Şimdi Ara

GT83VR 6RF TITAN SLI mı? GT73VR 6RF TITAN PRO mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üzülerek sanırım yanılmış olabilirim diyorum. Bugün tekrar baktım.http://forum.notebookreview.com/threads/the-official-msi-gs73vr-owners-lounge.795277/page-3 şuna bakıp G-sync yok demiştim ve bir sürü başka yerde 120hz de g-sync yok yazıyordu, başka yerlerde de bir sürü var yazmışlar... (tek yere bakarak yazmam ama var yazanlara denk gelmemişim... hem daha önce hem de bu sabah bakarken 120hz'de g-sync yok gelince pişti oldum sanırım)

* Olay sanırım driver olmadığı için g-sync olmadığıymış. G-sync var diyenler de sadece GTX 1080 g-sync destekliyor demişler ve öyle ekran görüntüsü atmışlar. Bir de 120hz laptopların hiçbirinin üstünde G-sync sticker'ı yoktu ve 120hz ile gelen laptopların kutularına baktım 120hz yazmıyordu. Belki de var diyenler saçma bir şekilde GTX 1080 olayına veya satıcıların yanlış bilgilendirmesine kandılar. Sonuçta g-sync için hem monitör hem de GPU destekliyor olması lazım ki GTX 6 serisinden beri g-sync destekleniyor diye biliyorum.

* GT72VR'da 60hz li modeli inceledik demişler ama 120hz sticker ı var klavyedehttp://www.notebookcheck.net/MSI-GT72VR-6RE-015US-Notebook-Review.171103.0.html "(August 22, 2016 correction: Our test model is equipped with a 60 Hz panel and not a 120 Hz panel as previously mentioned. The 120 Hz/5 ms panel is still a separate option for the GT72VR)"

* Ben de kendi kendime adam 120hz üretiyor. Millet monitörde yüksek hz için yüzlerce dolar ek ücret istiyor. Bu teknoloji şimdi laptop a gelmiş (eskisine göre çok daha düzgün IPS-level olarak) buna ek para istemezler mi bu uyanıklar dedim ve demekki istemiyorlarsa birşey eksik. Monitörde G-sync için 100 USD civarı (96-97 USD'ye düşmüştü 2 hafta önce) ek ücret talep ediyorlar monster benzeri yabancı custom laptop şirketleri...

* Özetle g-sync ne var ne yok diyebiliyorum. Komplo teorileri var resmen.

Edit: G-sync varsa bu sefer tekrar görüntü incelemelerine bakmam lazım ama 120hz li MSI'i almaya çalışırdım. "Response time" diye şu 2 linkte aratınca MSI 120hz'de "N173HHE-G32 (CMN1747)" ve Asus (Monster T7 V.9.1 sanırım)"LP173WF4-SPF1 kullanmış diye doanım haber monster canavarları derneği başlığında ben sordum arkadaşlar sağolsunlar yazmışlar.
    *http://www.notebookcheck.net/Asus-GX700-Notebook-Review.156842.0.html
    *http://www.notebookcheck.net/MSI-GT73VR-6RE-Titan-Notebook-Review.172916.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 15 Eylül 2016; 17:37:05 >

• G-sync var ise bir şekilde yurtdışındanda olsa MSI GT73 VR titan pro almaya çalışıcam ama varmı yokmu muamma sanırım demi ?
  • AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Başkan bendeki durum şu cümleden ibaret. Bu arada 17.3 ve 15.6" laptoplarda (2 boyut) 3 farklı ekran tipi var diye farz ediyorum. Ama g-sync custom birşeydir derlerse yani ülkeden ülkeye SSD ve RAM boyutları gibi değişiyorsa var halimize. Daha dün baktım MSI o kadar karıştırmış ki ortalığı 11 ağustosta 120hz ekranlar IPS diyen site var. (GTX 10 serisi laptopta 16 ağustosta duyuruldu ve MSI gibi laptoplar standalarda gösterildi). websitesi linki bu :http://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/msi_are_soon_to_release_a_notebook_with_a_120hz_ips_display/1

