Şimdi Ara

GT83VR 6RF TITAN SLI mı? GT73VR 6RF TITAN PRO mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GT73VR 6RF TITAN PRO

Merhaba arkadaşlar ;

Yukarıda ve başlıkda belirttiğim iki model arasında kararsız kalıyorum tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Bugüne kadar çalışırken ve oyun oynarken hep mekanik klavye kullandım, bu yüzden gönlümden msi gt83 modeli geçiyor mekanik klavyeye sahip olmasından dolayı.

''MSI GT73 17.3" Full HD (1920x1080), 120 Hz Refresh Rate and 5ms response time panel''

''MSI GT83 18.4" Full HD (1920x1080) '' hz ile alakalı bir açıklama göremedim sizin bir bilginiz varmı arkadaşlar ? MSI GT83'ün paneli 60hz olabilir mi ? 60hz olsa bile mekanik klavyesinden ve sli olmasından dolayı yinede tercih edilmelimi ?

Oynadığım oyunlar H1Z1 King of the Kill ve Fifa sürekli kullandığım program Adobe photoshop CC 18.4 ekranı ve mekanik klavyesinden dolayı GT83 almak istiyorum ama 60hz olursa darboğaz yaşarmıyım ?

Bütcem 16-17 bin tl türkçe klavyeli yurt dışından alma şansım varmı acaba ?

İlginiz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Simdi disardayim eve gittiginde pcden genis aciklama yaparim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    GT73VR 6RF TITAN PRO

Processor Intel® Core™ i7-6820HK 2.7GHz Quad Core w/
    3.6GHz Turbo, 8 Threads, 8MB Smart Cache, 14nm
    Chipset Intel® CM236
    Memory 64GB DDR4-2400 So-DIMM RAM (4x 16GB), 64GB Max
    Display 17.3" 4K UHD 3,840 x 2,160 LED Backlit Display
    Graphics NVIDIA® GeForce® GTX 1080 w/ 8GB GDDR5X VRAM

GT83VR 6RF TITAN SLI

Processor Intel® Core™ i7-6920HQ 2.9GHz Quad Core w/
    3.8GHz Turbo, 8 Threads, 8MB Smart Cache, 14nm
    Chipset Intel® CM236
    Memory 64GB DDR4-2400 So-DIMM RAM (4x 8GB), 64GB Max
    Display 18.4" Full HD 1,920 x 1,080 LED Backlit Display
    Graphics Dual NVIDIA® GeForce® GTX 1080s in SLI™ mode w/
    8GB GDDR5 VRAM Each

GT73VR 6RF TITAN PRO bu ürünü alırdım ben olsam aralarında 1000 dolarlık bir fark var nereden baksan. Bu makanik klavye olayı laptoplarda bence fazla abartı harici alırsın bir tane mekanik klavye daha iyi olur bence.
    He illa alıcam dersende bir şey diyemem çünkü 2 makinada extrem özelliklerde zaten böyle bir konuya da gerek yok zaten Hem bir tane 27 inç gamşng monutor bile alırsın aradaki farklan bence.
    Yurtdışı TR klavye bulamazsın ama bilgisayar kullanan biri olarak yabancılık çekmez diye tahmin ediyorum.Ben 4 seneden beri İNG laptop klavyesi ve harici ing klavye kullanıyorum alışması kolay.Bu ürünü TÜRKİYE denmi almayı planlıyorsunuz?

Not: Meraktan soruyorum ne iş ile uğraşıyorsunuz İş adamı,babamı çok zengin,mirasmı kaldı,iddamı tutturdunuz yoksa :)
    iyi geceler.

