Şimdi Ara

GT5 TEAM CHAMPIONSHIP - KAYITLAR BA$LADI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.073
Cevap
0
Favori
46.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi valla bende öyleymişim..Dün geceki online yarışlardan sonra bi bakıyım dedim gerçekten zor bi pist denebilir..yada alışık olmadığım içinmi öyle geldi bilmiyorum...Çok sık viraj var ve hepside yavaşlanması gereken virajlar...Lastikleride çabuk yiycek bi piste benziyor...Denemelerimde 1.17,800 leri gördüm ama kötü sürdüm gerçekten...Pisti daha iyi bilenlerin 1.13 -- 1.14 lere rahatça inebileceğini düşünüyorum...
  • Herkese selam.Adım Umut.30 yaşındayım.İstanbul Maltepe'de otomobil servisi işletiyorum. Dün tesadüren Efkan'ın yarışına girdim ve topluluğunuzun farkına vardım.Bu durumdan keyif aldım. 2 yıl öncesine kadar Türkiye Model Otomobil Şampiyonasında yarışıyordum.Toplamda dokuz yıl süren bu faaliyetimde farklı kategorilerde Türkiye Şampiyonluğum ve çeşitli derecelerim var. Aynı zamanda Türkiye Model Otomobil Sporları Derneği'nin Kuruluşunda ve bu hobinin gelişmesinde katkılarım var.Artık yeterince boz zamanım olmuyor ve fırsat buldukça kendimi Gran Turismo sayesinde tatmin ediyorum.
    Bunları neden yazdığımı merak edenler olabilir.Kısacaı onlarca yarışa katılmış ve birçok kez yarış hakemliği yapmış biri olarak,motorsporlarında rakibe saygının diğer spor dallarına göre ne denli daha önemli olduğunu iyi bilirim.Öncelikle Gran Turismo temelde bir playstation oyunu olmasının yanında,aslında ve derinde bir otomobil simülasyonudur ve benim için son derece önemlidir. Yabancı rakiplerle yarışırken,sürücülerin büyük bir bölümü atak yaparken istemeden de olsa sizin pozisyonunuzu bozduysa yavaşlayıp yol verir ki doğrusu da budur.Ben yarış lderine çarpmamak ve temiz bir atak yapabilmek için son derece dikkatli gitmeye uğraş verirken beni takip eden sürücülerin,sanki önünde kimse yokmuş gibi yaslanarak ya da pist dışına atarak sıra kazanmaya çalışması sinir bozucu.
    Kısacası rakibi pist dışına atarak kazanılan sıra bir yarış pilotuna keyif veriyorsa bu işte bir yanlış var demektir.Herkesten daha dikkatli olmasını ve temiz ve centilmence kazanılmış bir üçüncülüğün ya da beşinciliğin,önüne geleni dışarı atarak kazanılmış bir birincilikten çok daha fazla keyif vereceğinin farkında olmasını istiyorum.Ya da Gran Turismo da yarışırken kendinizi gerçek pistte ve gerçek bir otomobiiln içinde hissetmenizi istiyorum.'Oyun oynuyoruz kardeşim' diye düşünenler Need for speed oynayabilirler.
    Yazdıklarım çok fazla eleştiri dolu gelebilir ama amacım yapıcı ve yararlı olmak.Yaptığınız yarışları daha keyifli hale getirmek.Ayrıca 50 turluk yarışlarınızda ağır mekanik hasar ve tüm yardımlar kapalı olması koşuluyla ben de yarışmak isterim.
    Son olarak zamana karşı yarışlarda da daha fazla Türk Bayrağı görmek isteriz.

• Umut_Mutlu

Söylediklerin doğru fakat sen dün gece yapılan yarışlara göre yorum yapmışsın..Dün gördüğün o kalabalıktan turnuvada olan 4 kişi fln var toplasan..Yani turnuva diye her pazar yaptığımız yarışlar dün akşam oynanan yarışlardan çok daha centilmence geçiyor merak etme...O yukarda saydıklarını herkes elinden geldiğince yerine getirmeye çalışıyor...Ufak tefek aksilikler oluyor tabiki ama o kadarda mecburi denebilir...Zaten kasıtlı bişeyler yaptığını farkettiğimiz oyuncuların ömrü çok fazla olmuyor...Dün gece gördüğün o grupta kimse çokta yarış havasında değildi herkes öylesine takılıyodu..Normalde konsantreyle birlikte çok daha iyi yarışçılardır aslında bir çoğu.. pazar gelip turnuva yarışını izleyebilirsin yada katılıp yarışabilirsin boşluk olucaktır...Bu başlıkta katılman için gerekli şeyler yazıyor zaten incelersen kolayca katılabilirsin...