* Notebookcheck, gentech PC 120hz de g-sync var demiş, bense kesin görmedim. gentechpc MSI laptop linki
    * Newegg de ise GT73VR modelinde g-sync yazmıyor. NEWEGG için 2 tane linke bakabilirsin GT73VR linki ve GT73VR ın ve 120hz olan ve olmayan modellerin olduğu 2. link

Ben de internette okduklarıma göre karar veriyorun. Yalnız newegg teki GT73VR için attığım linkte reviews kısmında biri "-Beautiful 120hz G-Sync IPS screen" demiş ama o kişi daha IPS olmadığını bilmiyor...

Sonuç olarak yukarda mesajda dediğim gibi "* Özetle g-sync ne var ne yok diyebiliyorum".

• İlgin için çok teşekkür ederim saolasın biraz daha beklemekde fayda var diye düşünüyorum. Yakında işlemcilerde yenilinecek sanirim .
  • ikisinide alabiliyorsan 2 ekran karti olani al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

ikisinide alabiliyorsan 2 ekran karti olani al

Önerin için teşekkürler dostum ama GT83VR 6RF TITAN SLI modelini eledim.

GT73VR 6RF TITAN PRO 'nun paneli G-sync destekliyor ise gt73vr almayı düşünüyorum.
  • Youtube'da aşağıdaki videoyu buldum sanırım notebookun üzerindeki etiketde g-sync desteklediğine göre birşey yazmıyor ama destekliyor sanırım birde siz bakabilirmisiz ?

MSI GT73VR titan pro 120hz supports "G Sync"

MSI GT73VR Review overview. 88 / 100 score !
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliveFoto

Youtube'da aşağıdaki videoyu buldum sanırım notebookun üzerindeki etiketde g-sync desteklediğine göre birşey yazmıyor ama destekliyor sanırım birde siz bakabilirmisiz ?

MSI GT73VR titan pro 120hz supports "G Sync"

MSI GT73VR Review overview. 88 / 100 score !

7. nesil işlemcileri bekle alırız bende alıcam güzel bulursam acele etme yetmiyor şuanki işlemciler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinau -- 18 Eylül 2016; 23:04:46 >

* Evet destekliyor diyor 2sinde de. Ama ülkeden ülkeye veya bölgeden bölgeye kodlar değişiyor. SSD ve ram boyutları farklılaşıyor (yani 20 farklı GT72VR modeli var gibi düşün) o yüzden g-sync için almadan önce teyit etmeni öneririm yani g-sync siz satabilirler... SSD'siz satılan model bile vardı sanırım. Şunu demem lazım, desteklemek başka birşey var olması başka birşey yani marketing oyunu ama 99% g-sync var gibi ama olmayan modeller de var gibi..

* G-sync ve SSD içinhttps://forum.donanimhaber.com/m_119888955/tm.htm burada jason123 ün yazdıklarını okuyabilirsin.

* Notebookcheck'e göre : Bir de TN ekranların verdikleri ışık çok azmış ama bu yeni seride düzelmiş GE72'de ortalama 246 nitten GT73VR'da ortalaam 293 nite yükselmiş. IPS de GT72VR'de ortalama 326 nit. Fotocu olduğun için belki dikkatini çeker.

* G-sync de varsa gayet güzel bir model. İmkanın varsa bence bekle ama almadan önce IPS ve TN ekranlara yanyana bak derim, gömlek videosundan dolayı.