• PanikAtak arkadaş güzel yorumlamış .

bilgiler dahilinde ikiside iyi makine. ultra makine diyelim hatta.

mekanik klavye olayını laptopta sevmiyorum bende. o kalvye yüzünden laptopun estetik kısmı sanki biraz boş kalıyor. yine tercih meselesi

bu ekranlarda ki çözünürlük olayında ise. msi yine uyuzluk yapıp .herz yüksektirken hem 4k hem 120 herz modeli aynı anda sürmeye bilir. belkli sadece 4k verip 60 herz olan modelini getirtir. yada 4k olmayıp 120 herz olayını destekleyen monitör verebilir.

benim kullandığım 75 herz. evet bu çözünürlük yeterince etkili. daha yüksek olursa göz çıkarmaz.

türkiyeye gelecek modeli kesin msi türkiye mesaj atın . onlardan kesinleştirin.
  • Konu sahibi nerede ya? Konu açıyor takip etmiyor konuyu zevk için mi açıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 22 Ağustos 2016; 19:44:50 >
  • Düğün fotoğrafcısıyım kardeşim bu günlerde çekimler çok yoğun konuyu takip edemedim k.bakma.

GT73VR 6RF TITAN PRO ve küçük taşınabilir mekanik bir klavye almaya karar verdim ama nerden nasıl alıcam bilemiyorum türkiye'ye ne zaman gelir hiç bir fikrim yok.

GT83VR 'nin paneli 120hz olsaydı GT83VR alıcaktım ama sanırım paneli 60hz. Bu konuda bilginiz varmı ?

27'' monitörüm var ama artık ekstra monitör kullanmak istemiyorum sadece notebook'un ekranını kullanıcam o yüzden panelin kaliteli olması önemli.

Kesinlikle 4k almak istemiyorum o hatayı bir kez yaptım. Bence MSI GT83VR modelinin panelini eski model GT80S ' in eski paneli kullanıcak. GT73VR ' de ise 1080p panelde 120hz desteğini vericek 4k modelde 60hz vericek diye düşünüyorum.

Aşağıdaki sitede GT73VR ' nin 3 modeli var $3,099.00 ile $3,599.00 modeli arasında sadece ram farkı görebildim sizde bir bakabilirmisiniz arkadaşlar 32gb ramin 64gb olması 500$ fark ettirmesi bana biraz saçma geldi mhz hızlarıda aynı 32gb zaten bence gani gani yeter diye düşünüyorum.

$3,099.00

$3,599.00

İlginiz için tekrar teşekkürler.

Cevap yazmayınca dedim yok piyasa da.Çünkü ergenler var bir sürü onlarla uğraşmaktan sıkıldım o yuzden
    GT73VR 6RF TITAN PRO güzel cihaz mana bulamam.Tek kötü yanı üstünde klavye olması benim hoşuma gitmiyor açıkçası. GT83VR panel eski kullanıyor açıklamalarda hiç bir bilgi vermemişler. Yurtdışın dan almaya niyetlersen yardımcı olmaya çalışırım...
  • öncelikle: başlık açıyorsun ama detayları bizden araştırıp okumamızı beklemişsin.. i7 nin hangi işlemcisi 6700hq mu 6700k mı? vs... kaldı ki o ürünler ülkeden ülkeye ufak farklılıklar gösteriyor. bulabilirsen alacağın sitenin linkini at derim.
    Darboğaz : 200 fps alırken 60hz ekranda 60fps, 120hz ekranda 120fps olarak yaşarsın.
    Darboğaz : SLI GPU larda cpu dan darboğaz a girebiliyor.https://forum.donanimhaber.com/m_119565649/tm.htm
    Ekran : ekran sorununu ben de yaşıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/m_119888955//tm.htm#119890301
    Ekran : internetten 4k vs 1080p çözünürlükte wallpaper indir onda bile hafif fark göreceksin ama 17.3" ekran için word, excel de 1080p ideal ve 4k nın dezavantajları var (aşırı küçük) onlara da bak bence. 120hz ve 60 hz monitöre yanyana bak. oyun açısından bildiğin bir oyunda karşılaştır. herkes 120 hz yi önermiş ama 60hz yi yetersiz bulmamışlar.
    Klavye: ergonomi açısından 10-15 dolara falan bile 100 dolara alacağından çok daha kaliteli klavyeler var ama gereksiz bence bir de 83vr nin görüntüsü iğrenç ve yeni nesil IPS ekran kullanmamışlar diyorlardı internette. ben SLI almazdım. onun daha sonra yerine laptop u yenilerdim. sebebi ise 2 sene sonra çıkacak olan gpu olar GTX 9 ile 10 serisindeki gibi uçurum performans farkıyla çıkacaklar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xeno9498

