Dostlar merhaba geçen gün gta online girmeye çalıştım Türkçe yama sebebiyle giremedim birisisinin tavsiyesi ile gta 5 dosyaları içinde olan dinput8.dll dosyasını sildim gta online girebildim (o tavsiyeyi veren kişinin annesine selamlar) sonra geri normal hikaye moduna girmeye çalıştım oyun ingilizceye döndü yamayı tekrar kurdum olmadı masaüstüne attığım o dinput dosyasını geri gta 5 klasörüne attım ondan beridir oyuna giremiyorum gta5.exe ve dinput8.dll windows üzerine çalışmak üzere tasarlanmadı gibi hatalar geliyor bunun çaresi nedir latü üstü bir online girelim dedik ag. |
GTA 5 Açılmıyor: Sorunu Giderme Adımları
Birçok oyun sever tarafından sevilen Grand Theft Auto V (GTA 5), açılmama sorunu yaşayabilir. Bu sorun, oyun keyfinizi kaçırabilir ve çözümü bulmak zor olabilir. İşte GTA 5 açılmıyor sorunu için olası nedenleri ve çözüm adımlarını içeren kapsamlı bir kılavuz:
Nedenler:
- Eksik veya bozuk oyun dosyaları
- Grafik kartı sürücüsü sorunları
- İşletim sistemi uyumsuzluğu
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım
- Donanım sorunları
Çözüm Adımları:
- Oyun Dosyalarının Doğruluğunu Kontrol Et: Steam veya Rockstar Games Launcher gibi oyun platformundan oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et. Bozuk veya eksik dosyalar tespit edildiğinde bunlar yeniden indirilir.
- Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: Eski veya bozuk grafik kartı sürücüleri, GTA 5'in düzgün çalışmasını engelleyebilir. En son sürücüleri üreticinin web sitesinden indir.
- İşletim Sistemini Güncelle: İşletim sisteminin güncel olmayan sürümü, oyunun çalışmasına engel olabilir. En son Windows veya macOS güncellemelerini yükle.
- Virüs Taraması Yap: Virüs veya kötü amaçlı yazılım, oyun dosyalarını bozabilir veya oyunun çalışmasını engelleyebilir. Sistemini kapsamlı bir virüs taraması ile temizle.
- Donanım Sorunlarını Gider: GTA 5'in çalışması için minimum sistem gereksinimlerini karşılayan donanıma sahip olduğundan emin ol. Özellikle RAM ve grafik kartını kontrol et.
- Yönetici Olarak Çalıştır: GTA 5'i yönetici olarak çalıştırmak, yönetici ayrıcalıkları gerektiren işlemlere erişmesini sağlayabilir.
- Program Çatışmalarını Kontrol Et: Diğer çalışan programlar GTA 5 ile çakışabilir ve açılmasını engelleyebilir. Görev yöneticisini kullanarak, arka planda çalışan gereksiz programları kapat.
- Oyunu Yeniden Yükle: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, GTA 5'i tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.
Bu çözüm adımlarını uygulayarak, GTA 5 açılmıyor sorununu çözebilir ve oyunun keyfini çıkarabilirsin.