* G-sync'siz GT73VR için : Newegg.com sitesi ki baya ünlü bir site GT73VR'da g-sync olmayan en az 4 GT73VR modelinde G-sync var dememiş, 1'inde var demiş. Toplam 9 model var.
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834154280 => g-sync yazmayan örnek model ve aşağıda 5 GT73VR karşılaştırması.
    http://www.newegg.com/Product/Productcompare.aspx?CompareItemList=3365%7C34-154-325%5E34-154-325%2C34-154-281%5E34-154-281%2C34-154-279%5E34-154-279%2C34-154-284%5E34-154-284%2C34-154-280%5E34-154-280

EDIT : Hatta ekran görüntüleri için buyur:

GT83VR 6RF TITAN SLI mı? GT73VR 6RF TITAN PRO mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 18 Eylül 2016; 23:35:45 >

•  GT83VR 6RF TITAN SLI mı? GT73VR 6RF TITAN PRO mu?

Panellerin renk grafitisi bu şekilde sizce doğrumu ?

Birde MSI Sürümlerinde Truecolor teknolojisi olan modelleri var MAcbook ile aynı görüntüyü veriyormuş deneyen yada bilen varsa bu konuda bilgilendirirse sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 19 Eylül 2016; 19:16:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Panellerin renk grafitisi bu şekilde sizce doğrumu ?

Birde MSI Sürümlerinde Truecolor teknolojisi olan modelleri var MAcbook ile aynı görüntüyü veriyormuş deneyen yada bilen varsa bu konuda bilgilendirirse sevinirim :)

TrueColor Profesyonel video veya fotoğraf edit yapanlar için malesef kullanılmaması devre dışı bırakılması gereken bir özellik. True Color daha çok günlük normal kullanıcılar için güzel ama gerçek renkleri görmek isteyen profesyoneller için iyi birşey değil malesef.

Şöyle örnekleyebiliriz iyi bir monitör aldınız diyelim genelde kaliteli monitörler fabrikadan kalibrasyonlu gelir. Siz ihtiyacınıza göre monitörün modunu oyun,srgb,film veya ofis gibi istediğiniz modlarda kullanabilirsiniz, True color'da fabrikada yapılmış hazır kalibrasyonlar gibi düşünebilirsiniz, ama en doğru renkleri görmek için true coloru silip kaliteli bir kalibrasyon cihazı ile kalibre etmeniz gerekir.

Bilgim olmadığı için yukarıdaki renk grafitisi için birşey diyemicem malesef.

• Hocam benim için önemli olan örneğin bir dergi yaptım mesela bunu baskıya verdim. Baskıda farklı çıkmaması mesela macbookta yapılanlarda baskı hatası olmuyor.. Renk zaten çok canlı macbookta bu canlılığı windowstada almak istiyorum..mesela örnek vermem gerekirse morumsu yapıyorsun baskıya veriyorsun açık mor veya pembemsi çıkıyor.. Bende yeni notebook alcam sizin konu böyle görüntülere gidince :D bendede soru işaretleri oluştu. Bu konuda yardımcı olursa arkadaşlar sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Hocam benim için önemli olan örneğin bir dergi yaptım mesela bunu baskıya verdim. Baskıda farklı çıkmaması mesela macbookta yapılanlarda baskı hatası olmuyor.. Renk zaten çok canlı macbookta bu canlılığı windowstada almak istiyorum..mesela örnek vermem gerekirse morumsu yapıyorsun baskıya veriyorsun açık mor veya pembemsi çıkıyor.. Bende yeni notebook alcam sizin konu böyle görüntülere gidince :D bendede soru işaretleri oluştu. Bu konuda yardımcı olursa arkadaşlar sevinirim.

Anladım bu videoyu izlemeni tavsiye ediyorum. Ekranınızı kalibre etmeniz gerekiyor.