öncelikle: başlık açıyorsun ama detayları bizden araştırıp okumamızı beklemişsin.. i7 nin hangi işlemcisi 6700hq mu 6700k mı? vs... kaldı ki o ürünler ülkeden ülkeye ufak farklılıklar gösteriyor. bulabilirsen alacağın sitenin linkini at derim.
    Darboğaz : 200 fps alırken 60hz ekranda 60fps, 120hz ekranda 120fps olarak yaşarsın.
    Darboğaz : SLI GPU larda cpu dan darboğaz a girebiliyor.https://forum.donanimhaber.com/m_119565649/tm.htm
    Ekran : ekran sorununu ben de yaşıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/m_119888955//tm.htm#119890301
    Ekran : internetten 4k vs 1080p çözünürlükte wallpaper indir onda bile hafif fark göreceksin ama 17.3" ekran için word, excel de 1080p ideal ve 4k nın dezavantajları var (aşırı küçük) onlara da bak bence. 120hz ve 60 hz monitöre yanyana bak. oyun açısından bildiğin bir oyunda karşılaştır. herkes 120 hz yi önermiş ama 60hz yi yetersiz bulmamışlar.
    Klavye: ergonomi açısından 10-15 dolara falan bile 100 dolara alacağından çok daha kaliteli klavyeler var ama gereksiz bence bir de 83vr nin görüntüsü iğrenç ve yeni nesil IPS ekran kullanmamışlar diyorlardı internette. ben SLI almazdım. onun daha sonra yerine laptop u yenilerdim. sebebi ise 2 sene sonra çıkacak olan gpu olar GTX 9 ile 10 serisindeki gibi uçurum performans farkıyla çıkacaklar sanırım.

ilgin için teşekkür ederim. MSI GT73VR 6RF TITAN PRO almaya karar verdim.

Hayırlı olsun.
    https://www.msi.com/Laptop/GT73VR-6RF-Titan-Pro.html#hero-overview
    MSI ın kendi sitesinde bile böyle specifik bir modelde cpu, ram, storage belli değil (gpu hariç). MSI türkiye teknik servisi başta olmak üzere ürünle ilgili her türlü olumlu veya olsumsuz (klaveye ergonomisi, toz toplaması, cpu-gpu sıcaklığı ve senin sıcaklığı hissetmen vb..) bizimle paylaşırsan sevinirim.
    Bir de ekran özellikleri nedir? 120hz mi? IPS mi PLS mi vb.. Renkler nasıl, 120hz ise fark hissettin mi özellikle oyun oynarken veya yüksek FPS li video izlerken... gibi benzeri tecrübelerini bizimle paylaşırsan sevinirim v2.

bir de şu MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/72VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar link üzerinde de (tek bir başlık altında bu yeni nesil laptop tecrübesini toplamak istiyorum ki dün baktım 3-4 tane farklı başlık var başlık aramakla zaman kaybetmemek için) bizimle (ben ve tüm pokemonlar) paylaşırsan sevinirim v3.

Güle güle kullan.

• quote:

Hayırlı olsun.
    https://www.msi.com/Laptop/GT73VR-6RF-Titan-Pro.html#hero-overview
    MSI ın kendi sitesinde bile böyle specifik bir modelde cpu, ram, storage belli değil (gpu hariç). MSI türkiye teknik servisi başta olmak üzere ürünle ilgili her türlü olumlu veya olsumsuz (klaveye ergonomisi, toz toplaması, cpu-gpu sıcaklığı ve senin sıcaklığı hissetmen vb..) bizimle paylaşırsan sevinirim.
    Bir de ekran özellikleri nedir? 120hz mi? IPS mi PLS mi vb.. Renkler nasıl, 120hz ise fark hissettin mi özellikle oyun oynarken veya yüksek FPS li video izlerken... gibi benzeri tecrübelerini bizimle paylaşırsan sevinirim v2.

bir de şu MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/72VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar link üzerinde de (tek bir başlık altında bu yeni nesil laptop tecrübesini toplamak istiyorum ki dün baktım 3-4 tane farklı başlık var başlık aramakla zaman kaybetmemek için) bizimle (ben ve tüm pokemonlar) paylaşırsan sevinirim v3.

