9 saniye ceza alan ilk pilot olmuş.

Sonrasında spinden dönmenin verdiği konsantrasyon bozukluğu (Araç yalpalıyordu sadece tahmin ettim kızma çimlere çıkmanın lastiğe verdiği tutunma kaybıda buna neden olabilir) nedeniyle 8. virajda aracı çimlere sokarak 9 saniye ceza alan ikinci pilot olmuşsun.Bu durum seni CARSI_BURADA ile Computeus_TR nin arasında 12. sıraya düşürmüş.

Arkadaşlar bu bilgileri aktarmak için videoyu sanırım 30 un üzerinde tekrar seyrettim. ( Allahtan yarışın başı yoksa çok zor iş )
    Seyrettiğiniz aracın kayıt kamerası o virajda tam açıyı göstermediği için arkadaki pilotlardanda seyretmek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca videoyu seyrederken her araba aynı olduğu ve üzerlerinde kimsenin adı yazmadığı için kimin kim olduğundan bir kere seyrederek emin olamıyorsunuz.

Amacım kimsenin ayıbını yada hatasını ortaya çıkarmak değil !!! Bu işin heyecanını paylaşabilmek bir sonraki yarışlarda bu yorumlardan ders çıkararak daha düzgün daha kaliteli ve hatta daha bilinçli düşünerek hatalarımızın aza inmesini sağlamak. Model araba yarışlarında çizgisinden taşan her pilot eğer başka bir pilota temas eder ve ona zaman kaybettirirse yarıştaki konumu ve yarışın önemi (Final Yarışı vs..) ne olursa olsun yavaşlar ve ona yol verirdi.Zaten vermezsede resmi hakem Umut Mutlu olduğu için bir tur sonra dur kalk cezası için tarafından anons edilerek pite çağırılırdı

Son Söz;

Yarış başladığında her virajı çok iyi bilmek çok antreman yapmak kaçış noktalarını ezberlemek olası rakip faaliyetlerinden kaçış şansını en yüksek seviyeye çıkarır. Tabiki önünüzdeki araç viraja yavaş giriyor ve çizgisi kapalıysa ona vurmamak için yaptığınız frenin arkadan gelen pilot tarafından görülmesi ve onunda hatta onunda arkasındakinin bu durumu sezmesi ve frene erken basması (Rüzgar tüneli kayıplarını düşünerek ) ancak gerçek hayatta F1 yarışlarında oluyor. Orda bile neler oluyor seyrediyoruz. Bu durumu bizim yarışlarımızda çözmek için herkesin yarışı ben kazanıcam ruhundan çıkıp kazasız kaliteli bir yarış ortaya koyma ruhuna sahip olması gerekiyor bence bu gruptaki herkesin bunu yapmak için yeterli potansiyeli var.

Selamlar,Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***GTO*** -- 31 Ocak 2011; 19:56:25 >

• Volkan sıralamayı ve best-time' ları görmek için yarışı sonuna kadarmı izledin, korkulur senden
  • Volkan harbiden alem adamsın :) Neyse sonraki yarış Audi R8 lerle olacağı için farklı renklerde arabalar alırız,sen de kritiklerini daha rahat yaparın :D
  • Alıntı :
    arda_tirmas Tarih 31 Ocak 2011; 18:43:32
    Volkan sıralamayı ve best-time' ları görmek için yarışı sonuna kadarmı izledin, korkulur senden

Arda'cım,

Bu işi Model araba ile yaparkende buna benzer yorumlar tüm pilotlardan geliyordu
    Hakem ben olunca canlı canlı notlar tutuyordum sonradan video ile uğraşmamak için

İstedimki hepimize bir katkısı olsun.. Gerçekten dediğin gibi pause start pause start yarışın sonuna kadar seyrettim Onur'a verdiğim cevaptan hariç
    Normaldede böyle olmuyormu üstad düşünsene 12 hatta 16 araç 50 turluk yarışı 1 dakika içinde tamamlasın offff ne koparız düşünmek bile istemiyorum
    O günlerde gelecek inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut_Mutlu

Volkan harbiden alem adamsın :) Neyse sonraki yarış Audi R8 lerle olacağı için farklı renklerde arabalar alırız,sen de kritiklerini daha rahat yaparın :D

Umut'um oda ayrı hikaye Audi leri alsakta 10 farklı rengi var... Pilot sayısı 10 u geçerse işler karışır

Herkesin renginide seçelim oylamaya sunalım oldu olacak hehehehehe

• Yarın akşam uzun bir ring yapalım 24 saat pistinde 4-5 tur, geçen hafta yapamadık odayı açınca mesaj atarım
  • Valla Volkan abi çok teşekkür ederim benim için inceleyip uğraştın..Bu sendeki GT aşkına hayran oldum..
    Bunu sormamın nedeni, insan yarış içinde o konsantreyle nerde ne yaptığını tam hatırlamıyo..Ama anlattığın gibi aynen öyle konsantre kaybolmuştu önce çarpma cezası ve arkasından kestirmeyide yedim..Sen yazınca daha iyi hatırladım..
    He bide bi geçiş sırasında Carşı_Burada yı geçerken acele edip ona hafif dokunmuştum...Hakkını helal et Erdinç abi
  • GTO - Volkan ın yaptığı şeyi taktir ettim . Gerçekten böyle yarışlarda kesinlikle bir arkadaşın yarışı ya o anda ya da daha sonra izlemesi lazım ki haksızlık olmasın.