• https://www.originpc.com/gaming/laptops/eon17-slx/

bu laptop benchmark testlerinde hep birinci çıkıyor.biraz araştırdım ama türkiyede bayisi yok fakat türkiyeye kargo gönderiyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 22 Eylül 2016; 15:22:00 >
  • Son durum nedir? Yurtdişindan alacaklara yardımcı olabilirim aralık ayında
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    getirtmeyi düşündüğüm laptop 1500 euro sınırının üstünde. Nasıl halledeceğiz bilmiyorum.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Almayi netlestir hallederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ;

Bugün msi türkiye ile görüştüm msi gt73 vr 4k olmayan model sadece vatan bilgisayarda satılıcakmış ve ekran kartı'da Nvidia 1070

Vatanbilgisayar 11.335 TL
    Amazon 7.590 TL

Bence aradaki fiyat farkı fazla gibi 3745 TL.

GTX 1080 ekran kartı olan model Amazon 9.250 TL

GTX 1080 modelini amazonpaketim.com'dan sipariş vermeyi düşünüyorum ama daha önce hiç alış veriş yapmadım güvenilirmidir acaba ?

-----------------------------------------------

Daha önce 4k laptop almıştım ekranında ışık sızması olduğundan dolayı oyun testi yapamadım 4k laptop'da çözünürlüğü 1920x1080 ayarlarsak oyunlarda görüntüde bozulma çamurluk olurmu acaba ?
    Masaüstünde 1920x1080 ayarladığımda çok kötü olmuştu 4k'da programlar çok küçük açılıyordu 1080 yapıncada çamur gibi kalite bozuluyordu.

Merhaba,

* Fiyat : bu kadar beklemiyordum. Vatan 5-10% fan fazla marjinal koyduysa diğer parçalar da farklı olabilir. İyi bir fark yoksa o 3-4 bin TL farkı vermem.
    * Amazon: güvenilir bir site ama yurtdışı alışverişinde biraz tecrübe lazım. Amazon dan alacaksan klavye farkı, kargo, garanti, vergi vb. konuların hepsini araştorman lazım. @sener62 telefonda umarım yanlış yazmadım o arkadaşa danış bence. Sener umarım bahsetmemden rahatsız olmazsın. Arkadaş biraz alıcı gibi.
    * ısınma : GT73VR ile GT72VR İ notebookcheck üzerinde aynı GPU ve CPU yu taşıyan modelde karşılaştır. Gt73vr daha fazla ısınıyor gibi.
    * 1080 li modeli anlamadım ama 1080 alabiliyor isen al tabiki ama senin oynadığın oyunlara 1070 hatta sanırım 1060 bile çok.
    * 1080 p : bende asus var ve native resolution 1080p. Eğer desktop I 1368x766 yaparsam çamur oluyor. Ama warcraft 3 te çözünürlük 1440x900 sanırım ve sorun yok. Heartstone için de pc yi açınca kontrol ederim ama 4k için bir video paylaşmıştım diğer başlıkta ilk uzun mesajda... oradaki videoda benim anladığım 4k oyun zorladığı için desktop 4k oyun 1080p için resolution değiştirmen gerekir diye anladım. Şahsen ben bir yerde yanlış/eksik anlatım ya da ben yanlış/eksik anladım diye düşünüyorum çünkü evet sorun olabilir ama resolution değiştirmen gerekebilir ama bu 5% oyunda falan belki sanırım. Bu arada oyun için 4k gerçekten çok güzel ama gtx 1080 bile 4k için yeterli değil ce 120hz varken 60hz ye düşmek saçma. Ben bu arada strateji oynayan ve çılgın Excel kullanan biriyim yani resolution benim için çok önemli buna rağmen diyorum. 4k bence gtx 11 de olacak yani 2018 ve 2020 de VR.
    * ekranları yeni nesil laptop larda incele çünkü eski (1 önceki nesilden bile) nesil Laptop larla ekran farkı yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xeno9498