Güle güle kullan.

Çok teşekkürler.
    Tabiki istediğiniz değerlendirmeyi yapıp paylaşırım Türkiye'de ne zaman satışa sunulucak onu araştırıyorum yurtdışında bile preorder şuan.

• Tekrar merhaba arkadaşlar MSI GT73 VR yurtdışında satılmaya başlandı ama malesef amazonda 1500euro sınırından dolayı satın alamıyorum. Türkiye'de görüştüğüm firmalar ne zaman geleceği hakkında bir bilgiye sahip değiller malesef.
    Aşağıdaki linkdeki bilgisayarı nasıl alabilirim ? Bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olursa çok memnun olurum. Amerikadaniste gibi siteler aracılığı ile alınabilir mi güvenli olur mu ?

MSI GT73 VR

• Dostum şuan pek belli değil ne zaman geleceği 1060-1070 modelleri var piyasada ama 1080 modellerini göremedim

Bende büyük ihtimal bu sefer monster düşünüyorum aliminyum kasa :http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2867,p2889

Veya MSI tadında SLI istiyorsan SEMRUK serisi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Dostum şuan pek belli değil ne zaman geleceği 1060-1070 modelleri var piyasada ama 1080 modellerini göremedim

Bende büyük ihtimal bu sefer monster düşünüyorum aliminyum kasa :http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2867,p2889

İlgin için teşekkür ederim arkadaşım ama monster düşünmüyorum malesef. MSI için biraz daha beklicem sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AliveFoto

quote:

Dostum şuan pek belli değil ne zaman geleceği 1060-1070 modelleri var piyasada ama 1080 modellerini göremedim

İlgin için teşekkür ederim arkadaşım ama monster düşünmüyorum malesef. MSI için biraz daha beklicem sanırım.

bende gt83 titan alıcaktım yurtdışından 4000-5000 euro fiyat biçtiler.. Şuan dolarda yüksek şuan bilgisayarlar cep yakıyor eskiden en iyi bilgisayarı 5000 tl gibi bir paraya alabiliyordun şimdi araba parası yaptılar

Monsteri önermemin sebebide fotografçılık yaptığınız için G-sycn özellikli bir laptop öneririm macbooka göre baskı renkleri aynı kalitede çıkıyor sorunda yaşamazsınız :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AliveFoto

quote:

bende gt83 titan alıcaktım yurtdışından 4000-5000 euro fiyat biçtiler.. Şuan dolarda yüksek şuan bilgisayarlar cep yakıyor eskiden en iyi bilgisayarı 5000 tl gibi bir paraya alabiliyordun şimdi araba parası yaptılar

Monsteri önermemin sebebide fotografçılık yaptığınız için G-sycn özellikli bir laptop öneririm macbooka göre baskı renkleri aynı kalitede çıkıyor sorunda yaşamazsınız :)

ince düşüncen için teşekkür ederim bildiğim kadarı ile monster halen eski 75hz paneli kullanıyor ve renk gamı maalesef çok iyi değil. MSI 120hz % 94 NTSC % 100 srgb renk gamı sağlayan yeni panelini kullanıyor msı almak istememin en büyük sebeblerinden biriside panel farkı.
    Tekrar teşekkürler.

G-sync bildiğim kadarıyla oyun dışında çok gerekli değil, hele fotoğraf için.
    Renk gamı olarak technopat da dedi 6-bit bilmem ne diye... ama şunu hatırlatmam lazım MSI bir önceki GT72 serilerinde monster ile aynı paneli kullanıyordu ve 2015'te en iyi panel seçimlerinde bazı sitelerde ilk sırada yer almış. Ama bu panellerde sorun olmadığı anlamına gelmiyor (monster daki panel sorunları MSI ve diğer markalarda bir önceki nesil laptoplarda (GTX980m ile gelen laptopları vs..) ortak bir sorundu. Yeni nesil MSI laptoplardaki yeni nesil paneller NOTEBOOKCHECK'te olumsuz bir değerlendirme almamış. Fiyat, teknik servis girmiyorum..