Mesela yarış içerisinde izlenme imkanı yok ise yarış sonunda o haftaki yarış ile alakalı bir şikayet konusu açılır ve yarış içerisinde haksızlığa uğradığını düşünen arkadaş hangi turda hangi virajda kim tarafından haksızlığa uğradığını düşünüyorsa bunu belirtir ve incelenmesini ister.

Örn : 2. turda start finish düzlüğünün sonunda Arda ile yaşamış olduğum temasın incelenmesini istiyorum.

Ama yarışlar uzun ve replay leri izlerken hızlandırma imkanı olmadığı için biraz uğraştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 1 Şubat 2011; 10:34:59 >
  • Ben kırmızı veya koyu yeşil rengi alabilirim
    Onur, epey bir kurcaladım ama sanırım video tekrarlar gönderilemiyor, ama Volkan hocam gayet iyi tasfir etmiş durumu emeğine sağlık, bu işi hakkaten seviyor
  • Arkadaşlar Merhaba,

Sevdiğim sadece GT değil aslında bu işin genelini tüm motorsporlarını çok seviyorum.Beni tanıyanlar gerçek hayattada bu işe verdiğim önemi çok iyi bilirler
    Mümkün olduğunca boş zamanım olduğu sürece bu analizler için sizlere her zaman rapor verebilirim.Yalnız bir konuda kafam karışıyor elimizde nicklerin hatta forum adlarının gerçekte kimlere yani isimleri kim olduğunu gösteren görebileceğim genel bir liste varmı ? >Forumda başka yarışta başka gerçekte başka isimler kullanıyoruz.
    İsimleri bilmeyince nicklerle hitap etmek zorunda kalıyorum.

Mesela Mtkp arkadaşımın yarıştaki adı yada gerçek adını bilemiyorum eğer bilgi alabilirsem 2.turdaki olayı seyredip geri dönebilirim.

CARSI_BURADA CARSI_BURADA yazıp duruyorum Erdinç Hocam kusura bakma bende eski çarşılıyım taa Mestan Abilerin optiklerin zamanından 20 yıl oturdum Maçkada Peder hala orada ikamet ediyor sen bilirsin Valideçeşmeyi Armağan Sokağı Gerçi Fenerbehçeyi tutuyorum ama inan kalecisi ile adımın aynı olduğundan başka bilgim yok

Dün biraz önümüzdeki yarış için oturdum koltuğa ;

Trial Mountain pisti 50 metreye varan yükseklik farkı ve kullanacağımız aracın 4x4 olması nedeniyle gerçekten yüksek konsantrasyon gerektiriyor.
    Yarışın 44 tur olacağı bilgisi ile Yarış yumuşak lastiklerle 15 'er tur atıp yine iki pit stop stratejisi uygun olacaktır diye düşünüyorum.
    Dikkat edilmesi gereken diğer konu start finish 'den sonra gelen yüksek sol sonra yüksek sağ ve aşağı sol virajda aracı kontrol etmek o süratlerde zor hale geliyor. Bu durumu olası rüzgar tüneli ve birde çimlerden atlarsak gelecek ceza ile tamamlarsak riskleri görebiliriz.

Telefon geldi çıkmam gerekiyor devamı akşama inşallah..

Selamlar,Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***GTO*** -- 1 Şubat 2011; 11:14:28 >

• Ewet Bekir abi bende elimdeki video kayıtları denedim olmuyor sanırım..Videoları favorilere ekleme seçenegi var onun ne olduğunu anlamadım..Favorilere ekleyince ne oluyor acaba ?
    Neyse önümüzdeki yarış sevdiğimiz bi pistte olucak..High_Summoner ve ben bu sefer kolay lokma olmıycaz ..Tabi oyundan kopmazsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0rtress

Ewet Bekir abi bende elimdeki video kayıtları denedim olmuyor sanırım..Videoları favorilere ekleme seçenegi var onun ne olduğunu anlamadım..Favorilere ekleyince ne oluyor acaba ?
    Neyse önümüzdeki yarış sevdiğimiz bi pistte olucak..High_Summoner ve ben bu sefer kolay lokma olmıycaz ..Tabi oyundan kopmazsak

Bakalım neler olacak sabırsızlıkla bekliyorum, ilk beş benim için yeterli (üstatların katılımı ile o bile zor )
    Bu hafta her akşam deneme yapıcam, araç da beni zorluyor çünkü, lastikleri korumam lazım, tabi bağlantı gitmesin diye de her akşam yatmadan önce dua etmeliyim

• edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0rtress -- 1 Şubat 2011; 13:17:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***GTO***

Mesela Mtkp arkadaşımın yarıştaki adı yada gerçek adını bilemiyorum eğer bilgi alabilirsem 2.turdaki olayı seyredip geri dönebilirim.

Mtkp örnek olsun diye öyle yazmış aslında yarışa katılmadı, kendisi çok sağlam oyuncudur ama zaman bulamıyor galiba
    Hüsnü bu akşam 22.00 gibi ring' e bekliyorum işin yoksa ama direksiyonla oynama
  • Arda cığım valla hafta sonu bana pek uymuyor maalesef. Genelde dışarıda olduğum için ne kadar da içim gitse katılamıyorum .

Olm ben joypad i rafa kaldırdım :) Akşam geç vakit de olsa katılmaya çalışırım görüşürüz.
  • Arkadaşlar bende aranıza katılabilir miyim bu akşam yarış varsa ?
  • Volkan, önemli değil dostum. Optik dedin de bir an duraksadım.

Keyfine bak...
  • Erdinç Hocam yanlış anlaşılmasın istemeden yanlış bir şeymi yazdım bilemedim valla kafama takıldı
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.