Merhaba,

* Fiyat : bu kadar beklemiyordum. Vatan 5-10% fan fazla marjinal koyduysa diğer parçalar da farklı olabilir. İyi bir fark yoksa o 3-4 bin TL farkı vermem.
    * Amazon: güvenilir bir site ama yurtdışı alışverişinde biraz tecrübe lazım. Amazon dan alacaksan klavye farkı, kargo, garanti, vergi vb. konuların hepsini araştorman lazım. @sener62 telefonda umarım yanlış yazmadım o arkadaşa danış bence. Sener umarım bahsetmemden rahatsız olmazsın. Arkadaş biraz alıcı gibi.
    * ısınma : GT73VR ile GT72VR İ notebookcheck üzerinde aynı GPU ve CPU yu taşıyan modelde karşılaştır. Gt73vr daha fazla ısınıyor gibi.
    * 1080 li modeli anlamadım ama 1080 alabiliyor isen al tabiki ama senin oynadığın oyunlara 1070 hatta sanırım 1060 bile çok.
    * 1080 p : bende asus var ve native resolution 1080p. Eğer desktop I 1368x766 yaparsam çamur oluyor. Ama warcraft 3 te çözünürlük 1440x900 sanırım ve sorun yok. Heartstone için de pc yi açınca kontrol ederim ama 4k için bir video paylaşmıştım diğer başlıkta ilk uzun mesajda... oradaki videoda benim anladığım 4k oyun zorladığı için desktop 4k oyun 1080p için resolution değiştirmen gerekir diye anladım. Şahsen ben bir yerde yanlış/eksik anlatım ya da ben yanlış/eksik anladım diye düşünüyorum çünkü evet sorun olabilir ama resolution değiştirmen gerekebilir ama bu 5% oyunda falan belki sanırım. Bu arada oyun için 4k gerçekten çok güzel ama gtx 1080 bile 4k için yeterli değil ce 120hz varken 60hz ye düşmek saçma. Ben bu arada strateji oynayan ve çılgın Excel kullanan biriyim yani resolution benim için çok önemli buna rağmen diyorum. 4k bence gtx 11 de olacak yani 2018 ve 2020 de VR.
    * ekranları yeni nesil laptop larda incele çünkü eski (1 önceki nesilden bile) nesil Laptop larla ekran farkı yüksek.

öncelikle mesajın için çok teşekkür ederim, iki laptop'da aynı ama malesef vatan çok pahalıya satıyor bende o fiyat farkını vermek istemem.
    MSI Türkiye ile görüştüğümde yurtdışından aldığım takdirde Türkiyede 1 yıl garantisi olacağını ama birebir değişim hakkı olmadığını söylediler. Yurtdışından alırsam 6 ay içerisinde mekanik bir arıza olduğu zaman değişim isteme hakkımızı kullanamıyoruz ama onarım talep hakkımız oluyor.

Bir konuda sizden önerinizi rica ediyorum, oynadığım oyun h1z1 ve fifa. İşimden dolayı sürekli kullandığım program Adobe Photoshop CC. İşim için ekranın renk gamının yüksek olmasını (% 100 SRGB) ve ips olmasını istiyorum bu benim için olmazsa olmaz, Oynadığınız oyunlar için 1080 ekran kartına gerek yok diyorsanız bunu anlarım ama panel ekran benim için çok önemli MSI'ın yeni 120hz ekranlarının renk gamı yüksek.

Bana şu laptop'u alabilirsiniz düşünebilirsiniz gibi tavsiyede bulanabilirseniz çok memnun olurum, marka msı olması şart değil asus,dell,acer'da olabilir ama panelin 120hz olması önemli benim için ilginiz için tekrar teşekkürler.

(GTX 1080'li almak istememin sebebi h1z1 oyunun malesef optimizasyon sorunu var map'in bazı yerlerinde masaüstü GTX970 ekran kartı kullananların bile fpsleri düşüyor, birde 1080 ekran kartı alırsam laptopu daha uzun zaman kullanırım diye düşünüyordum ama diyorsanızki 1070 sizin için yeterli olur 1070'de alabilirim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 26 Eylül 2016; 23:34:39 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.