NOT: TN panel oyun paneli. Notebookcheck'te renk gamı içindi sanırım 100% demiş ama kaliteli (youtube daki en kaliteli 500 poundluk TN vs 650 pound luk IPS masaüstü ekranlardan bahsediyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=79r5rxS276Y ) panellerde bile adamın mavi gömleğini IPS ve TN farklı göstermiş. Bu yüzden TN düşünmeyebilirsin.

Fotoğrafta 120hz olayını anlayamadım açıkçası. Oyun için dersen 120hz lazım ama yine IPS vs TN ve önceki nesil vs yeni nesil panel.... Bu kadar çok yazmamın sebebi panel açısında gözümden (değerlendirirken) birşey mi kaçırıyorum diye düşündüm. Bu arada yakınımda vitrin yeni MSI'lar olsa gidip bakıcam bu kadar çok konuşmamıza da gerek kalmazdı.. Ben de çünkü MSI ile monster arasında kaldım...

• quote:

G-sync bildiğim kadarıyla oyun dışında çok gerekli değil, hele fotoğraf için.
    Renk gamı olarak technopat da dedi 6-bit bilmem ne diye... ama şunu hatırlatmam lazım MSI bir önceki GT72 serilerinde monster ile aynı paneli kullanıyordu ve 2015'te en iyi panel seçimlerinde bazı sitelerde ilk sırada yer almış. Ama bu panellerde sorun olmadığı anlamına gelmiyor (monster daki panel sorunları MSI ve diğer markalarda bir önceki nesil laptoplarda (GTX980m ile gelen laptopları vs..) ortak bir sorundu. Yeni nesil MSI laptoplardaki yeni nesil paneller NOTEBOOKCHECK'te olumsuz bir değerlendirme almamış. Fiyat, teknik servis girmiyorum..

NOT: TN panel oyun paneli. Notebookcheck'te renk gamı içindi sanırım 100% demiş ama kaliteli (youtube daki en kaliteli 500 poundluk TN vs 650 pound luk IPS masaüstü ekranlardan bahsediyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=79r5rxS276Y ) panellerde bile adamın mavi gömleğini IPS ve TN farklı göstermiş. Bu yüzden TN düşünmeyebilirsin.

Fotoğrafta 120hz olayını anlayamadım açıkçası. Oyun için dersen 120hz lazım ama yine IPS vs TN ve önceki nesil vs yeni nesil panel.... Bu kadar çok yazmamın sebebi panel açısında gözümden (değerlendirirken) birşey mi kaçırıyorum diye düşündüm. Bu arada yakınımda vitrin yeni MSI'lar olsa gidip bakıcam bu kadar çok konuşmamıza da gerek kalmazdı.. Ben de çünkü MSI ile monster arasında kaldım...

Tüm söylediklerine katılıyorum, yukarıdaki mesajımda aynı zamanda oyun içinde almak istediğimi belirtmemişim.

MSI eski panellerde malesef sorun çok fazlaydı ışık sızdırması gibi felan, ben 3 kez değişim yaptım 3 kez paneller sorunlu geldi en sonunda para iadesi aldım.

Monsterde bir sorun duymadım test ettiğimde görmedimde.

IPS panellerin renk gamı TN panellerden daya iyi diye okudum forumlarda, ama MSI 'ın yeni TN paneli eski IPS panelinden daha iyi gibi siz ne düşünüyorsunuz ? Ben hem fotoğraf işlemek hemde oyun oynamak için alıyorum.