• Dün akşam iyi yarışlar çok çekişmeliydi özellikle en son yaptığımız suzuka yarışında Volkan ile görülmeye değer bir kapışma yaptık, liderlik 7-8 defa değişti limitlerde gitmemize rağmen hiç temas olmadı, geçişlerde dokunmalar olabilir gerçek yarışlarda da oluyor zaten ayrıca bağlantıdan dolayı da istemeden çarpmalar olabiliyor buna yapacak birşey yok, aramızda agresif oynayanlar var ama kasti çarpan yok olursa uyarıyoruz

Bu akşam formulaGT yapıcaz, alamayan varsa yollarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_tirmas

Dün akşam iyi yarışlar çok çekişmeliydi özellikle en son yaptığımız suzuka yarışında Volkan ile görülmeye değer bir kapışma yaptık, liderlik 7-8 defa değişti limitlerde gitmemize rağmen hiç temas olmadı, geçişlerde dokunmalar olabilir gerçek yarışlarda da oluyor zaten ayrıca bağlantıdan dolayı da istemeden çarpmalar olabiliyor buna yapacak birşey yok, aramızda agresif oynayanlar var ama kasti çarpan yok olursa uyarıyoruz

Bu akşam formulaGT yapıcaz, alamayan varsa yollarız

Formula GT için bana mesaj atarsanız sevinirim.
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Volkan Kurdoğlu 1976 İstanbul Doğumluyum.İkamet İstanbul.Coca-Cola şirketinde Asya Bölge Satış Yöneticisiyim.

Dün gerçekten Efkan ve Arda ile çok kaliteli güzel yarışlar çıkardık. Efkan ve Arda diye hitab ediyorum yaşça büyük olabilirler saygısızlık etmek istemem..

Bende Umut gibi yaptığımız işin sadece ps3 üzerinden online oyun oynamak olmadığını düşünenlerdenim.
    Koltuğa oturduğumda ve formsuz olduğumu hissettiğimde, direksiyonun ağırlığının değiştiğini hissedenlerdenim,
    Pitten soğuk lastiklerle veya spinden sonra piste geri dönerken; arkasını aynadan veya geriye bakma tuşundan kontrol etmenin gerekliliğini bilenlerdenim,
    Tam oturmuş keyifle gazlarken hatta yarışın başlamasına 15 sn kaldığını okurken ve kastığım son turumun beni pole taşıyıp taşıyamacağını düşünürken bu saliselerin içinde çalan iş telefonumun yüzüne bakmadan aracı kimsenin zamanına engel olmamak için kontrollü bir şekilde çimlere çekip el frenini çekenlerdenim
    20 turluk yarışın kaç turunda sıfır hata ile gittiğimi düşünüp bunu saymaya çalışıp bu işin keyfini sürenlerdenim :)

Adrenalin ile Annem'in karnında 5,5 aylıkken Roller Coaster ile Arabalar ile 14 yaşında Babam'ın arabasını o halı sahada maç oynarken çalışıtırıp halı sahanın tel örgülerine çarptığım zaman tanıştım. Bunlar Gerçek

Dün sizlerle tanıştım ve bu işe gönül veren insanların bu kadar yakında olduğunu görmek beni çok mutlu etti.Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum her tür aksilik olabilir yeterki bu bilinçte olalım.
    Beraber yürümek için sabırsızlanıyorum artık takip etmek istediğim ve okumaktan keyif alacağım bir forum sayfam oldu umarım güzel günler geçiririz.

Selamlar,Sevgiler

GT5 TEAM CHAMPIONSHIP - KAYITLAR BA$LADI

• Hoşgeldin Volkan abi.
  • Umut_Mutlu ve GTO,

Hosgeldiniz. Adim Alaz. 31 yasinda, evli ve bir cocuk babasiyim.

Bu Turnuva GT5 uzerine duzenledigim ilk ciddi turnuva. Birkac onemsiz denemeyi saymiyorum. Her turnuvadan tecrube edinerek ileride daha iyi turnuvalar yapmayi dusunuyorum. Su andaki turnuvalarda ufak tefek aksakliklar olabiliyor. Yaris esnasina yardimlarin acik olma sebeplerinden biri de bu ufak aksakliklari en aza indirmek.
    Yarislar ilerledikce daha gercekci kurallarla ve yardimlar kapali olarak turnuvalar duzenleyecegiz.