IPS Panel MSI GT72S 6QE 85% sRGB (Argyll) 56% AdobeRGB 1998
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GT72S-6QE-Dominator-Pro-G-Notebook-Review.151922.0.html

TN Panel MSI GT73VR 6RE 100% sRGB (Argyll)% 76 Adobe RGB 1998
    http://www.notebookcheck.com/Test-MSI-GT73VR-6RE-Titan-Notebook.172354.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 15 Eylül 2016; 0:28:57 >

başkan hep unutuyorum. beni 120hz den caydıran g-sync olmaması. renk kalitesine gelince önceki mesajda dediğim videoda mavi gömlek olayını videoda adam kendisi diyor. ışık sızması ben yok sanıyordum ama IPS'te ışık sızması var TN'de yok. Sanırım çektiğin düğün fotoları alt segmente hitap etmiyor. Sana masaüstü ek monitör al diyesim gelmiyor ama çok üst düzey ise daha yüksek çözünürlükte 4K büyük bir masaüstü ek monitör alırsan tüm sorunların çözülebilir.

Öneri veremememin sebebi şu: ben monster'a doğru yöneldim. sebeplerim laptop ın kasasını ASUS'ta kendim açamadım ve tamire götüremek tamamen zaman kaybı. Yarım gün en az gidiyor. Bir de işinize hemen bakmazlar ise günler boşa gider. ASUS'a fan temizliği için gittim 30 dakikada işimi gördüler, günümün yarısı bile anca gitti ama fanı benim gibi temizlemediler. Hava üflediler ama fanın dişleri arasındaki tozları almadıkları için 1-2 ay sonra gene fanda sorun çıktı. 2. defa gittim sonra tekrar etti ben de gitmeyi bıraktım. Zaten garantisi geçti ya da geçiyordu. Basit bir fan temizlemesi için milyonlarım bile olsa para veremem. kendim 15-30dk da yapabileceğim şey için yarım günümü oradan oraya giderek harcayamak istemiyorum. Diğer sebebi teknik servis rahatlığı. Teknik servise gidince adamlar profesyonel ama şu şu diyip diretseniz bile postalayabilirler. Monster'da itibara (MSI global sonuçta bilmiyor örnekleri var bu forumda adam MSI globala mesaj çekmiş TR'de teknik servis arıza çıkardığı için) daha fazla yöneldikleri için ve sorun bende bile olsa daha çok yardım edeceklerini düşündüğüm için monster'a yöneldim ve 75hz olsun benim olsun diye içimi kendi kendime ferahlatıyorum. Klavye olarak da MSI'ı kalitesiz buldum. 10 parmak yazan biriyim ve klavyenin tuşlarına bakınca bazı şeyleri anlayabliyorum. Klavyede iş laptopları oyun laptoplarından daha iyi (ama alanları daha ufak). MSI'ı biri getirebilir mi dyie sorduğun için cevap vermedim ama MSI'ı mağazadan alacaksan mağazalara ne zaman gelir bir açıklama olmadığı için canım sıkıldı. 1 ay geçti bile ve hala düzgün bir 120hz TN vs 75hz IPS değerlermesi yok. Ürünü satan yok TR'de (120hz malesef 75hz imiş). 1-2 ay daha beklersen bu sefer sanırım artık laptoplarda masaüstü GPU'su olayı devreye girecek o bu derken... al gitsine dönüşüyor olay bende de...

NOT : Monster'da ekranda sarıya kaçma okudum ama paneller MSI GT70 ile aynı ve MSI'da hiç kimse bunu şikayet etmemiş ne TR'de ne de globalde.... Sarıya kaçıyorsa monster da almam beklerim.. Sarı ekran için 8.000 (Hatta 8.299+ekstralar) verilmez..

• Yuuuuuuhhh diyorum kardeşim yaa iyiki söyledin bak ben 120hz diye hiç bakmadım G-sync destekleyip desteklemediğine. Hiç anlamıyorum ben bu teknoloji devi şirketleri kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar şuan o kadar soğudumki anlatamam.

Ne yapalım şimdi hayallerim suya düştü bi anda Notebook işinden iyice soğumaya başladım. Yeni bilgiler edindikçe burda paylaşalım kardeşim ilgin için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.