Hatta cok fazla planlarim var turnuva konusunda. Oncelikle birbirimizi iyice taniyalim. Sonra yardimlarinizla cok daha iyi isler basaracagiz.
  • Kıyamadım Turnuvaya ara vermeye DFGT yi servise vermedim pazar bende aranızdayım real Madrid macı ile cakışmaz inş bakayım programada
  • Bu akşamki formula yarışları çok keyifliydi bütün F1 pistlerinde yarıştık, son yarışları da sert lastik yaptık ben 1' e doğru çıktım ama tadına doyamadım, bundan sonra cumartesi günlerini FormulaGT günü ilan ediyorum haftada bir yapmak lazım, güzel yarışlar ve muhabbetler için herkese teşekkürler yarın yarışta görüşürüz
  • Biz neden davet edilmiyoruz evde boş boş a-spec oynuyoruz anlamış değilim
  • DFGT kullananlar için.

Kendi Kullandığım DFGT de ve tanıdıklarımın kullandıklarında büyük bir oranda karşılaştığımız bir problem vardı.Bu bir üretim hatasıdır ve bu harika direksiyonun tek kusurudur.

Belirtileri:Bir iki hafta kullandıınız gıcır gıcır DFGT'nizin fren pedalı tam olarak yerine dönmez ve aracınız çok az bir biçimde fren yapar.Bazen direksiyonu yeniden başlatmak geçici bir çözüm olur ama bu problem sık sık tekrarlanıp yarışlarda insanın psikolojisini alt üst eder.Başta da dediğim gibi ben ve çevremdeki bir çok arkadaşım bu sorunu yaşadık ve çözdük.

Bu sorunla siz de sık sık karşılaşıyorsanız,bunun için tamire göndermeye ve zaman kaybetmeye gerek yok.Az çok eli tornavida tutmuş ve söktüğünü toplayabilecek yetenekte olan herkes bu problemi kendisi çözebilir ve bir daha tekrarlanmayacağına emin olabilir.Ben ilk olarak kendi pedalımı ve kısa süre sonra da aynı sorunu yaşayan iki arkadaşımın pedalını onardım ve o günden beri sorun yaşamamaktayız.

Pedal setini açın. Fren pedalına bağlı olan dişli mekanizması,beyaz bir stop mekanizması ile sonlandırılan bir pot'a bağlıdır.Bu beyaz renkli stop mekanizması aluminyum bir parçaya dayanır.Tek yapmanız gereken beyaz plastik parçayı,dayandığı noktasından yaklaşık 0,5-1,0 milimetre kadar eğelemek.Bunu ince bir eğe veya tırnak törpüsü ile,parçayı yerinden sökmeden yapabilirsiniz.Bu sayede,pot'un dip noktasının kapanması gerektiği kadar kapanabilmesini sağlarsınız ve sonuç olarak fren sorununuz ortadan kalkar.

Direksiyonun ise çok uzun mesai sonucunda dişlilerinde boşluk oluşuyor.İlk aldığınız zamanki hassaslığı zamanla kayboluyor.Bunu çözmenin yolu ise,ya yeni bir DFGT almak veya diraksiyonu açıp tüm dişli sistemini gres yağı ile yağlamak.Bu işlem,mekanizmada oluşan boşlukları doldurarak yüksek hızlı virajlarda ve düzlüklerdeki kontrolünüzün kayda değer biçimde artmasına yardımcı olur.

İlgilenenler olursa,zaman bulduğumda pedalı açıp resimli ve adım adım yapmanız gerekenleri anlatan bir yazı yazabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: J_Constantine

Biz neden davet edilmiyoruz evde boş boş a-spec oynuyoruz anlamış değilim

Mesaj atmıştım görmedin galiba
  • quote:

quote:

Burdan attıysan görmedim arda abi ben psn e de ekliyim seni de ordan da takipteyim formulaGT deneyimim olsun birde
  • VolkanKurdoglu ve OnerTR PSNli arkadaslar kim beyler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zala -- 30 Ocak 2011; 17:19:57 >
  • Zala abi ben katılabilecek miyim?
  • quote:

quote:

quote:

Burdan attıysan görmedim arda abi ben psn e de ekliyim seni de ordan da takipteyim formulaGT deneyimim olsun birde

Doğru karıştırmışım benim listede yoksun

• Ya saf gibi burda bekledim oto kurulum saati şu kuruldu diye yarışı kaçırdım iyi mi ya birde dfgt yi servise vermedim sırf turnuva yüzünden kafama ediyim ya
  • güzel yarış oldu herkesin ellerine kollarına sağlık,bayağı ter döktük..
  • Evet iyi yarış oldu ama yine bağlantı sorunu yaşayanlar oldu, pite girene kadar Umut ile beraber gidiyorduk pitten sonra nedense iyi süremedim ve yine Efkan' dan tur yedim, Umut ile aynı yerde ceza yemeseydik Volkan' ı zorlardık belki, tebrikler Efkan
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.